Visning av honnrposter for Pumpaholic!
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • 1  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Beefcake! Septemberform s.120 16. september 2011, 14:11
  Jeg drev og instruerte i Taekwondo under mange år (ca 8) på nittitallet, og det var alltid like interessant å se hvem i nybegynnergruppene som ble igjen og hvordan de utviklet seg. Det var like ofte de som man ikke akkurat så som "talenter" i begynnelsen som etter et par år var de som gjorde det best i konkurranser, som de som så ut å ha alle forutsetninger fra første stund. Når jeg tenker tilbake så var jeg nok selv en av de som ikke akkurat sto ut som et talent når jeg begynte å trene, som det ukordinerte, tynne og svake ADHD-barnet jeg var, men det jeg ikke hadde i evner tok jeg igjen i innsats. Jeg kom på hver eneste trening, jeg var der først av alle og jeg gikk sist av alle. Sier ikke jeg har oppnådd mer i livet enn alle de "talentfulle" som begynte samtidig som meg, men som snart prioriterte andre ting ("fritid og liv"?). Imidlertid oppnådde jeg det jeg hadde bestemt meg for da jeg begynte å trene og for meg personlig så betyr det utrolig mye nå idag.

  Her begynner vi forresten å bevege oss over til temaet for Malcolm Gladwells glimrende bok Outliers. Anbefales.

  Utvilsomt interessante erfaringer.. Tviler ikke på at det har betydd mye hvis du har gått etter et bestemt belte eller grad(har ingen peiling på teakwondo selvom jeg gikk på det i ett år som barn).

  Tror mange har observert det samme i mange andre sporter. Innsats, vilje og pågangsmot tror jeg kan overvinne enhver "genetisk svakhet".. Den velkjente frasen er "du må jo leve litt også" er forøvrig så latterlig. Det er ikke bare i sammenheng med trening man får høre det, men gjerne med mat også. "ta et kakestykke da, du må jo kunne leve litt du også".. Som om å spise dritt er å leve livet. Hva med personlige preferanser? Hva om man faktisk trives med sunn mat, beinhard trening og alt som hører med. Folk synes å ha dårlig forståelse for at andre tar valg en selv ikke vil..

  Takk for anbefaling, skal kjøpes!

  Har du noen gang sett en virkelig bra rødhåret kroppsbygger?  Huh (HHH teller ikke! Han er egentlig mer brunhåret).

  Tullball til side!
  ..nå kommer masse svada, men det bare må ut i en eller annen form, og har egentlig ikke så mye med innlegget ditt å gjøre – der du for øvrig stiller et betimelig spørsmål! Å se på noen om de har gode "genetiske"forutsetninger for noe er jo slett ikke alltid like lett.....særlig ikke dersom den selvsamme personen har "dårlige gener" mht å teste ut hva han/hun er god på.... Smiley

  For enkelte vil “gode gener” bety at de har knokler, ledd og muskelfester som gir bedre enn gjennomsnittlige forutsetninger mht å utvikle stor bevegelseskraft. Har personen i tillegg en fordelaktig fordeling av hvite og røde muskelfibre fra fødsel av – vel, da har en kanskje “enda bedre gener”…i hvert fall mht å ha potensiale for å løfte tyngre enn Per og Pål.

  For andre er den rå styrken underordnet, og begrepet “gode gener” vil belemres med ord som harmonisk fysikk, symetrisk, god muskeltonus, flex, flotte muskelbuker…gjerne i en salig blanding. Ofte kan en ikke sette fingeren på hva det er ved enkelte fysikker heller – en bare å synes at de er flotte.

  For atter andre er “forbildekroppen” viktigste. Siden vi har den luksus at vi kan være opptatt av slikt som kroppslig estetikk, så har mange sine helt egne forbilder mht kropp også. Vi nær oversvømmes av det i media. Dette toppes elegant med utallige remedier og treningsprogram som skal gi jenter med flate rumper sprettrumper, bælfeite folk stram hud og six-pack, kort sagt; det er null problem å få drømmekroppen!
  De fleste biter vel ikke på det, men mange gjør det…..og de fleste erfarer at det slett ikke var så enkelt som alle ga inntrykk for. Folk flest synes rett og slett ikke det er spess moro å trene heller, og da faller i gjerne motivasjonen som en stein når resultatene “uteblir”. De kunne sikkert gjort mer, og fått større effekt av treninga, men de har da gjort et forsøk tross alt.
  Utgangsfeilen var nok mest av alt naivitet/kunnskapsløshet og i noen grad sikkert også dårlig vurderingsevne.


  Det snakkes i det evinnelige om genetikk – og i denne treningssammenhengen blir det begrepet bruk utrolig generelt. “Gode gener” er jo så mangt selv for de med “gode gener” – det hjelper jo for eksempel lite for enkelte at de lett bygge muskler, dersom fysikken ellers ser ut som et takras….

  Et enkelt av de trekkene vi hekter karakteristikken til er jo gjerne også bare det fenotypiske uttrykket til en rekke bakenforliggende mer eller mindre dominate, men samvirkende, gener. Andre genotypiske og fenotypiske muligheter eller uttrykk behøver jo slett ikke være spesielt gode… Og selv to individer med tilsynelatende “gode gener” på samme felt har på ingen måte noen garanti for at avkommet deres får like “gode” eller “bedre” gener. Det morfologiske uttrykket eller de ferdighetene de hadde, som en antok hadde identisk genetisk bakgrunn, kan jo gjerne ha forekommet som følge av ulikt samarbeidende gener hos de to individene….

  Jeg liker derfor bedre å forholde meg til realisme mht forutsetninger, og noen har jo åpenbart bedre kroppslige forutsetninger enn andre til dette og hint. Mye av det en måtte “mangle” av “optimale” forutsetninger kan heldigvis overkommes med målrettet innsats, mens enkelte ting praktisk talt er helt umulig. Viktigst er det uansett å være fornøyd med de forutsetningene en har, forholde seg positivt til det, og ikke la seg mislede til komplett urealistiske mål.


  Flott innlegg Silver! Veldig enig i alt. Poenget med innlegget var rett og slett å høre om noen har bestemte ting de kan se etter for å fastslå at en person har dårlige gener. Det blir slik du sier så misbrukt og jeg er lei av å høre unnskyldninger knyttet til at man har dårlige forutsetninger. Personlig skulle jeg gjerne kunne skyldt på at jeg har dårlige gener og derfor sliter med fremgangen om dagen, men jeg VET at det er fordi ting kunne vært gjort bedre.. Jeg tror de som virkelig jobber beinhardt og gjør alt riktig kan få respektable resultater på tross av genetiske forutsetninger uansett idrett.

  La oss ta et eksempel: Jeg er temmelig stram i en del muskler rundt hoften, og baksiden av låret og har ingen erfaring med f.eks turning eller dansing. Hvis jeg skulle begynt å turne/danse ville jeg vært 100% avhengig av å forandre alt knyttet til trening, stretching og andre faktorer. På tross av hvor dårlige forutsetninger jeg har er jeg bombesikker på at jeg kunne blitt en god danser hvis jeg virkelig hadde villet. Viljen -> gener!
  Honnr gitt av : Beefcake, 17. september 2011, 14:03
  2  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - Film av rackpull 220kg på s. 32 04. juli 2011, 02:12
  Har hatt en uke i hellas, kefalonia. Digg å komme litt vekk fra kjipe norge! Ustabilt vær er lite kult, får håpe det blir bedre utover!

  Fettprosenten har gått opp litt iløpet av turen ser jeg Grin Fikk presset inn 3 økter, men fy så tungt det var. Ekstremt fuktig og varm luft gjorde at jeg følte jeg trente med 50% power...

  Gleder meg til en ny treningsuke, nytt program er igang og det blir brutalt!
  Honnr gitt av : Espenc, 04. juli 2011, 03:54
  3  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - Film av rackpull 220kg på s. 32 17. juni 2011, 10:58
  Å spise 1000gr's burger er litt som å ta 100kg i benkpress første gangen Grin

  Men tok du gvt med 100kg!?

  Jepp, det kan sammenlignes, he he.

  4 x 250 grams burger.

  Ja, det var det jeg endte på siste økt. Tok riktignok 8 rep på set 9 og 10!
  Honnr gitt av : Beefcake, 20. juni 2011, 23:20
  4  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - Film av rackpull 220kg på s. 32 17. juni 2011, 10:58
  Å spise 1000gr's burger er litt som å ta 100kg i benkpress første gangen Grin

  Men tok du gvt med 100kg!?

  Jepp, det kan sammenlignes, he he.

  4 x 250 grams burger.

  Ja, det var det jeg endte på siste økt. Tok riktignok 8 rep på set 9 og 10!
  Honnr gitt av : Oda, 17. juni 2011, 11:38
  5  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - Film av rackpull 220kg på s. 32 16. juni 2011, 21:12
  Da var det vel på tide med en update!

  Den siste måneden har det skjedd mye: Jeg har skiftet jobb til World Gym i Oslo, fått meg ny web-side (martinnorum.no), laget min første E-bok og skiftet treningsopplegg.

  Jeg har i en måned trent GVT/10x10, og det var som forventet et rent helvete. Etter knebøy med bred stand, helene elevert(for mer fokus på quadriceps) og 100kg belastning med 100 reps var det å gå ut av sengen uaktuelt på to dager. Det må ha vært et komisk syn da jeg dag 3 skulle løpe for å rekke toget! Gikk opp 4 kg mens jeg trente programmet, og håper og tror at noe av det var muskler - så at fettprosenten ble litt høyere.

  Matinntaket har bæret preg av enorme mengder kjøtt. Stort sett over 1,2 kg kjøtt hver dag + ris, avocado, mais, kesam osv.

  Hadde også en fin take-away dag hvor jeg overgikk meg selv med en 1000 grams burger!

  Den siste uken har jeg gått tilbake til mer intensiv trening med fokus på tunge reps i knebøy, chins, ro-øvelser og nå for første gang på en måned markløft. Går på en superrask ukesdeff nå før jeg skal på ferie til hellas om noen få dager  Smiley

  Under er flere bilder av formen om dagen

  Honnr gitt av : Baliba, 16. juni 2011, 21:19
  6  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Espenc - Bilder her og bilder der. 24. mai 2011, 11:14
  Det hjelper å trene dietmar! Wink

  Rått!
  Honnr gitt av : Espenc, 24. mai 2011, 18:41
  7  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - Film av rackpull 220kg på s. 32 05. mai 2011, 22:31
  Tatt idag
  Honnr gitt av : BF/AF-2013, 06. mai 2011, 18:55
  8  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 02. mai 2011, 00:17
  Bra form og bra rygg Smiley

  Takk takk Smiley

  Idag ble det er bra måltid nr1 ved 16 tiden. 4 x 250 g burger = 1kg kjøtt
  Honnr gitt av : Oda, 02. mai 2011, 07:57
  9  Generelt / Loggbok Online / Sv: softcore: faster bort fettet. Bilder s98 30. mars 2011, 23:53
  Legger igjen et svar så jeg kan følge med!
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 31. mars 2011, 15:49
  10  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 30. mars 2011, 03:12
  Noen nye bilder fra idag
  Honnr gitt av : Oda, 30. mars 2011, 19:30
  11  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 30. mars 2011, 03:12
  Noen nye bilder fra idag
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 30. mars 2011, 16:33
  12  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 18. mars 2011, 01:00
  Kjører en variant av periodisk faste selv. Denne uka er jeg veldig nærme 16 timer. Ligger på 15,5 timer uten mat. Føler meg litt småsulten ca. klokka 8 om morgenen, men det går over etter et par min. Neste gang er ved 10-11-tiden, men går over fort. Den siste halvtimen før jeg spiser begynner det å rumle en del.. Du føler altså ikke noe sånn?

  Hender jeg føler litt sult, men det går raskt over. Spiste f.eks mitt første måltid kl 16 idag, og frem til nå kl 12 når jeg spiste måltid nr 2 har jeg ikke vært sulten i det hele tatt. Deilig!


  Hva jeg føler er bra? er ikke snakk om å føle, men det er mye sunnere å ete seg passe mett flere ganger om dagen, enn å fråtse i seg til man spyr, tror magen din er rimelig stappmett før du propper innpå de siste 200g,.. ikke bra ,, ikke bra

  Sier? du?.... Back opp det du sier med forskning eller go away
  Honnr gitt av : MariusMessiah, 18. mars 2011, 16:20
  13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 10. mars 2011, 00:07
  Så ganske godt ut ja! Hva slags vanillje-pulver bruker du ?

  Her har jeg brukt 90+ vanilje. Husker jeg brukte sjokolade-smaken i shakes før og det synes jeg smakte skikkelig dårlig, men til fluff virker det som vanilje er OK Smiley

  må legge igjen spor her:)

  Cool!


  Update

  Nå er jeg 9 dager inn i kalori-underskudd-prosjektet og har så langt gått ned 2 kg, hvilket er helt ok med tanke på væske.. Skal prøve å holde det til ca 0,5kg i uken videre.

  Legger ved noen formbilder og nå føler jeg faktisk at jeg har fått LITT bedre skuldre. De er fortsatt for små, men det er viktig å sette pris på fremgangen uansett for liten den er.  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 15. mars 2011, 12:04
  14  Generelt / Studier og Forskninger / Effekten av koffeininntak på EPOC etter intensiv trening. 14. mars 2011, 21:25
  Effect of acute caffeine ingestion on EPOC after intense resistance training.
  Astorino TA, Martin BJ, Wong K, Schachtsiek L.

  Department of Kinesiology, California State University, San Marcos, CA, USA - astorino@csusm.edu.
  Abstract
  AIM: This study investigated the effect of acute caffeine (CAF) intake on postexercise oxygen consumption (EPOC) after intense resistance training.

  METHODS: Fourteen strength-trained men (mean±SD age and mass =23.1±4.2 yr and 83.4±13.2 kg, respectively) who were caffeine users initially completed one-repetition maximum testing (1-RM) of four exercises: bench press, leg press, lat row, and shoulder press. On each of two days separated by one week, they completed four sets of each exercise to fatigue at 70-80% 1-RM, which was preceded by ingestion of CAF (6 mg/kg) or placebo. Pre-exercise, indirect calorimetry was used to assess energy expenditure for 35 min; this was repeated for 75 min postexercise while subjects remained seated in a quiet lab. Two-way analysis of variance with repeated measures was used to examine differences in gas exchange variables across time and treatment.

  RESULTS: Results revealed that EPOC was significantly higher (P<0.05) with CAF (26.7±4.1 L) compared to placebo (22.8±3.8 L). With CAF ingestion, oxygen uptake was significantly higher (P<0.05) from 10 min pre-exercise to 70 min postexercise. Respiratory exchange ratio was significantly different (P<0.05) with CAF versus placebo. Caffeine intake increased total energy expenditure by 15% (P<0.05), but the additional calories burned was minimal (+27 kcal).

  CONCLUSION: Caffeine ingestion in individuals regularly completing rigorous resistance training significantly increases EPOC and energy expenditure pre-and post-exercise, yet the magnitude of this effect is relatively small.

  PMID: 21297558 [PubMed - in process]

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297558
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 14. mars 2011, 21:27
  15  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening 10. mars 2011, 00:29
  Her er et par til + bilde av min nye tatoo!  Cheesy
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 11. mars 2011, 22:55
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!