Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 39
  • 31  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Magetrening - Hit the core! på: 24. april 2011, 23:54
    Kvifor skal ein stramme setet når ein gjer planken?

    Sitat
    Videre skal du stramme både magen og setemusklaturen for å både holde bekkenet og hoften helt kontrollert, samt unngå for mye svai.
    32  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 24. april 2011, 21:55
    bra biceps Smiley

    Takk Smiley

    Idag var det fantastisk vær - og det måtte nytes i sola !

    Synes formen begynner å bli bedre, og jeg tror jeg kan se en liten forbedring på ryggen og skuldrene!
    Mangler noe farge Grin
    33  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Magetrening - Hit the core! på: 24. april 2011, 21:51
    Er veldig imponert over hvor dårlig du tar til deg kritikk egentlig!

    Jaha? Hva baserer du det på? Kom gjerne med eksempler.

    Men når det gjelder bilde å filmen er du akkurat helt lik når det gjelder utstrekningen Huh Så da burde du kanskje ikke brukt filmen heller?

    Det er ingen ting i veien med utførelsen av øvelsen Bodysaw i det klippet. To forskjellige øvelser. I planken står bena ned i bakken for å stabilisere og sørge for spennet i kroppen. I bodysaw er føttene i luften og kroppen må stabilisere på en annen måte fordi det kun er to kontaktpunkter med bakken(albuene). Øvelsen foregår i tillegg dynamisk og ikke statisk og er derfor  mere krevende

    34  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Magetrening - Hit the core! på: 23. april 2011, 21:53
    Om ikke magen spenner seg av seg selv under en planke så er du jo for dysfunksjonell. Og ryggen vil synke til slutt uansett, men her skal man jo som du vet gi seg før det skjer.

    Jeg har ikke gått inn for å "ta deg" eller å "slenge drit". Tro meg, det hadde vært klinkende klart for deg om det var min hensikt. Smiley

    Angående loggen din så har jeg jo bare kommet med noe tips du åpenbart trengte. Men jeg gidder ikke bruke mer tid på å hjelpe deg med den holdningen.

    Forresten, når du får artikler publisert her så må du regne med kritikk.. du slipper kanskje unna med hva som helst hos klientene dine på Elixia men det gjelder ikke nødvendigvis her.

    Hva med setet da? Er man for dysfunksjonell hvis man ikke gjør det automatisk også?

    Jeg henger helt med på at man må regne med kritikk når man skriver her og andre steder - det har jeg til og med sagt at jeg ønsker og synes er ok. Det er korrekt - mange av kundene på et treningssenter er ikke i stand til å diskutere pga lavt kunnskapsnivå, men jeg tåler likevel å få kritikk her. Jeg er bare opptatt av at det ikke skal være sånn at man bevisst går etter folk. Men skjønner nå at det ikke er det du er ute etter, og at jeg har hatt et feil inntrykk av deg!

    35  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Magetrening - Hit the core! på: 23. april 2011, 11:23
    Dette er jeg heller ikke enig i. Strammer du rumpa og magen når du står oppreist også, Pumpa?

    Om det er slik at du er nødt til å gjøre dette aktivt for å utføre planken, så er du etter min mening for dysfunksjonell for øvelsen, og bør heller satse på en lettere variant.

    Med en øvelse som planken, så vil det visuelle stort sett fortelle hele historien - og det burde ikke være nødvendig å gjøre det mer avansert enn som så.

    Angående bildet så vurderte jeg om jeg skulle bruke det eller ikke, og gikk til slutt for ja fordi jeg forklarer nøye hvordan det skal utføres samt at bilde illustrerer det viktigste - at ryggen skal være rett.

    Om jeg strammer rumpa og magen når jeg står oppreist har vel strengt tatt ikke så mye med saken å gjøre? Poenget her er at du skal stramme gluteus i planken -  og nei man trenger ikke være dysfunksjonell for å gjøre det.

    Helt uenig - som  jeg sa over. Du kan være rett i kroppen uten at du spenner opp de respektive musklene. Unngår du å spenne magen og setet vil du etterhvert som det har gått en god stund begynne å "henge" og svaie.

    Er forøvrig fascinert og beæret over hvor mye tid og krefter du legger ned i å "ta meg" og indirekte slenge dritt. Har forresten oppdatert loggen min her om dagen,  kanskje du skal ta turen inn for å forklare hvor dårlig holdning jeg har, eller gi meg en fri leksjon på et annet tema?
    36  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Magetrening - Hit the core! på: 22. april 2011, 18:58
    Av de jeg ser som trener planken, så er det langt fra bare 20% som tar den slik som vist på bildet. Inntrykket mitt er på ingen måte at 80% gjør den feil.

    Hvordan det ser ut er en ting - hvordan man faktisk fikserer kroppen på å gjøre oppgaven rett er noe annet. De aller færreste strammer rumpa ved utførelse av planken.
    37  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 20. april 2011, 18:58
    Spennende Smiley Ja det er godt å ha disse litt ekstra gode øktene, som du sier - både gøy og motiverende!
    Kjører du fortsatt periodisk faste?

    Om jeg gjør! Har spist en gang idag. Men jeg har en 1,5 kg indrefilet + 750 gram med fløtegratinerte poteter(sweden edition) som ligger og venter på kjøkkenbenken. Den skal ned ikveld(med hjelp av fruen).

    Periodisk faste passer meg så ypperlig at jeg ikke kan tenke meg noe annet:)
    38  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Rygghev lite spesifikk på ryggmusklene på: 20. april 2011, 18:56
    Hmm.. dette er vist noe man aldri blir enige om. Tror dog at om man kjører markløft så er ikke rygghev egentlig nødvendig lengre. Så like greit å la vær da vil jeg si.

    Det er jeg helt enig i. Kjører du tunge baseøvelser er det ikke nødvendig med rygghev som hverken øvelse eller oppvarming(det finnes da bedre måter å varme opp på)..

    Problemet er at ikke alle kan kjøre markløft(og det er desverre ikke så enkelt som å si: "gjør det riktig". For noen er det da bedre med enklere varianter, men man må like fullt være kritisk til øvelsene som benyttes. Stå på!
    39  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 20. april 2011, 18:11
    Ser bra ut Martin Smiley Steffen også!

    Hvordan går "deffen" ? Smiley

    Takk, Oda!

    Det går slik jeg ønsker - sakte, men sikkert:) Ligger på mellom 81-82 kilo og trives der. Akkurat nå prøver jeg å ligge i vedlikeholdsnivå kalorimessig(ikke målt opp), for å prøve et siste desperat forsøk på mere muskelmasse før "deffen" fortsetter:) Har hatt mange svært gode treningsøkter i det siste, og det er alltid gøy og motiverende!
    40  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Rygghev lite spesifikk på ryggmusklene på: 20. april 2011, 18:09
    Disse EMG-studiene tar jeg med en klype salt. Muskler jobber ikke hver for seg, men sammen, og jeg er fortsatt overbevist om at rygghev er en bra øvelse. Det skulle ikke forundre meg om man med samme metodologi ville funnet ut at pec deck var en bedre brystøvelse enn benkpress også, og at leg extensions var en bedre quad-øvelse enn nakkebøy.

    Hva gjør at du mener rygghev er en bra øvelse? At du personlig tror det?!

    Rygghev skaper store kompresjonskrefter (krefter som presser sammen ryggen) og skjæringskrefter (krefter som virker på tvers av ryggen og prøver å få den til å krumme). Det som idag regnes som grenseverdien for gjentatt belastning er 3300 N i kompresjon (National institue of occupational safety and health).

    Man bør ikke overstige 1000 N i skjæringskrefter. Forskere har funnet ut at tung markløft(140 kg) produserer 700 N i skjæringskrefter. En rygghev ligger langt over dette(helt opp mot 6000 N). Spesielt ille er det når ryggen krummes/flekteres. Da 4dobles tallene.
    41  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Rygghev lite spesifikk på ryggmusklene på: 20. april 2011, 16:58

    Nå må forskerene virkelig bestemme seg snart.....
    Står også i artikkelen her att en rullende bevegelse opp kan skape problemer,
    bla Kristian Berg en av sveriges mest anerkjente naprapater og rektor på personal training school
    ambefaller denne øvelsen,samt med en rullende bevegelse.
    Den er også ambefalt for styrkeløftere som oppvarming før markløft.
    Hva er så den store forskjellen på denne og god mornings?? unntatt at sistnevnte tar mere på bakside lår.
    Blir bare litt frustrert over att noen sier ditt & datt Cheesy

    Da har denne Kristian helt enkelt ett annet syn på dette. Jeg referer kun til en studie, og ja ting forandrer seg. Det er nettopp derfor det forskes. Rygghev har ved flere anledninger kommet uheldig ut og da spesielt med full fleksjon. Ved å "rulle" kobler du snarere ut ryggmusklene(primær erector spinae) enn å aktivere de. Si meg - Hvorfor utsette ryggen for full fleksjon og befinne deg i den posisjonen mer enn nødvendig. Har du et godt argument for hvorfor du skal gjøre øvelsen med fleksjon i korsryggen?

    Jeg er så uenig i denne artikkelen.

    Etter jeg ble ryggoperert i 2004 har jeg kjørt mye rygghev, og jeg er hellig overbevist om at det er rygghev som har vært med på å gjøre det slik at jeg er en av de heldige som ikke har hatt problemer med ryggen i etterkant av en slik operasjon. Dette har også min fastlege og diverse ryggeksperter sagt seg enig i.

    Jeg har selvsagt også trent markløft og andre ryggøvelser.

    Det er lov!

    Hva får deg til å tro at det er rygghev og ikke markløft/andre øvelser som har gjort at ryggen er blitt bra?

    Vel - nå vet jeg ikke hvilken fastlege du har og hva slags kunnskaper han sitter inne på, men har generelt ikke grunnlag for å uttale seg om trening, skadeforebygging og styrkeøvelser med mindre de er spesialutdannet.

    Folk har forskjellige syn på ting - jeg forholder meg i stor grad til hva verdens fremste ekspert og forsker på menneskeryggen Stuart McGill viser til og mener. Les boken "lower back dissorders", den er veldig god.


    Jepp. Enig i uenigheten. Det blir stadig vekk forsket på ting og tang. Dag 1 blir det ene "bevist", dag 2 blir det andre "motbevist". Slike artikler har alltid vært lite troverdig etter mitt syn da det alltid kommer nye studier som sier noe annet. Jeg synes man skal forholde seg til sunn fornuft og egen erfaring.

    Så du er med andre ord imot forskning? Da er du ikke mye på jakt etter optimale resultater iallefall. Treningsbransjen er en bransje i konstant utvikling og hvis du ikke holder deg oppdatert til enhver tid henger du etter i forhold til hva du kunne oppnådd - enkelt og greit.


    da tror jeg du må lese artikkelen på nytt, den sier ikke noe om at rygghev ikke bra for rehablitering, den sier jo egentlig akkurat det at den er bra for rehablitering, da den setter mere fokus på gluteus og mindre fokus på erector, dette gjør jo øvelsen til en perfekt rehabliterings øvelse...

    Det sies ikke noe om dette nei, men om den egner seg for deg er jeg heller usikker på. Det interessante her var at muskelaktiviteten i erector spinae var lav. Men jeg er også enig med deg - gluteus har definitivt en vesentlig rolle i rehabilitering av diverse ryggproblemer! Smiley



    42  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 20. april 2011, 16:38
    Hjelper nok ingenting om de er så slappe at de kan være på hele tiden uten at blodtilførselen kuttes. Smiley

    Hva måler gunsa Pumpern?

    41 nå om dagen tror jeg...!
    Bra armer på dere begge Smiley

    Takk takk:)

    Her kommer et nytt bilde verdens mest viktige muskel  Grin




    43  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 07. april 2011, 23:37
    Var det tungt å posere for kompisen din, siden han bruker håndleddsbånd Grin

    Hehe!! Han bruker de mye, håper ikke det var pga det;)
    44  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 07. april 2011, 23:17
    Update: DOBBEL BICEPS AT THE GYM


    Treningspartner og meg:

    45  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Martin - En god miks av styrke og volumtrening på: 03. april 2011, 21:28
    Ser du (som en av de få) har hatt hell med proteinfluff! Vispedingsen min la tøflene på hylla for noen uker siden, så jeg har måttet greie meg med enkel pudding en stund.. Hva slags vispedings bruker du? Tror du virkelig man MÅ ha en 350W vispedings for å få til dugelig fluff?

    *krysser fingrene for at dette ikke var altfor off topic*

    Hei!

    Ah, i see. Jeg er faktisk ikke sikker på hva jeg har, er ikke ved vispen nå heller.

    Tror ikke man må ha det, men det er vel heller tiden det står på. Jeg har til og med TURBO på min så den gjør susen, hehe.

    Off topic er bare bra, hvis ikke blir det kjipt!

    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 39
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!