Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Store biceps på 14 uker? på: 20. desember 2010, 22:26
  NEINEINEI

  127 øvelser på en såpass liten muskel er totalt unødvendig, og vil antagelig bare føre til skader. Klarte selv å slite i stykker noen sener i underarmene (de som fester biceps brachii til underarmen) på det programmet der da jeg var ung og dum.
  2  Kosthold / Kosttilskudd / Mer ZMA? på: 17. februar 2010, 22:59
  Jeg har tatt ZMA over lengre tid, på grunn av søvnproblemer. Gikk et halvt år på to tabs før natters hver dag, og fikk for første gang på mange år GOD søvn. I det siste har jeg merket at jeg er mer trøtt om morgenen, og ofte må "morra" meg litt før jeg står opp. Testet derfor med tre tabs, og da forsvant dette problemet. Går det virkelig ann å få en høyere tålegrense av vitaminer!?

  Det å ta tre tabletter går greit, men jeg vil helst ikke opp på noe særlig mer, da man kan risikere å måtte ta kobbertilskudd om man får for høye verdier av magnesium(?) (Rett meg om jeg tar feil her!)

  Eller.... kan det bare være den vektøkningen jeg har hatt siden nyttår, som gjør at jeg må ha mer enn tidligere? Vi snakker om en økning på 6-7 kilo her..

  Discuss.
  3  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 02. februar 2010, 17:12
  Jeg tror nok ikke det blir noen logg med det første, da jeg rett og slett ikke har gidd til å lange ut i øst og vest på et forum. Har andre ting å bruke tid på - som å steke mat for eksempel  Wink

  Kan heller komme med en oppdatering i ny og ne.

  Av økonomiske grunner har jeg lagt proteininntaket litt lavere enn anbefalt minsteinntak - men jeg har likevel hatt en overaskende god fremgang på noen øvelser. Er særlig fornøyd med progresjonen på brystet, og merker faktisk forskjell fra hver "runde". En ting jeg har lagt merke til, som jeg tror kan komme av stretchinga, er at titsa har blitt fastere og mer "utfylt" på sidene. På flatbenk med hantler har jeg lagt meg på 22reps, med tre RP-sett, men streber hele tiden etter å komme meg opp på 25 - også 30 Smiley Jeg vet ikke om det er noen grense for hvor mange RP-sett man kan ha?

  Men jeg føler at tre RP-sett virker innenfor rimelighetens grenser. Skuldre (da særlig i hantelpress og arnoldpress) har jeg også klart å ha en god progresjon så langt, militærpressen er litt verre, men men.
  Mista forøvrig franskpress nå på mandag. Var vel kanskje litt bråkjekk da jeg startet på DC første treninga når det gjaldt franskpress - men det er heldigvis flere øvelser å velge mellom på triceps. Tenkte da å bytte ut denne med Triceps-dips. Regner med at det er et greit valg, mtp. at det er (til en viss grad) en compound-øvelse. SH har jeg enda til gode å prøve, men for øyeblikket er det mer enn nok slik som det er  men frykt ikke, det kommer Wink

  DC kan absolutt anbefales for de som virkelig har lyst. Vilje er hva det går på; Vilje til å øke selv om det er jævlig, vilje til å presse ut de fem siste repsene uansett hvor jævlig det kjennes ut, vilje til å stå opp på natta og steke kylling/kjøtt for harde livet fordi du ikke rakk å få i deg alt den dagen.

  Eat brutal, lift brutal - Go brutal
  4  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 31. januar 2010, 02:06
  Strake markløft.
  Var forøvrig derfor jeg hadde lurt litt på Nordic curl på begynnelsen. Kan jo eventuelt teste goodmornings, selv om denne (i likhet med SLDL) går mot alt jeg har lært om trening, mtp forebygging av skader - eller er det bare jeg som utfører dette helt talentløst?
  5  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 30. januar 2010, 16:53
  Noen som har en god øvelse å bytte ut SLDL med?
  Klarer rett og slett ikke å like denne, føler aldri jeg får utnyttet meg av den, og derme ikke klarer å få til en ordentlig progresjon.
  6  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 06. januar 2010, 20:17
  Da var andre trening fullført, og dette var litt av en trening. WM gikk på rein vilje, og kan best beskrives slik:

  12 rep: hnnng
  15: hnnnnnnnng
  16-20: HNGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

  Etter siste rep var jeg så utmatta og svimmel at det gikk helt rundt, så jeg kom litt sent i gang med stretchinga, fordi jeg strev med å holde magen på riktig plass den første stunden etterpå. Føler at de siste repsa kunne vært utført litt bedre (noe jeg også merket etterpå) men det var sånn det ble Forhåpentligvis blir det ikke så uvant neste gang.
  Å gå ned de 6 trappene fra treningssenteret (ligger i 3. etasje) var ikke fullt like morsomt.
  7  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 04. januar 2010, 19:36
  Da var første økt gjennomført, og dette var eh, noe utenom det vanlige.

  Jeg var nok litt for snill mot meg selv når det gjaldt stretchingen, for når det strakk så jeg trodde at tricepsfestet hadde gått, så var jeg ikke kommet lenger enn halveis. Men, dette var jo bare første økt, så det går seg nok til. Går jo ikke på null komma svisj å starte med noe helt nytt.

  Men, jeg tror nok kanskje at jeg burde bytte ut vanlige chins med en annen øvelse, for etter noen late juleuker, så var det plutselig mer enn hardt nok å klare 8 repetisjoner, og dette er vel noe i underkant?
  8  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 01. januar 2010, 20:13
  heh.
  Det hadde kanskje vært en ide av meg å bokmerke tråder med viktig punkter, for når jeg blir usikker så finner jeg dem ikke igjen.

  Det som står på nå er magetrening. Såvidt jeg husker så mente Dante at dette skulle kjøres som vanlig dc, hvor det velges 3 øvelser helst øvelser du kan legge til og øke med tyngde på. Eller?

  Det jeg ikke husker så godt var når de skulle kjøres. Var det to ganger i uken? samme dager som resten av treningen?
  9  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 28. desember 2009, 22:43
  Slik jeg har forstått det (etter å ha lest litt her inne og på IM) så starter du opp med å kjøre i reprangen de første ukene, for så å gå over til RP, så til slutt RP+SH. Mulig det er feil?
  10  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 26. desember 2009, 20:19
  Står jo rimelig godt forklart at man avanserer til RP-sett og etterhvert negativer etter som man føler at man kan klare det her(http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=16506.0)

  Stretching skal seff med.

  Lurte på en ting til når det gjelder stretching. Ryggvidde/tykkelse skal det kun skje stretching av lats etter øvelsen på tykkelse? Eller må jeg først stretche ferdig etter å ha trent på vidde, for så å stretche enda en gang etter å ha trent tykkelse?

  Er det forøvrig meninga at man skal få puste ut litt før man går på stretchinga, eller er det snakk om å slenge fra seg vektene og løpe som vinden dit du skal utføre stretchingen?

  Området knebøy/mark burde ligge rundt var vel to sett, hvorav ett er med 6-8 reps og det siste er på 2-4, var det ikke slik? Førstepost med øvelser er oppdatert
  11  Trening / Doggcrap / Sv: Første DC-rutine på: 24. desember 2009, 15:55
  Ok. Smalbenk valgte jeg bevisst bort fordi jeg ikke er så veldig glad i den, men kan godt bytte ut extension med den.

  Hamstrings: Lårcurl/Beinpress/Sumo Beinpress ? Smiley

  Greit. Gåtur i 15-20 minus var vel heller kanskje ikke det som sto høyest oppe på motivasjonsplanet heller, så da tar jeg og dropper den til det blir litt varmere i været og jeg ser hvordan jeg ligger ann.

  Takk for tips, bare å komme med flere om det er noe annet å pirke i.
  12  Trening / Doggcrap / Første DC-rutine på: 24. desember 2009, 15:01
  Tenkte å starte med DC etter jul. Er maks motivert nå og har brukt den siste tida på finlesning for å forstå alt. Men det er ikke alltid så lett, så jeg har i den forbindelse litt spørsmål som jeg håper jeg kan få forklart Smiley

  Starter med hvilke øvelser jeg har valgt. Kommenter gjerne hvis du har noen tips til alternative øvelser som egner seg bedre til DC.

  ST1
  Bryst: Flatbenk hantler/Skråbenk hantler/Dips
  Skuldre: Hantelpress/Arnoldpress/Militærpress
  Triceps: Franskpress/Pushdown med tau/smalbenk
  Ryggvidde: Chins/Rack Chins/Nedtrekk
  Ryggtykkelse: Foroverbøyd roing/Markløft/T-roing

  ST2
  Biceps: EZ-curl/Preacher curl/"Dante curl"? - Dante skrev en post om denne øvelsen han likte å gjøre. Gikk ut på å bruke nedtrekksstanga i kabelcurl med en foroverbøydholdning og dra stanga frem til haka.
  Underarmer: Omvendt curl/Hammer curl/Reverse extensor curl
  Legger: Smith Stående tåhev/Smith Sittende tåhev/Donkeyraise
  Hamstrings: Lårcurl/Sumo Beinpress/SLDL
  Quadriceps: Knebøy/Hack squat/Frontbøy

  Først litt spørsmål om kosthold: Etter gåturen på morgenen, gjør det noe å få i seg proteiner via gainer eller bør det helst være via ordentlige kilder evt. proteinshake? Tenker da på at gaineren virker mot det man tar en spasertur for (annet enn å bygge opp sulten). Beklager om jeg allerede nå har begynt å overanalysere ting (:p). Gainer er som kjent billigere en proteinshake, og med det inntaket av proteiner som DC krever, så tror jeg det blir rimeligst å ta noe av det i form av gainer, resten i form av fjærkre/fisk/fe og proteinshaker.

  Stretching: Ser det står 30 sekunder på den bryststretching. Gjelder dette området for alle deler av kroppen, eller er det frem til failure der det ikke står noe om varighet? Og disse skal kun gjennomføres en gang? Man tar ikke flere "sett" med stretching?

  Kommer ikke på noe mer for denne gang, men kommer sikkert tilbake med noen når overnevnte er blitt besvart. God jul!


  13  Trening / Skader og Smerter / Intense smerter i halebeinet på: 25. november 2009, 20:55
  Hei.

  Nå som jeg har begynt med utfall igjen merker jeg stadige intense stikkende smerter i området rundt halebeinet når jeg utfører utfall. Disse smertene merker jeg kun når jeg utfører utfall, og det gjelder generelt alle typer utfall, og ingen andre øvelser. Merker heller ikke noe til det i dagliglivet.

  Smerten er noe vanskelig å beskrive, det kjennes ut som at halebeinet holder på å dele seg eller sprette opp gjennom huden. Som om det er noen bein eller beinfragmenter (hvem vet) som ligger og skjærer oppunder musklene/fettet/huden.

  Har ingen merker, hverken blåmerker eller lesjoner som dannes når det utfalles i ettertid, og smerten er der hovedsaklig kun når jeg utfører utfall, ikke etter treninga.

  Pådro meg dette ifjor vår under et program hvor jeg for første gang begynte med utfall, og jeg er redd for at det er her noe har gått galt. Det jeg lurer på nå er hva det kan være og hvordan det kan kureres (om det i det hele tatt går)
  14  Trening / Forum for ungdom / Sv: Droppe isolasjonsøvelser på armer? på: 30. oktober 2009, 10:13
  Ingen som noen som helst formening om dette?
  15  Trening / Forum for ungdom / Droppe isolasjonsøvelser på armer? på: 28. oktober 2009, 21:21
  Hei.

  Nå har det seg slik at jeg holder på med et 6-delt program, dvs ett program for hver muskelgruppe. Dermed ser uka for meg slik ut:

  Dag 1: Bryst/Skuldre
  Dag 2: Rygg/Mage
  Dag 3: Hvile
  Dag 4: Bein
  Dag 5: Triceps/Biceps Brachii/Mage

  Dag 1 legger svært mye stress på skuldre, da flere av brystøvelsene jeg kjører har skuldre som sekundær/tertiær-muskel. Siden jeg nylig har kommet over en seneskade i bursa så vet jeg hvor ufattelig kjedelig det er å ikke få trene ordentlig over lengre perioder, og jeg ønsker derfor ikke å legge altfor mye unødvendig stress på nevnte muskler. Dilemmaet ligger dog i at jeg har noe (i mine øyne) uproporsjonerte armer ift. resten av kroppen. Det er helt uaktuelt å kjøre rygg/biceps brachii og bryst/triceps, da dette er noe jeg har gjort en lengre periode, og jeg kjører nå et såpass tøft program at jeg ikke tror det har så mye for seg. I tillegg så foretrekker jeg å kjøre Triceps og Biceps brachii samme dagen.

  Spørsmålet mitt blir med andre ord: Skal jeg bare droppe å kjøre isolasjonsøvelser på Triceps og Biceps Brachii, og dermed satse på at jeg får dugelig med aktivering gjennom sekundærmusklene på Rygg, Bryst og Skulderdagen (som da blir flyttet fra Dag 1 til Dag 4) ?
  Også heller vente med å kjøre skikkelig isolasjonsøvelser til jeg er "helt fin" igjen, altså når jeg har fått trent styrken i armen som jeg mistet under seneskaden, tilbake igjen.

  Noen som har noen synspunkter eller tips rundt dette?
  Sider:
 • 1
 • Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!

  5 proteinrike smoothies

  Kosthold27.06.2021431

  La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.

  5 mettende mellommåltider

  Kosthold28.04.2021192

  Sunn og kjapp mat på farten.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening27.04.2021353

  Hva bør du trene først for optimal effekt?