Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 103
 • 1  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kalorier og Sushi? på: 03. juni 2015, 08:27
  Kommer litt an på hva målet ditt er. Skal du ned i vekt så er det sikkert ikke så lurt å gå for "utemat" støtt og stadig, da det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mye kalorier det inneholder. Elsker sushi selv og spiser det rett som det er (også på diett) men da kun på dager jeg skal unne meg litt ekstra. Se link for en generell oversikt over innhold i sushi (varierer helt sikkert fra restaurant til restaurant).

  http://www.sushifaq.com/sushi-health/calories-in-sushi/
  2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 02. oktober 2014, 01:39
  Vekta har stått stille siden sist, dvs, jeg gikk nok litt opp i helga etter en lørdag med mye mat og drikke, 107,1 i dag. Treg start men satser videre. Har ikke blitt tid til trening så langt denne uka, men satser på en time på sykkelen i morgen om det ikke er for kaldt.
  3  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Mja... sliter som NY på både diett og trening.. på: 02. oktober 2014, 01:33
  4  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Mja... sliter som NY på både diett og trening.. på: 02. oktober 2014, 01:32
  hm... innlegget mitt er blankt  Huh
  5  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Mja... sliter som NY på både diett og trening.. på: 02. oktober 2014, 01:31
  6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 26. september 2014, 19:33
  Dag 10.

  Har ikke så mye spennende å skrive, jobber mye for tiden og får liten tid til trening. Blir en 3-5 sykkelturer i uka, har ikke trent styrke denne uka. Går greit i matveien for tida men i morgen skal jeg i bursdag og ha mer nok litt over på inntaket, men det er EN dag av mange Smiley)

  7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 23. september 2014, 10:22
  Dag 7.

  En time med utesykling i ettermiddag.

  M1: Havregrøt, pære, tran
  M2: mager kesam, pære
  M3: 2 lakseskiver, grønnsaker og couscous
  M4: et par frukt

  Totalt ca. 1987 kalorier, 288 karbs, 121 g prot, 42 g fett.
  8  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Overspising på: 22. september 2014, 23:35
  Jeg er redd svaret er kanskje noe du ikke vil høre Wink men eneste måten å bli kvitt suget etter slike ting er å la være å spise det og ikke gi etter for fristelsene. Tro meg, jeg vet at det ikke er enkelt, men det fins ingen magisk pille. Når du føler at suget er som verst, forsøk å gjøre noe annet for å få tankene bort fra det. For meg hjelper det best å gjøre noe fysisk. Å sitte foran tv eller pc i lengre tid er det verste, dette er jo ting som ofte er forbundet med å ha en skål med litt snacks som selskap Smiley Jeg bruker også å alltid ha noen ferdig skrellede gulrøtter i kjølskapet og litt frukt og yoghurt tilgjengelig dersom jeg absolutt må ha noe. Et annet tips kan være å øke litt på inntaket av proteiner, mange føler at dette gir en bedre metthetsfølelse.
  9  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Spørsmål ang vektreduksjon for en lite aktiv person på: 22. september 2014, 23:22
  Hei,

  vekttap er absolutt ikke avhengig av trening, men det hjelper jo med å brenne litt ekstra kalorier og trening er jo bra for helsen på mange andre måter også Smiley

  Jeg tror det beste for deg er å finne ut av hvor mange kalorier du skal ha pr dag for å holde vekten, for så å justere ned for vekttap. Om vi tar 3000 kalorier pr dag som et eksempel for å holde dagens vekt og ser for oss at du spiser 500 mindre enn dette pr dag, så vil det i løpet av en uke tilsvare et vekttap på ca en halv kilo (1 kg fett er ca 7000 kalorier). Dette var altså kun et eksempel. En enkel måte å regne ut hvor mye du trenger på kan du finne her: http://nhi.no/forside/skjema-og-kalkulatorer/kalkulatorer/beregning-av-kaloribehov-37101.html Det blir jo ikke helt nøyaktig men det gir en god pekepin. Forsøk å ligge 500 til 1000 kalorier under pr dag og se an utviklingen på noen uker.

  Når det gjelder hva du skal spise så er jo det opp til deg. Det kan lønne seg å lære kaloritelling med en gang, så vet du siden akkurat hva du kan spise og ikke. Bruk næringsdeklareringen på mat og regn ut hvor mye du skal ha. Ting som ofte går igjen som tips her er fisk, rent kjøtt, grove kornprodukter, egg, melk, havregryn, grønnsaker, frukt osv. Hold deg mest mulig unna raffinert sukker (godis, brus o.l.), minsk mengden av pasta, poteter og ris men ikke nødvendig å kutte dette helt ut.

  Når det gjelder trening så er det jo mye som kan gjøres på egenhånd, du nevner jogging selv. Enkel styrketrening kan du også kjøre med kroppsvekt. http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/ kan du klikke på en muskelgruppe og se øvelser du kan gjøre med kun egen kroppsvekt. For å få god progresjon så vil det vel være best å gå over til vekter etterhvert, men det fins jo også måter å lage egne vekter på av alt mulig rart Smiley

  Det var en grov start hvertfall, sikkert mange her som kan supplere med mer og bedre info. Smiley
  10  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 22. september 2014, 17:48
  Dag 6.

  Vært bortreist i helga så ingen oppdateringer.

  Vekt i dag; 107,2 kg.

  Vet ikke helt mye jeg har fått i meg i dag da jeg kjøpte ferdiglaget middag på butikken men har hvertfall ikke gått over.

  Ingen tid til trening i dag.
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 18. september 2014, 23:45
  Dag 2

  M1: Shake, Biola, tran, pære.
  M2: havregrøt
  M3: eggerøre, 1 skive brød
  M4: eggerøre, 1 skive brød, gulrøtter til dessert
  M5: Skyr
  M6: Gresk yoghurt

  Totalt ca 1733 kcal, 204 g karbs, 125 g prot, 40 g fett

  Dersom jeg får tid så skal jeg forsøke å skvise inn en sykkeltur før jobb.
  12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 18. september 2014, 01:10
  Uff og uff, her har det bare gått en vei i det siste. Kommer krypende tilbake til denne loggen i håp om at den kan hjelpe meg igjen. Jeg forstår egentlig ikke helt hvorfor jeg feiler hver gang jeg setter i gang igjen men av en eller annen grunn føles det som om jeg har mistet all motivasjon. Litt rart siden jeg er så misfornøyd med vekta. Selv om jeg har gått opp så har jeg holdt treningen sånn nogenlunde ved like, heldigvis!

  Vekta nå ligger på forferdelige 108.5 kg Eating og første delmål er 10 kg ned. Dette skal jeg nå innen julaften, det vil si ca 14 uker, et helt ok tidsperspektiv.

  Jeg starter med å ligge mellom 1800 og 2100 kalorier pr dag, avhengig av hvordan jeg trener. Forsøker å få til 3 styrkeøkter pr uke + en del sykling og gåing i fjellet. Jobber mye for tiden så jeg må bare forsøke å skvise det inn der jeg kan.

  Så i morgen starter jeg med en sykkeltur på ca 1t og 45 min.

  Mat:

  M1: Shake + pære, tran.
  M2: Havregryn kokt på ekstra lett melk
  M3: Kylling, grønnsaker og couscous
  M4: Skyr + banan
  M5: Gresk yoghurt

  Totalt ca. 1846 kalorier, 231 g karbs, 162 g prot og 28 g fett.

  Når det gjelder spisedager så skal jeg forsøke å holde meg borte fra alt skrap så langt det er mulig, jeg vet av erfaring at litt veldig ofte fører til mye for min del. Kommer til å spise litt ekstra karbs i form av ris og pasta en dag i uka men ikke slikkerier. Og viktigst av alt, jeg skal føre opp hver eneste smule jeg spiser, også her i loggen  Grin
  13  Trening / Skader og Smerter / Smerter i siden etter beinøkt på: 30. mars 2014, 11:51
  Hallo!

  For snart halvannen uke siden kjørte jeg en beinøkt, da jeg satt meg på beinpressmaskinen, etter tre sett med knebøy, merket jeg en litt skarp smerte i siden i det jeg presset beina fram. Var litt vanskelig å kjenne nøyaktig hvor det kom fra men virket nesten som om jeg hadde kraftig hold/sting. Gjorde kun vondt i det jeg presset. Uken gikk og jeg var ikke nevneverdig plaget, merket det men føltes ut som om det var i ferd med å bedres. I går hikket (!) jeg og det virker som om jeg har slått det opp igjen, men nå er det faktisk verre enn hva det var da det først skjedde. Det er på venstre side, føles litt ut som om det er smerter både foran og bak men kanskje mest i området hvor man har hold/sting. Ingen blåmerker. Smertefullt når jeg snur meg i sengen, ingen verking når jeg sitter i ro. Det er faktisk minst smertefullt når jeg ligger på venstre side.

  Ingen god forklaring men lurer på om noen har opplevd noe lignende og vet hva det kan være? Kan nevnes at jeg tror jeg kommer litt for langt frampå med overkroppen når jeg kjører knebøy, skulle nok kanskje vært litt rettere i ryggen. Vet ikke om dette kan ha noe å si.
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 13. mars 2014, 11:24
  Treningsfri dag.

  M1 - Havregrøt, pære, tran
  M2 - 3 knekkebrød med lettost, ruccola, tomat
  M3 - kylling og grønnsaker, skyr
  M4 - havregrøt, sjokomelk, pære
  M5 - Skyr, banan

  Ca 1800 kcal, 173 g prot, 145 g karb og 53 g fett (+tran)
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Nå skal det gjøres!! Froggys logg på: 13. mars 2014, 00:31
  Bah, ble en aldri så liten sprekk i kveld, gitt. Gått langt over det jeg hadde satt opp. Lurer på om jeg skal sette opp kalorimengden litt for jeg har hatt et voldsomt sug i det siste. Tror rundt 1500 er litt for lite. Setter opp et ekstra måltid på ca 300 kalorier fra i morgen av.

  /skammeseg
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 103
 • Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
  Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
  Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

  Slik kommer du i form i 2020

  Trening28.12.20192075

  Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening23.12.2019352

  Hva bør du trene først for optimal effekt?