Visning av honnrposter for Karky
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • 1  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: høy rep bedre for muskel vekst enn lav rep 25. juli 2011, 14:26
  Mener denne studien skulle oppfølges av en treningsstudie som skulle måle faktisk hypertrofi, ettersom en akuttstudie ikke egentlig kan svare på hva som er best for muskelvekst.
  Honnr gitt av : Andre, 25. juli 2011, 14:27
  2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold 03. mars 2011, 10:44
  Du tenker helt forskjellig fra meg, det er det som resulterer i uenigheter. Om man spiser et like stort underskudd vil man gå likt ned med lowcarb vs lowfat eller hva som helst annet (med mindre den termiske effekten av mer protein kan gi en fordel til dietter med mye protein). Min interesse ligger i hva som regulerer matinntaket og energibruk hos mennesker.

  "Skjønner ikke hvorfor dette er noe spørsmål. Kaloribalanse oppnås fordi energiinntak står i proporsjon til kroppsvekt og forbrenning."
  - selvfølgelig, jeg kan termodynamikken godt nok til å forstå dette. Men hvorfor skjer det? Med en ad libitum diet er det veldig interessant å finne ut hva som gjør at folk naturlig spiser mer eller mindre. F eks som at et høyere proteininntak virker mettende og at i teorien vil da folk som spiser mer protein naturlig spise mindre kalorier og gå ned i vekt.

  Jeg tror nøkkelen til fedmeproblemet ikke ligger i å få folk til å telle kalorier, men å spise på en slik måte at de blir mett fortere. De fleste klarer ikke å gå rundt å være sultene.

  Jeg snakker ikke om at en lowcarb (eller egentlig høy protein) diet har noen særlig metabolsk fordel, men heller at man blir fort mett av å spise på den måten slik at man går ned i vekt uten å tenke på å skjære ned på kaloriene, fordi det skjer av seg selv.
  Honnr gitt av : leif ove, 07. mars 2011, 15:09
  3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold 03. mars 2011, 12:19
  "Jeg mener dog at "energi inn - energi ut" er det absolutt viktigste budskapet. Jeg forundres hele tiden over hvor mange som ikke skjønner det eller tror det ikke gjelder for dem, og som heller vil tro at flesket de har på kroppen har kommet dit på en eller annen magisk måte som er utenfor deres kontroll."
  - definitivt det viktigste. Spørsmålet jeg liker å stille er hva er den beste måten å få til et kaloriunderskudd på. Det vil jo være individuelt, men tror lavkarbo kan funke for mange siden man slipper å gå rundt å være sulten. Men for noen blir jo karbosuget alt for stort.
  Honnr gitt av : etn91, 05. mars 2011, 14:06
  4  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteintilskudd - tisser det ut igjen (?) 22. oktober 2010, 19:50
  proteiner kan egentlig gå til både fett og nitrogen. Det er karbonskjelettet til aminosyren som inneholder energien. Nitrogengruppen blir spaltet av og kan da enten overføres til et annent karbonskjelett slik at du lager en ny aminosyre, eller så går det til urea og tisses ut, eventuelt amoniakk og går ut gjennom svetten.. mulig det er noen andre måter også. Karbonskjelettet kan da gjøres om til glukose (om det er en glukogenisk aminosyre) eller så kan de brukes direkte i sitronsyresyklusen (pyruvat er for eksempel et karbonskjelett til en aminosyre) eller det kan gå til fett.
  Honnr gitt av : Ryū, 23. oktober 2010, 00:19
  5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Myten om kjernestabilitet 22. oktober 2010, 10:49
  Han snakker mye om graviditet, bla. at gravide som har ryggsmerter under graviditeten ofte blir bedre rett etter fødselen før magemusklene har fått sjansen til å forkorte seg igjen. Det blir litt feil å se på en slik tilstand, etter som det er mange grunner til at man kan få vondt i ryggen mens man er gravid som ikke nødvendigvis har noe med magemusklene å gjøre. Når du føder blir du kvitt en ganske stor vekt og det kan nok hjelpe ganske mye i seg selv, uten at magemusklene trenger å ha noe med det å gjøre.

  Fedmeargumentet liker jeg heller ikke. Magemusklene vil endre sin lengde og slik under fedme siden magen kan presse de ut, osv, men fedme kommer gradvis og magemusklene kan tilpasse seg de nye mekaniske forholdene. Det er jo mye snakk om hva som skjer med musklene etter en prolaps, når ryggraden plutselig blir litt kortere og musklene da litt for lange (i motsetning til den langsome endringen av mekanikken i fedme). Måten de er vant med å aktiveres på funker ikke lengere for å stabilisere ryggen, de må læres opp til å takle de nye mekaniske forholdene.

  Kritikken hans mot timeing argumentet var ganske bra syns jeg.
  Samme med det med å fokusere på å stramme magemusklene når man gjør forskjellige ting. Men sammtidig så trenger i hvert fall ikke jeg å tenke på å stramme magemusklene om jeg tar tunge knebøy, det skjer helt av seg selv, og det tror jeg er en helt normal funksjon som skjer uten at man tenker over det. Men han viser også til studier hvor de har fulgt folk med svake magemuskler over tid hvor en gruppe har trent og den andre ikke uten å finne noen forskjell i ryggsmerteepisoder. Det var ganske interessant.


  Han kritiserer at mange sier man skal fokusere på å aktivere TrA, osv.. men det er jo mange som mener "core" trening er bra uten at man skal fokusere på slikt. Planken vil jo f eks trene mange muskler, ikke bare spesifikke magemuskler.

  Det er nok sant at det er viktigere med aktiveringsmønster enn styrke når det gjelder å stabilisere ryggraden. Og hvordan skal vi bli bedre på dette? Jeg er enig i at det nok kan være problematiskt å få overført det man lærer med å ta forskjellige øvelser til det virkelige liv hvor man skal bruke stabiliseringen i vanlige oppgaver som å gå opp en trapp. Jeg har ikke lest mange studer om opptrening etter ryggskader, så jeg vet ikke om de bruker "funksjonelle" smertemål som smerte i løpet av dagen, smerte mens man går, etc og om man ser at disse blir bedre i forhold til en kontrollgruppe. Kan hende jeg tar et søk senere for å se om jeg finner noe, men vet ikke om jeg gidder siden jeg ikke har så mye tid å bruke på dette. Han sier jo at "general exercise" er like bra som et kjernetreningsprogram, det tror jeg godt kan stemme, begge deler vil jo trene kjernemuskulaturen og få de til å venne seg til de nye mekaniske forholdene.

  Det han sier om at det er ingenting som linker kirurgi som skader magemusklene til ryggsmerter, også skriver han i parantes: "(perhaps because it doesn't exist?)"
  Hvis ingen har skjekket det så vet vi jo ikke.. Men han har data på smerte etter masektomi, som ødelegger rectus, som viser at de ikke får mer ryggsmerte.

  Det var en veldig interessant artikkel. Det kan godt være at kjærnetrening har vært kraftig overvurdert.
  Honnr gitt av : Disiplin, 22. oktober 2010, 12:18
  6  Trening / Styrkeløft / Sv: Bøy fart 21. september 2010, 22:21
  Poenget er vel at i det du begynner å endre retning, vil du bli mye "tyngere" med den raske nedgangen enn den trege nedgangen, som betyr at du bruker mindre kraft for å stoppe bevegelsen (men du bruker mer tid)

  Vondt på fremsiden av hofta ved fleksjon er typiskt tegn på anterior femural glide syndrome. Skal jo seff ikke diagnostisere noen over et nettforum, men jeg har hatt samme symptomene som deg og det hjalp veldig å kjøre noen gluteus aktiveringsøvelser først (glute bridges) og aktivering for psoas (som egentlig bare er å flektere hofta til den er mer en 90 grader, og så holde der en stund. Du kan også sitte mens du gjør dette, det er ofte litt lettere. Om du får vondt må du seff ikke gjøre det, men i min erfaring gikk det ganske bra å gjøre dette bare fleksjonen var til mer enn 90 grader i hofta. Det hjalp meg veldig å kjøre disse før øvelser som vanligvis ga smerte. Er jo seff ikke alle som har dette problemet som har underaktiv psoas, men underaktiv psoas er en av de tingene som kan være med på å skape et slikt problem.
  Honnr gitt av : zenurai, 01. oktober 2010, 19:56
  7  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Koffein fører til lavere veksthormonrespons før trening 26. september 2010, 13:04
  Her er en review på virkningen av GH, det vil da også gjelde for IGF-1 siden GH injeksjoner også fører til økning av IGF-1
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2439518/?tool=pubmed
  (fulltekst av denne tror jeg er gratis)
  Kort sagt så funker ikke GH injeksjoner noe særlig på muskel masse. Noen studier finner økt proteinsyntese, men de fleste måler i hele kroppen og ikke spesifikt i musklene. Kan være at GH hjelper mot muskelnedbryting ved kaloriunderskudd.

  Her er en studie som sammenligner "høy hormon" -og "lav hormon"-trening den fant ikke at det å trene på en måte som øker GH, test, og IGF-1 (slik det ofte anbefales at man skal gjøre for å få hypertrofi) øker hypertrofi og styrke sammenlignet med lavhormontrening.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19910330?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1

  En til ting er at hormonresponsen etter en treningsøkt er veldig kort. De fleste hormonene har en peak rundt 15-30 min og er tilbake ved baseline etter kanskje bare 2 timer. GH og IGF-1 har nok ikke noen anabol effekt på muskler (i hvert fall ikke når det tas i en periode hvor man også trener). Testosteron har jo en effekt på muskelmasse, men økningen er antageligvis for kort til å ha betydning, og her var det jo snakk om GH i forhold til koffein, ikke test.

  Når det gjelder virkningen av flere hormoner har desverre mange lærebøker feil. De bruker mye studier på gnagere isteden for mennesker, og det er ikke det samme (det kommer du til å lese om hvis du leser den GH reviewen jeg linka til). Og husk at nå snakker jeg om den "systemiske" varianten av IGF-1, den som produseres i leveren. Musklene kan produsere sin egen IGF-1 og den ser ut til å ha gode anabole virkninger.
  Honnr gitt av : Beefcake, 26. september 2010, 15:19
  8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: melkeprotein bra for oss? 21. mars 2010, 14:34
  Mange av utsagnene om at A1 casein er dårlig for deg kommer fra folk som jobber for A2 corporation, så de bør kanskje tas med en klype salt.
  Det er en interessant hypotese, men det er ikke nok bevis til å si at vanlige folk bør slutte å drikke melk/drikke bare A2 melk.
  Mange argumenterer med at for eksempel autister kan gjøre det bedre uten A1 i kosten. Det er kanskje sant, men det betyr ikke at A1 gir deg autisme. Heller at autister har problemer med å prosessere disse beta caseinene. Husker en studie jeg leste om dette hvor de skjekka antistoffer for diverse melkepeptider, autistene hadde økte nivåer mens vanlige folk ikke hadde det.

  Når det gjelder diabetes er vel hovedargumentet at land som får i seg mye A1 casein har mye diabetes type I. Det er "økologiske" studier og man skal være forsiktig med å si noe om årsaksforhold ut fra det.

  A2 hypotesen har fått en del kritikk, f eks i en review av Turnwell:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15867940
  Kan være verdt å få med seg kommentarene som kritiserer reviewn, kanskje ikke den som er skrevet av en som jobber i A2 corporation, men (se acknowledgements)..
  Turnwell blir arrestert på noen punkter, men jeg syns A2 forkjemperne blåser det ganske opp.
  Folk som ikke har noe anlegg for diabetes type I får nok ikke diabetes av å drikke melk.. men kanskje er A1 kasein med på progresjon i sykdommen? Slik at folk som allerede har det eller kommer til å få det vil ha en raskere progresjon med A1 kasein.. det blir jo spekulasjon, ettersom det ikke er noe særlig bevis for dette.

  Tror desverre man må subscribe for å lese den artikkelen, men tenkte jeg skulle poste alikevell.

  I tilegg har det kommet en del artikler som fokuserer på mulige positive helseeffekter av proteinene i melk. For eksempel blodtrykk.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2039733/?tool=pubmed
  Den tar for seg flere ting enn bare proteinene i melka.
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 21. mars 2010, 16:44
  9  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kreatin på deff - ødeleggende? 01. september 2009, 18:43
  vil tro det er lite lurt å slutte med kreatin på en deff, med mindre du faktisk vil ned i vekt (vektklasse, etc). Du kaster kroppen inn i ett katabolskt miljø med deffingen, samt du går av kreatinen, noe som fører til at du ikke klarer å løfte like mye, som betyr mindre stimuli enn musklen er vant med.. neppe en bra kombinasjon.

  Og selv om man ikke har gått på kreatin før, så er det ikke noe i veien med å starte med det på en deff som jeg vet om.
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 01. september 2009, 19:05
  10  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvem er DIN helt ? 25. august 2009, 15:10
  Siden det ikke står spesifikt antar jeg at det ikke må være treningshelter...?

  Bryan Adams - tror han skal ha mye av æren for mitt første knull
  McGyver - Obvious
  Chuck Norris - Obious

  Det er de 3 store.. så har jeg en til jeg vurderer om skal komme på listen som er Archibald Vivian Hill. Stor fysiolog på 20 og 30 tallet. Fikk nobelprisen i medisin og fysiologi på 20 tallet engang. Kriga i 1. verdenskrig, forska på radar i 2 verdenskrig og hjalp jødiske vitenskapsmenn under 2 verdenskrig.
  Honnr gitt av : NKS, 26. august 2009, 09:39
  11  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvem er DIN helt ? 25. august 2009, 15:10
  Siden det ikke står spesifikt antar jeg at det ikke må være treningshelter...?

  Bryan Adams - tror han skal ha mye av æren for mitt første knull
  McGyver - Obvious
  Chuck Norris - Obious

  Det er de 3 store.. så har jeg en til jeg vurderer om skal komme på listen som er Archibald Vivian Hill. Stor fysiolog på 20 og 30 tallet. Fikk nobelprisen i medisin og fysiologi på 20 tallet engang. Kriga i 1. verdenskrig, forska på radar i 2 verdenskrig og hjalp jødiske vitenskapsmenn under 2 verdenskrig.
  Honnr gitt av : 095378, 25. august 2009, 22:12
  12  Generelt / Åpent forum / Sv: Hørt om han... 24. august 2009, 15:17
  Hvilket dyr er det mest miljøvennelige i jungelen?
  - Pantern.
  Honnr gitt av : Fleksnes, 24. august 2009, 15:24
  13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: doble effekten av proteinpulver 01. august 2009, 02:39
  Hvis du i tillegg rister shaken sidelengs istedet for opp og ned, vil væsken komme i noe som heter vannrett sidesymbiose, noe som gir en ekstremt anabol effekt ved inntak. Det er faktisk vannrett sidesymbiose som er hemmeligheten bak bodybuilding.

  ja. Det skaper en osmotisk gradient mellom den vanrette sidesymbiosen og den lodrette sentersymbiosen. Vannet i shaken vil sirkulere raskt mellom de to symbiosene, noe som fører til økt opptak av aminosyrene.
  Honnr gitt av : SjeF, 14. august 2009, 20:07
  14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: doble effekten av proteinpulver 01. august 2009, 02:39
  Hvis du i tillegg rister shaken sidelengs istedet for opp og ned, vil væsken komme i noe som heter vannrett sidesymbiose, noe som gir en ekstremt anabol effekt ved inntak. Det er faktisk vannrett sidesymbiose som er hemmeligheten bak bodybuilding.

  ja. Det skaper en osmotisk gradient mellom den vanrette sidesymbiosen og den lodrette sentersymbiosen. Vannet i shaken vil sirkulere raskt mellom de to symbiosene, noe som fører til økt opptak av aminosyrene.
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 01. august 2009, 03:02
  15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: doble effekten av proteinpulver 01. august 2009, 02:39
  Hvis du i tillegg rister shaken sidelengs istedet for opp og ned, vil væsken komme i noe som heter vannrett sidesymbiose, noe som gir en ekstremt anabol effekt ved inntak. Det er faktisk vannrett sidesymbiose som er hemmeligheten bak bodybuilding.

  ja. Det skaper en osmotisk gradient mellom den vanrette sidesymbiosen og den lodrette sentersymbiosen. Vannet i shaken vil sirkulere raskt mellom de to symbiosene, noe som fører til økt opptak av aminosyrene.
  Honnr gitt av : TFKong1, 01. august 2009, 02:43
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!