Visning av honnrposter for Karky
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 16  Trening / Forum for ungdom / Sv: biceps eller rygg nr1?? 31. juli 2009, 13:00
  Tvert imot.
  Forutmattet biceps vil tvinge deg til å bruke ryggmusklene mer aktivt i de sekundære ryggøvelsene.

  Ryggøvelse #1 er uansett markløft, og der får biceps bare en god strekk.

  Hva med å variere?
  En uke ta biceps først og jobbe med å få til de andre ryggøvelsene med knust biceps..
  så neste uke ta rygg først og så fortvilt prøve å få til en god bicepsøkt etter at biceps er sliten etter ryggøvelsene.

  everything has its charm! Smiley

  har alltid vært litt skeptisk til preutmattelse av biceps før ryggøvelser.. eg ikke sjansen like stor for at biceps vil trøtte ut og du må slutte tidlig som at du blir tvunget til å bruke mer rygg? Bicepsen kan jo ikke ta over ryggmusklene sine roller, siden de har helt forskjellige roller. Vet jeg går imot all bodybuildererfaring nå og at det sikkert kan komme 100 folk å si hvordan de kjenner det bedre i ryggen når de utmatter biceps først, og det er godt mulig at det er sånn.. men jeg er veldig skeptisk.

  Jeg kunne skjønt forutmattelse om man utmattet en synergist (ihvertfall om en av synergistene har en tendens til å ta litt over.. utmatte hams før du tar glutes øvelser, osv) til de bevegerne du ville treffe med øvelsen (noe som egentlig ville vært ganske vanskelig uten å også utmatte agonisten)
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 31. juli 2009, 15:29
  17  Generelt / Loggbok Online / Sv: Missy: ny epoke 27. juli 2009, 22:26
  Hva vet du om hvor mye jeg løfter?

  Er mange hardcore styrkeløftere som ikke bryr seg så mye om å holde ryggen rett, ihvertfall ikke i konkurranser. Hvor hun trener har egentlig ikke så mye å si, det er sikkert mange på de gymmene som er mye mer seriøse og trener for å konkurrere, ikke sant? Alt kommer ann på hva du vil oppnå i forhold til hva du er villig til å risikere for å oppnå det.
  Og det å bruke konkurranseløft for teknikkveiledning er ikke så veldig lurt.

  Om du vil ha noen som løfter mye, så kan du jo spørre Eric Cressey om det, eller bare lese noen av artiklene hans. Er nok av folk og artikler der ute på hvorfor man ikke burde bøye ryggen når man løfter.

  jeg har ingenting imot det å starte med rumpa høyt, det må man gjøre om man har lange bein. Men å bevege hofta opp fortere enn skuldrene når stanga har forlatt gulvet er et tegn på at rumpemusklene ikke er sterke nok og at hams må ta over.

  det at noen som løfter med krum rygg ikke er skadet er ikke noe argument. Du MÅ ikke skade deg fordi du løfter med krum rygg. Men det er nok en mye større risiko for skade.
  Men uansett, hvordan vet du at han ikke har noen ryggskader? er en del styrkeløftere som har skadet seg.

  Trodde det var veldig godt etablert og godtatt stort sett over alt at det å løfte noe med bøyd rygg ikke var bra. Så, om det ikke er noe problem, hvorfor det?

  Må forøverig si en ting. Å bøye øvre ryggen er ikke så farlig, det er mest nedre det er snakk om. Mange styrkeløftere bøyer øvre rygg med vilje fordi de kan løfte mer da siden de kan nå stanga lettere uten å sette seg så dypt ned.

  tonks posta mens jeg skrev
  Honnr gitt av : Udrugn, 27. juli 2009, 22:46
  18  Generelt / Åpent forum / Sv: Trenger hjelp; Ergoterapi 23. juli 2009, 22:27
  tror du kan studere ergoterapi med generell studiekompetanse.
  Honnr gitt av : GymGutten, 27. juli 2009, 10:05
  19  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Vekttrening for 9-åring 18. juli 2009, 12:45
  du skal trene hver muskelgruppe kun en gang i uken? Jeg ville satset på å trene hver muskelgruppe 2-3 ganger per uke.

  og for å være ærlig er jeg ikke overbevist over dine kvalifikasjoner til å veilede denne gutten.
  Honnr gitt av : ubertass, 18. juli 2009, 12:46
  20  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Knebøyguiden 14. juli 2009, 12:59
  det med pusting er litt kontroversielt. De fleste styrkeløftere vil si hold pusten og dytt magen utover og stram. Om du prøver det og får det til, så vil du merke at du løfter mer på den måten. Andre sier man skal holde pusten helt til man kommer igjennom "sticking pointet" sitt, og at man så kan begynne å puste ut. Mens andre sier pust inn på tur ned og ut på tur opp, aldri hold pusten og press (valsavamanøver). Valsavamanøveren kan være skummel for folk som har hjerte -og karsykdommer ettersom blodtrykket først stiger veldig, for så å synke.
  Honnr gitt av : Kpt. Plumbonite, 14. juli 2009, 14:16
  21  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen! 13. juli 2009, 22:44
  Helt enig med deg i at personangrep skal unngås. Mitt "problem" er argumentene og saken din, ikke deg som person, noe jeg tror jeg har vist gjennom denne tråden.

  Sterk, blid og fordomsfri!
  Honnr gitt av : Carnivore, 13. juli 2009, 22:46
  22  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen! 13. juli 2009, 21:30
  enzymer må også brytes ned (finnes det monoaminer som er enzymer?) før kroppen kan bruke aminosyrene.
  Honnr gitt av : vio, 13. juli 2009, 21:33
  23  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fløte og bacon er sunn mat 13. juli 2009, 17:21
  godt poeng. De skulle ha hatt inntak av individuelle kjøttyper, så kunne de sett på risken for folk som spiste mye rødt kjøtt i form av biff, etc, for seg selv. Rart at de ikke sier noe om det i studien, når de bruker ett så detaljert spørreskjema som de bruker, så er jo mulighetene der for å leke med tallene.
  Honnr gitt av : Carnivore, 13. juli 2009, 17:22
  24  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fløte og bacon er sunn mat 12. juli 2009, 20:10
  hehe....du må skille mellom hva hjernen BESTÅR av og hva gjerner BRUKER som energi. Glukose er foretrukket som energi av hjernen, men under faste så kan den bruke ketoner som dannes av/fra lever/fettlagrene som alternativ energi. En diett bestående utelukkende av fett kan nok fort bli ubehagelig. Katabolismen av kroppes muskelproteiner vil øke for å gi aminosyrer som substrater til glukoneogenesis, produksjonen av livsviktige proteiner (enzymer,transport proteiner, hormoner, neurotransmittere etc) vil stoppe opp og det vil også bli dannet så mye acetoacetat og beta-hydroxybutyrat at sannsynligheten for ketoacidose er stor. Summen av dette påvirker spesielt nervesystemet/hjernen, som i sin tur påvirker vitale funksjoner som ser til at du er i live. Så konklusjonen er, spis karbohydrater.

  Sansyneligheten for acidose er stor? har du noe som helst for å backe opp dette i friske individer? Kroppen kontrollerer acidose under ketose ganske bra. Ketoner i store mengder vil for eksempel få kroppen til å skille ut insulin, som stopper produksjonen av ketoner (slik at ketoacidose ikke oppstår)

  Har du noen kilder på "produksjonen av livsviktige proteiner (enzymer,transport proteiner, hormoner, neurotransmittere etc) vil stoppe opp".
  Selvom kroppen bruker en del proteiner til glukoneogenese i begynnelsen av en ketosediett og litt etter tilpassningen også, betyr ikke det at den ikke vil produsere livsviktige proteiner. Det er ikke en slutning man kan trekke uten å faktisk ha sett noe faste data på det.

  EDIT: regner med du ikke mener "utelukkende av fett" bokstavelig, ettersom et kosthold uten protein ville på sikt ført til død.
  Honnr gitt av : vio, 13. juli 2009, 01:37
  25  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 21:51
  Mennesker ble ikke født med kniv og gaffel, så skjønner ikke hvorfor du nevner det. Det er redskaper vi har lagd selv. Når vi sammenligner oss selv og anatomien med kjøttetere og planteetere, så er vi mer lik planteetere enn kjøttetere.


  The Comparative Anatomy of Eating
   
  by Milton R. Mills, M.D.

  Dr. Mills breaks down our body organ by organ and shows why the body of humans is better equipped for a vegetarian diet. He compares our organs to Carnivores, Herbivores, and Omnivores and shows us which we are most like

  http://www.earthsave.ca/articles/health/comparative.html

  Vi blir født med intelligensen til å bruke det (og å lage det), en intelligens vi har fått gjennom evolusjonen. Folk bruker ordet naturlig som om det egentlig er mulig å skille noe naturlig fra noe unaturlig.. hva er egentlig naturlig? Er det ikke naturlig at dyr som har intelligens til det  utvikler teknologi, slik som menneskene har gjort?

  Hvorfor skal tigere spise kjøtt bare fordi de har utviklet skarpe tenner og klør som de kan drepe maten med? Husker de ikke før når de ikke hadde det? De er så unaturlige som bruker det evolusjonen har skaffet de til å spise kjøtt! Men det samme kan jo sies om planteetere.. så hva skal vi egentlig spise? Bare fordi vi mennesker har tatt veien om teknologi isteden for skarpe tenner og klør betyr ikke at det ikke er meningen at vi skal kunne drepe dyr. Noen har styrke og rå kraft, mens andre er lure.
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 01. juli 2009, 22:53
  26  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 18. juni 2009, 16:10
  Alle skjønner jo at du ikke burde drikke melk om du ikke tåler det eller har en intolleranse for det. Det er jo ikke det det er snakk om hær.. skjønner ikke hvorfor du (MB7) kommer med det argumentet om og om igjen. Om noe gjør deg dårlig, ikke spis det, det gjelder melk, nøtter, frukt, alt. At mange ikke tåler melk har ingen betydning for om det er bra eller ikke for de som faktisk tåler det. Det er jo ingen her som argumenterer imot det?

  Det finnes ikke mat i verden som er "ment" for mennesker, bortsett kanskje fra morsmelk.

  At kumelk er ment for kalven har ingenting å si. Det har næring i seg, og om et menneske klarer å utnytte den næringen, så er det topp. Om et menneske ikke klarer det derimot, så kan han/hun drikke noe annet. Før du kan identifisere ett eller annet stoff som gjør at kumelk bare kan brukes av kalver så er argumentet om at det er ment for kalver egentlig bare veldig rart.. det har ingenting bak seg. Det er så mange som snakker om at mennesker gjør så masse som det ikke er meningen at vi skal gjøre. Om du ikke kan identifisere hva som gjør at det ikke passer for mennesker så kommer man ingen vei. Det blir som å si at mennesker ikke skal spise kukjøtt fordi vi ikke villa ha hatt sjanse til å slå ihjæl ei ku med bare nevene.
  Honnr gitt av : TeamDal, 18. juni 2009, 16:19
  27  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 18. juni 2009, 16:10
  Alle skjønner jo at du ikke burde drikke melk om du ikke tåler det eller har en intolleranse for det. Det er jo ikke det det er snakk om hær.. skjønner ikke hvorfor du (MB7) kommer med det argumentet om og om igjen. Om noe gjør deg dårlig, ikke spis det, det gjelder melk, nøtter, frukt, alt. At mange ikke tåler melk har ingen betydning for om det er bra eller ikke for de som faktisk tåler det. Det er jo ingen her som argumenterer imot det?

  Det finnes ikke mat i verden som er "ment" for mennesker, bortsett kanskje fra morsmelk.

  At kumelk er ment for kalven har ingenting å si. Det har næring i seg, og om et menneske klarer å utnytte den næringen, så er det topp. Om et menneske ikke klarer det derimot, så kan han/hun drikke noe annet. Før du kan identifisere ett eller annet stoff som gjør at kumelk bare kan brukes av kalver så er argumentet om at det er ment for kalver egentlig bare veldig rart.. det har ingenting bak seg. Det er så mange som snakker om at mennesker gjør så masse som det ikke er meningen at vi skal gjøre. Om du ikke kan identifisere hva som gjør at det ikke passer for mennesker så kommer man ingen vei. Det blir som å si at mennesker ikke skal spise kukjøtt fordi vi ikke villa ha hatt sjanse til å slå ihjæl ei ku med bare nevene.
  Honnr gitt av : Apelars!, 18. juni 2009, 16:14
  28  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 18. juni 2009, 16:10
  Alle skjønner jo at du ikke burde drikke melk om du ikke tåler det eller har en intolleranse for det. Det er jo ikke det det er snakk om hær.. skjønner ikke hvorfor du (MB7) kommer med det argumentet om og om igjen. Om noe gjør deg dårlig, ikke spis det, det gjelder melk, nøtter, frukt, alt. At mange ikke tåler melk har ingen betydning for om det er bra eller ikke for de som faktisk tåler det. Det er jo ingen her som argumenterer imot det?

  Det finnes ikke mat i verden som er "ment" for mennesker, bortsett kanskje fra morsmelk.

  At kumelk er ment for kalven har ingenting å si. Det har næring i seg, og om et menneske klarer å utnytte den næringen, så er det topp. Om et menneske ikke klarer det derimot, så kan han/hun drikke noe annet. Før du kan identifisere ett eller annet stoff som gjør at kumelk bare kan brukes av kalver så er argumentet om at det er ment for kalver egentlig bare veldig rart.. det har ingenting bak seg. Det er så mange som snakker om at mennesker gjør så masse som det ikke er meningen at vi skal gjøre. Om du ikke kan identifisere hva som gjør at det ikke passer for mennesker så kommer man ingen vei. Det blir som å si at mennesker ikke skal spise kukjøtt fordi vi ikke villa ha hatt sjanse til å slå ihjæl ei ku med bare nevene.
  Honnr gitt av : Evis, 18. juni 2009, 16:11
  29  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Det du ikke visste om melk 18. juni 2009, 11:40
  Vi drikker jo kumelk hele livet fordi vi har muligheten. Vi har husdyrhold.. det er ikke så mange  andre dyr ute i verden som har det.. altså, de har ikke muligheten til å drikke andre dyrs melk. Vi har utviklet oss, og med den utviklingen har vi fått nye metoder for å skaffe mat. Å si at vi ikke skal drikke melk fordi ingen andre dyr er det, blir som om apene sa at de måtte slutte å spise bananer fordi deres forfedre ikke gjorde det. Etterhvert som dyr utvikler seg, om det er evolusjon eller om de uvikler seg teknologiskt (som mennesker) skapes det nye muligheter. Og ikke ta ibruk de mulighetene er jo rett og slett dumt.. om vi ikke tar ibruk de nye mulighetene som dukker opp, så stopper faktisk utviklingen (siste setning der var kanskje en liten digress, men bare for å gjøre ett poeng)
  Honnr gitt av : Beefcake, 18. juni 2009, 11:43
  30  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten vi har blitt lurt til å tro på.. 11. juni 2009, 12:11
  Karky: Det er for meg en vanskelig oppgave å løse her og nå, da en rå biff har andre næringsstoff-verdier enn en varmebehandlet biff.  Men gå på næringsinnhold.no og sjekk om du kan finne svaret selv! Smiley

  Det jeg har å tilby er hva som skjer når man steker biffen osv!

  Der står det jo det vi alltid har visst. Lavt protein i grønnsaker og mye protein i biff.

  Et stort argument du kommer med er at enzymene i frukt og grønt inneholder nok aminosyrer til å dekke kroppens aminosyrebehov, men vet du egentlig hvor mange enzymer det er og hvor mange gram aminosyrer de utgjør? Det er neppe veldi mye. Det hadde gått helt bra å fått alle aminosyrene sine fra enzymer, men da måtte du sørget for at enzymene inneholdt de essensielle aminosyrene, + at du måtte spist helt sinnsyke mengder med rå frukt og grønt for å få i deg nok av det.

  Og en ting til: Hele dette argumentet med at det er naturlig og flott og fint er bare tull. Du sier det vi spiser fører til masse sykdommer, og det er kanskje sant, men tror du virkelig at dyr som spiser "naturlig" og de det er "lagt for å spise" ikke har sykdommer? Hva tror du de dør av? Tror du alle blir spist av et større og sterkere rovdyr?

  Det er ingenting som er "naturlig" for noen å spise, skal vi gå tilbake til å spise plankton fordi langt bak i tid var det det våre forfedre gjorde før vi begynte med alt dette tulle med å krabbe opp på land å få bein osv. Arter utvikler seg kontinuerlig, og det går også for spisingen. Du sier at melk er unaturlig for mennesker å spise fordi det er lagt for kalver? Men det finnes mange eksempler ellers i naturen hvor dyr "naturlig" stjeler for eksempel andre dyrs egg for å spise, er det også bare teit og unaturlig, eller har de dyrene bare funnet seg en lur måte å overleve på?

  Men med tanke på protein: Spiser du nøtter, korn og slikt? for noen sorter korn har en del protein, nøtter har også det. Eller spiser du bare grønnsaker?
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 11. juni 2009, 13:15
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

  Effektiv beintrening

  Trening30.07.202069

  Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
  Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
  Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
  Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?