Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 32
 • 1  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: høy rep bedre for muskel vekst enn lav rep på: 26. juli 2011, 12:31
  Forfatteren sier selv på slutten "however, a training study in which these distinctly different exercise loads (90FAIL and 30FAIL) are utilized is clearly warranted to confirm our speculation."
  2  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: høy rep bedre for muskel vekst enn lav rep på: 25. juli 2011, 14:26
  Mener denne studien skulle oppfølges av en treningsstudie som skulle måle faktisk hypertrofi, ettersom en akuttstudie ikke egentlig kan svare på hva som er best for muskelvekst.
  3  Generelt / Åpent forum / Sv: Butikk i Trondheim som selger utstyr? på: 25. juni 2011, 02:37
  Takker! Skal skjekke ut kaliber i morgen Cheesy
  4  Generelt / Åpent forum / Butikk i Trondheim som selger utstyr? på: 24. juni 2011, 21:27
  Vet noen av en butikk i Trondheim som selger løfteutstyr? Tenker spesielt på belter. Er ikke så stor fan av å kjøpe likt på nett siden jeg liker å prøve de på for å kjenne hvordan de sitter, hvor stive de er, etc.
  5  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold på: 03. mars 2011, 13:47
  Trenger dog ikke nødvendigvis en lavkarbodiett for å få søtsug og sultfølelser under bedre kontroll. Det kan rekke med å bare gjøre litt bedre valg av karbohydratkilder og unngå de som er basert på hvitt mel og sukker.

  absolutt, personlig har jeg mer tro på en diett med mye protein for å få kontroll på sulten. I tilegg til mye grønnsaker som magefyll.
  6  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold på: 03. mars 2011, 12:19
  "Jeg mener dog at "energi inn - energi ut" er det absolutt viktigste budskapet. Jeg forundres hele tiden over hvor mange som ikke skjønner det eller tror det ikke gjelder for dem, og som heller vil tro at flesket de har på kroppen har kommet dit på en eller annen magisk måte som er utenfor deres kontroll."
  - definitivt det viktigste. Spørsmålet jeg liker å stille er hva er den beste måten å få til et kaloriunderskudd på. Det vil jo være individuelt, men tror lavkarbo kan funke for mange siden man slipper å gå rundt å være sulten. Men for noen blir jo karbosuget alt for stort.
  7  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold på: 03. mars 2011, 10:44
  Du tenker helt forskjellig fra meg, det er det som resulterer i uenigheter. Om man spiser et like stort underskudd vil man gå likt ned med lowcarb vs lowfat eller hva som helst annet (med mindre den termiske effekten av mer protein kan gi en fordel til dietter med mye protein). Min interesse ligger i hva som regulerer matinntaket og energibruk hos mennesker.

  "Skjønner ikke hvorfor dette er noe spørsmål. Kaloribalanse oppnås fordi energiinntak står i proporsjon til kroppsvekt og forbrenning."
  - selvfølgelig, jeg kan termodynamikken godt nok til å forstå dette. Men hvorfor skjer det? Med en ad libitum diet er det veldig interessant å finne ut hva som gjør at folk naturlig spiser mer eller mindre. F eks som at et høyere proteininntak virker mettende og at i teorien vil da folk som spiser mer protein naturlig spise mindre kalorier og gå ned i vekt.

  Jeg tror nøkkelen til fedmeproblemet ikke ligger i å få folk til å telle kalorier, men å spise på en slik måte at de blir mett fortere. De fleste klarer ikke å gå rundt å være sultene.

  Jeg snakker ikke om at en lowcarb (eller egentlig høy protein) diet har noen særlig metabolsk fordel, men heller at man blir fort mett av å spise på den måten slik at man går ned i vekt uten å tenke på å skjære ned på kaloriene, fordi det skjer av seg selv.
  8  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold på: 03. mars 2011, 08:19
  Selvfølgelig stopper vekttapet fordi man når kaloribalanse, spørsmålet er hvorfor man når kaloribalanse. Vesketap vil bidra mye den første uka, men i langtidsstudiene ligger jo lavkarbo som regel forran når det gjelder vekttap i 3-6 måneder (tror det er etter 3 eller 6 at man skal begynne å legge til en del karbo igjen i følge Atkinsboka). De spiser mer karbo og mindre protein og derfor også mer kalorier og vekttapet stopper opp, antageligvis fordi de spiser mindre protein og protein er mer mettende enn de andre to og har en høyere termisk effekt.

  Jeg er enig i at studien ville vært mer interessant om de sammenlignet to dietintervensjoner isteden for å bare putte en intervensjon opp mot ingen intervensjon.
  9  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening på lavkarbokosthold på: 02. mars 2011, 23:55
  Jeg har ikke lest studien, men er ikke greia at om man spiser kalorier ad-libitum  (så mye man føler for) med lowcarb så spiser man mindre kalorier og går ned mer i vekt? Og er ikke det verdifulle funn?

  Og om jeg ikke tar feil så bruker de langtidsstudiene på low carb vs andre dietter atkins som mal for low carb. De finner at vekten er redusert mer i lowcarbgruppen først, men så etter et års tid elns er de like mellom gruppene. I denne sammenhengen burde det nevnes at i følge atkinsboka skal man øke karbohydratinntaket etter hvert, kanskje det er derfor vekttapet stopper opp? (enten det er på grunn av mere karbo, eller mindre protein som følge av mer karbo, sistnevnte er nok mer sannsynelig).

  Lowcarbgruppene bruker jo å være ad libitum på kalorier. Vet ikke akkurat om begge gruppene i denne studien var ad libitum, eller hvordan de gjorde det, men om de gjorde det slik så er det ingen svakhet i forhold til å gi deltakerene ferdig laget kosthold, de bare undersøker en annen ting, altså effekten av en ad libitum diet med råd om lavt karboinntak vs ingen diet intervensjon

  Jeg er ingen lavkarbofantast (føler av en eller annen grunn jeg må si dette hver gang jeg kommenterer noe som kan ses på som til fordel for lowcarb)
  10  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kaloriteller på sykkel/tredemølle på: 20. februar 2011, 20:43
  Snakker om når man får bedre kondis, ja. Men vi er enige, apparatene er ikke særlig pålitelige.
  11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kaloriteller på sykkel/tredemølle på: 20. februar 2011, 14:37
  Men om jeg løper en viss distanse i dag, med 170 i puls, så trener jeg slik at jeg kan løpe den samme distansen på samme tid med 160 i puls. Da vil pulsklokka si at jeg bruker mindre energi? Det er jo helt bak mål.. greit, jeg bruker litt mindre energi pga at jeg kanskje har fått bedre løpsøkonomi med treningen, men det er ikke SÅ store endringer..
  12  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kaloriteller på sykkel/tredemølle på: 20. februar 2011, 13:56
  Som nevnt over blir det helt feil å bruke pulsslag etter som en godt trent person vil tilbakelegge samme distanse med lavere puls men fortsatt forbrenne ca like mye

  Arbeid = kraft * distanse

  Vet egentlig ikke hvordan disse maskinene regner ut kaloriforbrenning, men jeg håper det ikke har noe med pulsen å gjøre.
  13  Generelt / Åpent forum / Sv: Kari Jaquesson - feite folk er late ikke syke på: 27. november 2010, 12:18
  Det overrasker meg alltid at det aldri er snak om avgiftsreduksjon på "sunne" ting, alltid avgiftsøkning på det som ikke er bra. Da går det feil vei.

  Egentlig burde du hatt begge deler, slik at den ene kan betal (i hvert fall litt) av den andre.
  14  Trening / 5x5 / Sv: Meningsløst uten squats? på: 18. november 2010, 09:19
  Bulgarske knebøy eller utfall er jo mulig.. da trenger man ikke så mye vekt så det er lettere å løfte den opp selv.. kan jo godt kjøre de i en frontbøyposisjon med stanga, da blir det enda greiere.
  15  Trening / Forum for ungdom / Sv: Kondisjon og Muskler. på: 10. november 2010, 08:41
  EmbarrassedHvor mye muskler vil jeg gå glipp  av his jeg kondis  vedsiden av, tror dere?

  Vanskelig å si. En studie som så på det viste at type II fibrene fikk like mye hypertrofi hos de som trente utholdenhet + styrke som de som trente bare styrke, men at type I fibrene ikke fikk noen hypertrofi i det hele tatt. Så det er antageligvis type I fibrene det først og fremst går ut over, og da vil det komme ann på hvor mange av de du har.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 32
 • TOPP-3 for å BYGGE bryst

  Trening01.01.202157

  Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.

  7 øvelser for muskuløse triceps

  Trening26.12.202053

  Vil du har større armer? Dette er 7 supre øvelser.
  Her har du treningstips og kostholdsråd som kan gi deg et push bak, inn i det nye året.

  Bananpannekake

  Kosthold23.11.20202213

  Perfekt å starte dagen på!
  Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.