Visning av honnrposter for boltzmann
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Lav fettprosent året rundt. 01. august 2009, 14:54
  Såg eit BBC-program om dette for ikkje så lenge sidan. Målet med forsøket var å sjå kva som gjer at nokon vert overvektige, medan andre held ein god kroppssamansetjing. Dei to ulike teoriane var at tynne folk et mindre, eller at tynne folk har høgare forbrenning. Det var ei forsøksgruppe på ca 10 "normalbygde" personar, kvinner og menn. Forsøket gjekk ut på at personane skulle ete 5000 kcal per dag og vere minimalt aktive i 14 dagar. Metabolisme og kroppssamansetjing var målt før under og etter forsøket.

  Dei fleste deltakarane la på seg ein del feitt, men basalmetabolismen endra seg for alle: Kroppstemperaturen gjekk opp når dei var på energioverskot, og difor brukte dei også meir energi. Men ein av forsøkspersonane la berre på seg musklar (jaja, sikker litt feitt også, men kroppssamansetjinga var ca den same). Dette kan vere forklaring på at nokon kan ete kva dei vil utan å bli tjukk; genetikk som gjer at kalorioverskot blir musklar.

  Nokre av testpersonane hadde problem med å få ned 5000 kcal per dag, ikkje overraskande nok dei meir spinkle. Dette underbygg hypotesa om at tynne folk et mindre, men det er tydlegvis ein kombinasjon av både metabolisme og apetitt. Forøvrig eit veldig interessant program, men hugsar diverre ikkje kva det heitte, dei sendte det på NRK.

  Og til alle som slit med prosentrekning: Dersom auke i kroppsvekt har større andel av feitt enn du har på kroppen, går du opp i feittprosent. Døme: 4 kg auke i kroppsvekt, derav 3 kg musklar og 1 kg feitt. 1/4 = 25 prosent av det du går opp er feitt. Dersom du har over 25 prosent kroppsfeitt går du ned i feittprosent, ellers går du opp!
  Honnr gitt av : HeatoN85, 01. august 2009, 14:57
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!