Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: vet man egentlig årsaken til høyt blodtrykk? på: 20. mai 2011, 10:35
    Sitter og leser til eksamen i sykdomslære, så synes at dette er litt interessant Cheesy

    Man jobber med en såkalt blodtrykksformel
    BT = Minuttvolum (MV) * Total perifer motstand (TPM)

    Minuttvolum = blodmengde som pumper gjennom kroppen pr min
    Total perifer motstand = Hvor stor motstand blodmengden møter, diameter på blodårene

    Det vil si at det er en av disse faktorene som spiller inn på blodtrykket ditt. Salt er en typisk ting som påvirker MV (ihvertfall hos saltsensitive pasienter) mens stress og adrenalin påvirker TPM.

    Som det er blitt nevnt her så er 120/80 (i en del lærebøker) satt som et standardnivå for normalt blodtrykk. Men alt over dette regnes ikke som høyt blodtrykk. Definisjonen på høyt blodtrykk ihht WHO er over 140/90.

    Jeg vil tro at den genetiske faktoren spiller en stor rolle her. Hvor stort blodvolum og/eller hvor stor diameter blodårene dine holder er nok regulert ihht hva din egen kropp definerer som normalt. Ikke ihht hva WHO eller all verdens lærebøker anser som normalt. Så jeg ville ikke bekymret meg for mye. Men samtidig, dersom det er en underliggende grunn til økt blodtrykk er det ikke dumt å finne den.

    Ellers et lite tips som kanskje kan hjelpe er hvitløk som visstnok skal ha en blodtrykkssenkende effekt.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18554422
    2  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Meal frequency. ISSN position stand på: 22. mars 2011, 20:52
    Generelt så synes jeg denne reviewen føles litt vel pro kosttilskudd, men siden flere av artikkelforfatterne også skriver for T-Nation så er det kanskje ikke så rart.

    Affirm. Merker jeg ikke er helt motivert til å lese denne studien.. Er så mye annen kul forskning som står på ventelisten innimellom skolelesning Tongue
    3  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Meal frequency. ISSN position stand på: 22. mars 2011, 08:21
    --------------------------------------------------------------------------------
    beardi is a moron, I've never seen him get much right


    Er enig i at ihvertfall det med bokserstudien var dårlig (det bør ihvertfall nevnes i oppsummeringen om svakheten ved denne). Men for alt jeg vet kan Lyle være sur på Beardi fordi han har pult damen hans.. Står liksom ikke noe særlig konkret i kritikken her.
    4  Generelt / Studier og Forskninger / Meal frequency. ISSN position stand på: 18. mars 2011, 08:25
    Folk begynner sikkert å bli lei denne debatten. Men så at det har blitt lagt ut en ny review om måltidsfrekvens på JISSN.com http://www.jissn.com/content/8/1/4

    Oppsummert:

    1. Increasing meal frequency does not appear to favorably change body composition in
    sedentary populations.

    2. If protein levels are adequate, increasing meal frequency during periods of
    hypoenergetic dieting may preserve lean body mass in athletic populations.

    3. Increased meal frequency appears to have a positive effect on various blood markers of
    health, particularly LDL cholesterol, total cholesterol, and insulin.

    4. Increased meal frequency does not appear to significantly enhance diet induced
    thermogenesis, total energy expenditure or resting metabolic rate.

    5. Increasing meal frequency appears to help decrease hunger and improve appetite
    control.

    Nå har jeg ikke fått lest igjennom hele greien. Men jeg så at til punkt 2 ovenfor så har man bl.a. referert til en studie gjort på boksere på et vanvittig kcalori underskudd. Ikke bare spiste de mindre proteiner enn det man anbefaler på diett, men all maten deres var væske. Når man spiser så små mengder proteiner anbefales en høyere måltidsfrekvens.
    Og når man inntar alle proteinene i form av væske vil det distribueres mye hurtigere til kroppen og derfor også "flushes" ut av kroppen hurtigere.. ergo bør man nok få i seg mindre og flere måltider da også
    5  Generelt / Loggbok Online / Sv: Reken begynner å trene på: 08. mars 2011, 08:26
    ... og så blir jeg avbrutt i treningen av en fyr som komenterer at det er for lang avstand på det aparatet, at det vist nok ikke tar bra nok på ryggen.
    "Er det noe feil med teknikken min" spør jeg.
     - neida, neida! (NEI, MEN SÅ HOLD KJEFT DA!)
     Tongue for en fjomp... 

    For lang avstand? Den skjønte jeg ikke Tongue

    Beinpress:
    12x109 kg
    8x100 kg
    10x 82 kg (failure)

     Tongue Satan så jævli den beinpressen e, skulle egentlig ta 1 sett til men var helt ødelagt i kroppen.  Klarte jo nesten ikke å ta på meg  buksen når jeg skiftet fordi jeg hadde problmer med å løfte beina høyt nok  Tongue

    Suverent! Deilig å kjenne at man virkelig har trent!


    ja, hvem andre enn han går rundt og vet/hukser/forteller at 1mg botulinumtoksin kan drepe ca 1500 tonn marsvin Tongue  :Smiley
    Hvordan kan man ikke huske noe sånt!?
    6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Reken begynner å trene på: 06. mars 2011, 09:25
    Flies er egentlig ganske enkelt å gjøre. I kabelen kan du f.eks stille inn vaieren på ca brysthøyde, holde armene nesten strakt ut (en liten knekk i albueleddet) og klappe hendene sammen i takt til musikken. Men om du ikke får den til så kan du f.eks bruke pecdeckmaskinen på senteret.

    Sånne øvelser i maskin er ikke like kul å trene som frivekter, og heller ikke like relaterbar til dagliglivet. Fordelen med maskiner er at man kan trene dem på slutten av en økt for å virkelig "treffe" den muskelen du ønsker å trene (iom at du klarer å isolere muskelen bedre). Men dette vet du sikkert Tongue
    7  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Gode studierutiner på: 05. mars 2011, 17:07
    Tenker at om jeg lener meg mot rygglenet, så er ikke det opptimalt.
    Du virker litt nevrotisk Tongue
    http://nhi.no/forside/lett-tilbakelent-er-best-35139.html
    8  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: hetetokter, kaldsvette - bivirking av kreatin? på: 05. mars 2011, 17:06
    Vet det var dårlig gjort. That's just how I roll!
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: hetetokter, kaldsvette - bivirking av kreatin? på: 05. mars 2011, 16:49
    Nattesvette er et typisk symptom på kreft.. Sitter og leser sykdomslære nå for tiden så da blir svarene deretter Tongue Men før du begynner å hamstre cellegift; Prøv å kutte ut kreatin en periode. Dersom plagene gir seg kan det jo være kreatin som gjør det.. Selv om det var en merkelig bivirkning
    10  Generelt / Loggbok Online / Sv: Reken begynner å trene på: 05. mars 2011, 13:23
    Styrkemessig så er jeg fortsatt en reke, men ser jo at jeg blir sterkere - så det motiverer til å fortsette. Tapte mot en jente i håndbak før jeg begynte å trene (dvs. at det ble uavgjort  ::biggrin:Smiley. Tok rematch med hun i går og det var en lett seier  Tongue Så nå tror jeg at jeg er blitt litt sterkere enn en gjennomsnitts jente. Så får si oss fornøyd med det.

    Haha. Viktig med noen delmål ja!

    I løpet av neste uke, etter eg har hatt eksamen, skal vi snakke sammen om når du kan komme en tur til Oslo. Så kan vi løfte litt jern sammen, teste ut litt forskjellige øvelser og finne ut ka som passer best.

    Iom at du er så flink til å regne ut kcalorier kan du jo godt regne ut hvor mye proteiner du får i deg i samme slengen. Kunne vært interessant å se.
    11  Generelt / Loggbok Online / Sv: Reken begynner å trene på: 04. mars 2011, 14:43
    Men hvis du virkelig vil ha fremgang så må du skaffe deg denne!
    http://www.youtube.com/watch?v=xbsSeVr5NSI#noexternalembed
    12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Reken begynner å trene på: 04. mars 2011, 14:14
    Synes broren din virker som en sykt kul og fornuftig fyr Wink

    Markløft og knebøy er uten tvil suverene øvelser som knapt kan sammenlignes med benpress osv. Men jeg synes ikke de skal trenes for enhver pris. Dersom du ikke har noen til å vise deg øvelsene eller du ikke er helt trygg på de så er det like greit å starte med benpress. En nybegynner vil få god fremgang bare av å reise seg opp og ned fra en stol ett par ganger ila dagen (overdrivelse gjør mester), så ikke vits i å stresse så sykt med å legge disse øvelsene inn. Det viktigste er at du øker belastningen jevnt og trutt. (Men for all del, mark og bøy hører med til et komlett program. Bare til å finne noen som kan vise deg!)

    Bra at du får tips og råd av folk som har litt peil. Men ikke gå deg vill i jungelen! Ta med deg alt av tips og triks, og lær av dem. Men kjør løpet ditt i en periode, så kan du endre på programmet etterhvert.
    13  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Veksthormoner, IGF-1 og testosteron...fører ikke til hypertrofi av muskelceller på: 27. november 2010, 11:17
    Fortsett med oppdateringene! Dette her er gull verdt!

    "lagringsorganeller" (endoplasmic reticulum)

    Bare for å være litt dust.. Sarkoplasmatisk retikulum i muskler Cheesy
    14  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Veksthormoner, IGF-1 og testosteron...fører ikke til hypertrofi av muskelceller på: 17. november 2010, 17:25
    Hgh eller Igf-1 kunstig tilført er vel hovedsaklig brukt for å øke celledelinga, sånn at man får flere muskelceller (Hyperplasi). Man kan si at man får ett nytt utgangspunk å bygge på.

    Stemmer det da? Hgh i kroppen stimulerer til proteinsyntese, men ikke til hyperplasi (en svinnende liten del av vekst etter styrketrening er pga hyperplasi). Det stimulerer til celledifferensiering av bruskceller..Men ikke hyperplasi.

    For alt jeg vet kan tilførte ekstreme doser gi en tilleggseffekt i form av hyperplasi (eller muligens en forsterket effekt av en allerede liten faktor).. Men er det noen flere som kan gå god for dette?
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Myten om kjernestabilitet på: 22. oktober 2010, 12:18
    Fedmeargumentet liker jeg heller ikke. Magemusklene vil endre sin lengde og slik under fedme siden magen kan presse de ut, osv, men fedme kommer gradvis og magemusklene kan tilpasse seg de nye mekaniske forholdene. Det er jo mye snakk om hva som skjer med musklene etter en prolaps, når ryggraden plutselig blir litt kortere og musklene da litt for lange (i motsetning til den langsome endringen av mekanikken i fedme). Måten de er vant med å aktiveres på funker ikke lengere for å stabilisere ryggen, de må læres opp til å takle de nye mekaniske forholdene.

    Bra poeng! Dette sier jo at kroppen sannsynligvis har evnen til å "passe på" ryggen på andre måter enn ved bruk av magemusklene (evt. at magemusklene kan tilpasse seg ved ugunstige forhold). Men hva skjer om man plutselig går opp 100kg i løpet av sekunder? Da kan det jo være viktig med sterke magemuskler.. Og det er jo nettopp det man gjør ved tunge løft i knebøy (eller ihvertfall til en viss grad Tongue).

    Jeg må også si at jeg i utgangspunktet ble skeptisk til "reviewen" bare av å se på tittelen: "The myth of Core stability". I mine øyne virker det som om forfatteren allerede har bestemt seg for at denne typen trening ikke er viktig, og da er det forholdsvis lett å vri studier om til ens egen "fordel". (Det er jo forsåvidt sannsynlig at forfatteren har satt seg opp en mening underveis i litteratursøket, men hva vet jeg).

    Det rapporten ikke sier noe om er hvordan trening av kjernemuskulaturen påvirker forhold som sjansen for ryggskader eller stabilisering av ryggraden når den eksterne belastningen overstiger 15 kg som er tilfelle i f.eks vektløfting eller idrett.

    Rapporten ser ut til å se på ikke-idrettsrelaterte skader. Jeg tror altså ikke de som leser treningsforum.no er i den rette målgruppen.

    Det er viktig å presisere at denne studien ikke sier noe om hvorvidt kjernemuskulatur er viktig for tunge løft i knebøy osv. Dog er jeg litt uenig i at det ikke passer for dem som er på dette forumet. Selv synes jeg at dette er et interessant tema, og regner med at flere gjør det. Kanskje er det personer her som gir råd til styrkeøvelser for familie, venner og bekjente som sliter med ryggproblemer. Kan absolutt være aktuelt for dem å se på dette. Men det er mulig at denne artikkelen passer bedre på TF sin helseavdeling Wink.

    Skulle jeg trekt ut ett element fra denne teksten som en del på forumet her kanskje finner interessant må det være:
    Man setter også spørsmålstegn ved en del av core-øvelsene. En del av disse øvelsene jobber på et nivå som er langt lavere enn makskraften man trenger å utøve for hypertrofi, og det er usannsynlig at man vil oppleve styrkeøkning
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!