Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 15
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Treningsprogram for en jente som ønsker å gå ned i vekt på: 17. oktober 2015, 18:54
    Hei TF!

    Jeg er på utkikk etter litt hjelp med å sette sammen et opplegg for en jente som ønsker å gå ned i vekt.
    Dette er ikke tenkt for meg selv, men for samboeren min. Selv har jeg flere års fartstid på studio, men jeg er mann, og har aldri tenkt i de baner hvordan et treningsprogram for en jente, som ikke vil trene på studio, vil se ut.

    Så da henvender jeg meg til dere, som kanskje har noe å tilføye denne "problemstillingen" jeg presenterer her.

    Hun har noen kriterier selvfølgelig. Hun vil starte med trening utenfor studio. Dette pga økonomiske årsaker (selv om vi er samboere betyr ikke det at vi har delt bankkonto, og hun lar ikke meg betale for det heller), samt at hun ikke har lyst til å trene rundt fremmede mennesker med en gang. De fleste kan relatere til følelsen av usikkerhet når det kommer til kroppen sin, iallfall på et eller annet vis.

    Hun var også i en ulykke for noen år siden, hvor hun brakk ryggen, og knuste hælen. Så man er nødt til å starte smått, og da tenker man gjerne i de baner at man benytter seg av egenvekt, strikker, baller og lettere manualer til å begynne med. Slik at, spesielt grunnet ryggen, hun kan kjenne an dagsformen/helsen med tanke på at man ikke vil overbelaste/overanstrenge ryggen unødvendig med tunge vekter osv. og dermed starte i det små med kjernemuskulatur, kondis og forbrenning av fett. Så kan hun bygge kropp ved en senere anledning hvis hun får sansen for det.

    Så langt har jeg tenkt vanlige joggeturer, gjerne 2 ganger i uka til å starte med. Ikke noe ekstremt, må tross alt ta hensyn til rygg og hæl, men nok til at hun hater meg litt når vi er ferdige Wink hehe!

    Ellers har jeg tenkt sirkeltrening. Vi har en del utstyr hjemme, type "Ab-wheel" (slikt hjul man holder mellom hendene, ruller ut slik at man ligger strak over bakken, for så å trekke seg sammen igjen, ved å benytte seg av mage/kjernemuskulatur i overkroppen), treningsballer i div størrelser (slike store oppblåsbare baller man kan ligge, stå, sitte på osv), lette manualer, hoppetau, strikker, foam-roll, matter og en "lårtrimmer" for trening av innsiden av lårene. Uansett.. alt av dette kan benyttes til div øvelser, som kan benyttes i sirkeltrening. Ellers har man jo ens egen kroppsvekt, så man kan gjøre knebøy, push-ups, sit-ups, planke, sidehev, pull-ups osv. listen er "endeløs". Så det står vel bare på fantasien vil jeg tro?

    Grunnen til at jeg tenker sirkeltrening er fordi hun er mest opptatt av å komme i bedre form, gå ned i vekt (les fettprosent), samt trene opp rygg osv med tanke på konsekvensene ulykken kan skape for henne senere i livet når det kommer til barn, jobb osv. Ja, rett og slett bare øke kvaliteten av livet, hvis man kan si det sånn. Og jeg vet av egen erfaring at sirkeltrening fungerte bra for meg når jeg skulle kutte fettprosent, "tvinge" kondisen opp og bli mykere via trening, siden det å tøye ut er noe av det kjedeligste jeg vet om. Men jeg hadde den "luksusen" av at jeg benyttet meg av utstyr og maskiner som fanter på studio, og ikke hjemmetrening.

    Hva tror dere? Noen tips til program som kan fungere for en jente som er helt ny til livet med aktiv trening, og hennes litt ute av komforsonen samboer (som ikke vil noe annet enn å hjelpe, men som ikke er på stødig grunn når det kommer til jenter og trening)?
    Noen eksempler til "program" eller øvelser man kan sette sammen, som vil fungere til hjemmetrening for en tid framover?

    Kosthold osv har jeg passe kontroll på, siden jeg det siste 1,5 året har vært veldig opptatt av å sette meg inn i det selv, pluss at det er en ting vi helt sikkert klarer sammen uansett. Nettet er fylt til randen av oppskrifter og lure løsninger når det kommer til kosthold/ernæring, men hvis det er noen nøkkelfaktorer jeg bør bite meg merke i, så kom med det. Jeg er ute etter å lære noe nytt her, så alt av hjelp mottas med åpne armer.

    Jeg setter som sagt pris på all den hjelpen jeg kan få her. For jeg vil hjelpe henne så godt det lar seg gjøre.

    På forhånd takk!

    - Cocho
    2  Trening / Treningsprogrammer / Tilbake etter skade, trenger formeninger om nytt treningsoppsett på: 24. januar 2015, 21:21
    Hei igjen TF!

    Jeg har endelig kommet meg skikkelig tilbake til gymet etter 1 års fravær pga skade i bein og skulder.

    Har trent 3-4 ganger i uka de siste 2 ukene, men har ikke fulgt noe spesifikt program, bære testet ut div. øvelser for å sjekke om jeg var klar for å sette skikkelig i gang igjen. Og det ser det ut som om jeg er.

    Så langt har jeg fulgt basisoppskriften alle er godt kjent med.

    Økt A: Knebøy

    Økt B: Benkpress

    Økt C: Markløft

    Så har jeg lagt til div andre øvelser. Noen jeg er meget glad i, og noen som er ganske så nye for meg, men som jeg er nysgjerrig på, og har lyst til å teste ut mer.

    Så så langt ser det slik ut:

    Økt A:

    20 min løping (Avg. BPM 150)
    Knebøy
    Nedtrekk/Chins
    Dips
    Skulderpress (sittende m. manualer)

    Økt B:
    20 min løping (Avg. BPM 150)
    Bankpress
    Vertikale pull-ups (hengende fra en vektstang, med beina på en benk)
    Flyes
    Side laterals to front raise

    Økt C:
    20 min løping (Avg. BPM 150)
    Markløft
    Mageøvelser i slynge
    Biceps curls m. manualer og/eller Z-stang
    Tåhev (i beinpressmaskinen)

    Saken er den at jeg er usikker på om jeg burde ha 2 dager i uka hvor jeg direkte trener skuldre, men samtidig kjenner jeg at jeg har lyst til å gå tilbake til militærpress. Men igjen så vurderer jeg å sette at jeg har et maks antall øvelser pr trening på 4-5. Men at jeg da har 8-9 øvelser å velge mellom, slik at jeg kan erstatte den øvelsen som alt er satt, eller legge til en tilsvarende øvelse til den som alt er der hvis jeg føler at dagsformen er ekstra god. På denne måten kan jeg fjerne skuldre fra Økt B, og heller sette den i rekken av skulderøvelser på Økt A, og heller finne en annen god øvelse for en annen muskel, som jeg kan trene på Økt B. Og dermed kunne "leke" meg litt mer med programmet slik at det ikke blir så ensformig.

    Ta for eksempel Økt B. Der har jeg skulderpress. Men si at jeg også kunne velge militærpress den dagen. Så kunne jeg erstatte skulderpress den dagen med militærpress, eller kjøre begge på samme dag hvis dagsformen tilsa det. Eller legge til utfall i tillegg til knebøy hvis formen tilsa det, eller rett og slett erstatte knebøyen med utfall den ene treningen hvis jeg følte for det.

    Dette er som sagt bare tanker fra min side. Jeg jobber fortsatt med å sette sammen dette. Og er meget usikker på hvilke øvelser jeg skal ta med. Vil ikke fokusere for mye på spesifikke muskler, med fare for å overdrive.

    Er også gira på å få inn flere kroppsvektøvelser i rotasjonen, men sliter med å finne ut hvilke.

    Så er bare å komme med innskudd. Jeg hiver meg på det meste, men er ikke så glad i slike ferdiglaga programmer som bestemmer hvor mange set og reps man skal kjøre av bestemte øvelser. Liker som sagt å ha det kjekt på trening, og pushe meg selv hvis det er rom for det. Så har ikke lyst til å bli begrenset av et program som forbyr eksperimentering.

    På forhånd takk!

    - Cocho
    3  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Fallskjermjeger på: 24. januar 2015, 20:10
    Uansett hva du gjør som forberedelse, så koker det til slutt ned til psyken din.

    Er du i stand til å presse deg videre når kroppen din vil falle sammen i smerte, du føler du holder på å drite på deg fordi alt av muskler er så utmattet at du ikke lengre er i stand til å kontrollere dem, du vet ikke hvor du er lengre fordi sansene dine er i sjokk etter X antall dager uten mat og hvile, og fordi du er så sliten at du ikke lengre klarer å se skikkelig?? Under opptaket kommer du til å oppleve alt dette, og uansett hvordan jeg eller noen andre beskriver det, så kommer det til å bli så mye værre.

    Det er selvfølgelig en fordel å være i topp form, det gjør deg i stand til å bære pakningen din, løfte makkeren din, samt løpe når fienden skyter på deg. Men det koker til syvende og sist ned til en ting; psyken din. Og dette er noe som er vanskelig å trene opp på kort tid.
    Men hvis du er flink til å presse deg til så ytre grenser at det nesten er skummelt, så er du heldig og har en større sjanse til å klare opptaket.

    Men det er noen ting jeg kan anbefale deg å gjøre, og det er;
    Bli god på å løpe
    Tren utholden styrke fremfor eksplosiv styrke
    Tren på å gå med sekk. Din egen pakning blir fort 40kg, og da er det ikke medregnet lagsutstyr og eventuelt pakingen til en eller annen som ikke klarte å bære den selv hele veien, pluss ekstra ammunisjon som trengs for oppdrag osv. Så du kan fort regne med en vanlig pakning på opp mot 60kg enkelte ganger. Men belag deg på 40kg, siden det er normalen uansett.

    Her er et treningsprogram som er laget spesifikt for de som er i din situasjon: http://www.fallskjermjeger.no/gammel_side/treningsprogram_SJ.pdf

    Ellers kan det være greit å orientere seg innenfor området, og da kan du alltids sjekke ut:
    http://www.fallskjermjeger.no/

    Der finner du div informasjon, og kan vel kontakte kvalifisert personell som kan svare på det meste du lurer på.

    Videre har du selvfølgelig:
    http://forsvaret.no/
    http://mil.no/Pages/default.aspx

    Håper dette svarte på noen av spørsmålene dine!

    Har ikke vært gjennom opptaket selv, men har flere kompiser som har gjort det. Og dessverre så var det bare et par av dem som klarte det, til tross for at alle hadde veldig god fysisk form.
    Men har selv tjenestegjort for Hæren, og har vært borti en ting og to der også, som kan måle seg med enkelte av tingene gutta i HJK må gjennom iløpet av opptaket.

    In Hoc Signo Vinces!

    Lykke til!
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Leter etter database/arkiv med oppskrifter og deres næringsinnhold. på: 22. juli 2014, 22:51
    Hei igjen forum!

    Lenge siden jeg var her sist, så skal oppsummere "kjapt" hva som har skjedd siden sist.

    Jeg gikk fra å trene 3-4 ganger i uka, med tilnærmet godt kosthold. Til å trene (ikke akkurat trening som de fleste tenker, men mer knallharde fysiske påkjenninger) 3-4 ganger dagen, hver dag, ingen hviledager (faktisk en 2-3 mnd periode hvor jeg sikkert ikke sov mer enn 2-3 timer hver natt). Kostholdet var dårlig, gjerne bare 1 måltid pr dag i perioder. Så det gikk jo som det måtte gå. Jeg ble skadet! Røyk triceps på høyre arm, og lårmuskel i høyre lår (ingen av muskelene røyk tvers av, men revnet såpass at det ble regnet som om de faktisk røyk). Skadene skjedde over tid, så la ikke noe særlig merke til det med det første. Armen merket jeg så vidt for første gang sist høst. Skulle grave en skyttergrav i full fart, og ble litt ivrig med spaden. Så jeg traff en stein, og kjente en rivende følelse i muskelen. Det gjorde veldig vondt, men treningen hadde lært meg å sette andre før meg selv, så måtte bare bite i meg smerten og grave ferdig. Jeg la selvfølgelig merke til smertene i ettertid, men antok det bare var en strekk, så fortsatte oppgavene mine uten noe mer "om og men". Dette førte til at muskelen sakte men sikkert ble revet såpass at den var rett for å ryke. Muskelen i låret merket jeg litt før armen. Vi bar heletiden masse utstyr på ryggen, under alle tenkelige forhold og situasjoner, så smerter var vanlig. Så sjenket det ikke en tanke en gang. Men en dag når jeg sprang mot stilling med et meget tungt maskingevær merket jeg en sterk smerte på utsiden av kneet. Siden jeg ikke hadde tid til å sjekke det måtte jeg bare fortsette. Og pga hvordan dagene var, så ble det ikke sjenket beinet en tanke på ganske lang tid.

    Det var ikke før jeg kom hjem at jeg faktisk tok tak i problemene mine og fikk gjort noe med dette. Så har vært nokså stillesittende de siste måndene. Så har gått ned i vekt (fra 95kg til 85kg), og har derfor blitt en god del dårligere form, og bløtere i fasongen. Så nå som jeg har fått klarsignal om at treningen kan gjenopptas så trenger jeg en diett. Har aldri vært noe særlig dyktig på å telle næringsinnholdet i maten, men nå har jeg ikke bare meg selv å tenke på. Skal nemlig dra med meg min bror, som er overvektig. Så for å hjelpe han skal vi begge på diett, slik at han ikke blir alene om det. Derfor trenger jeg hjelp!

    Er det nettsider/database/arkiv hvor oppskriftene er listet opp med eksakt næringsinnhold (kcal, protein, carbo, fett) pr måltid.
    Så blir det litt lettere for meg å sette opp kosthold for 2 voksne menn i en lengre periode framover. Treningsplanen er satt opp, det eneste som gjenstår er en virkelig god kostholdsplan.

    Så er det noen som kan hjelpe her? Hadde virkelig satt pris på det! Smiley

    - Cocho
    5  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Gymgrossisten har tapt seg ! på: 10. juli 2012, 20:19
    Jeg bestiller alltid fra Gymgrossiten, og har bare hatt problemer med dem en gang.
    Hver gang jeg bestiller tar det 1 uke fra jeg trykker på knappen til varene er på postkontoret her hvor jeg bor, og jeg bor på Vestlandet, som også er ganske langt vekke fra Sverige.
    Er jo ganske teit at enkelte må lide sånn for servicen, så forstår deg godt at du blir misfornøyd.
    Syns bare det var så rart at du har hatt så masse problemer med dem, når jeg aldri har hatt problemer med dem. Dessuten skal det litt til for å finne en annen plass hvor varene er så billige og smakfulle.

    Lykke til uansett!
    6  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Valg av tilskudd i henhold til å kutte ned fettprosenten! på: 25. april 2012, 14:20
    Okei!

    Da har jeg en nøtt for dere kosthold-geeks!
    Dere sier at det er opptimalt å få i seg fett tidlig på dagen og karbo sent på dagen.
    Dere sier også at det er lurt å få i seg karbo før og etter trening.
    Hva skal da en fyr som meg gjøre? Jeg trener nemlig om morgenen hver treningsdag.
    Skal jeg kutte ut karbo siden det er om morgenen, eller skal jeg spise karbo siden det er treningstid?
    Jeg går ikke på trening uten å ha fått i meg en god dose karbo. Å trene uten å ha karba opp litt er som å trene uten å ha spist noe sysn jeg. Null guts og null trøkk.

    Så... kan dere svaret på dette "problemet"?

    -Cocho
    7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Valg av tilskudd i henhold til å kutte ned fettprosenten! på: 23. april 2012, 19:29
    Hehe!

    Når det kommer til kalorier inn eller ut, så vet jeg hvordan det funker! Wink
    Det med karbo er jeg litt forvirret over. For jeg har aldri brydd meg om det før. Min holdning til slikt fram til nå har vært at jeg ville ha i meg nok kalorier (om ikke litt mer enn nok), samt masse proteiner og vitaminer osv. Men nå som jeg har bestemt meg for å ta av fett så har jeg fått med meg at folk sier at man ikke bør få i seg karbo bortsett fra før og etter trening, samt om kvelden. Men du sier da at jeg ikke trenger å bry meg om det?

    Kreatinen har jeg bare vært av og på fordi jeg ikke har orka å kjøpe ny boks når jeg har gått tom etc. Ingen annen grunn sånn egentlig.

    Pre-workout tilskudd har jeg bare brukt i 3 mnd nå. Så når den jeg har går tom, så kjøper jeg meg nok Jack3d, men kommer nok til å vente en stund før jeg begynner å ta det slik at kroppen min venner seg av med slike stoffer.

    Jeg prøver så godt jeg kan å få i meg nok proteiner, men selv da sier folk at jeg bør få i meg mer. Men det er jo proteiner i absolutt alt jeg spiser om dagen. Så den eneste måten jeg kan få i meg mer proteiner på er om jeg begynner å spise tunfisk en gang om dagen igjen eller tar enda en shake.

    Jeg er fult klar over at det ikke er mulig å bare fjerne fettet på magen, men det er den eneste plassen jeg kjenner jeg trenger å fjerne fett. Så jeg trenger ikke bry meg om andre plasser på kroppen så lenge magefettet forsvinner Wink da har jeg liksom færre ting å bekymre meg over.

    Angående fat burner, så har jeg ingen tro på det.
    8  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kutte ned fettprosent - innspill på kosthold? på: 23. april 2012, 19:12
    Få i deg mer proteiner.
    Prøv å bare ha karb i 3 av måltidene og sunt fett i de måltidene uten karb. Karb til frokost, før og etter trening. Funker veldig bra for meg. Smiley

    Okei! Har du noen tips til hvilke proteinkilder jeg bør ta med for å få i meg mer proteiner?
    For slik det er nå så er det proteiner i; Knekkebrødet (Wasa Sport +), leverposteien, brunosten, makrell i tomaten, nutrilett baren, shaken og fisken.

    Det eneste jeg kommer på i farta, som jeg ikke har med og som normalt og enkelt å få i seg, er tunfisk.

    Og er det ikke karbs i det meste bortsett fra noen få matvarer?
    Slik det er nå så er det iallfall karbs i absolutt alt jeg fører i meg i løpet av en dag.
    Så noen tips til hva å føre i seg hadde vært fint.

    Jeg ville nå droppet alle knekkebrødene og nutrilettbaren, ser ikke helt behovet for det hvis du skal ned i vekt. Holder å trøkke nedpå en banan og en shake etter trening mener jeg.

    Trenden nå til dags er også å få i seg fett tidligere på dagen mens karbohydrater senere. Beholder mer muskelmasse. Les mer om det her: http://myrevolution.no/s/biorytme-dietten/


    Grunnen til at jeg spiser kennebrød er fordi vanlig brød gjorde meg feit. For når jeg spiste brød, så ble det til at jeg kjøpte minimum 3/4 grovt brød, men aller helst 4/4 grovt brød. Så slapp jeg hvetemel etc. Men jeg førte i meg minimum 4 brødskiver til frokost, noen ganger 5-6. Og det samme gjaldt kveld, men da kunne det godt bli 6-8 skiver. Så alene gikk det et helt brød til dagen pluss alt det andre jeg førte i meg. Så nå har jeg kutta det ned til 4 knekkebrød til frokost og kvelds. Så hvis jeg ikke skal spise knekkebrød, hva skal jeg spise da?

    Og når det kommer til etter trening. Da holder det ikke med bare en banan og en shake for min del. Etter trening pleier jeg å drikke shaken min, men har alltid en proteinbar liggende i bagen i tilfellet jeg har lyst på mer. Og selv om jeg spiser proteinbaren også, så går det ikke mer enn 1 time før jeg er så sulten at jeg holder på å svime av. Så hvis jeg bare skal drikke shaken min og spise en banan etter trening og ingenting mer fram til middag, så kommer jeg til å dø er jeg redd Tongue

    Det er bra at dere kommer med innputt! Jeg setter pris på det. Og hvis dere har noen tips til hvilke matvarer jeg bør ha hjemme under en "diett" for å få i meg nok proteiner, samt holde fettprosenten nede så tas de godt imot!

    -Cocho
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Valg av tilskudd i henhold til å kutte ned fettprosenten! på: 23. april 2012, 17:06
    Okei!

    Men hvordan er det med forskjellen på Whey 80 og Whey 100?
    80 er fra konsentrat, mens 100 er isolat etter som jeg har forstått.
    10  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Kutte ned fettprosent - innspill på kosthold? på: 23. april 2012, 16:56
    Hei igjen!

    Blir masse poster rundt forbi nå, og jeg føler meg mer eller mindre som en noob når det kommer til akkurat dette. Skal vekta opp og målet er å pakke på noen kilo ekstra muskler, så klarer jeg meg på egenhånd.
    Men akkurat dette med diett og slanking er jeg ikke veldig stødig på.

    Okei.. dette er saken!

    Jeg er en mann på 22 år. Jeg er 180cm høy og veier 93kg.
    Min treningsbakgrunn er rundt 4-5 år, men bare 2 år mer seriøst og målrettet.
    Så jeg ser på meg selv om høvlig godt trent, bare med litt ekstra å ta i rundt om kring.

    Jeg har på egenhån forsøkt å regulere kostholdet mitt slik at jeg skulle kunne kutte ned på fettet samtidig som jeg beholdt muskelmassen og styrken min. Kanskje til og med ble litt sterkere. Dette har fungert godt på alle punker bortsett fra det punktet hvor det var meningen at jeg skulle kutte ned på fettet. Vel, det skal sies at jeg har tatt av meg litt fett, men det gjør jeg hvert år på denne tiden. Så det er ikke noe videre hokus pokus. Og det er iallfall ikke nok!

    Her er et eksempel på hva jeg fører i meg i løpet av en treningsdag;

    Frokost kl 10:00-10:30; 4 grove knekkebrød (en m. leverpostei, en m. brunost, en m. makrell i tomat og en m. peanutbutter), 0,3 lett melk, multivitaminer, tran og 5g kreatin.
    På vei til trening kl 11:00-11:30; 0,3l med Amped for å lade opp til trening.
    På trening kl 12:00-13:30; 0,7l med Amped mellom sett, samt vann etter behov.
    Etter trening kl 13:30-14:00; En shake med 2,5dl Whey 80 proteinpulver blandet ut med vann. Samt vann etter behov.
    På vei hjem fra trening kl 14:30-15:00; En Nutrilett Hunger Control bar og vann.
    Lunch kl 15:30-16:00; 2 grove knekkebrød (en m. leverpostei og en m. makrell i tomat).
    Middag kl 17:00-18:00; Torskefilet med grønnsaker (paprika, løk, finekkel) og ris.
    Etter middag kl 20:00-20:30; En skål havre Cheerios m. melk.
    Kvelds kl 22:00-23:00; 4 knekkebrød (en m. leverpostei, en m. brunost, en m. makrell i tomat og en m. peanutbutter), 0,3 juice og ZMA.

    Jeg har ikke den fjerneste anelse om hvor mange kcal dette utgir, men det er uansett en god del mindre enn det jeg førte i meg før når målet var å bli så stor som jeg ønsket.

    Jeg kan også nevne at jeg har kuttet veldig ned på sukker og fett. Eneste jeg drikker litt brus eller øl på lørdagsettermiddagen når man spiser middag eller ser på tv. Da blir det kanskje litt snop også, men da som oftest tortilla chips eller super chips, samt mørk sjokolade. Så selv om det er snop, så prøver jeg å holde det til et minimum. Man skal tross alt leve litt Wink og jeg har ikke planer om å stille til noen konkurranse med det første. Jeg vil bare kutte ned slik at jeg er på min komfort form. Det passer meg å veie 90 kg, men jeg vil gjerne holde fettprosenten någenlunde i sjakk.

    Så hvis noen av dere forum guruer her inne kan ta en titt på kostholdet mitt som er listet opp her, og fortelle meg hva jeg gjør feil. Så forstår jeg næringsstoffer såpass godt at med deres hjelp, så har jeg troen på at dette vil bli bra.

    På forhånd takk!

    -Cocho
    11  Kosthold / Kosttilskudd / Valg av tilskudd i henhold til å kutte ned fettprosenten! på: 23. april 2012, 15:58
    Hei!

    Jeg har trent i noen år nå og har helt fram til nå bare vært opptatt av å pakke på meg muskler og bli sterkere. Og nå er jeg 22 år, 180cm høy og 93kg. Jeg har litt overlagsfett som har lagt seg på magen og midjen. Overkroppen (skuldre, bryst, nakke) og beina er markerte nok etter min mening, så jeg vil egentlig bare kutte ned på fettprosenten slik at magen og midjen blir litt mer markerte.

    Tilskuddene jeg har tatt regelmessig fram til nå er;
    Mutant Mass (slutta med det for 1år siden når jeg ville opp til 90kg uten for masse fett)
    Kreatin Monohydrat (av og på i perioder)
    ZMA (hver kveld)
    Multivitaminer (hver morgen)
    Tran (hver morgen)
    Whey 80 protein (etter trening og når jeg trenger en ekstra boost)
    Amped (pre workout booster med NO, kreatin og andre saker som piffer opp treningsøkten. Har bare tatt dette i 2-3 mnd nå)

    Men nå lurer jeg på om jeg bør bytte litt på tilskuddene?

    Kreatinen har jeg fått orden på med tanke på lagring av vann i kroppen. Hadde litt problemer med det for 1-2 år siden, men så fort jeg fikk forståelse for hvorfor kroppen lagrer vann, så ble det lettere å ungå det. Så jeg tenker å fortsette med kreatin siden det gir meg god trøkk.

    ZMA ser jeg ingen vits med å kutte ut. Jeg kan ikke fysisk bevise hva de gjør for meg, men jeg har en mening om at jeg klarer å trene oftere når jeg tar dem. Om det bare er psykisk eller om det faktisk stemmer vet jeg ikke, men så lenge jeg vinner av det så spiller det liten rolle hva det gjør for meg.

    Multivitaminer og tran er det ingen spørsmål om. De er begge viktige og passer perfekt inn i mine rutiner når det kommer til mat.

    Amped funka best i starten, men nå har effekten ebbet litt ut. Og jeg regner med det er normalt etter som kroppen blir vant med de konsentrerte dosene av energi og andre booster slike kosttilskudd inneholder. Jeg vil nok fortsette med pre workout tilskudd, men tenker å bytte til Jack3d siden det er så mange som skryter av det.

    Whey 80 er det tilskuddet jeg har tatt over lengst tid. Helt tilbake til den tiden jeg startet på videregående. Og jeg har ikke noe negativt å si om det. Eneste som er anderledes nå fra da, er at jeg har gått gjennom flere typer whey 80 for å finne en som først og fremst er bra, smaker godt, koster lite, blander seg fint ut og at den ikke ødelegger magen min. Men jeg vurderer fortsatt å bytte ut dette tilskuddet med Whey 100. Grunnen til at jeg vil det er at mengden protein pr g pulver er større hos 100 kontra 80. Det er også mindre kcal og karbo i 100, så jeg vil legge på meg mindre av 100 enn 80. Det eneste jeg stusser litt påer er at jeg har lest at whey 80 er bedre tilpasset oss mennesker, samt at det er mer testet. Så folk mener at whey 100 bare er bortkastet siden kroppen vår ikke vil benytte seg av alle proteinene. Men jeg syns dette høres helt sykt ut. Eller er jeg helt på bærtur nå?

    For å samle alt så vil jeg altså bytte ut Amped med Jack3d, men dette har ikke stort med kostholdet å gjøre når det kommer til at jeg ikke vil legge på meg mer fett. Så vil jeg også bytte ut Whey 80 med Whey 100.

    Målet mitt er altså å gå ned i vekt uten å miste muskelmasse eller styrke. Så ved å bytte litt på kosttilskuddene mine samtidig som jeg regulerer inntaket av mat også, så burde jeg være godt på vei?

    Hvis noen har noe å tilføre når det kommer til mitt bytte av proteiner, eller hele opplegget for den sags skyld, så hadde jeg satt pris på det Smiley

    På forhånd takk!

    -Cocho

    12  Helse & Velvære / Skjønnhet og Mote / Sv: Treningsklær til MMA og BJJ (No-gi/submission wrestling) forslag til nettsider? på: 20. februar 2012, 12:10
    bump
    13  Helse & Velvære / Skjønnhet og Mote / Treningsklær til MMA og BJJ (No-gi/submission wrestling) forslag til nettsider? på: 09. februar 2012, 17:14
    Hei!

    Jeg er på utkikk etter shorts og t-skjorter/rashguard til MMA og BJJ (No-gi/submission wrestling), men har vansker med å finne nettsider som tilbyr slikt utstyr i et videre utvalg enn ett par stykker i en og samme farge. Nå har jo ikke fargen så masse å si, men jeg syns det er litt kjekt å ha muligheten til å velge en vare som reflekterer personligheten din litt også når man først er i gang.

    Sider jeg har fra Norge så langt er;

    www.fighter.no
    www.fightshop.no
    www.xtremesport.no

    Sider jeg har fra utlandet så langt er;

    www.mmawarehouse.com
    www.mmafactory.co.uk
    www.undisputed.se


    Er sikkert flere der ute, men jeg kommer ikke på flere i farta som er verdt å nevne.

    Uansett... jeg er ute etter deres erfaringer med eventuelle sider dere har benyttet.
    Ble det mye i toll, var de som leverte varene snille nok til å skrive "gift" på pakka, eller noe annet sånn at dere slapp tol osv? Jeg er ute etter å få tak i best mulig utstyr til billigst mulig penge.

    Så la erfaringene og rådene "sprute"!

    På forhånd takk!

    -Cocho
    14  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Norges beste fighter på Viasat 4.. på: 08. februar 2012, 12:59
    Det starter 27. februar 2012. Står over alt på sidene og på tv.
    15  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Norges beste fighter på Viasat 4.. på: 07. februar 2012, 21:04
    Dette blir spennende uansett! Cheesy
    Må huske at selv om folk er svære (muskuløse) så betyr ikke det nødvendigvis at de er bedre enn andre.
    I disipliner som BJJ, spiller det mer på teknikk enn rå styrke, og en stor fyr ville kunne treffe gulvet hardere enn en mindre person. Altså å bruke vekta til motstanderen mot dem. Og som jeg har fått vite så blir utdøverne kjørt hardt både fysisk og psykisk, så det står store prøvelser for tur før noen av dem begynner å gå kamper. Alt kan skje! Teller dager enn så lenge! Cheesy
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 15
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!