for Svenny
  Visning av honnørposter for Svenny
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: Sykkelintervaller 01. april 2010, 13:05
    Går ut ifra at det er landeveissykling det er snakk om. Sykling er noe mindre anstrengende enn for eksempel løping så dette skal du ta hensyn til når du setter opp programmet. Sørg for å få med hvilke I-soner av HFmaks (makspuls) intervallene blir kjørt i samt å ha med oppvarming + avsluttning.

    Kondis er ikke kondis. Dette kommer helt anpå hvilken aktivitet du bedriver. Et eksempel er at en person kan ha kjempe bra kondis når det kommer til å sykle men være helt utkjørt etter en kort periode med svømming/løping. Derfor er det viktig å trene spesifikkt mot den indretten du bedriver.

    Styrketrening har nok en lav fokus for syklister, spesielt de som sykler på landevei men litt er det jo.

    En intervalløkt kan se slik ut:

    20-30min I-sone 1-2
    6x5min I-sone 5     pause = 3-4min    (rolig trÃ¥kking)
    15-20min I-sone 1

    Langkjør:

    60-90++min I-sone 1-2

    Stigning:

    40min I-sone 1-2
    10min I-sone 3
    10min I-sone 4
    5min I-sone 5
    15-20min I-sone 1

    For en syklist vil rundt 80% av treningsmengden ligge i I-sone 1.
    Honnør gitt av : henrikhardcoar, 05. april 2010, 15:38
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: sterk - volum 29. mars 2010, 16:52
    Ofte trener de som trener for maksimal styrke under 5 reps. De som trener for volum har ofte 8-12 reps, og utholdende over det. Sikkert litt feil, men ikke heeeeeeeelt på jordet Smiley

    Er riktig som han sier 1-5 reps går hovedsaklig på aktivering av sentralnervesystemet og er ikke gunstig for muskelvekst. 6-12 reps går på øking av muskelenes tverrsnitt når du kommer noe høyere enn 12, kanskje 14-15 og oppover går det hovedsaklig på utholden styrke Smiley
    Honnør gitt av : etn91, 29. mars 2010, 16:57
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jogge før eller etter styrketrening ? 29. mars 2010, 04:33
    du sier 4x4 er arob trening. arob er langkjøring. anerob er intervall.

    Vist du mener det viser det hvor lite du faktisk kan om området. Det går fint an å kjøre intervall som aerob trening, faktisk så er det meste av intervalltrening aerob. At det kalles intervalltrening er det ikke intensiteten eller varigheten som bestemmer men det faktum at du deler inn dragene dine med pauser i mellom.

    Forskjellen på aerob og anaerob er: Aerob energiomsetning bruker oksygen, anaerob energiomsetning er uavhengig av oksygen.

    Ved høy grad av intensitet vil den anaerobe energiomsetningen starte og en større grad av energiomsetningen forgå uten oksygen, dette bygger opp laktat (melkesyre) siden det ikke lengere er balanse mellom produksjon og eliminasjon.

    Gerilja Kardio er et godt eksempel på anaerob trening, der dragene skjer med maks eller nær maks intensitet. Store mengder av slik trening har faktisk en skadelig effekt på deler av kroppen.
    Honnør gitt av : Pans, 29. mars 2010, 15:28
    4  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jogge før eller etter styrketrening ? 25. mars 2010, 12:12
    At det tar 20 min er nok bare tull. Det som bestemmer hva du forbrenner avhenger av og jeg siterer: "Hvilke prosesser som leverer mest energi, er i stor grad avhengig av arbeidets intensitet og varighet, og hvilke muskelfibertyper som er i bruk. Også utøverens prestasjonsevne, størrelsen på karbohydratlagerene, hva som ble spist, og når inntaket av næring skjedde, kan påvirke hvilken prosess som gir mest energi."

    Men det er noe sannhet i det siden evnen til å forbrenne mer fett og dermed mindre karbo øker etter en periode med trening. Dette skjer vel trening med lav intensitet. (I-sone 1-2 av makspulsen din)
    Honnør gitt av : Kimmi90, 25. mars 2010, 12:14
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!