Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 78
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Back in business!!! på: 24. februar 2011, 15:35
    Fy flate som tiden går... vi har rundet 2011 og jeg har rundet 40 år!! NÅ er det på tide å ta opp igjen treningen. Jeg trenger motivasjon!! Cheesy
    2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Back in business!!! på: 23. mai 2007, 20:08
    Da ble det en liten økt i dag også... mest for å føle seg frem på hvor man ligger i terrenget. Vekten som er oppgitt på hanteløvelser med to vekter er den samlede vekten. Regner med jeg er litt sår i morgen...


    Dagens økt:
    -----------------------------------------------------
    Oppvarming romaskin

    Benkpress Hantler
    3 x 10 repitisjoner - 40kg. / 50kg. / 50kg.

    Skråbenk Hantler
    3 x 10 repitisjoner - 40kg. / 40kg. / 40kg.

    Roing vaier - smalt grep
    3 x 12 repitisjoner - 75kg. / 75kg. / 80kg.

    Shrugs - Hantler
    3 x 15 repitisjoner - 44kg. / 44kg. / 44kg.
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Back in business!!! på: 20. mai 2007, 18:09
    Hei igjen! Da har jeg hatt min første økt med vekter på evigheter. Det ble litt sånn "all over the place" for å kjenne på formen og hvor man skal begynne. Det var tungt, men godt. Samt morsomt å treffe igjen kjente tryner. Man skal ikke kjimse av det sosiale aspektet heller. Så nå er det bare å sette opp en treningsplan som passer med arbeidstider osv... også er vi igang igjen Cheesy
    4  Generelt / Loggbok Online / Sv: Slux - 410kg sammenlagt på: 13. mai 2007, 15:21
    Må jammen si jeg er imponert over forandringene... dette er bare kult Cheesy Morro å se slike endringer!
    5  Generelt / Loggbok Online / Sv: Back in business!!! på: 13. mai 2007, 15:16
    Takker og bukker! Min første treningsøkt var faktisk i dag... og jeg begynner med cardio for å få igang maskineriet etter flere år med forfall. Kjøpte nye sko på lørdag, og løp min første mil i dag Cheesy så fort lungekapasitet og oksygenopptaket er som ønsket, så er jeg klar for å løfte vekter igjen.
    6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Back in business!!! på: 13. mai 2007, 15:02
    Hei og hopp...! Ja, jeg er tilbake Cheesy ...i dårligere form og med litt mindre muskler. Men kroppen fungerer bedre og og bedre og har gjort det en stund nå. Mageproblemene er så og si borte. Så da er det på tide å starte opp igjen. Det blir som å starte på scratch og noen runder bak pga. alder... men vi få tråkke til å se hvor det bærer Wink
    7  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: DanielP: Bulk mot Luciapokalen 2006 :D s.34 på: 01. august 2005, 00:07
    Tøfft at du satser på scenen... ha friskt i minne hva som skjedde med meg i fjor:



    Det var flaut...  Wink
    8  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: DanielP: Bulk mot Luciapokalen 2006 :D s.34 på: 31. juli 2005, 23:38
    Dette er så bra at eg sitter her nesten helt målløs når eg ser på dei første bildene for og så trykke på side 34 igjen.. Smiley

    Du er ikke alene om det... det der er så rått at jeg får hakeslepp... Men det viser at alt er mulig hvis man ønsker det sterkt nok... det er ikke ofte jeg slenger fra meg honør... men DanielP du fortjener en!
    9  Generelt / Åpent forum / Helsestudio online på: 14. juli 2005, 22:43
    Morsomt... et helsestudio med webcams! Cheesy

    http://www.ericsgym.com/livegymwebcam/index.htm

    Har vært både noen svære typer og lekre damer innom...
    10  Arkiv / The Best Of Treningsforum / SV: Repitisjoner på: 14. juli 2005, 00:08
    Tenkte jeg ville legge inn påstanden fra Olympiatoppens ernæringseksperter:

    Dersom alle faktorer er optimalisert, kan en forvente å oppnå en økning i muskelmasse på inntil 20 % hos utrente i løpet av ett år.

    En 20% økning vil jo utgjøre en del kilo hos mange nybegynnere...
    11  Bilder / Bilder av Styrkeløftere / Se 408kg. benkpressvideo! på: 13. juli 2005, 23:59

    http://ironmagazineforums.com/temp/900lb_bench.wmv
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Faktaark om muskelvekst og ernæring fra Olympiatoppen på: 13. juli 2005, 23:01
    Hei!

    Fant dette faktaarket på www.olympiatoppen.no... sikkert intresant lesing for noen. Ligger forøvrig mye bra der om trening og ernæring. ---> http://www.nif.idrett.no/ot2.asp?p=53381


    Fakta om Muskelvekst

    Mange idrettsutøvere ønsker å øke muskelmasse og samtidig redusere fettprosent fordi en slik endring kan være hensiktsmessig i forhold til den relative styrken. En samtidig økning i muskelmasse og reduksjon i fettprosent lar seg vanskelig gjøre da en reduksjon i fettprosent innebærer en negativ energibalanse (energiforbruket er høyere enn energiinntaket), og muskelvekst stimuleres av en positiv energibalanse (energiforbruket er lavere enn energiinntaket). En vektøkning bør derfor skje i god tid før sesongen starter, slik at utøveren har tid til å redusere fettprosenten i etterkant dersom det skulle være ønskelig.


    Betydning av trening
    For å oppnå en økning i muskelmasse bør utøveren kombinere et optimalt styrketreningsprogram og en energi- og næringsrik kost. Studier som har undersøkt hva som skjer i en periode med økt energiinntak, viser at muskelmasse utgjør 30-40 % av vektøkningen uten styrketrening. Den samme periode med regelmessig styrketrening har vist at muskelmasse utgjør 75-100 % av vektøkningen, avhengig av treningsbakgrunn. Dette viser at styrketrening er avgjørende for å fremme økning av muskelmasse. Dersom alle faktorer er optimalisert, kan en forvente å oppnå en økning i muskelmasse på inntil 20 % hos utrente i løpet av ett år. Etter flere års trening kan en ikke forvente mer enn en 1-3 % økning i muskelmasse i samme tidsperspektiv, dette avhenger imidlertid av treningsbakgrunn og det genetiske potensialet for muskelvekst.


    Betydning av riktig kosthold
    Energiinntaket må økes for å legge til rette for muskelvekst. I en vektøkningsperiode bør utøveren være i positiv energibalanse og ha et energioverskudd på rundt 1260-2090 kJ (300-500 kcal) per dag. For noen idrettsutøvere kan dette by på utfordringer. Lange og hyppige treningsøkter gir lite rom for matlaging og måltider, samtidig som hard trening kan føre til redusert matlyst. Enkle løsninger som energirike mellommåltider og drikker kan brukes for å gjøre det enklere. Gode råd for å øke energiinntaket:

    • Spis oftere. Prøv å innarbeide et måltidsmønster med 3-4 hovedmåltider og 2-3 mellommåltider i løpet av dagen: fruktyoghurt med müsli, kornblanding med melk, brødskiver med fiskepålegg/magert kjøttpålegg/egg, knekkebrød, frukt smoothies, nøtter, flytende restitusjonsprodukter eller sportsbarer.

    • Drikk energirike drikker. Det er ofte enklere å drikke noe enn å spise noe rett etter trening. Hvis du har problemer med magen, er det ofte enklere å tåle flytende enn fast føde. Smoothies, fruktjuice, melk eller restitusjonsdrikker er enkle alternativer.

    • Mat med mye fiber bør begrenses noe. Det er fordi fiberrik mat fører til lenger metthetsfølelse, noe som kan gjøre det vanskelig å spise ofte nok og innta nok mat til måltidene.

    • Hvis du har et lavt fettinntak, kan dette økes for å få en høyere energitetthet i kosten. Fettkilder med umettet fett bør da velges. Et eksempel kan være å bytte ut 1-2 kjøttmiddager i uken med fet fisk (ørret, laks, makrell og sild) eller bruke makrell i tomat som pålegg.


    Eksempler på matvarer som inneholder 10 g protein og 50 g karbohydrat:
    • 4 dl yoghurt (drikkeyoghurt, fruktyoghurt)
    • 1 God morgen yoghurt
    • 3 dl smoothies
    • 1,5 sportsbar
    • 2 bananer + 3 dl melk (lett-, ekstra lett- eller skummet melk)
    • 2 brødskiver med skinke, kalkun, hvitost
    • Planlegg en dagsmeny, og pass på at du har mat og drikke lett tilgjengelig.


    Proteininntak
    Det anbefalte proteininntaket for de som ikke trener, er 0,8 gram per kg kroppsvekt per dag. Idrettsutøvere har et økt proteinbehov som tilsvarer et inntak på 1,2-2 gram per kg kroppsvekt per dag. Det er en vanlig oppfatning, spesielt blant utøvere i styrke- og kraftidretter, at et høyt proteininntak (opp til 4 gram per kg kroppsvekt) er nødvendig for muskelvekst. Flere studier viser imidlertid at et proteininntak på over 2 gram per kg kroppsvekt ikke vil fremme ytterligere muskelvekst, men bli oksidert og brukt som energi. Idrettsutøvere som har et økt energiinntak under vektøkningsperioden, vil relativt enkelt kunne dekke proteinbehovet gjennom et normalt sunt kosthold. Proteintilskudd er derfor ikke nødvendig og bør ikke brukes uten at utøveren har fått en kvalifisert vurdering av kostholdet.

    For å skape et optimalt miljø for muskelvekst, bør noe protein inngå i alle dagens måltider. Det anbefales å spise et lite måltid 1-2 timer før styrketreningsøkten som inneholder både karbohydrat og protein. Innen 30 minutter etter treningsøkten anbefales et måltid som består av ca. 1 gram karbohydrat per kg kroppsvekt og 0,1-0,2 gram protein per kg kroppsvekt. Proteinkilden bør inneholde essensielle aminosyrer og det bør være karbohydrat med moderat til høy glykemisk indeks (se eksempler). I tillegg til å fremme glykogenlagring er karbohydrat viktig for å stimulere utskillelsen av hormonet insulin, som virker oppbyggende på muskulatur. Karbohydratinntaket hindrer også videre nedbrytning av muskulaturen og sørger for at det proteinet som blir inntatt, blir brukt til å restituere og bygge opp muskelvev.

    Kosttilskudd for å øke muskelmasse?
    Det finnes mange kosttilskudd som lover økt muskelmasse på markedet i dag. Det er imidlertid slik at de fleste av disse produktene ikke har den virkningen de reklamerer for. Unntakene er restitusjonsprodukter (kombinasjonsprodukter med karbohydrat og protein i ca. 70/30 prosentforhold), energiprodukter og kreatin. Energiprodukter kan bidra til økt energiinntaket for utøvere som har vanskelig for å spise nok og/eller har problemer med å opprettholde vekten. Kombinasjonsprodukter med karbohydrat og protein kan med fordel brukes for å fremme restitusjon og anabol effekt etter harde/lange økter og styrketreningsøkter. Disse produktene er også et godt alternativ hvis utøveren har dårlig matlyst etter trening. Alternativer til de kommersielle produktene er hjemmelagede frukt smoothies som er laget på frukt, bær, juice og yoghurt.
    Kreatin øker mengden kreatin og kreatinfosfat i muskulaturen, og kan gi økt kraftutvikling i øvelser med maksimal intensitet og kort varighet. Kreatin fører ikke direkte til muskelvekst, men kan gjøre det mulig å trene mer intensivt. Den akutte vektøkningen i begynnelsen av kreatinsupplementering (som regel 1-3 kg), skyldes økt væskeansamling i muskulaturen som en følge av økt mengde kreatin/kreatinfosfat. Det viser seg at ca. 30 % av de som bruker kreatin, ikke responderer på tilskuddet, og disse oppnår dermed ikke den ønskede effekten.

    Ernæringsavdelingen Olympiatoppen
    ved Jorunn Sundgot-Borgen, Ina Garthe, Christine Helle og Camilla Laukeland
    www.olympiatoppen.no

    13  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: Profil slux bilder s.22, 23, 24 og 29 på: 12. juli 2005, 23:45
    Fremgangen er meget bra den...

    14  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Sticky: Trenings-ABC for nybegynnere m/begreper på: 09. juli 2005, 23:54
    Hva med å sortere de alfabetisk?
    15  Generelt / Treningsforum Open / SV: Treningsforum Open 2005 - Resultater og bilder på: 09. juli 2005, 23:38
    Nå får dere slutte å suttre, så lenge det ikke er noen klare (re) regler på hvor lenge du må ha vært aktiv på forumet, hvor mange innlegg osv..
    Så er de riktige vinnerne kåret.

    Synes de skal ha lov til å suttre litt jeg da... Regner med at "suttringen" bli lagt merke til av "sjefen", og det blir endringer i regelverket til neste år. Selv er jeg blitt vanvittig stor og veldefinert (hehe), men siden jeg ikke har vært aktiv på over 6mnd. så hadde jeg skamvett til å holde meg unna Smiley Men sånn helt seriøst så synes jeg at minstekravet for å vine TF-Open er at man er medlem, og har bidratt med noe i forumet.

    Personlig vil jeg gratulere jentene (Tøfft!) DanielP (Min store helt!) Slux (Min enda større helt) Stå på!
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 78
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!