Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • 1  Trening / RYP / Interval i RYP på: 05. januar 2011, 08:30
  Jeg har holdt på med ryp i 6 måneders tid nå, og har kommet til at jeg bare må droppe å kjøre intervall 3 ganger i uka. Intervalltrening er et blodslit uten sidestykke, og det begynner å bli veldig hardt å finne motivasjon til akkurat dette.

  Jeg kommer til å gå ned til én intervalltrening i uka og to langkjøringer, evt omvendt dersom det er dårlig med tid.

  Hva mener andre som har trent RYP en stund, er 3 runder intervall i overkant i lengden?

  2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Bulk - hjelp meg å finne feilen på: 23. november 2010, 14:55
  Feilen er at du aldri er i kaloriunderskudd. Hva tror du du legger på deg muskler av; Spise x mengde kalorier i overskudd 100% av tiden eller 2x kalorier i overskudd 80% av tiden og underskudd 20% av tiden? Det er feil at du legger på deg maksimalt med muskler av 50-100 kalorier i overskudd. Du trenger ikke bli feit, du kan jo for eksempel kjøre små sykluser med kalorioverskudd/underskudd.

  Syklisk kalorinntak FTW.

  Du skal være litt forsiktig med å være for bastant i slike utsagn. Det eneste som er bevist (i vitenskapelig forståelse av ordet) er at kaloriunderskudd og motstandstrening i kombinasjon øker prosentandelen med fettfri kroppsmasse.

  Merk at jeg sier ikke at ditt utsagn er feil, men at det ikke foreligger gode bevis for at microperioder med faste ikke har negativt utfall for økning i fettfri masse. Bare som et lite tankeeksperiment: Si at du trener fullkropp 3 ganger i uken, og reduserer inntaket ditt til 20% underskudd på hviledagene.. Proteinsyntesen er på topp 24 timer etter en tung treningsøkt, dvs akkurat samtidig som systemet ditt ligger i 20% underskudd! Hvordan skal det bygges optimalt med muskler da?

  Det er ikke noe enkle svar på disse problemstillingene. Det man kan si med en viss grad av sikkerhet er at hvis du ikke er redd for fett så er du tryggest på å få mest mulig ut av styrketreningen hvis du ligger i overskudd hele tiden.
  3  Trening / 5x5 / Sv: Meningsløst uten squats? på: 17. november 2010, 21:29
  Mangel på stativ er problemet ja. Jeg må trene hjemme pga små unger og barnepass, samtidig som jeg ikke har plass til stativ.

  Har trent RYP fram til nå, men har lyst til å teste 5x5 etter neste runde. Men så spørs det om markløft er noen god erstatning for squats da..

  4  Trening / 5x5 / Meningsløst uten squats? på: 17. november 2010, 15:58
  Hei

  Jeg lukter på å kjøre 5x5 men har ikke mulighet til å kjøre squats.. Smiley

  Noen som har erfaring og/eller innspill på å bytte squats med markløft og ellers kjøre normal 5x5?

  Er dette en helt håpløs tanke?
  5  Trening / RYP / Tyngst tidlig i programmet! på: 13. oktober 2010, 13:05
  Et "problem" jeg har merket meg med RYP, er at når du trener en muskel hvor antall kilo du greier å jobbe med er lavt, så gir det rare utslag i programmet.

  Ta feks tricepspress. Første uke er det feks 3 x 12 med 11 kilo. Svintungt, har ikke sjanse. Uken etterpå, og de neste ukene blir det 3 x 8 med 12 kilo. Går knepent, ofte at siste serie ikke fullføres. Så, de siste 2 knalltøffe ukene blir det 3 x 4 med 13 kilo. Går lett som bare juling.

  Poenget er at når du kun klarer et lavt antall kilo, så gir progresjonssystemet til RYP bakvendt resultat, det blir lettere og lettere!

  l
  6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Null trening på en stund på: 08. oktober 2010, 09:19
  og hvis du har god forbrenning sånn som meg da, så gjør det ikke noe om du spiser burgere og sånn Tongue

  Det er ikke noe som heter god forbrenning. Hvor mye du forbrenner er avhenging av muskelmasse, tyngde og bevegelsesmengde. "Du er heldig som har høy forbrenning" er noe feite damer pleier å si fordi de ikke gidder å trene.

  7  Trening / Forum for nybegynnere / Sidemuskler på mage? på: 04. september 2010, 07:53
  "Spissene" på ribbeina mine vises veldig godt, samtidig som jeg fortsatt har endel fett igjen midt på magen!

  Jeg regner med dette er fordi jeg har lite muskler på sidene av magen?

  Gode øvelser (som kan gjøres med hantler, stang eller kroppsvekt) for å motarbeide dette mottas med takk.

  Jeg ser for meg 3x30 sekunder sideplanke (på begge sidene da) og deretter 3x15 normale situps med vektskive på brystkassa.

  Dette blir kjørt 3 ganger i uka som del av RYP.

  Grei plan?
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Spinning for Vo2 på: 12. august 2010, 19:25

  Jeg driver med RYP for tiden og pga eksterne omstendigheter vil jeg om 3-4 måneder bli nødt til å bytte ut en av de ukentlige interval-løpene med spinning som en fast erstatning.

  Jeg ser egentlig for meg at dette burde gå greit(?) men jeg vil gjerne ha noen tilbakemeldinger. Jeg har aldri drevet med spinning før, og lurer litt på hvordan jeg går fram..

  Kjører jeg akkurat samme type interval (4 x 4 minutter på 90% av makspuls) på sykkelen, eller klarer man ikke å få like høy puls og må kjøre lengre interval?

  Jeg regner med at bortsett fra langrenn så er det ingen ting som er like effektivt for å øke Vo2 som løping, men må man gjøre noe annet så må man.

  Alle gode råd mottas med takk, og gjerne lenker til noe gode tips for nybegynnere i spinning.
  9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Muskler vs fett, badevekter, mat før trening og andre ting på: 19. juli 2010, 18:28
  takker for gode svar !

  p
  10  Trening / Forum for nybegynnere / Muskler vs fett, badevekter, mat før trening og andre ting på: 19. juli 2010, 09:56
  Hei, jeg har en rekke små enkle spørsmål, så jeg tenkte jeg kunne samle dem opp i en post istedet for å stille ett og ett.

  1) Det er veldig vanlig på dette forumet å ha holdningen "Skal du få muskler må du legge på deg, skal du ned i fett må du ha kaloriunderskudd". Greit det, sikkert riktig sånn i prinsippet. Jeg har nylig begynt å trene RYP, og vekten min har stått dønn stille, samtidig som jeg merker at jeg har fått større muskler og at fettmengden har minket. Hva betyr dette? Har jeg truffet veldig heldig på matmengden, er det fordi jeg er nybegynner, tar jeg feil (jeg bare tror jeg mister fett), eller er dette helt vanlig men mindre effektivt enn "underskudd til nedgang/overskudd til muskler" tankegangen? For meg så virker det som om et "nøytralt kosthold" (i mengde altså, mye protein osv må det være) og mye trening bedrer begge deler, iallefall til å begynne med.

  2) Relatert til spørsmål 1.. Siden jeg står rimelig i ro når det gjelder vekt, er det ikke så lett å sjekke hvor mye fett jeg blir kvitt. Jeg ser de har badevekter som vistnok måler fettprosent på XXL feks, og lurer på hvor bra disse er.. Er ikke snakk om at jeg skal stille i konkurranse eller noe slikt, så de behøver ikke være fantastiske, men fungerer de til å skille mellom 14% og 15% kroppsfett liksom? Noen erfaringer her?

  3) I det siste har jeg innimellom følt at kroppen har vært "tom" når jeg har lagt ut på løpeturer (Jeg går 1 mil 7 dager i uken i tillegg til å kjøre et tilnærmet RYP-program 3 ganger i uken og fotball på en av hviledagene). Er det et spørsmål om å få i seg mer mat eller betyr det at jeg trenger mer hvile? Jo tidligere på dagen jeg kjører joggeturen, jo oftere føler jeg meg tom. Jeg tenker at det kan tyde på matmangel, jo senere på dagen jo mer karbs har jeg fått i meg før jeg starter?

  4) Mat før trening. Er det noen poeng i å hive nedpå noen glass saft en halvtime før trening, vil det hjelpe på punkt 3, eller er det slow carbs tidligere på dagen som er trikset? Jeg ser enkelte setter opp proteinshakes i dietten FØR trening, men jeg skjønner ikke helt det; det er jo karbohydrater man bruker under selve treningen. Å spise pulver etterpå skjønner jeg, men før trening virker bakvendt på meg.

  På forhånd takk for alle svar

  p
  11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: hjelp en nubb, se over kostholdet mitt på: 03. juni 2010, 09:18
  Takker begge to. Havregryn var en kjempeidé, da kom jeg nærmere målet med daglig mengde karbohydrater uten å gi opp noe annet.

  Jeg skrev det ikke opp men alle varme måltider spiser jeg også grønnsaker (men de gir så lite at jeg ikke har tatt det med i regnestykket).

  Når det gjelder kyllingmåltidene så får jeg evt revurdere det senere, jeg orker ikke troppe opp på jobb og steke kylling og koke ris i lunsjen, det blir det for mye oppmerksomhet av.

  Slik planen er nå er dette en diett som er lett å overholde, fordi den krever lite jobb / forberedelser.

  takk igjen

  12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / hjelp en nubb, se over kostholdet mitt på: 02. juni 2010, 12:02
  mann, 77 kilo. trener RYP 3 ganger i uken. ønsker å gå litt ned i vekt og deretter redusere fettprosenten endel til.

  frokost: 2 grove brødskiver med 2 egg + 2 kapsler selolje
  lunsj: 2 grove brødskiver med kjøttpålegg, ett glass melk, 1 frukt
  mellommåltid: 1 banan + litt cashewnøtter (ca 30g)
  middag: 1 kyllingfilet, 100g pasta, 1 glass melk   (eller lignende måltider da)
  mellommåltid: (etter trening på treningsdager, men tas andre dager også) 1 posjon proteinpulver (34.2g prot)
  kvelds: 1 boks cottage cheese

  virker dette fornuftig?
  13  Trening / RYP / Sv: Et par spørsmål.. på: 01. juni 2010, 09:46
  For å svare på min egen post, jeg ser at det har kommet ut nye dokumenter om RYP på tn.no, og disse ser mye mer fornuftig ut etter mitt skjønn. Ikke like rolig start, mer tid på vekter som ligger rundt 10RM og jevt over litt flere sett (snakker nå om grunnprogrammet)

  Tenker da å gjøre følgende øvelser:

  Knebøy
  Benkpress
  Foroverbøyd roing
  Arnold press
  Bicepscurl
  Tricepspress
  Planke

  Grunnen til at jeg tenker å kjøre planke istedet for situps er rett og slett at jeg kjenner den tar litt i ryggen også, og da har jeg helt sikkert behov for det! Vurderer å endre det til situps m/vekt dersom det blir for lett i lengden (hah!)

  Hvor mye bør man spise etter trening? Jeg er pr i dag 77 kg (ønsker å litt ned i vekt og mye ned i fett). Ser for meg en liten dose med proteinpulver og evt en banan?

  Tilbakemeldinger mottas med takk, både på øvelsesutvalget og andre ting.
  14  Trening / RYP / Et par spørsmål.. på: 31. mai 2010, 15:41
  Jeg har som plan å ganske snart starte med RYP og har et par spørsmål..

  Jeg trener hjemmefra og har derfor ikke tilgang til endel vanlige gym-aparater. Er det nedenfor en god liste med øvelser til grunnprogrammet?

  Knebøy
  Strake markløft
  Benkpress
  Knestående hanteldrag
  Foroverbøyd roing
  Arnoldpress
  Bicepscurl
  Tricepspress
  Planke

  I beskrivelsen på tn.no så står det 30 min forbrenningstrening etter vekttreningen. Er det noe i veien for å ta løpingen først dersom det passer best for meg?

  Og den "spisedagen", hvor bananas kan man gå? Er det snakk om å ta seg en snickers eller er det kremboller og potetgull og brus så langt øye kan se? Smiley Noen eksempler på hva som er "akseptert mengde" her hadde vært fint.


  15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Er dette et ok program? på: 10. mai 2010, 16:06
  Ja, hvor faen er markløften hen?

  Er det så utrolig viktig å ha med en spesiell øvelse da? Markløft står ikke i forslagsprogrammet som er i stickyen øverst på forumet her engang.

  Poenget må vel være å få jevnt fordelt trening på samtlig muskelgrupper og å ha tilstrekkelig hvile på alle?

  Så hvis du har noe konstruktivt å komme med hører jeg gjerne på det, men "hvor faen er markløft" er så totalt intetsigende at det kan du like gjerne droppe.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
  Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
  Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

  Slik kommer du i form i 2020

  Trening28.12.20192075

  Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening23.12.2019352

  Hva bør du trene først for optimal effekt?