Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 1  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Re:Hvordan trene kondisjon?? på: 18. mars 2004, 17:57
  1) Det desidert beste er intervalltrening. Men først bør man begynne med lankjøring(altså jogging) for å skaffe seg et visst grunnlag. Eks. på intervalltrening: "17/13", vil si at man jobber hardt i 17 sekunder og har pause i 13 sekunder. Et bra antall å begynne på er 10 drag og 2 serier, med 2 minutters pause mellom seriene.
  2)
  - Minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer veldig mye.
  - Du vil føle deg mindre andpusten i hverdagen.
  - Trening(spesielt utholdenhetstrening) vil gi deg overskudd og energi i hverdagen(forutsatt at du ikke blir overtrent).
  3) Stort sett fra lankjøring som anbefalt treningsform til intervalltrening....tror jeg.
  2  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Re:Hvilken skader kan snus ha??? på: 18. mars 2004, 17:48
  Snus er faktisk mye sunnere enn røyk. Det som er helt forjævlig med røyk er at det er flere tusen tilsetningsstoffer som forbrennes og tas opp i lungene som gasser. Dette er med på å ødelegge lungevevet og luftrøret. Argumentet med at en pris har høyere nikotininnhold enn en røyk er bare piss. Nikotinet i en røyk blir ført inn i kroppen i løpet av en ca. fem-minutters periode, mens nikotinet i en snus vil gå inn i kroppen i løpet av en 25-45 minutters periode. Med andre ord er det nikotinmengde per tidsenhet man må måle det etter. Dessuten blir ikke alt nikotinet i en pris tatt opp i blodet, i motsetning til en røyk.
  Å si at snus er mer avhengihetsskapende enn røyk på grunn av høyt nikotinnivå er helt bak mål. Nyere forskning har vist at det i røyketobakk er tilsatt essens av smaker som unge mennesker reagerer positivt på, som: sjokolade, sukker, osv. Dette bidrar i meget stor grad til avhengighet. I snus er det ikke gjennom noen forskning blitt påvist slike stoffer....
  3  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Re:om puls og sånn. på: 18. mars 2004, 17:19
  Hvor høy puls man har ved en viss intensitet, er noe som varierer fra person til person. For å kontrollere pulsen din bør du først finne ut hva du har i makspuls. Denne kan, hos et normalt menneske rundt 20 år, variere alt i fra 190- til 230+ slag i minuttet. Når du så trener vil heller aldri pulsen gå opp i noen form for "faresone", siden du vil få melkesyre og total muskelstivhet lenge før det blir farlig.
  For å forbrenne fett bør man ligge på rundt 65-75% av makspuls i over en time. Grunnen til dette er at etter ca. en time med slikt arbeid, så vil kroppen ha brukt opp glykogenlagrene og dermed gå over til fettforbrenning for å utvikle energi. Meget effektivt!
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Meget smertefull øvelse. på: 17. mars 2004, 13:31
  Er klar over at man ikke bør kjøre dette for ofte, men det jeg lurt på var altså om denne øvelsen er mest effektiv for volum eller for maksstyrke?
  5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Tøye ut? på: 17. mars 2004, 13:26
  Å tøye ut er noe som alle seriøse kroppsbyggere burde gjøre. Blant annet så økes blodgjennomstrømningen i musklene ved tøying, og dermed bedres restitusjonen. Tøying forebygger både belastningsskader og avrivningsskader på sener. I tillegg blir bindevevet i musklene lengre hvis man tøyer målbevisst, og dermed oppnår man bedre bevegelighet og større leddutslag.
  6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Meget smertefull øvelse. på: 17. mars 2004, 13:00
  Jeg og en kamerat trener vekter et par ganger i uka, og her om dagen prøvde vi en ny øvelse som han hadde hørt om. I dette tilfellet kjørte vi den på biceps(curls med manualer), men den kan brukes på hvilken som helst muskel(gruppe).

  - "Begynn med den vekten som de klarer maks 5-8 ganger. Kjør med denne vekten helt til du ikke klarer mer. Så går du med en gang over på en vekt som er 2-3 kilo lettere og gjør det samme med den.
  På denne måten jobber du deg nedover antall kilo helt til du kommer til en vekt som er såpass lett at den ikke gir noe særlig belastning."

  Vi vet at denne øvelsen rekrutterer de muskelfibrene som til vanlig ikke blir trent fordi de ligger såpass i bakgrunnen. Det vi lurer på er om denne øvelsen er mest effektiv for volum eller maksstyrke?
  Hadde vært litt kjekt å vite...
  Sider:
 • 1
 • Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
  Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

  Hvordan få mer ut av markløft?

  Trening27.05.202040

  Slik får du mer ut av markløft.
  Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
  Da kan denne metoden være noe for deg.