Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Nå trenger jeg hjelp! på: 29. september 2016, 13:33
    Jeg ville ikke sett på det å legge på seg 19 kg på to år og ha en fettprosent på 11-12 etterpå som et tegn på at du gjør noe galt! Men du er veldig høy.. Hvor høy er kompisen din som er "mye større" enn deg? Det er klart at om han har lagt på seg 10 kg og er 180 høy, så kan de se ut som en vesentlig større endring.

    Om du fortsatt legger på deg masse uten å øke så alt for mye i fettprosent er det vel bare til å fortsette den harde jobbingen!? 87 kg når du er 190 høy er jo strengt tatt ikke veldig mye.. Ikke at dette nødvendigvis er en veldig seriøs artikkel (http://www.bodybuilding.com/fun/drobson207.htm), men her foreslåes det at du burde være 100 kg for å ha en klassisk, muskuløs fysikk. Imens en på 180 burde ligge på 82 kg. Ganske stor forskjell!

    Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Height_in_sports#Bodybuilding):
    Sitat
    In bodybuilding competitors are generally average height and below 5'10-5'7, although Arnold Schwarzenegger is 6'2. In bodybuilding height is often considered a disadvantage due to the fact that smaller bodies have a shorter range of motion in order to lift weights. Smaller bodies also tend to look more filled out compared to taller builds in the same weight class. However, taller people at the professional level tend to have the larger overall body mass. Notable body builders are: Jay Cutler 5’9, Ronnie Coleman 5’11, Phil Heath 5’9 and Franco Columbu 5’3", who held many world records.
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Sats/elixia vennetilbud, noen som har? på: 29. september 2016, 10:09
    Har vært medlem på SATS i noen år nå og aldri hørt om vennetilbud av slikt kaliber what De hadde en periode et opplegg hvor både den som vervet og den som ble vervet fikk en måned gratis trening eller noe i den duren.

    Du bør forresten sjekke opp i hva som var inkludert i medlemskapet ditt, for de har fått en ordning der du kan skreddersy medlemskapet. Om du hiver ut barnepass og timer burde du lande på rundt 400, men det kan jo tenkes at du ønsker noen av disse tilbudene..
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trening for mange reps, politihøgskolens treningseksamen. på: 29. september 2016, 10:01
    Politihøgskolen? Det nazigreiene der orker jeg ikke høre noe om. De har oppsøkt meg 5 ganger på "bopel" de siste to åra bare pga noen affektutbrudd på nett som de selv har fremprovosert, og sakene er også henlagt så der har dere det. Ville funnet meg en annen utdanning enn dette nidkjære korpsåndopplegget.

    Så var det vel ingen som tvang deg verken til å lese eller svare på tråden heller biggrin Om du har lyst til å starte en tråd for å drive med sammenligninger mellom norsk politi og generell nazivirksomhet, så står du fritt til å gjøre det.. Men jeg tror det var hverken det eller generelle utdanningsråd trådstarter var ute etter!
    4  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: SPINKEL mann i 20 åra,motivert til å gjøre snuopprasjon! HJELP! på: 28. september 2016, 11:14
    For å sitere urban dictionary:
    Sitat
    Broscience is the predominant brand of reasoning in bodybuilding circles where the anecdotal reports of jacked dudes are considered more credible than scientific research.

    Broscience in action:

    "Bro, you gotta slam 40-60 grams of waxy maize plus 20 grams of BCAA within 7 seconds of finishing your last set of squat rack curls. Otherwise, you'll go straight catabolic."

    Om du faktisk hadde åpnet linken hadde du sett at den gir en oversikt over diverse studier som er gjort angående akkurat dette. Og siden han faktisk forklarer hva de forskjellige studiene gjorde, i tillegg til å vise til studiene, gir det mer mening at jeg gir denne ene linken enn at jeg lister alle studiene han refererer til i en lang liste..

    Poenget er at verken kroppsbyggere eller styrkeløftere trenger å være eksplosiv i det hele tatt. For kroppsbyggere handler det om å se stor ut. Teknikker som ofte blir brukt er rolige og kontrollerte repetisjoner og sett med mange repetisjoner. Begge disse teknikkene avhenger og videreutvikler utholdenhet, ikke eksplosivitet. Styrkeløftere ønsker å bli sterkest mulig i knebøy, benkpress og markløft, i form av høyest mulig 1RM (løfte mest mulig for en repetisjon). Det er altså ikke en konkurranse i hvem som kan løfte raskest, men hvem som kan løfte mest. Det er derfor ikke urimelig at hverken hvor stor eller sterk man blir avhenger veldig av fordelingen din av muskelfibre.

    Er man trolig avhengig av en høyere andel fiber II for å bli verdens beste sprinter eller vektløfter. Godt mulig! For dette er idretter hvor man er fullstendig avhengig av å bevege seg raskt, i motsetning til både når man trener for volum og for styrke.

    At det er forskjell på folk og hvilket anlegg man har er det ikke tvil om. Men å legge det på muskelfiber fordeling er mest sannsynlig ikke korrekt i denne sammenhengen.. Og i tillegg, som jeg nevnte tidligere er det ikke nødvendigvis slik at utgangspunktet ditt sier så veldig mye om hvor god du kan bli. Det er flust av eksempler på mennesker som starter med ett "dårlig utgangspunkt" og er vesentlig større og sterkere enn de fleste i dag.

    5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trening for mange reps, politihøgskolens treningseksamen. på: 27. september 2016, 20:19
    Det beste vil nok være å gjøre begge deler. Øvelsen krever litt styrke, men den krever også en del utholdenhet. Personlig ville jeg kjørt noen treninger med 8-10 repetisjoner per sett og 2 min pause mellom for å bygge litt styrke (gitt at du har tilgang til utstyr som gjør dette utfordrende). Noen treninger med 20-30 repetisjoner per sett, gjerne 4 ganger med 1 minutts pause mellom. Og noen treninger hvor du kjører minimum 80 på to minutter og gjentar dette 2-3 ganger, med 5 minutters pause mellom. Dette er tre treninger du kan kjøre en gang hver igjennom uken..

    Men kanskje du kunne fortalt litt mer om hvordan nivået ditt er i dag? Et annet alternativ er forresten å bruke en slik push-up app eller lignende, men i stedet anvende den på utfall med 35 kg Wink
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: SPINKEL mann i 20 åra,motivert til å gjøre snuopprasjon! HJELP! på: 27. september 2016, 09:34
    Finnes jo utrolig mye dårlig forskning der ute, dessverre.
    Og enda mer dårlig bro science.. Det er ingen vits for meg å begynne å legge ut om muskelfibre for linken over til strengtheory er en meget god oppsummering! Og Greg Nuckols tar dette alvorlig og er alltid kritisk til forskningen han skriver om.. Når vi først snakker om strengtheory kan jeg sterkt anbefale følgende artikkel: http://strengtheory.com/complete-strength-training-guide/. Den inneholder masse god informasjon, seksjonert ut i fra ferdighetsnivå.

    Har vurdert å kjøre GOMAD prossessen, høres litt jævlig ut men fint også. Noen som har efaringer med dette?
    Gjør ting ukomplisert og ikke ekstremt. Du spiser per i dag for lite og du kommer ikke unna å øke matinntaket ditt generelt. Derfor vil jeg anbefale deg å starte med å spise mer mat. Og klart det, drikk gjerne melk i stedet for vann til måltider. Begynn der og gi det to måneder. Du trenger ikke å hoppe på et spesielt konsept for å oppnå resultater.

    Det finnes ingen magiske triks. Bare hardt, konsistent arbeid over tid! (https://www.youtube.com/watch?v=pq41qPprLQM&index=4&list=PL1rSl6Pd49IkJxMvqncfwI7UdgFI1kzbB)

    Er veldig mye bra videoer på youtube fra Juggernaut Training Systems (blant annet den over).  Denne er også relevant for deg: https://www.youtube.com/watch?v=SoKlyYzK5n0
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: SPINKEL mann i 20 åra,motivert til å gjøre snuopprasjon! HJELP! på: 26. september 2016, 21:34
    Det ikke noen dum ide å ta utgangspunkt i gå opp 1 kg i måneden i begynnelsen Wink Og om du spiser nok så skal du nok gå opp 10 kg på ett år. Men mest sannsynlig er 4-7 kg av disse muskelmasse, derav de 5 kiloene.. Det kan godt være at din far reagerer godt på styrketrening og du kan håpe at du har samme type gener. Det finner du ut av etter hvert!

    Etter ett par år med trening er 0.5-1% opp i kroppsvekt per MÅNED når man legger på seg og 0.5-1% ned i kroppsvekt per UKE når man går ned gode tall å bruke som utgangspunkt. Om du legger på deg 1 kg i måneden er det nesten 2%, også må du nok jobbe deg ned mot 0.5-1% over tid Wink Om man kunne bli virkelig stor og staut etter ett år med trening hadde du sett flere store gutter og jenter rundt omkring..

    Og angående å "pushe", husk på at det ikke er av hard trening man blir stor og sterk, men av å restituere etter hard trening Wink Følg stronglifts, begynn med 20 kg i alle øvelsene og følg progresjonen i programmet. Spis og sov godt. Og kom tilbake og spør om det er noe du lurer på.
    8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: SPINKEL mann i 20 åra,motivert til å gjøre snuopprasjon! HJELP! på: 26. september 2016, 21:04
    Har du langsomme fiber kan du omtrent glemme styrkesport, akkurat som jeg på andre siden aldri fikk til gateløp.

    Dette er direkte feil! Forskning viser at styrkeløftere og kroppsbyggere har samme fordeling av muskelfiber som folk flest [http://strengtheory.com/muscle-fiber-type/] Det er mulig at man er avhengig av en større andel type 2 muskelfibre om man vil bli vektløfter (ala de karene i OL som grasiøst slenger 200 kg over hodet), men det høres ikke ut som det er dette trådstarter er ute etter. Altså kan man bli både stor og sterk uten at det avhenger så mye av muskelfiberfordelingen din Wink

    Det er ikke slik at utgangspunktet ditt nødvendigvis sier så mye om potensialet ditt. Genene dine sier også mye om hvordan du responderer på trening og her kan mange få seg en overraskelse. Uansett synes jeg ikke du skal tenke så mye på dette. Det aller viktigste du kan gjøre er å legge ned innsats over tid. Det er den eneste måten du virkelig kan finne ut hva du har i vente! Og større og sterkere, det kommer du til å bli Wink

    Ellers ville jeg gjort det minst mulig komplisert for deg selv. Desto mer tid du bruker på alle de små tingene, desto mer fokus tar du vekk fra det som virkelig betyr noe. Det er sikkert fint å være flink å kaste innkast som fotballspiller, men du setter ikke noen som akkurat har begynt å spille fotball til å kaste innkast 5 timer i uken. Det har veldig liten verdi for det som skjer ellers på banen og tar fokus vekk i fra å bevege seg med en ball mellom beina. (Jeg ler meg i hjel over at jeg, verdens minst fotballinteresserte person, bruker fotball som analogi Grin)

    Du trenger å lære deg de viktige verktøyene, som knebøy, markløft osv. Om jeg var deg ville jeg kjørt Stronglifts 5x5 (http://stronglifts.com/5x5/). De har en app også, som gjør at det er veldig enkelt å holde styr på hva du skal gjøre fremover. Det gir deg tre treninger i uken. Og det holder for nå!

    Når det kommer til mat, så må du spise mer enn du gjør nå! Dropp dyre kosttilskudd. Kjøp fisk, kylling, melkeprodukter og kjøtt for pengene i stedet.. Og eventuelt en flaske tran Wink Her er litt fornuftig info om kosthold fra olympiatoppen (http://www.olympiatoppen.no/fagomraader/idrettsernaering/faktaark/media46923.media).

    Om du ikke har snøring angående hvor mange kalorier du spiser, trenger eller forskjellige matvarer inneholder kan du vurdere å føre dette i en dagbok, som f. eks myfitnesspal over en periode. Da får du litt mer innsikt angående hva du spiser. Noen trives med dette og gjør det over tid. Personlig synes jeg det er noe herk og unngår det. Men som sagt, det kan være et kjempefint verktøy for å få litt oversikt over hva forskjellige matvarer inneholder.

    Sov minimum 8 timer hver natt. Etter hvert finner du ut hvor mye søvn du har nytte av, men 8 timer er et godt utgangspunkt.

    Det finnes også mye god informasjon på youtube. Omar Isuf har en kanal som er veldig bra og som gir relevant informasjon for folk som ikke tygger sovjetiske spesialvitaminer og annet knask.

    Angående tidsperspektiv er dette veldig individuelt. Det er ikke urealistisk å legge på seg over 5 kg med muskelmasse det første året. Noen mer andre mindre. Og tro meg, 5 kg med muskler en en godt synlig forskjell! Etter dette er man heldig om man klarer å legge på seg ca 3 kg i året. Jeg ville derfor revurdert målet ditt om 80-85 kg, da dette i så tilfelle vil være langt frem i tid.. Er nok bedre å ha noen mål du kan oppnå på ett år eller to i første omgang og da det derifra Wink
    9  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Hjelp til forbedring - røykdykkertest på: 16. september 2016, 14:15
    Jeg er rett for at det blir for mye for beina dine og at du ikke vil få noen fremgang på tross av hardt arbeid. Selv for veldig godt trente utøvere er tre intervalløkter i uken mer enn de fleste klarer å restituere fra. To kan også være i grenseland og i overkant for mange. En hviledag betyr ikke at du må ligge på sofaen hele dagen.. Hva med å gå deg en spasertur i rolig tempo? En god gammeldags søndagstur, bare at den ikke nødvendigvis trenger å være på en søndag da Wink Da holder på gode vaner, uten å belaste kroppen noe nevneverdig..

    Husk at det ikke er trening, men å restituere fra trening som gir fremgang! Allerede med det opplegget jeg la frem og du skrev ut, må du passe på og være ærlig med deg selv angående hvordan kroppen føles.. Og ikke gi full gass i intervallene fra start av! Det er meningen at de skal føles overkommelige de første ukene (og forhåpentligvis også etter dette da arbeidskapasiteten din burde øke).

    Lykke til! Wink
    10  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Hjelp til forbedring - røykdykkertest på: 15. september 2016, 11:02
    Høres ut som om du trenger å øke det generelle styrkenivået ditt og samtidig øve på de spesifikke øvelsene du skal utføre i testen. Har du en spesiell dato for når du skal klare denne testen?

    Jeg ville fått tak i en ryggsekk og fylt den med sand eller på annet vis fått den til å veie ca 23 kg. Kjørt intervaltrening i bakke to ganger i uken med sekken på ryggen. Start med 2 intervaller på 2 min og bygg deg gradvis opp til 4 intervaller på 2 minutter. Deretter gradvis opp til 4 intervaller på 4 minutter. Prøv å hold farten du skal ha under testen, altså god gangfart. Desto lenger tid du kan bruke på å bygge deg opp til 4x4, desto mindre sjanse er det for at du får en belastningsskade eller ikke restituerer ordentlig. Og husk å varme opp først!

    Ellers ville jeg kjørt en enkel push-up og en heving under stuebordet flere ganger daglig. Prøv først å få inn 5 i løpet av dagen. Bygg deg opp til 10. Øk til å kjøre to repetisjoner per gang, og igjen bygg deg opp fra 5 ganger til 10. Osv. Her får du øvelse i å gjennomføre de faktiske testøvelsene. Hver repetisjon skal være enkel å gjennomføre. Når du er oppe i 10x3 og dette går greit, legger du på ryggsekk og går ned igjen til 10x1. Gjør dette 5 dager i uken.

    I tillegg ville jeg kjørt et generelt styrkeprogram. Du har såpass mye annen trening her at hold deg til kun baseøvelser! Personlig ville jeg prøvd ut Stronglifts 5x5. Programmet har en fin app som du kan bruke Wink

    Spis mye sunn mat, dette gir deg mest overskudd. Spis mye! Om du har vært inaktiv en stund er det ikke noe å bekymre deg for om du går opp et kilo i måneden i begynnelsen. Du trenger muskelmasse for å kunne gjennomføre disse testene, samt jobben din når du faktisk blir røykdykker. Ellers er treningen over ganske offensiv, så sov minimum 8 timer hver natt og styr unna festing for en stund. Om du føler deg uten overskudd, øk matinntaket og sov mer! Om ikke dette hjelper, juster ned treningen din. Om det er beina som skriker, ville jeg prøvd å kjøre 3x5 i knebøy i stedet for 5x5 eller droppet knebøy den dagen du kjører markløft. Prøv en av delene først og begge om ikke en var tilstrekkelig.

    Lykke til Wink

    11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trening hjemme på: 15. september 2016, 10:30
    Spar pengene dine for nå eller bruk dem på å legge om til et sunnere kosthold! Kjøp kjøtt, fisk, grønnsaker, ris, poteter, egg, havregryn, melk, brød og hva nå enn du liker å spise som er bra mat for en kar som ønsker å bli stor og sterk. Spis nok og om du ikke går opp nærmere et kilo i måneden, spis mer! Går du opp mer enn to kg i måneder, spis mindre! Etter en stund (si et halv år), kommer du ikke til å legge på deg muskler kjapt nok til at det gir mening å gå opp så raskt i vekt. Sats heller på ca 0.5 kg i måneden.

    Om jeg var deg ville jeg satt av noen måneder til kroppsvekttrening først, dersom treningssenter virkelig er utelukket. Bevis at du klarer å trene regelmessig. Gjør deg fortjent til å investere i utstyr! Finn et program på nettet eller spør om hjelp her. Du kan kjøre knebøy, utfall, glute bridges med en og en fot for underkropp. Og push-ups og roing under stuebordet for overkropp. Etter hvert kan du løfte føttene opp fra gulvet for å gjøre øvelsene vanskeligere.  Plankevariasjoner, beinhev osv for kjerne. Få tak i ett program, sett en sluttdato og gjennomfør! Wink

    Med dine mål, vil jeg si at den mest økonomiske investeringen du kan gjøre, er å kjøpe nettopp det du skriver over. Knebøystativ, benk, vektstang og skiver. Det er en relativt stor sum med en gang, men ved å fylle opp med flere skiver etter hvert, har du utfordring resten av livet. Men gjør deg fortjent til det! Og se på finn, mye bra brukt utstyr til salgs der. Jeg vil sterkt anbefale deg å kjøpe knebøystativ med sikring av noe slag. Målet er å bli sterkere, ikke skadet og ødelagt.

    Du kommer aldri til å legge på deg 10 kg muskler ved å kjøpe et sett med manualer på Europris og curle til armene faller av. Du trenger tunge belastninger på kroppen din over tid. Legg om kostholdet, få inn gode treningsrutiner, kjøp utsyr og forsett de gode vanene.

    Det er ikke uvanlig å legge på seg 2-4 kg muskler det første året man begynner å trene. Noen mer og noen mindre. Etter dette går det saktere og saktere. Men disse første kiloene vil allerede synes godt! Det er ingen som kan fortelle deg hvor lang tid det vil ta å legge på seg 10 kg med muskler. Det kan ta deg 3 år, men også 15. Det er bare til å sette i gang og se hvor ferden tar deg. Jeg kan uansett garantere deg at du kommer til å både se og faktiske være sterkere enn du er i dag Wink
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Gastric sleeve operasjon - styrketrening i etterkant på: 15. september 2016, 10:02
    Min eneste kjennskap med slike operasjoner er at de eksisterer. Jeg vil derfor understreke at beskjeder du får fra sykehus alltid bør prioriteres over svar du får på ett forum! Det jeg kan gjøre er å gi noen generelle råd basert på at du forhåpentligvis beveger deg inn i en periode med et underskudd av kalorier, fremtvunget av en mindre magesekk.

    Det er riktig fokus å prøve å beholde muskelmassen din når du går ned i vekt. Av og til mister man litt muskelmasse, i noen spesielle tilfeller klarer man å øke litt, men begge disse to scenarioene bør sees på som en seier! Det viktige er å unngå å miste en vesentlig andel. Olympiatoppen anbefaler å ligge mellom 1.2 og 2 gram med proteiner per kilo kroppsvekt. Proteininntaket ditt er hovedsakelig vesentlig for den fettfrie massen din. Noe som betyr at om du har en del overskuddsfett på kroppen, er det ingen grunn til å prøve å gå over olympiatoppens anbefalinger etter min mening (sett bort i fra at proteiner kan gi bedre metthetsfølelse, men kan også gjøre fordøyelsen tregere og mer ubehagelig). Husk at karbohydrater er den beste energikilden for fysisk aktivitet og at fett er viktig for flere av kroppens funksjoner. Så gi rom for disse i kostholdet ditt også Smiley

    Det finnes mange øvelser som fokuserer på rumpen og et kjapt googlesøk burde gi vel så gode svar angående dette som noen her på forumet tar seg tid til å skrive. Jeg vil dog oppfordre deg til å trene hele kroppen, også beina! Ut i fra formuleringen tipper jeg at du er en jente som synes du har for store lår? (Beklager dersom jeg bommer her!)

    For det første synes jeg du burde bruke tid på å få en kropp som er sunn, frisk og sterk over alt. Ved å styre unna enkelte muskelgrupper gjør du treningen mye vanskeligere for deg selv enn den trenger å være. Vi er alle forskjellige. La kroppen din få utvikle seg slik din kropp naturlig blir når den er sunn og du behandler den bra. Selvsagt kan du legge inn litt ekstra fokus på rumpe i øktene dine om du ønsker det. Men la hoveddelen av treningen din av underkroppen komme fra øvelser som involverer både lår og rumpe: varianter av knebøy og markløft, utfall og lignende. Jeg lover at du vil få bedre resultater! Wink Ikke fokuserer for mye på spesifikke deler av kroppen din før du har en sunn base å jobbe ut i fra.. For alt du vet har du kjempeanlegg for å bygge den rumpen du har lyst på og alt som mangler er generell styrketrening av hele kroppen.

    Og for det andre, lårene dine kommer til å bli flottere av å bli trent! De kommer ikke til å se større ut, men velformede og faste. Du kommer ikke til å plutselig våkne opp med lår som en kvinnelig bodybuilder, som har gode gener for muskelvekst, et profesjonelt opplegg rundt seg og er full av dop. Ikke i nærheten en gang!

    Lykke til Smiley
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Helt ny og trenger litt hjelp på: 09. september 2016, 11:17
    Har du trent tidligere? Er det noe du liker å gjøre? Og hvordan er styrkenivået ditt nå? Klarer du å ta 1, 5 eller kanskje til og med 10 armhevninger på tærne? Hvis ikke, klarer du å ta noen på knærne? Er du villig til å kjøpe noe utstyr til hjemmebruk?

    Blir litt lettere å gi tips om vi får litt mer info Wink
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvordan gjøre kroppen i stand til trening tidlig om morgenen på: 03. september 2016, 18:07
    Er i samme situasjon selv og har trent på morgenen i 2 år nå. Det er en del ting som kan gjøres for å lette på situasjonen.

    1. Det første er å prøve å gjøre tidsrommet mellom du står opp og trener lengst mulig. Det er ikke alltid så lett å gjøre noe med, men om du har et treningssenter i nærheten av deg og ett i nærheten av jobb, ville jeg valgt å trene på det nærmest jobb slik at du får lengst mulig tid på deg til våkne.

    2. Gjør tidsrommet mellom frokost og trening lengst mulig. Her gjelder samme tips som over, men du kan også passe på å spise før du gjør eventuelle andre ting hjemme før du drar.

    3. Når det kommer til hva du faktisk spiser til frokost må du bare prøve deg litt frem. Det avhenger av hva du føler er behagelig å trene med i magen og hvor mye energi du har. Det er også et triks å prøve å få i dag en kombinasjon av raske og trege karbohydrater. Noe annet som kan hjelpe på raskt opptakt av frokosten er å gjøre den flytende, som smoothie eller lignende. Personlig spiser jeg havregryn med melk og blåbær, juice og kaffe. Havregrynene gir meg trege karbohydrater, mens juicen sparker raskere i fra.

    4. En annen ting du kan eksperimentere med er hva du spiser og når du spiser kvelds dagen før trening. Om jeg vet at jeg har en hard trening foran med dagen etter, eller jeg har følt at jeg har hatt mindre energi på trening i det siste, passer jeg på å spise kvelds med karbohydrater like før jeg legger meg. Brød, havregryn etc.

    5. Mange bruker koffein før trening. Personlig er jeg ikke noen tilhenger av energidrikker osv, men tar meg gjerne en kopp kaffe. Det tar 1-1.5 timer etter du drakk kaffen, før koffeinnivået i blodet er på topp. Det første jeg gjør om morgenen er derfor å slå på kaffetrakteren  Wink Slik at jeg får i meg en kopp kjappest mulig og føler meg litt ekstra kvikk.

    Det er de tipsene jeg har Smiley Ville spesielt sett på 3 og 4, da det at du blir ør eller får vondt i hodet er symptomer jeg ofte får dersom jeg ikke har nok mat innabords tidlig nok før jeg trener. Håper det kan være til hjelp. Lykke til  Wink
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Manualer hjemme på: 24. august 2016, 11:38
    Hvilke løsninger du bør vurdere kommer helt an på hvordan du tenker/liker å trene. Selv ville jeg sett etter et knebøystativ, en treningsbenk og eventuelt et sett med ringer som kan henges opp i taket. Manualer er et annet alternativ og ellers er det mye bra man kan gjøre med kroppsvekt.

    Forklar hvordan du planlegger å trene du. Så tar vi der derifra Wink
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!