Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 980
 • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 13. november 2013, 23:24
  Tusen takk for leksjonen! Begynner å bli litt lenge siden jeg var førsteårs student på NTNU og regnet på enkle momentligninger. Nå som jeg er nesten ferdig er jeg mest opptatt av å finne krefter og momenter på hele skip og oljeplattformer, og dimensjonere de for å tåle storm og havdyp, men er sikker på at du kan lære meg en ting eller to. F.eks at newton også er kalt moment. Har hele veien lært at newton er masse ganger aksellerasjon (kraft) som du helt riktig sier, mens moment er kraft ganger arm - men her har nok professorene mine tatt feil.

  Prøv å gå litt mindre agressivt ut å faktisk les det jeg sier. Jeg sier at grep og plassering av stang kan være to sider av samme sak. Mestrer man ikke frontbøygrepet kan det være vanskelig å plassere stangen rett sted. Dette kommer seg med trening. For vi som har fulgt med i fasiten kan det også være en faktor å bare være vandt med å ha stangen nært halsen, og at det kan være noe å jobbe på. Det er ikke så mye mer man kan få gjort annet enn å øve på øvelsen, spesielt en øvelse som er så krevende for fleksibiliteten i tillegg til generelt ubehag.
  2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 13. november 2013, 18:00
  Vektløftere stort sett er veldig smidige (man er smidig når en klarer å kaste seg ned i rykk og vending), og de vil ikke ha problemer med det i frontbøy. Einar derimot, som ikke er vektløfter, vil som alle andre styrkeløftere ikke ha denne smidigheten, spesielt i skuldre og håndledd, i tillegg til at det bare er veldig uvandt (Einar har jo før hatt problemer/ubehag med stangen i frontbøy) noe som gjør at en rett og slett trenger en innkjøringsperiode. Å begynne å forandre på ting før han i det hele tatt har fått prøvd øvelsen, eller å makse med 250 kg i kryssgrep for å tilfredstille deg (?) ser jeg ikke hvor hensiktsmessig det er? Tilvenning er jo ekstremt viktig, spesielt i en øvelse som frontbøy.

  Når du sier at Einar neppe har problemer med vektløftergrepet men stangplassering så skjønner jeg ingenting, disse to vil vel henge vanvittig mye sammen? Jeg skjønner i det hele tatt ikke hva du ønsker å komme frem til annet enn at du går utrolig aggresivt ut?

  Einar har vel kontakt med en vektløfter som er langt mer kompetent på dette enn begge oss til sammen, så tipper han greier seg.

  Det pratet ditt om idioter her og der skjønner jeg heller ikke.

  Hvorfor det? En fotballtrener i toppklasse trenger ikke å ha vært all verdens til spiller, eller ikke engang spilt aktivt selv for å være en god trener.
  Når kom regelen som sier at frontbøy med kryssgrep ikke er frontbøy? Den må ha gått meg hus forbi gitt...

  Nei er du gal, dette har jeg aldri ment. Det var egentlig mest et lite humoristisk stikk.

  Vel, jeg syns at vektløftere har "eierskap" til frontbøy, og du ser ikke så mange kryssgrepsfrontbøy ute å går hos vektløftere. Det tar også bort mye av poenget med øvelsen, og er i tillegg ikke bra (se video over) på sikt.
  3  Trening / Styrkeløft / Sv: STICKY : Squat Rx - en videoguide til god knebøyteknikk på: 13. november 2013, 10:57
  Om hælen letter kan ikke tyngdepunktet være på hælen - men heller fremme hos tærne. Dette kan jo komme pga manglende ankelmobilitet eller dårlig teknikk. Sjekk ut noen av videoene her, eller gjerne legg ut video i knebøyteknikkvideoen! Smiley
  4  Generelt / Loggbok Online / Sv: Neanderthal no more på: 13. november 2013, 10:45
  Kult du prøvde ut frontbøy! Hvordan føler du det har gått? Har desverre ikke så mange tips, jobber med det samme selv! Gjør frontbøy med stopp, høy roing etc. Bør kanskje legge på ekstra good mornings/strakmark for å trene opp baksiden mer.
  5  Generelt / Loggbok Online / Sv: AlexanderDGL -> Reiseskildring + trening med Ed Coan side 310/309 på: 13. november 2013, 10:34
  Synd videoene på VG/DB/AP osv ikke drar opp visningene på youtube filmen!
  6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 13. november 2013, 10:31
  Idiot.
  (....)
  Er du lombotomert?

  :Smiley


  For alle andre kan jeg anbefale å få noen til å først ta skikkelig frontbøy, og så med kryssgrep. Se forskjell i hvor oppreiste de er, hvor god holdningen er, og hvor rett øvre rygg er. Dere ser jo det i videoen over at det er ulemper med kryssgrep. Men han er sikkert idiot og "lombotomert" han også.

  Ellers er det ikke rart at Einar trenger en overgangsperiode. Bedre å gå ned på vekta å ta det skikkelig enn absolutt skulle løfte tyngst mulig.
  7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 12. november 2013, 15:03
  Det er litt spesielt å kritisere for frontbøyteknikk om man selv bruker "kryssgrep" dvs ikke gjør frontbøy.
  8  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 08. november 2013, 23:58
  Så er det vel heller ikke rart at Einar er sterkere i knebøy når han har trent knebøy de siste 20 år, men bare trent frontbøy på og av i det siste året?
  9  Generelt / Loggbok Online / Sv: AlexanderDGL -> Reiseskildring + trening med Ed Coan side 310/309 på: 01. november 2013, 22:46
  Prøvde glute ham raise i sommer jeg også, fikk meg en vekker ettersom det var såpass tungt jeg også!! Blir mange kilo på stanga etterhvert står en får styrket opp der kanskje? Cheesy Kjekt at Øystein kom på en trening forresten! Smiley
  10  Generelt / Loggbok Online / Sv: JanB Diddl bakk in Tåwn! på: 26. oktober 2013, 18:30
  Alle tre hørtes ganske interresante ut! Skriv en liten anmeldelse da Wink
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: AlexanderDGL -> Reiseskildring + trening med Ed Coan side 310/309 på: 26. oktober 2013, 18:23
  Det bør ikke ta så fryktelig lang tid å bytte om på stanga - etterhvert som en blir vandt til det så går det fort! Jeg har gjort det nå i to år omtrent - den en må gjøre er bare å kjøre kosntant (ta ett sett, så bytte om på hver sin side), så går det ofte fortere enn om en hadde trent alene Wink

  Nice video! Litt bøy i korsryggen under mark?
  12  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen strongman igjen på: 26. oktober 2013, 18:19
  Storkman: Treningsforum er ett forum for menn styrt av kvinner aka slux. Østrogendominans blant moderatorene.
  Slux: Jeg benker 270kg. Noe som er mer enn hva 99% av befolkningen ikke hadde klart uansett hva de trykket i seg. Du lever i fornektelse som alle andre. Trist å se at du banner folk ut i fra dine personlige meninger. Jeg har holdt meg saklig hele veien. Med din styrke hadde jeg forresten vært litt forsiktig med å henge ut folk for å være sveklinger, når de er dobbelt så store og sterke som deg. Er det noen som er svekling i denne tråden er det du Slux.

  Jeg er svekling ja! Smiley Men trenger heldigvis ikke å skryte opp benkpressen min på nett for å få respekt.

  Storkman: Han blir bannet fordi han har blitt bannet før, og istedenfor å holde seg borte i perioden han blir bannet lager han seg ny bruker. Defor blir naturlig nok denne bannet også. Slik som karen over her.
  13  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen strongman igjen på: 25. oktober 2013, 23:03
  I en synders øye er alle syndere... Smiley

  Edit:

  Bjørnar39 aka the predator har jo blitt bannet før, men det respekterer du tydeligvis ikke. Ny ban.


  Tror på ingen måte at toppen i (norsk) styrkeløft nødvendigvis har dopet seg. Rett og slett. De er vanvittig sterke, men samtidig er det ikke utenomjordiske vekter de løfter på. De beste norske utøverene i min klasse løfter rundt 80 kg mer enn meg uten utstyr. Jeg har trent i knapt 10 år, mens de ofte har trent 15-20 år. Jeg har knapt trent halveis av og på, og ikke hatt reell fremgang de siste 3-4 årene, mens de ofte har trent dedikert i samtlige år. Hadde jeg satset skikkelig i styrkeløft i alle av de 10 åra jeg har trent hadde jeg vært skuffet om jeg ikke hadde tatt 30-40 kg mer enn det jeg gjør nå, ergo bare 40-50 kg under de beste i landet. Når en i tillegg legger til at jeg har styrkeløfthistoriens dårligste utgangspunkt for styrke så er det så enkelt:

  Hadde jeg tatt 250 kg på kroppsvekta mi nå, så hadde det krevd doping.
  At andre, som ikke begynte å løfte på 46 kg kroppsvekt, og som ikke i hele sitt liv har hatt BMI under 25? No way. Det går helt greit uten doping.

  Ellers er det bare å se på resultatutviklingene til folk som Tutta, Eikeland, Tor Herman osv. Der er det ingen store hopp, men javn utvikling siden de begynte å konkurrere som 16-17 åringer. Ikke noe doping der...

  For å ikke snakke om Einar Gilberg. Mannen tar 320 kg i knebøy uten utstyr. Klarer han det med ren viljestyrke, så klarer større genetiske talent det også, uten doping. Tror nok det bare er du som trenger å forklare din egen (mangel) styrke med konspirasjonsteorier.
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 25. oktober 2013, 22:56
  Utrolig artig å se hvor glad og entusiastisk du blir når du setter 90 kg!! Smiley

  Får du til å hive deg under med 20-60 kg da?
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: JanB Diddl bakk in Tåwn! på: 16. oktober 2013, 22:08
  Særlig, ryktet sier at du eldes hele tiden! Apropo crossfit, så er jo dette den eneste styrkesporten (bortsett fra strongman da) som du ikke har prøvd?!
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 980
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!