Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 18
 • 1  Trening / Forum for ungdom / Sv: Magetrening på: 07. februar 2015, 17:38
  Eg tykkjer du kastar bort tida di om du greier særleg meir enn ti repetisjonar i settet. Så du lyt belast opp dit, minimum.
  2  Trening / Forum for ungdom / Sv: Magetrening på: 07. februar 2015, 14:21
  Kutt ut crunches. Du fær ikkje overbelasta magen med så lette øvingar. Prøv deg med hengande beinlyft,  get-ups og ustabile plankar. Det skal greie seg å trena magen tri - fire gonger i veka med god belastning.
  3  Trening / Forum for ungdom / Sv: Beste valg for militær sesjon? på: 04. februar 2015, 16:56
  Du kan ikkje få i båe pose og sekk. Bestem deg for kva som er viktigast for deg, og gå etter det. Prøver du å oppnå to ting på ein gong, mistar du begge.
  4  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: Løpsteknikk på: 04. desember 2014, 18:42
  Ja, den nye løpestilen er rett. Du skal løpe på framfot med fotisett omlag rett under kroppen. Når du landar på hælen, set du foten i underlaget framom deg, og det bremsar deg opp. Forresten fjørar ikkje hælen, slik at knea og ryggen må ta imot mykje harde slag om du spring på honom.
  5  Trening / Treningsprogrammer / Sv: mitt treningsprogram. på: 24. juli 2014, 20:01
  Ser Rita seier at du har litt mange sett på triceps, og eg er samd med henne. Kutt ut kickback! Triceps er ein rask muskel, som treng tunge vekter for å bli stimulert. Kickback er ikkje råd å køyre strikt med tunge nok vekter, og forresten har øvinga latterleg kort rørslebane.
  6  Trening / Treningsprogrammer / Sv: dietmar mengdetrening + mma på: 10. mars 2014, 15:43
  Ja, det blir for mykje. Programma til Dietmar er spesialiserte program for styrkelyftarar. Det er ikkje meininga ein skal trene anna attåt. Om du trenar mma so ofte, reknat eg med det er mma du ynskjer å vera god til. Sheikopprogram blir òg litt mykje, for dei er òg rekna å skulle vera reine fokusprogram. Madcow kjenner eg ikkje til, men ein vettug 5x5 tre øykter i veka, det skulle du greie.
  7  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvordan fikse holdning? på: 14. januar 2014, 15:16
  For meg læt det som du er litt veik i øvre rygg og indre magemuskulatur, men eg ville ikkje ha gått til eit forum med ryggsmertene mine. Du bør gå til fysioterapeut eller ein annan fagkunnig.
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp... Kroppen min er skjevtrent på høyre/venstre side på: 13. januar 2014, 15:19
  Skulle poste om noe av det samme. Har hatt vondt i venstre skulder/arm en god stund nå. Gikk til naprapat, og det viste seg at det var en muskel bak på ryggen som er støtte muskel til skuldra som hadde slått seg vrang. God som ny etter 5 behandlinger Smiley
  Eneste problemet nå er at venstre armen har blitt svakere enn høyre armen.
  Noen som har noe tips om hvordan jeg kan få trent opp igjen?  Skal jeg stoppe å trene høyre armen en stund?

  Nei. Men prøv unilaterale øvingar, og tren venstrearmen fyrst. Ikkje tren høgrearmen tyngre enn du greier å trene venstrearmen.
  9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Tips til trening/utstyr -muskler /ned i vekt på: 09. januar 2014, 16:39
  Kjøp ein kettlebell, og lær deg å bruke den. Kjøp 12 eller 16 kilo, ikkje 4. Du kjem til å bli overraska over kor mykje du kan gjera med ein vanleg kettlebell, og kor utfordrande øykter du faktisk kan trene med den.
  10  Trening / Friidrett / Sv: 1500m sprint til våren! på: 02. januar 2014, 12:58
  Ja, det vil hjelpe med uthaldstrening tri gonger i veka.

  Eg vil føreslå to intervalløykter og ei langkøyring.

  Men du, 1500 er millomdistanse, ikkje sprint.
  11  Trening / Forum for ungdom / Sv: Sliter med å gjøre skullcrushers på: 23. desember 2013, 23:44
  Hugs at skullcrushers ikkje skal vera ei ballistisk øving.
  12  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Wendler 5 3 1 Boring But Big på: 23. desember 2013, 23:40
  1.Du, Jim Wendler er ekspert, du skal følgje programmet nett slik han har sett det opp, og bruke 50%. Om du ikkje gjer det, kan du heller ikkje seie at du trener 5/3/1 BBB. Du brukar same vekta i fire veker. Etter fire veker skal du leggje på til ein ny "maks" å rekne frå. Då brukar du 50% av den nye utrekningsmaksen din.

  2. Då skal du gjera som Jim Wendler seier, dusje og gå heim. Det er det som er "big but boring".

  Om du ikkje trur meg, so les boka ein gong til.
  Slett meldingSlett
  13  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvorfor velger alle splitt isteden for full-body workout? på: 12. desember 2013, 15:59
  2-splitt 2 ganger i uka er en mulighet og det trenger ikke være snakk om enormt mange øvelser og sett. Eller 2-splitt 3 ganger på 2 uker. For de som trener f.eks. løping så går det an å kombinere det med påfølgende styrketrening og det blir fortsatt ikke mer enn 3-4 treningsdager i uka.  Jau, men...om den totale treningsbelastninga ikkje er høgare enn at det er råd å trene det som eit fullkroppsprogram, ser eg ikkje heilt meininga i å splitte det opp. Eg ser ikkje at det skal vera noko poeng i å trene splitt berre for å trene splitt. Ingen har enno greidd å overtyde meg om at splittar i utgangspunktet er betre enn heilkroppsprogram.

  Attåt det kjem spursmålet om frekvens. Styrketrening for idrettsutøvarar må vera rørslebasert, ikkje muskelbasert. Løparar, hopparar og kampsportutøvarar ynskjer å bli sterkare utan noko serleg hypertrofi, noko som tyder at styrketreninga er fyrst og fremst nevral, med etter måten lågt volum og høg intensitet. Det er meir snakk om å styrke rørslemønster og nervebanar enn å trene musklane. Då trur eg ein tener på å ha nokonlunde høg treningsfrekvens, altså at ein skal repetere ofte. Ein dobbel to-splitt let deg repetere rørslene to gonger i veka, medan tri heilkroppsdagar i veka gjev deg tri gonger repetisjon. Som Pavel Tsatsouline seier: "Strength is a skill". Eg meiner han har rett i det, og i at ein ferdigheit må øvast på. Tillet ikkje planane dine at du øver mykje, so øv i alle høve ofte.
  14  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvorfor velger alle splitt isteden for full-body workout? på: 10. desember 2013, 17:00
  "Alle" trenar splittprogram av di kroppsbyggjing har vorte elefanten i rommet i resistansetreningssamanheng, so "alle" trur dei skal trene som kroppsbyggjarar. Her er det vektig å ha greie på kvifor nokre trenar splitt i det heile. For det fyrste er splitt svaret på spursmålet "Korleis skal eg kunne trene fleire dagar på rad?" For det andre, om du skal prøve å trene fullkroppsprogram med tri-fire øvingar per muskelgruppe, blir treningsøykta alt for lang. Splitten er ein måte å økonomisere treninga.

  Men for dei fleste av oss er det ikkje mykje grunn til å sjå bort til kroppsbyggjarane. Lat oss tenkje oss ein idrettsutøvar som trenar styrke for å prestere betre i sin idrett, og denne idretten er korkje styrkelyft, vektlyfting, strongman eller kroppsbyggjing. Ein slik utøvar har ikkje tid til å hengje i styrkeromet fem-seks dagar i veka, for idrettsutøvarar må trene på idretten sin. Brytarar må vera på matta, ballspelarar må spela ball, sprintarar lyt springe og kastarar må kaste. Her inne har eg ofte inntrykk av at folk trur styrketrening er eit be-all-end-all, men det er ikkje slik. Idrettsspesifikk trening trengs.

  Idrettsutøvaren vår kan trene styrke tri dagar i veka, og då er det naturleg å trene eit heilkroppsprogram. Det er meiningslaust for ein sprintar å ha ein beindag med 20-25 sett på beina, og so skal han sprinte dagen etter. Gløym det! Det hender ikkje, av di sprintaren er avhengig av å kunne trene sprintøyktene sine med full intensitet.
  Eit styrkeprogram for ein idrettsutøvar bør vera rørslebasert heller enn  muskelbasert. Eit godt fullkroppsprogram har: Ei pressøving, ei dragøving, ei knebøyøvig, ei marklyftøving og ei heilkropps eksplosiv øving. Eit opplegg for tri øykter kan sjå slik ut:

  A:
  Frivending, medium
  Benkpress, tung
  Pull-up, medium
  Frontknebøy, tung
  Marklyft, lett

  B:
  Frivending, tung
  Benkpress, lett
  Pull-up, tung
  Frontknebøy, medium
  Marklyft, medium

  C:
  Frivending, lett
  Benkpress, medium
  Pull-up, lett
  Frontknebøy, lett
  Marklyft, tung

  Dette programmet kan ein trene i seks til åtte veker og enno ha overskot til annan trening. Etter seks til åtte veker kan ein skifte ut øvingane
  No tykkjer eg eg høyrer dykk: Men eg må trene det, og det, og det og sånn og slik og 72 set med alle slag bicepscurl for å ta biceps frå vinklar som berre er tenkjelege i noneuklidiske geometriar. Må de det? Må de verkeleg det? Når var det du skulle glinse halvnaken, nymåla og deffa på ein scene sa du? For det meste er svaret "aldri".
  Ei anna sak er at folk lyt lære seg å trene medium og lett. De treng ikkje lyfte til failure i alle øvingar! de treng slett ikkje å lyfte til failure i alle sett. Har du stagnert? Sjå kva du kan fjerne frå programmet ditt, ikkje på kva du kan leggje til. Det går an å trene til krampa tar deg i kvar øykt, men slik trening er ikkj god å restituere frå. Hugs, dei fleste av oss er ikkje profesjonelle. Me skal faktisk ha eit liv utom treninga òg.
  15  Trening / Friidrett / Sv: kasting av rare ting på: 12. august 2013, 15:59
  takk for innspill, hjelper mye. må prøve å få mekka en video før jeg utvandrer.

  South african var guddskitt. Har i det siste øvd en del på kulestøt der jeg står i "power position" (hva det blir på norsk veit jeg ikke) og jeg tramper hardt ned med venstre i innledninga av støtet. er det det du mener med stem?

  fant forresten ei vekt på 80 kg, sånn passe nonchalant plassert i blomsterbedet til onkern min. visstnok ei vekt fra en industrivev, forma som en kettlebell. ser at sveitserne har ei idrettsgrein som heter steinstoss, men de tyngste vektene der trur jeg er rundt 40 kg. fins det noen kastidretter med så tunge vekter som 80 kg?

  Nei, trur ikkje det. Det tyngste eg har høyrt om er frå Highland Games. Ein stad held dei caber toss med ein stokk på over 70 kg, men eg hugsar ikkje kvar.

  Power position kallar me vanlegvis berre "stille" på norsk. Stem er at du sparkar frå og stiver av venstra, slik at du lyftar og dreier mot venstresida di.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 18
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!