Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 11
  • 1  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Trenger litt hjelp med dietten på: 01. juli 2012, 22:25
    Ser ut som du spiser alt for lite.

    Bruk kalorikalkulator.no til å se hvor mye du forbrenner i døgnet.
    Bruk deretter diett.no for å sette opp en kostholdsplan hvor du ligger ca 500kcal i minus per dag.
    Spist ca 2g proteiner per kg kroppsvekt (130g i ditt tilfelle).

    edit: Det er bedre å bruke lang tid på diett og gjøre det ordentlig, enn å rase ned mest mulig i 1mnd, gå drittlei og tilbake til start.
    2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Tina på PSMF diett. Film s.1,9 Bilder s.5,6,8, NYE bilder s.13 på: 26. april 2012, 22:18
    Her må det følges med!

    Vurderer PSMF-dietten selv, og blir ikke akkurat mindre motivert av dette! Flotte før og etter-bilder! Ser stor forskjell, og på så kort tid!!! Motiverende Smiley
    3  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Går ikke ned i vekt på kaloriunderskudd(?!) på: 26. mars 2012, 14:02
    Takk! Bra lesestoff dette. Får bruke tiden godt med et sunt kosthold og rikelig med trening, så kan jeg sikkert være fornøyd til sommeren i 2013 tenker jeg!
    4  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Går ikke ned i vekt på kaloriunderskudd. på: 26. mars 2012, 13:13
    Om du ikke går ned i vekt er du ganske enkelt ikke i kcal underskudd. Enten teller du feil (tar ikke med alt, bruker feil kcal innhold) eller bruker kroppen din enkelt mindre energi enn du tror.

    At du går opp i styrke er også en indikasjon på at du får i deg nok kcal, da det er vanskelig å gjøre over tid på underskudd. Prøv å redusere noen 100 kcal ekstra og/eller beveg deg mer.

    Hvor mange kcal spiser du hver dag?

    Ganske sikker på at jeg teller riktig, og det fungerte jo veldig bra i den perioden jeg gikk ned ca 1 kg i uka. Nå i det siste ligger jeg så lavt som 2400kcal, og kroppen min forbenner ca 3500kcal.
    Det at jeg øker i styrke kan være litt med at jeg er såpass fersk i gamet at en bedre og bedre teknikk hjelper meg.

    Får legge inn noen ekstra økter med kardio og kanskje droppe 100-200kcal til og se hva som skjer.
    For jeg kan jo ikke bygge muskler på kaloriunderskudd som gjør at vekta står stille...
    5  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Går ikke ned i vekt på kaloriunderskudd(?!) på: 26. mars 2012, 12:47
    Heisann!

    Kort om meg: 20 år, 187 høy, 110kg

    Har tidligere gått ned 25kg ved å ligge med et solid kaloriunderskudd over et halvt års tid. Dette er nå ca 6 mnd siden og jeg har gått opp igjen 13kg ved å trene litt styrke og ligge 0-500kcal i overskudd per dag (antar at hvertfall halvparten av det er muskler da det kun er over skuldre og overarmer klærne jeg kjøpte for 13kg siden strammer).

    De siste 2-3 månedene har jeg trent styrke (RYP) noe som har gjort meg mye sterkere. Ser også forskjell på kroppen (overarmer, bryst og skuldre) men ønsker å bli mer markert. Startet derfor med et kcal-underskudd på 600-800kcal per dag for ca 1 og en halv måned siden, men vekten står bom fast.
    Kan heller ikke si at ser noe særlig forskjell i speilet.
    Jeg startet på kreatin samtidig som jeg startet med deffingen, og vil anta at det kanskje utgjør et par kilo, men dette skal vel være gått opp ila. den første uka og jeg burde vel ha gått ned litt etter det.

    Jeg øker sakte men sikkert i styrke. Er det da normalt å ikke gå ned noe i vekt?
    Bør jeg prøve å kutte mer kalorier, evt spise mer?
    Jeg får i meg ca 1,5 - 2g protein per kg kroppsvekt, ca det samme på karbohydrater og rundt 80g fett daglig.

    Håper på gode svar!

    Mvh tjukkisen.
    6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fra tjukkis til markert! på: 16. mars 2012, 10:20
    Vekta lå i dag på 110,7kg. Det går altså oppover til tross for kcal-underskudd på ca 1000kcal daglig.

    Er dette normalt når man trener styrke? Jeg kan skjønne at jeg ikke går så mye ned, men hadde håpet på litt, og hvertfall ikke gå opp i vekt. Kan jo være tilfeldigheter som gjør det selvsagt, men...

    Målebånd vil bli kjøpt i dag og brukt flittig fremover slik at det blir med på fredagsoppdateringene og kanskje gir et mer korrekt svar på om det går i riktig retning.

    Treningen går svært bra for tiden! Mye trykk på trening og klarer å følge programmet med den progresjonen som trengs - føles godt!

    Neste oppdatering kommer på fredag med vekt og mål. Forhåpentligvis har jeg blir en lettere kar da.
    7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fra tjukkis til markert! på: 14. mars 2012, 17:24
    ser du har med beinpress istedet for knebøy, ikkje braa...
    Du sier nok noe der! Er en støl og stiv tidligere fotballspiller og sleit så mye med knebøyen at jeg rett og slett gikk bort fra den, selv om jeg innerst inne vet at det er knebøy som er optimalt for beina.

    Hva synes du om kostholdet forresten?
    8  Generelt / Loggbok Online / Sv: Slankeprosjekt - 8kg, 117 dager på: 14. mars 2012, 11:52
    Hallo igjen folkens!

    Tenkte å starte opp loggingen igjen da det fungerte som en fin motivasjonsfaktor for meg under vekttap-prosjektet.

    Status sist var vel at jeg veide under 100kg. Har i det siste trent bra med styrke og spist en ok mengde mat (ca break even på inntak/forbruk) og veier i dag nøyaktig 110kg, men passer fortsatt i de samme klærne som jeg brukte for 10-12kg siden, så ikke kjempelei meg for vekta.

    Nå er planen å komme meg ned i vekt på en sunn måte og bli mer markert. Startet med dette for 2-3 uker siden og har egentlig stått ganske stille. For selv om jeg trener styrke og muskler veier mer enn fett osv så håpte jeg vel i grunn at kiloene også etterhvert skulle falle bort, men er vel bare å trene og spise riktig fremover så kommer resultatene av seg selv.

    Jeg trener for tiden RYP og har gjort det i ganske nøyaktig 2mnd nå. Har klarte å følge progresjonen på alle øvelsene uten å være snill på 10rm-testen og er godt fornøyd med det! Sykler også i 30min etter hvert økt som er 3 ganger i uken.

    Jeg forbrenner ca 3600kcal i døgnet og ligger for tiden svært lavt. Kanskje FOR lavt, og vil derfor øke mengde mat. Tenker å ligge på ca 2800-3000kcal. Mange vil si dette også er litt lavt, men av erfaring tidligere bør det være såpass med underskudd (kan jo hende det er jeg som overser kalorier her og der).

    Matplanen ser for øyeblikket sånn her ut (ønsker ris og ros på den!)

    Frokost:
    3 skiver birkebeinerbrød
    5dl lettmelk
    27g kokt skinke
    6 skiver norveiga ost
    10g brelett.
    Kcal: 801

    Lunsj: Samme som frokost

    Middag:
    330g svinestrimler
    25-30g tacosaus
    Salat
    Kcal: 385

    Kveldsmat:
    200g kylling brystfilet stekt i fett
    2 skiver birkebeinerbrød
    5dl lettmelk
    18g kokt skinke
    4 skiver norveiga ost
    7g brelett.
    Kcal: 918

    Tar også 5g kreatin om dagen.
    Spisedag/oppkarbingsdag legger jeg til Fredager og satser på å gå ca i 0 eller max 400kcal i overskudd på disse dagene.

    Samlet ser dette slik ut:

    Energi: 2866
    Fett: 101.17
    Karbohydrat: 206.84
    Protein: 261.91

    Kommentarer mottas med takk!

    Kommer som før til å ha ukentlige oppdateringer på Fredag med vekt og mål, samt litt om hvordan treningene har gått den uken.

    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Pasta arrabiata - 97kcal per 100g?! på: 12. mars 2012, 15:51
    Heisann!

    Er på deff for tiden og holder meg til en strikt kostholdsplan. Fredager er spisedagen min hvor jeg kan skeie ut litt. Var derfor innom spar for å kjøpe noe digg til lunsj. Valget falt på Pasta Arrabiata noe jeg elsker, men har alltid trodd det har inneholdt masse kalorier og derfor for det meste holdt meg unna.



    Til min store forbauselse sto det dette på lappen:


    Kan det virkelig stemme at det bare er 97kcal per 100g i denne pastaretten? Det smaker nydelig, og ser absolutt ikke ut som noe sunn rett. Det stemmer jo med antall gram karbs, proteiner og fett, men fikk meg likevel et lite sjokk.
    Ingen grunn til å tvile på spar her? Noen som kan bekrefte/avkrefte at det stemmer?

    På forhånd takk for svar!
    10  Trening / RYP / En uke på ferie - utsette pausen i RYP grunnprog. på: 12. mars 2012, 00:20
    Heisann!

    Skal på sydentur i slutten av april noe som hindrer meg i å trene denne uken. På dette tidspunktet er jeg egentlig akkurat i gang med ny runde med RYP.
    Er det greit å heller trene opplegget for uke 6 på det programmet jeg er på nå i 2 ekstra uker for å utsette den innlagte pausen i programmet til jeg skal på ferietur?

    Altså trene:
    Uke1
    uke2
    uke3
    uke4
    uke5
    uke6
    uke6
    uke6
    friuke/ferie.
    Ny runde

    På forhånd takk for svar!


    11  Trening / RYP / Ekstrem muskelvekst & kcal-underskudd? på: 09. februar 2012, 16:15
    Heisann!

    Er snart ferdig med RYP grunnprogrammet. Vurderer ekstrem muskelvekst i neste omgang (kun treningsprogrammet, ikke kostholdsplanen osv), men har også en plan om å ligge i kaloriunderskudd for å få bort mest mulig fett til sommern. Lar dette seg kombinere eller vil jeg slite med å få nok progresjon til å holde følge med programmet fullt ut? Bør jeg heller kjøre grunnprogrammet flere ganger?

    På forhånd takk for svar!
    12  Trening / Skader og Smerter / Presse meg på "første" trening = kvalme, helt slapp kropp og svimmelhet på: 15. november 2011, 18:11
    Heisann!

    Etter et ganske langt treningsopphold (2,5 - 4 mnd) tok jeg en styrketrening i går. Spiste halvannen time før trening og drakk ganske mye vann. Etter 12-13 min på mølla og deretter styrketrening med frivekter hvor jeg kjørte ganske hardt går jeg bort og tar beinpress, men etter det andre settet her blir jeg plutselig HELT tom. Jeg reiser meg for å gå litt, men føler meg ganske jævlig. Sliter med å se klart, beina og kroppen er helt slapp og skjelver og jeg blir ganske kvalm.

    Går inn på do da jeg tror jeg må kaste opp, noe jeg ikke gjør. Blir sittende der i 4-5 min før jeg føler meg bedre. Under disse 4-5 min skjer det 2 ganger at jeg føler meg iskald i hodet, som når man dukker i iskaldt vann. Jeg får også en stor trang til å gjespe flere ganger. Kroppen nærmest tvinger meg til å gjøre det.

    Disse problemene er noe jeg har slitt med tidligere også, da på kondisjonstrening (sykling) når det er lenge siden jeg har trent.

    Vil tro løsningen er å ikke presse seg å hardt når det er første treningen på en stund og heller øke intensiviteten etterhvert, men er veldig nysjerrig på hva dette egentlig er? Og er det veier for å unngå det? Blir på en måte litt redd for at det skal skje på neste trening, da det er såpass ubehagelig.

    Noen som vet hva dette kan være for noe?

    På forhånd takk for svar Smiley
    13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Slankeprosjekt - 7,6kg, 117 dager på: 29. august 2011, 03:22
    Ny tittel på loggen og et nytt mål!

    Det har vært slapt for tiden. Mange kveldsvakter og nattevakter på jobben har gjort kostholdet dårlig. Mye brød og litt sjokolade her og der gjør at resultatene de siste ukene har uteblitt. Nå er det over til studering igjen, og mat-rutinene skal gå på skinner.
    Treningssenteret jeg trente på gikk dukken noe som har gjort at styrketreningen også har gått dukken. Her mangler jeg en plan enda, men skal starte opp igjen med treningen så fort som mulig.

    Vekta søndag morgen (i går) viste 99,6kg. Målet frem til jul (23. Desember) er å gå ned 8kg - til 91,6kg altså. Dette er ca 17 uker frem i tid, og det vil si ca 0,5kg i uka. Klarer jeg det har jeg gått ned over 30kg på 1 år, noe jeg hadde vært veldig stolt over!

    Vil gå tilbake til "gode gamledager" hvor jeg kom med vekt-oppdatering hver Fredag morgen. Dette er til god hjelp for motivasjonen min, og det er gøy å se tilbake på det.

    Ønsk meg lykke til med målet mitt, så kommer det en oppdatering på fredag. Blir en kort første uke, men et får vi leve med. Har nok en del væske å bli kvitt nå, så da går det opp i opp.
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Slankeprosjekt - 25kg, 207 dager på: 31. juli 2011, 19:17
    I dag veide jeg herlige 99,8kg etter å ha ligget veldig lavt på karbs de siste 2 dagene. Og her kommer som lovet:

    99 kilo er herved nådd
    Det kunne ikke engang snåsamannen spådd
    Da det sto på som verst med sjokolade hver dag
    Til slutt følte ikke tjukkisen velbehag

    Den 7. Januar startet krigen mot fettet
    Kostholdsplan ble laget og alt lå til rette
    For at kiloene bare skulle renne bort
    Og se på meg nå, beltet er alt for stort!

    Takk alle sammen for støttende ord
    Dere gjør det lettere å gå til dekket bord
    Der ingen pølser, pizza eller fet saus står
    Men biff, salat og kyllinglår

    Mitt hovedmål har jeg snart klart
    På kiloene har jeg slettes ikke spart
    Det å se seg i speilet nå er litt rart
    Tross alt bare syv måneder siden start

    Fokuset på kiloene blir snart flyttet vekk
    Nå er det styrketrening som skal gjøre meg kjekk
    Så kanskje til jul jeg kan rive av meg min skjorte
    Og rope “se a folkens, alle kiloene er borte!!!”
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Slankeprosjekt - 25kg, 207 dager på: 29. juli 2011, 15:46
    100,6 kg etter en veldig bra uke!

    99,9 kg til neste fredag? Det er hvertfall målet!

    Buksestørrelse 34" sitter ikke trangt lengre en gang, så framgangen er fortsatt stor. Måtte tross alt ha 3 forsøk på å få igjen øverste knappen for 20 dager siden. Nå danser jeg i den !!

    God helg! Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 11
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!