Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 1  Trening / Styrkeløft / Knebøy-teknikk: BUTT WINK! på: 11. april 2012, 03:42
  For ca halvt år siden så kjørte jeg alltid knebøy over parallellt. Etter det så begynte jeg med dype knebøy. Fikk flere til å se på formen min, men de hadde ingenting negativt å trekke fram - inntil nylig, da en kompis sa at rompa mi gikk innover og korsryggen kromma mot slutten. Når rumpa går innover, så blir dette kalt butt-wink på engelsk. Butt-winken på meg skjer akkurat i det jeg går under parallell. 

  Jeg tenkte det kan være immobilitet som er årsaken, så jeg begynte med forskjellige strekk-øvelser for beina før og etter knebøy-treningen. Dette begynte jeg forresten med for par mnd siden, fortsatt ingen forbedring.

  En ting som også er litt rart er at jeg alltid får vondt og kjenner at det blir stramt i hip flexor(hoftebøyer?) etter knebøy-treningen.

  Her har vi perfekt eksempel på det som skjer med meg:

  http://www.youtube.com/watch?v=eLUeVQ9tiB4&feature=related


  Jeg har hørt noen si at butt-winken bare er naturlig og at det ikke er feil? Jeg tror ihvertfall ikke det.. Men nedenfor ser du en mann ta 350kg hvor han får en butt-wink på slutten.

  http://www.youtube.com/watch?v=3xFm9q1HBKY&feature=fvwrel
  2  Trening / Styrkeløft / Sv: Stagnert i knebøy.. på: 04. februar 2012, 21:31
  Du sier ikke så mye om treningen og livet forøvrig, men det høres ut som om du har gått på en "nybegynnerstopp"..

  Det er nå du mest trolig er nødt til å gå litt mere systematisk til verks med treningen din og sette opp et skikkelig program med progresjon. Du har nok kommet til et punkt hvor du ikke bare kan laste opp og kjøre på med kontinuerlig fremgang uten noen form for planlegging!  Smiley

  Hva mener du med planlegging da? Eneste målet jeg har egentlig er hvor mye jeg selv må veie før sommerferien. Du mener helt sikkert mål hvor progresjon er i fokus ikke sant. For eksempel, til sommer skal jeg klare 200kg raw i knebøy? Hvordan er det med kortsiktige mål da. Jeg vet liksom ikke åssen jeg skal gå fram med disse målene. Eneste jeg har gjort så langt er å følge en treningsplan slavisk og prøvd å øke med 2.5-5kg i alle øvelser hver uke. Gått forholdsvis fint i alle øvelser bortsett fra knebøy. Teknikken sitter veldig bra føler jeg også, har fått flere erfarne på gymmen til å se på formen og de hadde ingenting negativt å peke ut.
  3  Trening / Styrkeløft / Stagnert i knebøy.. på: 04. februar 2012, 07:01
  Føler jeg kan øke mye mer her, men dessverre har jeg stagnert i bare denne øvelsen. Alle andre beinøvelser har jeg hatt god progresjon i, bortsett fra denne. Forøvrig så kjører jeg dype knebøy, går altså helt ned.

  Slik kjører jeg vanligvis dype knebøy:

  Oppvariming, bare med stang ca 10 pluss reps.

  Så strekker jeg ut beina.

  Så selve øvelsen:

  3x6-8

  Jeg kjører forøvrig med såpass mye vekt at jeg ikke klarer over 8 reps, altså nesten failure på den 8 repetisjonen da jeg "kanskje" kan klare den niende repetisjonen. På det 2 og 3 settet klarer jeg vanligivs ikke 8 reps engang med den samme vekta som på første sett. Burde jeg gå ned i vekt fra første sett også øke mellom hvert sett, eller omvendt?

  Hva gjør jeg feil?
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Fremgang! på: 10. oktober 2011, 23:14
  Hey!

  Trent veldig seriøst nå i en mnd. Jeg er 172cm høy. Gått fra 63kg til 69kg. Føler meg i veldig bra form. Har gått på monohydrat og no-xplode gjennom hele perioden. Treningsdager tok jeg 5g monohydrat før og etter trening, treningsfrie dager tok jeg monohydrat 5gr en ganger daglig.

  Øvelsen jeg har merket mest progresjon i er benpress. Har gått fra 190kg til 260kg. Ligger på 6-8 reps med 3-4 serier i alle øvelser.

  Knebøy er også veldig bra nå føler jeg. Trente med opptil 100kg før, men ikke dype. Når jeg begynte med dype knebøy, så gikk jeg ned til 50kg. Etter 1mnd med dype knebøy har jeg kommet opp i 90kg. Eneste jeg sliter med her er vel bevegeligheten min. Føler jeg må bli mykere for å få inn knebøyteknikken skikkelig bra.

  Markløft ligger jeg på 100kg nå. Begynte med 60kg tror jeg..

  Når det gjelder måltid så har jeg hele veien prøvd å spise mer enn vanlig, altså bulke, men jeg føler at det kommer naturlig hvor mye mat jeg spiser. Prøver altså alltid å spise litt mer når jeg blir mett. Har også tatt 3SS med linfrøolje hver dag.


  Her er treningsplanen jeg har brukt gjennom perioden:

  Dag 1 - Skuldre + lett bein

  - Skulderpress / militærpress
  - Sidehev med kabel / sidehev med hantler
  - Rotasjonsøvelse med kabel

  - Smith maskin på hamstring og lår / knebøy

  Dag 2 - Rygg + Triceps

  - Chins med bredt grep
  - Pullups med smalt grep
  - Stangroing
  - Shrugs
  - Stiv pulldown

  - Dips
  - French press

  Dag 3 - Hvile

  Dag 4 - Bryst og Biceps

  - Brystpress(benkpress med hantler) / benkpress
  - Flyes
  - Skrå brystpress / skrå benkpress

  - Hammercurls
  - Bicepcurls/Preacher curls

  Dag 5 - Bein

  - Knebøy
  - Markløft
  - Benpress maskin


  Altså, jeg vet markløft burde være på ryggdagen, men jeg føler det blir blir bedre på beindagen. Burde jeg kjøre strake markløft på beindagen? Og hva synes dere om treningsplanen, noe som burde legges til/fjernes? Forøvrig har målet med denne mnd vært bare å øke i styrke. Takker
  5  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Litt spesiell måte å innta kreatin på.. på: 10. september 2011, 14:22
  Yes, da får jeg fortsette med det. Føler det blir tusen ganger enklere enn å måtte blande det i vann.


  Og piller er forresten overrated overexpensive bullshit. Bruk heller LoBlancs metode, så får du ikke gelatin med på kjøpet  biggrin
  6  Kosthold / Kosttilskudd / Litt spesiell måte å innta kreatin på.. på: 10. september 2011, 14:11
  Hey.. Har alltid helt pulveret i munnen, for så å skylle det ned med vann. Blir dette det samme som å mikse det i vann for så å drikke det? Burde jeg heller mikse det i vann først eller er førstnevnte metode like greit?
  7  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Hva spiser du akkurat nå? Foodporntråden på: 09. september 2011, 06:29
  Tenkte jeg skulle prøve noe nytt i dag! Jeg tok flere eggehviter og stekte dem, så blanda jeg det hele med havregrøt fra mikron. Brukte verken salt eller sukker, da jeg ville se hvordan det smaker uten. Ikke det aller beste jeg har smakt, men må si jeg er imponert. Very eatable! Karakter 4/6

  Jeg må nevne at jeg ble inspirert av Ronny Coleman. Men han bruker "Ritz" istedenfor havregrøt og en type amerikansk spesiell ost. Noen som vet om man får tak i dette i Norge?

  8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: er jeg den eneste som sliter med å få i meg mat ? på: 09. september 2011, 06:23
  Yes gode råd dette, shotter alltid i shotteglass heretter! Et annet godt tips er å klype igjen nesa. Så står jeg klar med proteinshaken rett etter shottet, skyller munnen godt og svelger før jeg åpner nesa igjen. FUNKA, ingen nasty linfrøsmak!
  9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: er jeg den eneste som sliter med å få i meg mat ? på: 07. september 2011, 09:32
  Jeg har nylig kjøpt kaldpresset linfrøolje, noen tips til å få ned denne usmakelige oljen på? Litt kjipt at jeg må brekke meg hver gang jeg skal ta 3 SS av dette.
  10  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Hva spiser du akkurat nå? Foodporntråden på: 23. august 2011, 03:14
  Lager meg havregrøt med bananer. Melk, vann, salt, havregrøt og bananer i gryta. Første gang jeg prøver uten mikrobølgeovn og dette tar fryktelig lang tid. MYE lenger enn 1-3 min som det står i forpakningen!
  11  Kosthold / Kosttilskudd / Kreatin Monohydrat - Vannbindende på: 20. august 2011, 11:15
  Det er et faktum at kreatin binder vann i musklene, som gjør at musklene ser større/oppblåst ut. Men dette skjer bare mens man er på kur. Etter endt kur vil vannet forsvinne igjen og musklene vil se mindre ut. Altså, hvor stor forskjell prater vi her? Vil forskjellen være markant eller liten?

  Så er det også andre teorier rundt omkring som hjerteproblemer, nyrestein, nyresvikt osv. Jeg skal ikke avfeie eller bekrefte noe, for dette kan være individuelt som følge av genetikk.

  Personlig erfaring: Brukte monohydrat i 6 uker sammen med horsepower. Drakk sykt mye vann altså. Spesielt når jeg trente husker jeg. Drakk opptil 4-5 flasker med vann på 0,33L hver treningsøkt. Da var jeg også ofte innom toalettet for å pisse.

  Noen som har tanker rundt dette?
  12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kjører du til failure? på: 16. august 2011, 18:56
  Bare hyggelig å at jeg tok meg tid til å svare deg da... Og at jeg spør for å kunne svare på en god måte til ditt beste.. Flott at du viser så stor ydmykhet... MORNA...

  Var ikke meningen å såre deg. Jeg beklager virkelig. Setter pris på at du tok deg tid til å svare.
  13  Generelt / Åpent forum / Sv: DEN EVIGE UTSKJELLINGSTRÅDEN (SKAL IKKE FJERNES!) på: 16. august 2011, 09:41
  hahaha.. Dette forumet er one of a kind Smiley Når du tror du har sett alle mulige rare ting her i verden, blir du fortsatt overrasket.
  14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kre-Alkyn krea + spørsmål generelt på: 16. august 2011, 05:27
  Nei.

  Så lenge bevegelsen er kontrollert, så unngår man ihvertfall unødvendige skader. Alle har hver sin stil, så finn din egen som du føler deg komfortabel med.

  Selvfølgelig har det noe å si hvor fort vektene går opp og ned. Positive kraften i musklene blir alltid utslitt først, men den negative kraften(den som brukes for å holde igjen vekta og gradvis slippe den ned igjen) ligger det alltid mer kraft i. Spiller ingen rolle om du går veldig fort opp, du må uansett løfte antall kilo, men slipper du nærmest vekta på vei ned igjen trener du ikke eksentrisk i det hele tatt. Vil råde trådstarter å bruke partner som kan hjelpe han med å løfte vekta opp ved failure, og la han jobbe selv på vei ned - eller rett og slett bare være eksplosiv konsentrisk, og rolig eksentrisk.
  15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kjører du til failure? på: 16. august 2011, 04:57
  Når noen sier de vil ha maks progresjon i styrke, så sier de at de vil øke i styrke - så mye som mulig, så fort som mulig. Du har ikke en gang svart på mitt spm til å begynne med, du sier bare variasjon? Jeg trenger ikke utdype meg mer med fancy shmancy ord og uttrykk for at du skal forstå. Jeg driver ikke på med muskel- og leddforebyggende aerob trening heller, så det er sagt. Jeg spør om noe såre enkelt, og hvis jeg ikke nevner andre ting, så er det så enkelt som det.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!