Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 12
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ketose diett på 500 kcal på: 08. november 2011, 00:43
    Du mener kalorier og ikkje kilokalorier? Hvis ikkje, så er det umulig for en kvinne å skulle følge  den formelen. Det ville betydd at eg måtte la vær å spise helt i månedsvis, og det går ikkje an.

    1000 kcal pluss grønnsaker blir jo ikkje 1000 Kcal totalt. Hvis man spiser anbefalt mengde grønnsaker, så blir det rundt 1300 kcals totalt, og det er langt mer akseptabelt enn 500.

    Ser forresten jenta tjukk ut? Overhodet ikkje. Ser ut omtrent som det eg har som mål å bli.


    Det som står på næringsinnhold er vel kilokalori? Jeg skriver kalorier ofte av gammel vane, men mener egentlig kcal.
    Den formelen blir kanskje litt anderledes for jenter, men om du kaller det antall kilo ekstra fett så stemmer det nok ganske greit. Jeg må innrømme at jeg har ikke sett så mye på dette ekspempelet, men poenget mitt var at en person kan dekke det essensielle på relativt lite kalorier (rundt 1000kcal for min del), resten av kaloriene blir for det meste bare fyll for å justere vektnedgang/oppgang.
    2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ketose diett på 500 kcal på: 07. november 2011, 23:29
    Det virker som at mange har litt feil inntrykk av hvor ekstrem en diett kan være sålenge den går over en kort periode. Jeg har tidligere nevnt PSMF (proteinsparende modifisert faste) etter Lyle McDonalds Rapid Fat Loss Handbook. Jeg er enig i at 500 kcal som TS nevner er hakket for lite, men jeg har spist normalt rundt 1000kcal til dagen, hvorav 800-900kcal kommer fra proteiner og resten fra omega 3 (jeg teller ikke kaloriene fra grønnsaker). Jeg har til gode å komme over noe som tyder på at dette er usunt sålenge det ikke blir gjort over lange perioder, og til feitere du er til lengre kan du gå på en slik diett uten å ha pause; jo feitere mann er jo lengre tid kan man gå før man må stimulere leptin ved å innta karbohydrater igjen, slik at fettforbrenningen kan "normaliseres" igjen.

    Det er jo ingen tvil om at til feitere mann er jo større kaloriunderskudd kan man ha uten at det går på bekostning av muskelmassen. Ble litt usikker på tallet i farten, men mener man kan trekke fra ca 70 kalorier fra dietten for hvert kilo kroppsfett man har, uten at vektnedgangen går på muskelmassen løs (bør vel kombineres med styrketrening og høyt proteininntak). Jeg har greid å opprettholde ca den samme styrken selv om jeg har gått ned over 30kg, og det er med et kaloriunderskudd på ca 2500-3000kcal (om man ser bort ifra at redusert matinntak påvirker forbrenningen).

    Det mest idiotiske blir å trene hardt under slike dietter og bruke en slik periode til å fokusere til å bli sterkere osv, isteden for å bare ha fokus på vektnedgang å ta styrkeøkningen under bedre forhold.

    Nå vet ikke jeg hva dietten hennes går ut på, og om denne ikke dekker behovet for omega 3 og proteiner så blir dietten straks mye mer idiotisk.
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Ketose diett på 500 kcal på: 07. november 2011, 02:43
    Til TS:
    Om du først skal benytte deg av en ekstremdiett så hold deg til PSMF. Du ligger nok ikke noe høyere enn 800-900kcal der, men du får i det minste i deg det du ha.
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er melk usunt og diabetesfremkallende? på: 06. november 2011, 13:37
    "En av de mest oppsiktsvekkende undersøkelsene gjort angående diabetes ble gjort tilbake i 1992 og publisert i New England Journal of Medicine 327(1992) 302-307. Denne undersøkelsen viser en sterk sammenheng mellom inntak av kumelk og diabetes type 1 hos barn. En av mekanismene foreslås å være at ikke-komplett nedbrytning av kumelk fører til en autoimmun respons fra kroppen som også angriper cellene i pankreas. Igjen blir kosthold og livsstil en meget viktig rolle i dette sykdomsbildet."

    Fra pensumet fra AFPT.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er melk usunt og diabetesfremkallende? på: 06. november 2011, 13:03
    Det finnes en sammenheng mellom diabetes og melk, ja.
    6  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Udos Choice på: 15. oktober 2011, 13:32
    Jeg hadde ikke brukt penger på Udo's choice; forholdet mellom omega 3 og 6 i Norge er som regel helt feil i utgangspunktet, og da gidder jeg ikke å bruke mer penger på å gjøre dette verre isteden for å kjøpe billigere omega 3.
    7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 30. september 2011, 22:26
    Lykke til!
    8  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvor har det blitt av siste svar på dine innlegg? på: 16. september 2011, 15:34
    Samme her. Utrolig frustrerende.
    9  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Øvelser for å få høyde på sidespark? på: 16. september 2011, 15:34
    Jeg ville lest "relax into stretch" av Pavel Tsatsouline.
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Myte:Carbs bra for helsen men fett dreper deg? på: 08. september 2011, 15:37
    Jeg synes det fungerer greit å ha bittelitt karbohydrater ( 2-3frukt + karboen det er i grønnsaker) uansett hver dag, for så å tilføre litt ekstra karbohydrater utifra aktivitetsnivået den dagen. De dagene jeg trener tar jeg kanskje litt ris eller en skive, de dagene jeg ikke trener eller bare går tur/annen rolig trening har jeg bare det jeg nevnte først.

    For min del blir fett og karbohydrater (utover det nødvendige) brukt som billig fyllmasse for å justere kaloriinntaket. Ser ingen grunn til å ha mer karbohydrater i kostholdet enn det lille jeg har. Var hos legen etter å ha spist 800-1000kcal (600-800 av disse kaloriene var fra protein) daglig i 1mnd og var frisk som en fisk + alt av blodprøver var fine.

    Det er jo tydelige linker mellom stort inntak av karbohydrater og diverse helseplager, men om man ikke er plaget av disse så ser jeg ingen grunn til å ikke spise så mye karbohydrater man vil.
    11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Skal ned 25 kg totalt før sommeren 2012. på: 28. august 2011, 14:43
    Jeg synes ikke det er noe problem å spise alt man vil en dag om man følger dietten de 6 andre. Jeg tror det er begrenset hvor mye man greier å legge på seg på kun en dag, så om du tar helt av og spiser f eks 3750kcal (1/2 kg) mer enn du skal den ene dagen så er min erfaring at det merker man ikke på vekta ett par dager senere.
    12  Generelt / Åpent forum / Sv: Liten tro på fagfolk.. på: 28. august 2011, 03:03
    Jeg vil si ditt innlegg representerer akkurat det jeg misliker ved internett; synet på å "tenke selv", kombinert med  manglende evne til å se sin egen begrensning.

    For å ta det litt generelle først:
    Jeg er utdannet ingeniør, og går da inn i din "fagfolk" bås.
    I debattforumet til Dagbladet har det vært mange innlegg av en luring som påstår at hydrogen er løsningen på vårt energiproblem. Han mener at staten og oljeindustrien prøver å skjule denne fremstillingsprosessen fra hvermannsen. Han legger derfor ut i det vide og brede om hvordan prosessen fungerer, og hvordan man enkelt kan utføre det i sitt eget hjem. Problemet er jo selvfølgelig at elektrolyse er noe de fleste av oss lærte om på ungdomsskolen. Mannen har trolig ingen teknisk utdanning, han har trolig ikke fulgt med på skolen.
    På samme måte som deg, så har han funnet sin egen sannhet, og må følgelig ha en bedre innsikt enn våre fagfolk.

    Så hvorfor er du egentlig så skråsikker på sannhetene i ditt innlegg? Hvordan vet du at de er sannheter? Hvorfor er din kunnskap bedre enn en 7årig systematisk kunnskapsberikelse? Hvorfor støtter du deg på en person som faktisk ikke har klart å gjennomføre en eneste utdanningslinje?
    Vil du bli operert av en som har lært alt på internett, og bruker tiden sin på å skrive simple innlegg på iform.no ?



    Jeg vil nå ikke kalle det jeg skrive for "sannheter jeg selv har funnet ut". Det jeg nevner er blanding fra bøker og artikler jeg har lest, både pensum til personlig trener-utdannelse og typiske artikler og forskning på f eks pubmed o.l, og i forelesninger. Synes det er merkelig at det går an å betvile jeg skriver i så stor grad da det meste av det er ting som blir presentert som resultat og fasit i studier.
    Det er jo helt tydelig fag der man må holde seg oppdatert for å kunne ha "mest mulig peiling". Man henger fort litt etter om man ikke gjør det.

    Jeg ville såklart blitt operert av en som har utdannelsen i bunn, men som holder seg oppdatert for å kunne tilby kundene sine best mulig resultat. Jeg hadde ikke betalt en eneste krone for å fått hjelp av en ernæringsfysiolog som mener at man må spise ofte for å få opp forbrenningen, protein ødelegger nyrene, osv. Da hadde jeg mye heller betalt personer som Beefcake for den tjenesten, selv om han ikke har utdannelsen.

    Jeg forstår heller ikke hvordan du i det hele tatt kan mene at det er kontroversielt og betvile personer som jobber med ernæring og fortsatt ikke har fått med seg de mytene jeg tidligere har nevnt.
    13  Generelt / Åpent forum / Sv: Liten tro på fagfolk.. på: 27. august 2011, 21:18
    Takk for svar.
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Roger- Veien mot minus15kg på: 25. august 2011, 17:27
    Lenge siden jeg har logget. For en stund siden merket jeg at det ble tungt å være så lenge på diett, noe som har ført til en litt halvveis innsats (noen dager har jeg gitt totalt faen, andre har jeg delvvis fulgt planen), og vekten ligger fortsatt på 87-88, men nå med mer væske og glykogen. Jeg skal hjelpe familien med kosthold og trening fremover. De skal begynne mandag 5.september, og det har derfor blitt det som er planen mine også. Merker fort at jeg går ned i vekt når jeg spiser slik jeg burde ha spist hver dag, så egentlig er jeg ganske fornøyd med ståa slik den er nå. Planen er å i alle fall ikke gå opp i vekt mot den dagen jeg skal begynne skikkelig igjen.
    15  Trening / Treningsprogrammer / Sv: hva er din meining med tøying? på: 24. august 2011, 18:19
    Les noe fra Pavel Tsatsouline.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 12
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!