Visning av honnrposter for mike93
Sider:
 • 1
 • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Nikotin og metabolisme! 21. februar 2012, 20:50
  Hei, fant ikke helt et sted hvor denne passet, men tar det her Smiley
  Føler det ble litt vanskeligere å få meg til å slutte å snuse etter å ha funnet ut mer, så om du virkelig prøver å slutte, ikke les Wink fant heller ikke noe om dette her på forumet.


  Vet det er mange som lurer på hvordan nikotin påvirker kroppen, og treningen dems.
  Jeg har nå lest en del om nikotins effekt på kroppen i forbindelse med trening spesielt, har lest litt rundt her og der og her har du det.

  Tatt fra wikipedia:
  «Stoffskifte eller metabolisme er et komplett sett av livsnødvendige kjemiske reaksjoner som skjer i levende celler. Disse prosessene er basis for alt liv, og absolutt nødvendige for at celler skal kunne vokse og reprodusere seg, opprettholde strukturer, og respondere riktig i deres miljø.
  I all hovedsak dreier metabolisme seg om nyttig gjøring av næringsstoffer – hovedsakelig karbohydrater, proteiner og fett – til vevsbygging og energi, og å kvitte seg med avfallsstoffer. Metabolisme kan derfor inndeles i anabolisme (oppbygging) og katabolisme (nedbryting).»

  Litt info om nikotin:
  Nikotin kommer fra tobakksplanten, nikotin øker midlertidig kroppens nivåer av adrenalin og dopamin. Dette fører til økning i blodtrykk, blodsukkeret og puls. De fleste får i tillegg en god følelse av nikotin. Og det er nettopp økningen i dopamin som er grunnen til eventuell avhengighet.
  I store doser kan nikotin være giftig og direkte skadelig, men i små doser er det først og fremst stimulerende.
  Dopamin, er hjernens måte å lære seg hva som er viktig, derfor lærer hjernen seg på en måte at nikotin er viktig for deg.

  Nikotin som fett forbrenner/ slankemiddel:
  Adrenalin kan sees på som fettforbrennende, fordi det fører til økt fettforbrenning. Alt som fører til økt adrenalin i kroppen vil da kunne koble sammen med fettforbrenning. Den termogene effekten til nikotin har også blitt testet, tilfeldig og placebo kontrollert: http://www.ajcn.org/cgi/content/full/77/6/1442#FN2
  Og her fant de mye interessant, så ta gjerne en titt på linken om du vil Smiley
  Men!:
  Det finnes også bevis på at nikotinen øker frigjøringen av insulin i kroppen, dette kan være av spesiell interesse fordi insulin forebygger lipolyse, som er en prosess som nedbryter fettet lagret i kroppens fettceller. Her frigjøres frie fettsyrer som går ut i blodbanen. Dette gjør at kroppen lagrer mer fett, men nikotin kan også senke appetitten noe. Men selve nikotinet fremmer lipolysen så dette går nok opp i opp, så hjelper nok lite som slankemiddel Tongue

  Det viktigste fra undersøkelsen:
  Nikotin tyggegummi/ koffein -> Økning i Metabolisme
  1mg/0mg ->  3,7%
  2mg/0mg ->  4,9%
  2mg/50mg ->  6,3%
  1mg/50mg ->  7,9%
  1mg/100mg ->  8,5%
  2mg/100mg ->  9,8%

  Tallene her gjelder i ca. 2 timer, og som du ser, gir selv bare 1mg nikotin en økning i metabolismen med nesten 4%. Etter disse 2 timene, gikk den ned til normalen igjen.
  Noe annet som er ganske viktig, er at legger man til 100mg koffein, hos enkelte kan øke den termogene effekten med 100% !!! :O
  En økning i nikotinen utgjør liten forskjell for den termogene effekten, så høyere dose enn 1mg er ikke anbefalt.


  Noen mulige virkninger/ bivirkninger av nikotin:
  - Kvalme
  - “Nikko sjokk”
  - Økt selvtillit
  - Dårligere konsentrasjon
  - Økning i blodtrykk
  - Beroligende effect
  - Mange mener at tobakk kan fremkalle kreft, men dette er ikke rett. Nikotin kan føre til at celler overlever lenger, så en kreftcelle kan leve lenger enn den egentlig skulle ha gjort.

  Så er det også avhengighet. Veldig mange blir avhengige av snus og røyk, og røyk er også veldig skadelig for lungene. Men ved bruk av nikotin tyggis, er sjansen for å bli avhengig mindre enn 1%.

  Kilder:
  http://no.wikipedia.org/wiki/Stoffskifte
  http://no.wikipedia.org/wiki/Nikotin
  http://forums.steroid.com/showthread.php?253453-Nicotine..-how-to-increase-your-Metabolic-Rate-by-up-to-10-!!!!&highlight=nicotine%20patch#.Tzqm7bEaNM9  honnør er søtt

  -Michael
  Honnr gitt av : Bro, 24. februar 2012, 10:07
  2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Begynte med kreatin, opp 4 kg normalt? 12. august 2011, 01:32
  Etter det jeg har fått med meg, er det litt forskjellige anbefalinger for hvor lenge man skal bruke kreatin. Det varierer fra 4-8 uker på og 2-4 uker av, men alle anbefaler å bruke det i peioder, for da tar kroppen opp mer av kreatinet og du får bedre utbytte Wink
  Honnr gitt av : mirin, 18. august 2011, 21:57
  3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Razor8 Blast Powder 07. juni 2011, 20:30
  HOHOHO!! dette må jeg bare prøve! Smiley

  Helt enig Cheesy
  Honnr gitt av : Sitronsaft, 07. juni 2011, 20:33
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!