Visning av honnrposter for Tessa
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Hvor ofte skal man spise? 16. juni 2009, 23:55
    (føler bare for å presisere ett par ting!!!
    Studien på måltidshyppighet og muskelvekst [ref 4] kan ikke relatereres til optimal vektregulering; i alle fall ikke til vektreduksjon, slik den knyttes til i det aktuelle avsnitt. Det ville faktisk være på sin plass å presisere at 3 måltidsgruppen ikke bare økte mer i muskelmasse, men faktisk også økte fettmasse [mens 6 måltidsgruppen bare økte muskelmassen]. Således vil man vel heller trekke slutning at flere måltider er gunstig for optimal vektregulering når man ønsker å begrense fettmassen, dersom man i det hele tatt skal bruke resultatene fra denne studien på denne måten?!
    Videre er det direkte feil å si at studien (ref 15) som så på kontinuerlig infusjon av aminosyrer hemmer proteinsyntesen. Det de viste, var at den stimulerende effekten på proteinsyntesen, som man oppnår når man øker konsentrasjonen av aminosyrer i blodet, var kortvarig (1-2 timer), og deretter falt tilbake til normalnivå, til tross for at aminosyreskonsentrasjonen ble opprettholdt på et forhøyet nivå! Påstanden som fremmes med referanse til ref nr 21 er ny for meg, og det er også vanskelig å ta høyde for tolkningen som er gjort av den aktuelle studie, ettersom ref 21 er til en hel journal/tidsskrift!)
    Honnr gitt av : Kengdal, 18. juni 2009, 23:00
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Hvor ofte skal man spise? 16. juni 2009, 23:55
    (føler bare for å presisere ett par ting!!!
    Studien på måltidshyppighet og muskelvekst [ref 4] kan ikke relatereres til optimal vektregulering; i alle fall ikke til vektreduksjon, slik den knyttes til i det aktuelle avsnitt. Det ville faktisk være på sin plass å presisere at 3 måltidsgruppen ikke bare økte mer i muskelmasse, men faktisk også økte fettmasse [mens 6 måltidsgruppen bare økte muskelmassen]. Således vil man vel heller trekke slutning at flere måltider er gunstig for optimal vektregulering når man ønsker å begrense fettmassen, dersom man i det hele tatt skal bruke resultatene fra denne studien på denne måten?!
    Videre er det direkte feil å si at studien (ref 15) som så på kontinuerlig infusjon av aminosyrer hemmer proteinsyntesen. Det de viste, var at den stimulerende effekten på proteinsyntesen, som man oppnår når man øker konsentrasjonen av aminosyrer i blodet, var kortvarig (1-2 timer), og deretter falt tilbake til normalnivå, til tross for at aminosyreskonsentrasjonen ble opprettholdt på et forhøyet nivå! Påstanden som fremmes med referanse til ref nr 21 er ny for meg, og det er også vanskelig å ta høyde for tolkningen som er gjort av den aktuelle studie, ettersom ref 21 er til en hel journal/tidsskrift!)
    Honnr gitt av : Lasse Christoffersen, 17. juni 2009, 17:31
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold 19. februar 2009, 22:25
    (må innrømmet at jeg bare har lest første og siste side i denne tråden, så muligens repeterer jeg noe som andre har sagt før meg  what )

    Tenkte bare bidra med mine egne tanker rundt påstander og kommentarer i denne artikkelen;

    Spis mye frukt og dropp korn, brødvarer og alt av hvete
    Med økt/overdreven fruktinntak vil du raskt kunne få problemer med mage-tarm funksjon, ettersom dette for mange virker meget godt som avførende middel. De foreslåtte frukter, og ikke minst juice, er dessuten rik på vann og har relativt høy Gi. Resultatet er lav metthetsfølelse og raske svingninger i blodsukkeret. Med andre ord; stor mulighet for at du spiser mer mat innen kort tid (og dermed gjør vektregulering vanskelig!).
    Kornvarer, som feks havre, er rik på jern og andre mineraler, har en høy andel kostfiber (mer enn frukt!!), har mye flerumettet fett og er en sentral kilde til fiberrike karbohydratene (som faktisk har bedre metthetsstimulerende effekt enn fett!). Havre er kjent som naturens eget blodtrykksreduserende og kolesteroldempende ”middel”, det stimulerer unektelig tarmfunksjonen, og oppblåsthet kan dempes ved å bløtlegge kornet før det inntas. Unngår man lyst brød og halvgrove brød, samt industrielt fremstilte frokostblandinger, vil man med andre ord få mye karbohydrater med stor næringstetthet (altså mye vitaminer og mineraler) og mye fiber.
    Hysteriet mot hvete den siste tiden, er noe overdreven, og de fleste av oss tåler hvete og gluten meget godt uten negative helseeffekter. Det nevnes at kornvarer virker betennelsesprovoserende, og jeg antar det hentydes til omega-6 sin effekt som eikosanoid (sterkt signalstoff i kroppen). Det er heller ingen ukjent sak at vi i Norge inntar for mye omega-6 i forhold til omega-3. Samtidig vet vi at vi inntar alt for lite fisk (målt i forhold til både det at vi er en fiskerinasjon, og i forhold til kjøttkonsum), og med økt inntak av bla (fet-) fisk, en del nøtter, oljer og tilskudd, kan omega-3 inntaket økes betraktelig. Dermed bedres denne ”betennelses-balansen”.

    Spelt baserte lomper trekkes fram som et bedre alternativ til karbohydratkilde, men vil ikke gi bedre næringstetthet i kosten dersom produktet ikke er basert på sammalt spelt (hvilket jeg antar potetlomper ikke er...og da står man igjen med et fiber- og næringsfattig produkt!).

    Peanøttsmør trekkes stadig fram som et godt fettalternativ, men det bør da også være på sin plass å nevne at disse bør skaffes på helsekost, for å unngå dagligvarebransjens sukkerfylte og vegetabilsk olje-tilsatte produkter...

    Poenget med å innta karbohydrater under trening, er å tilføre energi til å holde ut treningsøkten. Det tar ca 15-20 min for rene karbohydrattilskudd å nå ut til musklaturen etter inntak. Når man da vet at fett reduserer opptakshastigheten fra mage til tarm og videre til blodbane, virker det for meg noe merkelig at fett anbefales som energisubstrat under trening. Men det refereres til studier, så jeg skal ”aldri-si-aldri”... Det strider dog i mot hovedmengden av forskning som er grunnlaget for dagens råd innen idrettsernæring.

    Dette ser jo ut til å være nok en variant av lav-karbohydrat dietter, som riktignok gir rask vektreduksjon i starten, men hvor hastigheten deretter avtar. Første vekttap er som regel stort tap av væske fra kroppen etterhvert som glykogenlagrene tappes (lagre av karbohydrater!). Videre er jo rådene egentlig veldig gode; som feks å være seg bevisst hva slags sult/sug man føler, hvor ofte man bør spise og hva slags matvarer som skal være hovedbasen i et kosthold. Jeg stusser bare på at man velger å bruke de minst mettende karbohydratene som også består hvoedsakelig av enkle sukkerarter (frukt altså!) i den lille andelen karbohydrater man faktisk skal tillate seg i løpet av en dag!

    Hmmmm... regner jo selvfølgelig med at dette innlegget skaper stor harme og debatt da...
    Honnr gitt av : Beefcake, 20. februar 2009, 09:41
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvilken fettkilde er best? 01. november 2008, 23:19
    Dropp å bruke det i shaken, og bruk tran eller omega-3 (EPA og DHA).
    Det er disse to fettsyrer som er mest sentralt å tilføre via tilskudd!
    Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 01. november 2008, 23:23
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: kosthold og amming 01. februar 2008, 22:24
    Du bør ha tilskudd av kalsium, dersom du ikke inntar mye melk om dagen selv. Ammingen tapper kroppen din for kalsium, og gravide er av den grunn anbefalt et høyere inntak enn normalbefolkningen ellers.
    Videre bør barnet ditt nå ha annen mat ved siden av ammingen, ettersom jernlagrene er relativt lave når de passerer 6mnd. De må mao få jern via annen mat enn morsmelk (beriket barnemat, havre, hirse, leverpostei, rødt kjøtt, fullkorns produkter).

    Det er spesielt viktig at du spiser allsidig og variert, ettersom bla vitamininntaket ditt, proteininntaket ditt og type fett du inntar, gjenspeiler seg i morsmelken!
    Går utfra at du startet med tran eller vit-D dråper til minsten etter 4 ukers alder, slik man er tilrådet?!

    Du bør ikke bevisst "hard slanke" deg når du ammer, ettersom tungmetaller som du har lagret i kroppen din etter et langt liv i forurenset miljø (og inntak av mat som alltid har et snev av tungmetaller) vil skilles ut med fettet i morsmelken. Tungemetaller er alt fra bly, kvikksølv, til kadmium osv. Konsentrasjonen du overfører fra din kropp via morsmelken til "den lille", blir betydelig større sett i forhold til barnets vekt. Konsekvensene er ukjente...

    100ml morsmelk (1 dl) gir ca 67 - 71 kcal. Dvs at du "forbrenner" ca 710 - 752,6 kcal ved å amme 1,6 liter melk om dagen! Dette er MYE, og skal lett gi utslag på din egen vekt, dersom du ikke overspiser.

    Anbefaler boken "Bare Barnemat!" som gir tips om mat og kost for den ammende, samt for det voksende barnet!!
    Honnr gitt av : Kikki, 01. februar 2008, 22:25
    6  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Vilja's bildetråd 09. desember 2007, 22:30


    *Ler-så-jeg-rister*
    Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 10. desember 2007, 00:17
    7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Udo's choice vs. TN's EFA Omega 23. september 2007, 19:04
    Den er basert på vegetabilske oljer, og selv om den absolutt er å anbefale i matlaging, vil jeg ikke anbefale den som kosttilskudd. Det er de marine omega-3 som har vist den helsegunstige effekten (marint = sjømat!).
    Honnr gitt av : P@L, 27. september 2007, 19:17
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvordan bulke uten å legge på seg unødvendig mye fett? 10. august 2007, 11:50
    Legg til ~500 kcal ekstra utover ditt normale kcal-inntak for hver dag. Energifordelingen (proteiner, karb, fett) bør holdes som normalt, slik at disse ekstra 500 kcal kommer fra delvis prot, karb og fett.
    Du trenger rundt 1,5-2g prot/kg /dag, og kan med fordel ligge øverst i intervallet for anbefalt karbinntak: 5-8g/kg/dag. Resten kan komme fra fett.

    Man kan teoretisk forvente en endring i kroppsvekt på 0,5kg pr uke med et daglig ekstra kcal-inntak på 500kcal!

    Er du usikker på hva du kan spise for å få i deg 500 kcal, kan du selv komponere 1-2 måltider utfra næringsverdier du finner i matvaretabellen!
    Honnr gitt av : BroadRipple, 11. august 2007, 10:27
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hva er vitsen med øvelsene i fitness? 25. mai 2007, 17:48
    Synes nettopp AF er den beste grenen av de ulike fitness-avartene vi finner i norden i dag. Den er komplett mtp at man også må YTE sportslig, og ikke bare være tildels født med en god fysikk... (  Lips Sealed )
    Det er jo en mer sammensatt idrett, der både prestasjon der-og-da óg det atletiske utseende skal telle sammen, og kåre den mest atletiske personen. Nettopp som Tricepsmann er inne på, så har man jo tatt av seg en del kroppsvekt, som gjør styrkemomentene noe enklere å presse seg i....så får det heller være at glykogenlagrene er rimelig begrensede i forkant av hinderløypa/roinga (-men det er jo likt for alle!).

    Men argumentene som kom fram i begynnelsen av denne tråden, blir jo nesten å sidestille det med at det ikke er vits å konkurrere i 5-kamp, triathlon eller lignende, fordi man har tatt seg ut i første idrettsgren, og derfor ikke kan yte sitt beste i den neste....?!
    Honnr gitt av : VargThor, 27. mai 2007, 11:42
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Lav eller høy insulinsfølsomhet 26. mai 2007, 22:19
    Det du beskriver, tretthet etter store måltider, er en typisk effekt av utelukkende det store måltidet. Mye mat som skal fordøyes, påvirker både hvor blodet prioriteres (til mage og tarm system!) og hormonutskillelse, som sammen gjør deg trett og uopplagt.
    Det beste vil være, slik du selv sier, å dele opp maten du spiser i flere små, hyppige måltider. Maten vil dermed fordøyes raskere, og ikke hvile tungt i magen, og dessuten kan du holde blodsukkeret mer stabilt. Med stabilt blodsukker yter du også bedre mentalt og fysisk på jobb.

    I de fleste yrker har man mulighet til å ta seg et lite mellommåltid, hvilket kan være noe som ikke krever mye forberedelse eller tid til inntak. Feks en måltidserstatter-bar eller -drikk, en yoghurt og frukt, en ferdig påsmurt brødskive eller lignende (du bør spise hver 3.time).

    Med hyppige måltider vil du føle deg piggere og mer opplagt på arbeid. Dersom du samtidig unngår stort sukkerinntak (brus, enkelte yoghurter, lyst brød, godterier etc) og spiser matvarer som  holder blodsukkeret stabilt, bedrer du situasjonen ytterligere.
    Dette betyr karbohydrater fra grovt korn (havregryn, 4-korn, mysli eller grovt brød), fullkorns pasta/ris, grønnsaker og frukt, proteiner fra magre kilder ala kylling, svin, egg, mager melk og melkeprodukter, og noe sunt fett fra fet fisk, tilskudd, vegetabilske oljer, nøtter eller lignende.
    Honnr gitt av : Lakris, 26. mai 2007, 23:43
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Nødvendig å spise ofte? 31. mars 2007, 22:36
    Hei og hei!
    Må komme med en rettelse, jeg! En meget sentral rettelse  Wink
    Resultatene fra min hovedoppgave var faktisk mer "sjokkerende" (!) enn som så: for stikk i strid med all forventning, var det de som spiste 3 måltider pr dag som fikk best resultater i enkelte av styrke- og muskelutviklings resultatene!!!

    Konklusjonen vår var at det ikke ser ut til å være av særlig avgjørende grad hvor ofte du spiser pr dag, så lenge du dekke totalt energi, karb- og proteinbehov. Men at det altså kan se ut som at å spise 3 ganger pr dag, kan være fordelaktig, fordi det gav statistisk bedre resultater i en del av testene våre.

    Utfordringen for de fleste som vil prøve å følge disse resultatene, er som påpekt, å klare å få i seg all maten de trenger på bare 3 måltider...
    Honnr gitt av : Beefcake, 22. mai 2007, 15:02
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Noen som har gått på Sitronvann dieten før? 04. april 2007, 20:38
    En skremmende variant av de gamle 2-ukers ukebladkurene som mødrene våre lot seg lure til å hoppe på. Finnes de VIRKELIG enda???  Shocked

    Følgende skjer:
    • Du raser ned i vekt på "no time" fordi kroppen tømmes for glykogen/karbohydrater og dermed også store vannmengder (1g karb drar med seg 4-6g vann) - altså skyldes vektreduksjonen svært lite reduksjon i fettvev.
    • Etter én dag er forbrenningen din redusert pga det lave kcal inntaket, hvilket vanskeliggjør reduksjon av fettvevet på kroppen.
    • Muskeltapet er stort i starten av en slik faste, og spesielt om du samtidig trener (treningen bryter ned kroppen, og det vi spiser og hviler i etterkant, bygger opp kroppen).
    • Du går meget raskt opp igjen i vekt når du "hopper av kuren", ettersom væske trekkes inn i kroppen igjen når du begynner å spise normalt.
    Honnr gitt av : Zoria, 05. april 2007, 20:20
    13  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Noen som har gått på Sitronvann dieten før? 04. april 2007, 20:38
    En skremmende variant av de gamle 2-ukers ukebladkurene som mødrene våre lot seg lure til å hoppe på. Finnes de VIRKELIG enda???  Shocked

    Følgende skjer:
    • Du raser ned i vekt på "no time" fordi kroppen tømmes for glykogen/karbohydrater og dermed også store vannmengder (1g karb drar med seg 4-6g vann) - altså skyldes vektreduksjonen svært lite reduksjon i fettvev.
    • Etter én dag er forbrenningen din redusert pga det lave kcal inntaket, hvilket vanskeliggjør reduksjon av fettvevet på kroppen.
    • Muskeltapet er stort i starten av en slik faste, og spesielt om du samtidig trener (treningen bryter ned kroppen, og det vi spiser og hviler i etterkant, bygger opp kroppen).
    • Du går meget raskt opp igjen i vekt når du "hopper av kuren", ettersom væske trekkes inn i kroppen igjen når du begynner å spise normalt.
    Honnr gitt av : Leifbjørn, 04. april 2007, 23:06
    14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: CLA 02. april 2007, 09:35
    "Vi" har tidligere diskutert det her!
    Honnr gitt av : NK, 02. april 2007, 14:27
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Nødvendig å spise ofte? 01. april 2007, 17:46
    dette er bare bullshit! kroppen klarer bare å ta opp ca 35g prot pr måltid, og vis du spiser 3 ganger om dagen så kan du jo regne ut selv hvordan det går..

    Vel, da får du regne på det, mens vi andre prøver å finne ut hvordan det virkelig ER når man tester det ut praktisk.

    Ang antall måltider ved diett, så var en av artiklene jeg baserte mine antagelser på, om at 6 måltider pr dag skulle være best, nettopp tatt fra en slik situasjon. Der fikk en gruppe kampsportutøvere innta sine 1200kcal/dag på 6 eller 3 måltider, og dette studiet viste at  flere,små måltider bevarer muskelmassen i mye større grad enn få måltider pr dag når man er på diett!

    I min studie fikk hver utøver gjøre en kostregistrering. Det kcal-inntaket de rapporterte i den registreringen dannet grunnlaget for hvor mye de skulle innta i studien vår. Vi la i tillegg til 10% for å korrigere for evnt underrapportering, samt rundt 300kcal ekstra for å tilrettelegge for muskelbygging. Vi kontrollerte til syvende og sist at begge gruppene inntok kcal som ikke var sign. forskjellig. Hvert individ fikk personlig tilrettelagt sitt kosthold, som skulle innebære mellom 1,5 - 1,7g protein/kg, 5-7g karb/kg og under 30 E% fra fett. De fikk foreslått hvordan man optimalt kunne fordele maten og energien i løpet av dagen (fordeling pr måltider). I tilegg ble det tilrettelagt for at 6 måltidsgruppen hadde et restitusjonsinntak etter trening.
    Det beste er nok å få tak i oppgaven og lese detaljene, slik at man får et inntrykk av hva som er gjort, og hvilke faktorer man har tatt hensyn til!
    Honnr gitt av : bjørn`, 01. april 2007, 17:54
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!