Visning av honnørposter for HÃ¥konN
|
Sider: 1
|
1
|
Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Low karb high fat!!!
|
14. oktober 2011, 22:09
|
Enkelte her ser ut til å sitte fast i de samme gamle mytene de i debattprogrammet forsøkte å avlive på en vettug måte; lavkarbo handler ikke om bacon og majones. Prøv heller masse grønnsaker, fisk, kylling, avokado, nøtter etc. De som så programmet fikk kanskje med seg advarslene fra lavkarbo ekspertene om akkurat bacon?
Det var en dame på dette programmet som sikkert hadde hørt denne påstanden og kjørte bacon + majones ned på høykant 24/7; det endte opp med vektoppgang og varselbrev fra legen. Hun fikk skikkelig veiledning og kom så på riktig vei. Hun er fortsatt på lavkarbo. Jeg rister noe oppgitt på hodet når "kun bacon og majones" argumentet kommer på bordet, det vitner om mangel på kunnskap. Lignende mangel på kunnskap blir demonstrert i ekspertpanelet som skulle argumentere mot lavkarbo; "jeg kjenner noen som forandret kosthold, og ble sliten de første 2 dagene - ergo er ikke kostholdsforandringer bra". Nuvel...
Å starte en diskusjon om hvor flinke norske fotballspillere blir også en avsporing fra poenget. Blir vel omtrent som å si at de som ikke ser ut som Ronnie Coleman her inne ikke bør åpne kjeften sin om kosthold eller trening. Det er forøvrig ikke bare idrettsfolk i Norge som har oppdaget dette. Poenget til treneren i dette programmet, var at de etter å gå over på lavkarbo til daglig fikk bedre utholdenhet mot kampens slutt (men kjørte da på med ekstra karbo når de skulle yte maks. under konkurranse). Personlig kan jeg nå trene styrke med tunge basisøvelser i 1 time for så lett gå over til 30 minutter jogging uten å føle meg uttømt. Og det med maks. 10g karbohydrater den dagen (men de første 2 ukene var ikke slik - det tar litt tid for kroppen å tilpasse seg). Jeg prøvde det samme på en lavkalori diett, og holdt på å gå i bakken av svimmelhet og utmattelse.
Tror forøvrig vi må være forsiktig med å bruke gammel forskning der vi ikke engang visste at transfett var livsfarlig som eneste forutsetning for diskusjonen....
|
Honnør gitt av : SilverFox, 16. oktober 2011, 16:00
|
|
2
|
Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Low karb high fat!!!
|
14. oktober 2011, 22:21
|
Så vidt jeg kan se så argumenterer han mot sukker, ikke at vi skal kutte karbs. "- Det fantes ikke kreft, hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes eller tannråte. Dette er observert i tradisjonelle kulturer av forskere, oppdagelsesreisende og andre som opp gjennom tiden har hatt kontakt med folk med en tradisjonell livsstil. Disse livstilssykdommene kom trolig med et kornbasert kosthold, sier Mysterud.
Selv om korn, og her er det ikke bare snakk om våre tradisjonelle kornsorter, men mais og ris også, er nødvendig i dag for å fø alle på moder jord, er mye korn et tveegget sverd, i følge Mysterud.
- Problemet med korn er at det er svært næringsfattig. Det inneholder verken vitaminene A, C, D eller B12. Videre har korn lav biologisk tilgjengelighet, ved at kroppen ikke klarer å nyttegjøre seg næringsstoffene i det. I tillegg inneholder det antibeitestoffer som mennesket fysiologisk sett er i dårlig stand til å fordøye, sier Mysterud."
Korn = sukker?
En av de sterkeste argumentene per i dag mot lavkarbo, er at vi ikke vil være bærekraftige med et slikt kosthold. Ergo er jeg skeptisk til at det kan anbefales fra statlig hold uansett hva forsking viser/vil vise.... |
Honnør gitt av : Suppemann, 14. oktober 2011, 23:51
|
|
3
|
Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Low karb high fat!!!
|
12. oktober 2011, 09:46
|
Skal ikke snakke for radmagre mennesker (eller andre i det hele tatt), men for min del som er litt overvektig fungerer styrketrening og LCHF bra. Jeg ligger på snitt -0,7kg per uke samtidig med økt muskelvekst. Hatt kjempefremgang i ren styrke på 3 måneder.
Testet "lavkalori" for noen år siden, og vektnedgangen var omtrent den samme, men ikke like bra muskelvekst - og jeg var stadig sulten/svimmel/sliten. Lysten på noe godt på kveldene gikk aldri helt bort, men nå tenker jeg ikke på det i det hele tatt.
Det er ikke snakk om så mye fett som mange tror. En middag for meg kan bestå av et kyllinglår, en del grønnsaker og kanskje en spiseskje majones eller kryddersmør. Frokost kan være 2 egg, 75g bacon, agurk og et par osteskiver. Lunch er gjerne 300g salat med mye kjøtt og litt ost. Steker alltid i rapsolje eller ekte smør. Jeg veier nå 100kg, og er mett hele dagen på et slikt kosthold. Dropper jeg noe av fettet, blir jeg fort sulten.
Jeg har tilgode å se noen publiserte artikler/forskning som demonstrerer at lowcarb er "farlig". Får vel i meg en promille av de "kunstigt" fremstillte produktene jeg spist før, fulle av stivelse, sukker/kunstig sukker, tilsetningstoffer etc. Det i seg selv kan neppe være spesielt negativt. Hører om flere som blir kvitt alvorlige sykdommer av dette kostholdet, men det mest vanlige er vel diabetes siden blodsukkeret blir stabilt. At blodsukkeret går opp og ned som en jojo hele dagen, er blitt satt i sammenheng med alvorlige sykdomsformer over tid.
Også interessant at de i steinalderen ikke hadde kreft, hjerte og karsykdommer, diabetes type-2 og tannråte, i allefall om man skal tro biologer/forskere. Noe gjør vi galt i "vår" tidsalder, da disse sykdomsformene øker.
VG har forøvrig sin egen slankeklubb de tjener millioner på, så det blir vel litt bukken og havresekken over det hele når de skal lage artikler om dietter som de selv ikke selger. Nå sist hadde de maktet kunststykket å finne en dame som faktisk hadde lagt på seg av enorme mengder fett/kalorier, og publiserte det som en nyhet.
Jeg tror ikke denne debatten er like relevant for fitnessutøvere som har stålkontroll på hvordan kroppen sin fungerer, og gjør matinntaket til en vitenskap. Dette er mer relevant for mennesker som har et overskudd av fett på kroppen de bør bli kvitt før de pådrar seg alvorlige sykdommer som følge av det.
Lowcarb (i alle mulige former) er ingen erstatning for trening. Det har jeg aldri lest noen sagt eller ment. Men det er heller ikke lavkalori.
Edit/skriveleif: biologer skulle det være.... |
Honnør gitt av : bjørn`, 12. oktober 2011, 12:13
|
|
4
|
Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Low karb high fat!!!
|
12. oktober 2011, 09:46
|
Skal ikke snakke for radmagre mennesker (eller andre i det hele tatt), men for min del som er litt overvektig fungerer styrketrening og LCHF bra. Jeg ligger på snitt -0,7kg per uke samtidig med økt muskelvekst. Hatt kjempefremgang i ren styrke på 3 måneder.
Testet "lavkalori" for noen år siden, og vektnedgangen var omtrent den samme, men ikke like bra muskelvekst - og jeg var stadig sulten/svimmel/sliten. Lysten på noe godt på kveldene gikk aldri helt bort, men nå tenker jeg ikke på det i det hele tatt.
Det er ikke snakk om så mye fett som mange tror. En middag for meg kan bestå av et kyllinglår, en del grønnsaker og kanskje en spiseskje majones eller kryddersmør. Frokost kan være 2 egg, 75g bacon, agurk og et par osteskiver. Lunch er gjerne 300g salat med mye kjøtt og litt ost. Steker alltid i rapsolje eller ekte smør. Jeg veier nå 100kg, og er mett hele dagen på et slikt kosthold. Dropper jeg noe av fettet, blir jeg fort sulten.
Jeg har tilgode å se noen publiserte artikler/forskning som demonstrerer at lowcarb er "farlig". Får vel i meg en promille av de "kunstigt" fremstillte produktene jeg spist før, fulle av stivelse, sukker/kunstig sukker, tilsetningstoffer etc. Det i seg selv kan neppe være spesielt negativt. Hører om flere som blir kvitt alvorlige sykdommer av dette kostholdet, men det mest vanlige er vel diabetes siden blodsukkeret blir stabilt. At blodsukkeret går opp og ned som en jojo hele dagen, er blitt satt i sammenheng med alvorlige sykdomsformer over tid.
Også interessant at de i steinalderen ikke hadde kreft, hjerte og karsykdommer, diabetes type-2 og tannråte, i allefall om man skal tro biologer/forskere. Noe gjør vi galt i "vår" tidsalder, da disse sykdomsformene øker.
VG har forøvrig sin egen slankeklubb de tjener millioner på, så det blir vel litt bukken og havresekken over det hele når de skal lage artikler om dietter som de selv ikke selger. Nå sist hadde de maktet kunststykket å finne en dame som faktisk hadde lagt på seg av enorme mengder fett/kalorier, og publiserte det som en nyhet.
Jeg tror ikke denne debatten er like relevant for fitnessutøvere som har stålkontroll på hvordan kroppen sin fungerer, og gjør matinntaket til en vitenskap. Dette er mer relevant for mennesker som har et overskudd av fett på kroppen de bør bli kvitt før de pådrar seg alvorlige sykdommer som følge av det.
Lowcarb (i alle mulige former) er ingen erstatning for trening. Det har jeg aldri lest noen sagt eller ment. Men det er heller ikke lavkalori.
Edit/skriveleif: biologer skulle det være.... |
Honnør gitt av : Matsenator, 12. oktober 2011, 10:46
|
|
|