Visning av honnrposter for Kjetil Larsen
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: Øvre Nakke - nerve i klem - trening? 03. oktober 2017, 13:46
  Tusen takk for innspill! Svært takknemmelig! Jepp, blir svimmel av å rette ut nakken, krumme nakken, og å se nedover. Svimmelheten har gått ned ca 70% nå, så er ved godt mot. I tillegg til yoga 3x pr uke gjør jeg noen lette øvelser med vekter og hodestropp. Skal prøve å få ordnet time hos bedriftsfysio og diskutere tingen du nevner!

  Ser forøvrig at hjemmesiden din er et skattekammer! Utrolig bra artikler!

  Tusen takk for det, Kristian! Moro at du er inne og leser.

  Prøv opptrening av suboccipitalene og longus capitis i første omgang. Du finner øvelsene i atlas artikkelen. Dersom dette trigger svimmelheten, så er du på rett spor; fortsett å trene dem. Vær obs på at øvelsen er vanskelig, og må gjøres 100% riktig.

  Dersom suboccipitalene ikke trigger svimmelheten, så er nok problemet TOS. I så fall kan du lese min TOS artikkel, men opptreningen her er noe mer alvorlig og må gjøres nøye.

  https://treningogrehab.no/atlas-joint-instability-causes-consequences-solutions/

  treningogrehab.no/tos
  Honnr gitt av : lillekristian, 01. desember 2017, 08:04
  2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Øvre Nakke - nerve i klem - trening? 05. august 2017, 20:28
  Høres ut som et atlasproblem. Er det vondt å ekstendere nakken, eller blir du svimmel av det?

  Blir du svimmel om du ser ned med mens hodet er ekstendert?

  Har behandlet denne typen problematikk flere ganger, og ofte er suboccipitalene svake. Disse trenger da opptrening. Men det hender også at scalenus i nakken er svak og klemmer på blodårene. Det er spesifikk opptrening som gjelder, men også spesifikk undersøkelse. Litt for alvorlig tema til å kunne gi deg øvelser uten videre. Du bør oppsøke terapeut.
  Honnr gitt av : lillekristian, 29. september 2017, 06:45
  3  Trening / Styrkeløft / Sv: Slite i korsryggen etter markløft 01. oktober 2015, 22:26
  Heisann.

  Dette er fordi du ikke stabiliserer bekkenet i korrekt posisjon under bevegelsen.
  Mindre svai i brystrygg, mer svai i bekkenregionen. IKKE mist bekkentightness under løftet.
  Honnr gitt av : Glenn71, 18. april 2016, 09:52
  4  Trening / Skader og Smerter / Sv: Difuse smerter i venstre arm/skulder 04. februar 2016, 23:34
  Det er så utrolig opp og ned om terapeuter er dyktige eller ubrukelige, og det har ofte ikke noe med tittel å gjøre. Jeg ville gått for en kiropraktor om jeg var deg, rett og slett fordi jeg opplever disse som mer åpne for alternative løsninger.
  Honnr gitt av : king-kong, 05. februar 2016, 09:04
  5  Trening / Skader og Smerter / Sv: Noen erfaringer med smerter i håndledd? 12. april 2015, 00:02
  Er det kun vondt med benkpress? Håndleddekstensjon som er problemet?
  Nøyaktig kun sitter smerten?

  At de ikke ser noe på røntgen betyr ingenting. Smerte er jo til for at vi skal føle den FØR vi skader oss.
  Regner med at det kun er et teknisk problem... Nesten alle håndleddproblemer fra benk og militærpress er pga dårlig grepsteknikk.

  Honnr gitt av : Flymodus86, 28. april 2015, 00:23
  6  Trening / Skader og Smerter / Sv: Noen erfaringer med smerter i håndledd? 12. april 2015, 01:27
  Når området allerede er irritert så vil nok det meste gjøre vondt ja. Foreslår at du begynner å følge bildet til høyre fra nå av. Alltid klem stanga.
  Honnr gitt av : Flymodus86, 28. april 2015, 00:23
  7  Trening / Skader og Smerter / Sv: Skuldersmerter 09. januar 2015, 15:09
  Takk for svar! Kan nevne at jeg i 3-4 mnd har slitt med venstre skulder i tillegg, noe fastlegen mente kunne være betennelse/impingement i supraspinatus. Dette gjorde det smertefullt med pressøvelser (i mindre grad overhead press). Gikk på diclofenac i 2 uker uten betydelig virkning for et par uker siden. Den siste uken har det derimot virket bedre i venstre skulder...

  men da kom det jo smerter i høyre skulder i tillegg. Merker ingen smerter i venstre ved draøvelser, noe jeg derimot gjør i høyre. Vil si smertene ligger foran og på siden av delta. Merker også litt smerter i hvile.
   
  Kan jeg best beskrive smertene er de som følger:

  Venstre; Små smerter ved heving av arm og når jeg strekker etter noe, scapula ikke blir stabilisert og armen blir belastet. Også smerter ved press litt foran, men mest på oversiden av humerushodet. ingen smerter i hvile.

  Høyre; Litt verkende smerter i hvile foran og på siden av delta (inn mot humerushodet). Smerter ved abduksjon samt små kneppelyder rundt 90 graders vinkel. Smerter foran ved pressøvelser og på siden ved draøvelser. Merket litt smerter i høyre skulder et par uker før økta hvor det gikk "skeis".

  Hva er din anbefaling til videre behandling/utredning? Har vært én gang hos fysio denne uken. Han sjekket mobilitet i begge skuldrene (som virket greit). Han mente dog det kunne være en ørliten hevelse i høyre skulder. Fikk ingen diagnoseutredning, noe jeg stusser over. Ble prøvd trykkbølgebehandling (noe som virket å hjelpe på venstre skulder, men ikke høyre).

  Håper på raskt svar. På forhånd takk!

  Hadde du hatt sub acromion impingement så ville det som regel gjort vondt under OHP. Derfor styrker dette mistanken min om at du har anterior humeral glide pga dysfunksjonell subscapularis. Lats, pecs og ters maj er mindre aktive under ohp, som da minsker risiko for å dra humeri ut av posisjon (anterior glide)

  Jeg spekulerer selvfølgelig bare.

  Men, det er en sannsynlig forklaring i min mening, og inhibert (inaktiv) subscap er et vanlig problem. Test inn vs utrotasjon, har du vesentlig mindre og vondere innrot enn ut-rotasjon så er det stor sjanse for at subscap er inhibert og ekstern rotator (teres min, infraspin) er overaktive/tighte/lignende.

  Diclofenac er en kraftig antiinflammatorisk medisin og vil ikke gjøre NOE med årsaken til betennelsen (som jeg antar å være subluksering av humerus).

  Alt i alt synes jeg det høres ut som de samme typiske symptomene og problemene som alle andre har, dårlig stabilitet i skulderleddet og skulderbladene...

  Jeg er ikke fysioterapaut bare så det er sagt og har ingen formell medisinsk kompetanse.

  * Du har vært hos fysio. Fikk mobilitetssjekk (som virket greit?Huh - jeg tviler) men fikk ingen diagnose.
  * Fikk trykkbølgebehandling selv om alt virket greit og ikke fikk noen diagnose.

  Høres ut som et desperat forsøk, da man ikke vet bedre alternativ. Trykkbølge virker, for den fjerner betennelse, akkurat som diclofenac. Den kan også fjerne forkalkning og lignende, men dette er også bare symptomer av dysfunksjon.

  Anbefaler deg å gå til en annen behandler, som kan forklare hvilke tester som gjøres, hvorfor de gjøres og hva han konkret ser etter.

  Som trener så kan jeg anbefale deg å styrke rotatorcuffen din. Pass på at teknikken er clean og kun humeri roteres, da dette sørger for isolasjon av musklene. Du vil ikke at f.eks deltoid eller lignende skal kompensere. Albuen må holdes inntil siden av kroppen hele tiden.
  Legg merke til styrken i cuffen: Om du er en sterk kar bør du ha 8 lette reps på 12-15 kg i utrotasjon og minimum 20 innrotasjon! (les skuldertråden min)

  For scapula så kan du gjøre scapular push ups (pass på at nedre del av scapula også abdukterer rundt brystet, vanlig feil), protraksjon med bånd, fronthev (noe mer avansert). God kinematikk i scapula krever som regel coaching av noen som veit hva de ser etter, men jeg legger ved en video så kan du prøve deg fram.

  Alt dette står i skuldertråden min. Mistenker at jeg har skrevet den litt for avansert ettersom ingen gir noe respons der!
  Dessverre krever det innsats og at man studerer disse tingene på egenhånd for å kunne hjelpe seg selv. ELLER finne en god behandler, som dessverre kan vise seg å være vanskelig i dag.

  Jeg tilbyr coaching på noen av disse tingene, og du kan maile meg for mer informasjon, dersom du er interessert.
  Honnr gitt av : BEISTET!, 09. januar 2015, 19:35
  8  Trening / Skader og Smerter / Sv: Nakkesmerter ved skuldertrening 18. september 2014, 02:10
  Se hva jeg skrev her om levator scapulae syndrom. Veldig vanlig problem som gir samme symptomer som du beskriver.

  http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=131720.0

  Skulderbladet skal rotere bakover og brette seg rungt brystkassen, når man beveger armene over hodet. Enormt mange har svak stabilisering eller dyskinesis hva skulderbladet angår, og resultatet er nesten alltid at scapula istedet roterer frem, og låser fast nakkemuskulatur. Dette fører til smerter, tightness og hodepine. Skulderproblemer som impingement og rotator cuff skader forekommer også hyppig, da scapula vil være i strakt motsatt posisjon av hva som er ønskelig.

  Her har du en video som forklarer hvordan det skal fungere, og hvordan du kan reetablere korrekt bevegelse i scapula (kinesiologi)

  http://www.youtube.com/watch?v=PtGaex_r1TA

  http://www.youtube.com/watch?v=mve_pIrXGyo

  Øvelser for å styrke nedre trapezius og serratus anterior, er f.eks scapular push ups og reverse flyes.

  Vanlige områder som trenger massasje og/eller stretching er levator scapulae, pectoralis minor, scalenius medius og Sterno cleido mastoideus.

  Om du velger å besøke en fysio eller lignende, så er det greit at denne praktiserer SFMA eller lignende program som tar for seg bevegelsesproblematikk.

  lykke til!
  Honnr gitt av : hellstrøm, 18. september 2014, 19:11
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!