Visning av honnrposter for Rita Immerstein
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 31  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvor viktig er søvn i forhold til treningsresultater? 28. august 2012, 14:58
    Det er påvist at etter 4 netter med gjennomsnittlig 3 timer søvn kan den maksimale muskelstyrken reduseres med 10-17%. Det er helt klart individuelle forskjeller på hva vi trenger av søvn, men i løpet av relativt kort tid påvirkes både hormonbalansen og vår treningsprestasjon negativt av for lite søvn. Det er ikke bare varighet av søvn som teller, men også kvaliteten på søvnen som er viktig - det å sove uavbrutt gjennom natten er en fordel(Kilde:Styrketrening - i teori og praksis)
    Honnr gitt av : bjorge1337, 29. august 2012, 13:56
    32  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram 31. juli 2012, 08:49
    Vet ikke om du har hatt en mer tradisjonell sammensetning av muskelgruppene du trener, men du kan f.eks prøve følgende rekkefølge og grunnleggende øvelser(legg til ekstra øvelser for hver dag):

    1. Framside lår, mave, korsrygg med base øvelser som knebøy, stående crunch for mage og  samt ryggups
    2. Bryst og skuldre med bl.a benkpress og militærpress
    3. Treningsfri
    4. Rygg, bakside lår og legger med bl.a chins, roing og markløft og sittende leggpress
    5. Biceps og triceps  med supersett mellom muskelgruppene
    6. treningsfri
    7. Dag 1 igjen

    Tren med 6-10 reps. Lavere reps på baseøvelser og litt høyere reps på isolasjonsøvelser! Vet ikke hvilke av dine muskelgrupper som du eventuelt spesielt trenger å prioritere, men smart å legge de svakeste muskelgruppene tidlig i uken eller de dagene du har mest energi!
    Honnr gitt av : yiddoHotspur, 31. juli 2012, 09:48
    33  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Forslag til bra mat på deff? 16. juli 2012, 12:07
    Diettmat kan oppleves som noe ensidig til tider, men det hjelper å bruke godt med krydder og olje til proteinkildene. Salat og frossengrønnsaker gjør seg til både fisk og kjøtt. salater blandet med dine proteinkilder er smakfullt, lettvint og godt å spise! Erter og ulike varianter av bønner er også bra diettmat. Magerkesam, skyr og cottagecheese kan fungere som dessert når du tilsetter litt frukt eller utgjøre basis for en mager og god dressing. Egg og f.eks avocado er godt og næringsrikt tilbehør på diett - smaker godt sammen med fisk! Spis gjerne havre(grøt tilsatt kokosolje og kanel gjør seg) og grove knekkebrød med magert pålegg, eventuelt fettrikt pålegg i form av makrell i tomat. Ikke alle måltider må bestå av kyllingfilet eller rent kjøtt. Allikevel bør du vektlegge å få i deg rene og gode proteinkilder hver dag. 
    Honnr gitt av : FrostMinD, 16. juli 2012, 13:03
    34  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Fettprosent jenter 18. juni 2012, 15:10
    For idrettsutøvere er det satt en anbefaling på nedre grense for kvinner på 10-12 %. I fitness og kroppsbyggerkonkurranser har mange kvinner lavere fettprosent, men det er kun for en svært kort periode. Nedre anbefalt grense på 10-12 prosent er generell, men også vurdert ut i fra at metabolske og fysiologiske funksjoner skal opprettholdes. Blandt annet har det stor betydning for menustrasjonssyklus, jernlager og kalsiumnivåer. Det er smart å ta et vitamin- og mineraltilskudd dersom kroppsfettet reduseres. Det er ulikt hvordan fettdepotene i hovedsak er plassert på kroppen vår sett i sammenheng med å få sixpack. Vi jenter har naturlig ofte mer fett på rumpe og lår og kan da være så heldig at vi allikevel har en flat mage. Trener du som jente tung styrke med en i utgangspunktet flat og ganske stram mave vil sixpacken kunne vise seg med 10-12 prosent fettmasse på kroppen, men dette er som sagt individuelt. Uansett er det viktig å ikke glemme at en viss andel fett på kroppen er et sunnhetstegn og det er spesielt viktig(og ikke minst biologisk naturlig) for oss jenter!
    Honnr gitt av : awf, 21. juni 2012, 13:18
    35  Trening / Forum for ungdom / Sv: Bygge om fette på låret/leggene til muskler (spenst) 02. april 2012, 12:08
    Begynn å trene styrketrening: utfall, beinpress og liggende lårcurl. Tren også overkroppen med sidehev(Skuldre), hantelpress(bryst) og nedtrekk(rygg), samt en mave og korsryggøvelse i slynge. Dette er øvelser du minimum bør trene. En kort intervalløkt på sykkelen på 15-20 minutter er også å anbefale 2-3 dager i uken. Uavhengig av hva målet ditt er så vil trening uansett bidra i rett retning. Lykke til!
    Honnr gitt av : redman, 03. april 2012, 18:11
    36  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Tøyer dere ut? 24. januar 2012, 08:42
    Jeg har søkt litt på tøying og strekking og sjekket ut med et par gode fysioterapeuter som også er veiledere innenfor styrketrening. Tilbakemeldingen er at det finnes varierte forskningsresultater(jeg leter fremdeles etter gode artikler om dette og vil få tilsendt noen resultater).

    Primært ville jeg varmet opp med bevegelse før trening(spesielt i fht til beina) og benyttet spesifikk oppvarming på overkroppen(lette brystøvelser med mange reps før brysttrening f.eks). Dersom du er stiv og opplever at fleksibilitet og teknikk er et hinder for maksimal utførelse vil jeg anbefale lett statisk strekking etter endt treningsøkt(avvent noen minutter etter siste sett før du strekker ut).

    Tøying og strekking anbefales(Aktivitetshåndboken) som øvelser for velvære(altså en mer psykologisk faktor). Ballistisk tøying(gynging i strekk-tilstand blir ikke anbefalt, men heller mer statisk lett strekk på aktuelle muskulatur. Dersom man kun driver med styrketrening og ellers er lite i aktiviteter det viktig å beholde beveglighet gjennom lett strekking/lett bevegelsestrening(egen påstand).

    "Å tøye hardt på muskulaturen før styrketreningen kan, som utholdenhetstrening, redusere kvaliteten på styrketreningen"(Styrketrening - i teori og praksis, s. 293)

    Strekking bør utføres med måte. Samtidig så er det jo slik at vi ikke alltid er avhengig av å lene oss på vitenskapelige forskningsresultater. Dersom strekking etter din egen erfaring gir bedre resultater så ser jeg ikke helt hvorfor du skulle la være å strekke ut. Stol på deg selv!
    Honnr gitt av : paramora, 20. mars 2012, 23:09
    37  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvorfor gjesper jeg så mye under trening? 12. mars 2012, 11:47
    Kan være lurt å vurdere hva du spiser før trening. Mellomraske karbohydrater og litt proteiner er ok å spise 1-3 timer før trening - avhengig av mengde og hvor godt du tåler å spise før trening. Vi gjesper som det blir sagt for å få mer oksygen(i tillegg til at det er tretthetssignalet vårt!) Dersom man spiser kraftig kost før trening, samler blodbanen seg mer rundt mave - derfor kan vi f.eks bli trøtte etter en større lunsj. Det er viktig å bruke pusten bevisst under trening. Vi har en tendens til å puste for dårlig gjennom treningingen om vi ikke er bevistte på det. Bevisst pusting øker effekten av innkobling på muskulaturen så den er viktig å få med seg! Håper du finner ut av hva som får deg til å gjespe så voldsomt!
    Honnr gitt av : paramora, 20. mars 2012, 23:08
    38  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: hva kan erstates med egg? 13. mars 2012, 12:33
    Kesam 1% inneholder 36 gram proteiner. Kan blandes med fun light. Suppler med et par grove skiver med makrell i tomat. Gode kilder til både proteiner, karb, fiber og fett!
    Honnr gitt av : Bjorheim93, 13. mars 2012, 20:41
    39  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: eksentrisk trening, hvor mange av dere trener etter dette prinsippet? 28. februar 2012, 10:13
    Egen erfaring:
    Jeg legger ofte opp til eksentrisk trening i siste sett i hver øvelse jeg kjøre på alle muskelgrupper, men ike nødvendigvis hver uke). Justerer vekten noe ned og utfører dette langsomt i eksentrisk fase og mer eksplosivt i konsentrisk fase(sammentrekking) På den måten sikrer jeg et utmattende sett i hver øvelse. Fungerer bra for å sikre full strekk og maksimal innkobling. Hardt, men denne type trening har bidratt til å øke både styrke og faktisk min evne til å mentalt tåle hard og utmattende treningsmotstand.
    Honnr gitt av : Bro, 28. februar 2012, 13:21
    40  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Når skal en trene armer ? 21. februar 2012, 13:15
    Det er naturlig å tenke at man trener f.eks bryst og triceps sammen siden triceps er hjelpemsukulatur i brystreningen. Det samme gjelder for rygg og biceps.  Imidlertid kan du jo også tenke på prioritering av muskelgrupper. Har du bra skuldre, bryst og rygg, mens armene henger litt etter i muskelutviklingen? Da kan du med fordel trene armene i egne økter i noen uker før du går tilbake til ditt opprinnelige oppsett. På denne måten får du en ekstra treningsbelastning på armene - noe som kan ha en gunstig effekt når du går tilbake til opprinnelig treningsopplegg.
    Honnr gitt av : Citius-altus-fortius, 23. februar 2012, 03:33
    41  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Legge skuldre inn i treningsprogram. hjelp 21. februar 2012, 08:19
    Bakside skuldre: Viktig å tenke at skulderbladene i prinsippet ikke skal beveges enten man ligger på magen i skråbenk eller f.eks kjører nedtrekk for skuldre. Tenk deg at du danner en rett linje fra albue til albue og at armene ikke er hevet over skulderhøyde. Face Pulls krever imidlertid en annen teknikk for her kobles jo også trapezius inn...Anbefaler nedtrekk bredt grep - super øvelse å få kontakt på. Len deg ganske langt bakover - tenk at albuer skal beveges i høyde med skuldrene. Stopp i tide slik at det dannes en rett linje mellom albuene og over øvre del av rygg. Følg med på at albuene ikke "faller ned" fra skulderhøyden og konsentrer deg om at skulderbladene holdes adskilt. Tar kjemepebra - forutsatt at min forklaring er forståelig!;0)
    Honnr gitt av : Murmeldyret, 21. februar 2012, 08:54
    42  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Legge skuldre inn i treningsprogram. hjelp 20. februar 2012, 11:38
    Et alternativ er jo å starte uken med 1. treningsdag på bryst/triceps, deretter beintrening på 2. dag og 3. dag med ryggtrening/biceps. Sidehev og militærpress kan legges inn på dag 1  og bakside skuldre kan legges inn på dag 3?
    Honnr gitt av : Saerdna, 21. februar 2012, 02:52
    43  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Billig kjøtt....trenger tips 14. februar 2012, 10:07
    Fattig student og tips til kosthold!
    Kjøtt og fisk er relativt dyrt å handle inn, men enkelte av matvarekjedene som KIWI, REMA1000 og COOP obs har noe lavere priser enn f.eks MENY. Dessuten kan en målrettet tur til Sverige(målrettet i den forstand at det er en ”nyttetur” for et sunt kosthold) for en storhandel lønne seg når både kylling, kalkun, fisk og kjøtt skal handles inn. Reis sammen et par-tre studenter og del reisekostnader.
    Suppler med andre matvarer som inneholder proteiner som f.eks erter, byggris og kidneybønner. Dette er matvareforslag som dessuten er rike på fiber. Kidneybønner har en konsistens som passer fint til karbonadedeig. Dette drøyer ut bruken av karbonadedeig som proteinkilde. Erstatt noe av karbonaden ved å tilsette kidneybønner.
    Fisk er som nevnt dyrt, men en fryst fisketype som fås kjøpte flere steder er ”Pangas” – vietnamesisk hvitfisk. Dersom du liker fisk, men synes det for dyrt er dette et helt ok alternativ. Den er benfri og lett og rask å tilberede i stekeovn eller mikrobølgeovn. En tint fiskefilet trenger ca 3-4 minutter i mikroovnen. Det smaker godt med litt grønnsaker og erter som tilbehør.
    Melkeprodukter er viktige proteinkilder og både Cottage Cheese og Kesam(1 % fett) er enkelt å benytte som dressing eller smakstilsetting til de animalske kildene du velger å spise. Tilsett olje og krydder til melkeproduktene så er kjøttet eller fisken beriket med litt ekstra proteinkilder!
    Tunfisk i vann er ofte betraktet som en ”student”-proteinkilde, men ikke alle liker smaken og konsistensen på den. Blander du tunfisk med litt rødløk, ananas, et par spiseskjeer Cottage Cheese og et kokt egg(super protein- og energikilde) er dette et godt og passe stort mellommåltid.
    Honnr gitt av : mike93, 15. februar 2012, 20:25
    44  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Pepsi Max. 17. januar 2012, 08:57
    Cola inneholder såpass mye sukker at du risikerer at det går rett til lagring og det bidrar til et akutt høyt blodsukker - noe som tapper deg for energifølelse når blodsukker går rett i bånn igjen etter en halvtimes tid.

    Det kan være flere årsaker til at utøvere drikker Pepsi Max/Cola Light når de går på diett:
    - Det smaker godt i en periode hvor man unner seg svært lite belønning
    - De fleste velger dette som et helt klart alternativ til sukkerholdig brus
    - Brus tilsatt kunstige søtningsstoffer kan "lure" kroppen til at den tror den får noe og så er det ikke en eneste kalori som tilføres kroppen, men så lenge man spiser flere måltider om dagen(noe man ofte har høy frekvens på under diett) så vil ikke dette gå ut over fettforbrenning.
    - Jeg anbefaler imidlertid generelt at sukkerfri brus som er tilsatt søtningsstoffer bør inntas i sammenheng med et måltid(evt rett etter måltidet) På den måten unngår vi at kroppen går på sparebluss og forbrenner mindre fordi den ble "lurt" til å tro at den fikk energi.
    - Generelt er min anbefaling at sukkerfri er bedre enn sukkerholdig så lenge vi passer på forøvrig å holde et jevnt blodsukker.
    - Imidlertid så kan ikke Pesi Max eller Cola Light erstatte vann - så drikk nok av dette i tillegg!
    Honnr gitt av : Cartman, 17. januar 2012, 11:54
    45  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Pepsi Max. 17. januar 2012, 09:55
    Når du drikker light-brus så kjenner du at du får i deg væske. I motsetning til f.eks sukkerholdig brus eller proteinshake så får i prinsippet kroppen ikke i seg noe energi. Allikevel vil den tro at den får det i det vi drikker brusen. Da gjør kroppen seg klar ved å sette i gang spyttproduksjon, blodsukkerregulering m.m. "for her kommer det noe som jeg må bearbeide og være i stand til å ta i mot og håndtere". Når jeg skriver at den blir "lurt" så er det fordi den setter i gang flere prosesser fordi den tror at det får energi - hvilket ikke er tilfelle. Vi lurer kroppen og den går på sparebluss og dersom kroppen vår kunne snakke ville den sagt: "Her er det jo ikke noe å få, dermed er jeg ikke villig til å forbrenne heller". Håper dette var mer oppklarende?

    Det er ikke slik at det å drikke light-brus gir noen merkbar virkning umiddelbart. Dersom man generelt spiser lite, sjeldent og uregelmessig kan light-brus bidra til denne uønskede effekten.
    Honnr gitt av : rsagneskar, 17. januar 2012, 10:43
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!