Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / RYP / Sv: Har trent RYP i 2 år.. på: 08. august 2012, 13:46
  Takker for svar McFlurry, litt på siden, hvorfor tåhev? for meg virker det som en meningsløs øvelse, eller er jeg misinformert?

  Det var et greit oppsett du satte opp der, og absolutt noe til etterfølgelse. Tror jeg skal prøve noe lignende framover.

  Er enig i at det å kjøre mark, knebøy og benk hver økt, noe jeg kjente veldig på i fjor høst. Gikk litt i veggen rundt november 2011. Det hele endte da med et løft med feil teknikk i mark, og to måneder med fysio og smertestillende grunnet en strekk i ryggen.

  Krummet ryggen på tredje rep på 150kg i mark, og det reiv fra midt på ryggen og ned i rumpa. Etter det har jeg droppet reimer, og gått ned 30-40 kg i mark, og kjører mange reps.
  2  Trening / RYP / Har trent RYP i 2 år.. på: 08. august 2012, 12:22
  Som tittelen sier, har jeg trent RYP i over to år nå, og er ganske fornøyd med resultatene programmet har gitt meg. Skal også nevnet at jeg har gjennomført 2x 5x5 programmer innimellom når jeg har følt meg lei av det noe ensformige RYP programmet.

  Jeg startet som en litt kraftig plugg på 185 cm og 98 kg. Er like lang på strømpelesten i dag, men veier 87 kg, og ser vesentlig bedre ut. Kan nevne at jeg er 28 år gammel.

  Grunnen til at jeg ikke trener 2, 3 eller 4 splitt, er at jeg ikke har tid, samt at jeg er rimelig fornøyd med hvordan RYP passer inn i min treningshverdag. Jeg jobber en god del mer enn 37,5 timer i uka i finansnæringen, og har ikke all verdens tid til å trene. (unskyldinger, unskyldinger osv)  Embarrassed  Jeg har modifisert RYP programmet en del for at det skal passe til meg, les: lagt inn et mer baseøvelsespreg. Mark, knebøy, benk, roing, chins, dips. Pluss litt cardio.

  Årsaken for innlegget er at nå tenkte jeg å endre litt på hvordan jeg gjør ting, ikke bare øvelsesmessig, men har tenkt å endre på antall reps. tanken var å ligge ca 500 kalorier i overskudd.
  Det jeg håper på er at noen kan gi meg noen tilbakemeldinger på dette.

  Nytt program og reps.

  4 første uker

  Markløft: 12-15RM
  Knebøy: 12-15RM
  Stående Roing: 12-15RM
  Benkpress: 12-15RM
  Dips: 15-20RM
  Chins: 15-20RM
  Bicepscurl: 15:20RM

  2 siste uker:

  Legger det meste på 4 reps pluss dropsett.
  3  Trening / 5x5 / Fra RYP/5x5 til en X-splitt på: 07. august 2012, 14:34
  Jeg har trent RYP nå i over 2 år. En sannhet med modifikasjoner, da jeg også har kjørt to runder med 5x5 over 5 uker. Jeg må si jeg er fornøyd med både RYP og 5x5, og har oppnådd gode resultater med begge programmene. Kanskje spesielt med 5x5, men her dro jeg på meg et par skader, og byttet tilbake til RYP. Fikk b.la en strekk i ryggen som satte meg ut i nesten tre måneder. et sekund med feil teknikk på 150kg, og ryggen var fubar lenge. Både fysio og kiropraktor måtte til for å få orden på den. Nå trener jeg ikke mark, skyt meg, men er livredd etter det som skjedde.

  Jeg startet som en litt kraftig kar på 98kg og 185cm på strømpelesten. Jeg hadde trent av og på i mange år før jeg strukturerte treningen for litt over to år siden, og var etter min mening sterk, men ikke markert på noen måte.
  Startet med gode inngangsverdier på 1RM i alle øvelser, men heller veikt når det kom til 10RM+.

  Etter endring i kosthold og strukturert trening, er jeg nå 87kg, og ser vesentlig bedre ut.  Grin
  (btw 28 år)

  Nok selvskryt, grunnen til at jeg skriver dette innlegget, er fordi jeg trenger en forandring. Jeg er litt lei av RYP og 5x5, og tenkte å bryne meg på en 3-splitt, evt 2 eller 4-splitt. Jeg hadde håpt noen hadde noen tips eller formeninger/anbefalinger når det kommer til program.
  Det jeg ønsker å oppnå er større muskler, mer markert samt enda lavere fett-prosent.
  (jada, kosthold + cardio er key for fettprosent, prøver så godt jeg kan)

  Noen videre info dere trenger for å kunne peke meg i riktig rettning?
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Store lår, lite markerte muskler, jente på: 01. august 2012, 22:16
  Dersom du vil ha lårene til fotballfruen, kan du jo bare slutte å spise?

  Fra spøk til revolver, uten å være en sånn "du er fin som du er" dott, mener jeg at hun jenta du linka til i TheGuardian har en evig flottere kropp enn fotballfruen.
  5  Trening / RYP / Sv: Gå ned i vekt med RYP - Grunnprogram på: 01. august 2012, 22:07
  Som de andre skriver over meg her, er det antall kalorier inn som definerer om du går opp eller ned i vekt. Kalorioverskudd = vektøkning. Kalorioverskudd med en stor andel proteiner og karbs i form av grønnsaker = vektøkning i form av muskler forutsatt nok trening.

  6  Generelt / Åpent forum / Sv: Tips til utdanning? på: 05. mars 2012, 13:15
  Jeg har selv en rimelig sammensatt kombinasjon av jobb og utdanning, og kan kun dele hva jeg selv subjektivt sett mener er smart, sett fra mitt perspektiv.

  Jeg jobber innen finans, har jobbet i denne næringen i flere år. Tok en mastergrad ved NTNU nå nettopp samtidig som jeg jobbet fulltid, dette på grunn av at jeg selv følte jeg ikke kom dit jeg ville med "kun" en bachelor.

  Slik jeg ser arbeidsmarkedet i dag, er den lureste og strategisk sett beste løsningen, å ta en proffesjonsutdanning hvor du innehar en tittel etter endt utdanning. I min verden er det lettere å få seg en godt betalt sikker jobb på dette viset.

  Men først og fremst, finn deg en jobb du liker, og utdann deg deretter.
  7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Noen spørsmål generelt om "Muskelbygging, treningsprogram etc" på: 05. mars 2012, 11:08
  Jeg vet ikke akkurat om det er så lurt å anbefale nybegynnere.
  Gerilja kardio er jo ofte assosiert med hardcore fettforbrenning osv. Ikke muskelbygging, de to tingene klikker ikke alltid helt sammen.
  Lettest for en nybegynner er enten å fokusere på bygging, eller konsentrere seg om deffing.

  Du har nok et poeng der, ble nok litt revet med mtp kardioen. Har selv prøvd å følge 4x4 intervaller som er anbelat av tn, men føler jeg får mye bedre utbytte av 12 min med gerilja.

  Fokuserte vel kun på bygging selv de første 6-9 månedene av ryp. Kosthold backer jeg ikke unna på. Mener selv det er en veldig undervurdert faktor hos unge gutter når de starter å bygge.
  Ja de spiser pulver, men etter mitt hode, bør det fokuseres på innholdet i maten de spiser gjennom hele dagen. Mer kjøtt/grønnsaker, mindre osteloff og cola.

  Litt banalt og naivt skrevet kanskje, men tror man skjønner hva jeg mener.
  8  Trening / RYP / Sv: Innspill fra erfarne på RYP! på: 05. mars 2012, 11:01
  Etter èt år med ryp, har jeg endret programmet følgende:

  Jeg har.

  1. Kuttet ut den siste uken med 4 reps
  2. Kuttet noen av øvelsene (skulderproblemer)
  3. Byttet ut 4x4 intevaller med gerilja kardio.

  Så progammet mitt ser slik ut:

  Uke 1 - 4

  Knebøy
  Stående roing
  Benkpress
  Chins

  + 1 eller 2 gerilja kardio

  Uke 5 - 9

  Markløft
  Stående roing
  Skråbenk med mannualer
  Chins

  + 1 eller 2 gerilja kardio


  Har god fremgang med dette oppsettet, strandformen kommer nærmere og nærmere.

  Ned 4kg i stort sett fett siden januar. 6kg totalt.

  Økning rundt 10-15% i alle øvelser bortsett fra benk. Tror jeg har peaket der.

  9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Noen spørsmål generelt om "Muskelbygging, treningsprogram etc" på: 05. mars 2012, 10:47
  Dette er sikkert som å banne i kirka for enkelte her inne, men som jeg har skrevet om i en annen tråd her inne, (les: RYP før og etter bilder, side 1), mener jeg at som relativt uerfaren, anbefaler jeg RYP. se t.no sin nettsider for program. Nok en gang understreker jeg at jeg har hatt gode erfaringer med det programmet som relativt uerfaren.

  I uerfaren legger jeg at jeg har trent styrke i mange år, men ikke hatt det fokuset på cardio og kosthold som faktisk trengs for å kunne se resultater av det du bruker mange timer på gymmen for å oppnå.
  Jeg har trent mark, benk og samt alle øvelsene jeg nå selv fnyser av andre når jeg ser de holde på.
  merkelig hvor fort kua glemmer at den selv var kalv en gang.

  Fokuset de første tre månedene var teknikk, teknikk og atter teknikk. Så kom kosthold, kardio og volum.


  Etter èt år med ryp, er jeg klar for andre utfordringer. Har ikke bestemt meg for hvilket program det blir neste gang, men 5x5 eller et annet såkalt "split" program frister. Må lese meg opp på hva jeg i realiteten får tid til, har motivasjon til osv.

  Mitt råd blir å kjøre èt år med RYP (tn.no), passe kostholdet ditt (telle kalorier), trene kardio (gerilja)

  Får du ikke resultater da, gjør du èn av de ovenstående punktene feil. Re-group å begynn på nytt.
  10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Før/etter-historier om RYP - fra det nyeste Drivkraft til TN.no på: 03. mars 2012, 12:37
  Ser ikke dumt det programmet der, må nok bruke litt tid på å lese igjennom det, og forstå det skikkelig. Men absolutt et alternativ. Hvorfor er det "bedre" enn ryp?
  11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Før/etter-historier om RYP - fra det nyeste Drivkraft til TN.no på: 02. mars 2012, 11:30
  Er ikke den som skriver mest her inne, men må nesten gi svar på tiltale når det kommer til RYP.
  Som allerede nevnt tidligere i tråden, er RYP myntet på personer som kan settes i båsen "nybegynnere til moderat erfarne". I den båsen finner du etter min mening 80% av alle du ser gyve løs inne på sats, 3t impulse etc. Treningsprogrammet favner med andre ord veldig bredt, og med en slik strategi, vil det nødvendigvis ikke svare forventningene til en som trener mer seriøst, noe jeg innbilder meg at ts her gjør.

  Jeg har selv trent RYP i litt over et år, og har veldig fine resultater med det, men som alle veit holder ikke tn.no`s tidslinje mål, noe som kan sies om de fleste treningsprogram. Etter mitt første grunnprogram, var jeg ikke i nærheten av de før- og etterbildene vi kan se på tn.no. Sett det i sammenheng med mitt eget (mangel på) kosthold og god markedsføring, så finner vi nok svaret på hvorfor.

  Etter èt år derimot, kan jeg skimte at det har skjedd noe. For banalitetens skyld, nevner jeg utviklingen min:

  første grunnprogram RYP:

  Høyde/vekt: 185, 97KG

  1RM benk: 90KG
  1RM Mark: 110KG
  1RM Knebøy: 90KG
  1 pull-up.

  i dag (ca et år etter)

  Høyde/vekt: 185, 89KG

  1RM benk: 115KG
  1RM mark: 150KG
  1RM knebøy: 135KG
  9 pull-up`s

  Det er klart det har skjedd en utvikling her, og vitterligen ser jeg bedre ut i speilet også.
  Skulle gjerne lagt ut et fø- og etterbilde her, men har ingen. Bruker gamle bukser og skjorter som referanse. 

  Jeg vil understreke at jeg kjøper ingen produkter fra tn.no, ei heller har jeg noen økonomiske interesser med de. Bruker pulver fra norkost/gymgrossisten, og kreatin fra samme leverandører.

  Det som fungerer for meg, er at jeg har ikke mange timene å avse i hverdagen med en krevende jobb og et hektisk familieliv, så 3 ganger styrke i uka pluss 1 kardioøkt, er for meg greit nok.
  Er fullstendig klar over at programmer som 5x5 ville gitt meg bedre resultater, men har ikke tid ei heller motivasjon nok til å bryte meg på det. En annen faktor som jeg liker med RYP, er at når du plotter inn 10RM inne på det skjemaet, regner den ut hva du skal løfte i 6 uker. Sparer meg for mye tankevirksomhet.

  konklusjonen min, om man kan kalle det for en konklusjon, blir at RYP fungerer nok for massene. For de som krever det lille ekstra, og har tid/motivasjon og ikke minst interesse for det, bør/kan finne noe annet.
  Sider:
 • 1
 • Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
  Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

  Hvordan få mer ut av markløft?

  Trening27.05.202040

  Slik får du mer ut av markløft.
  Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
  Da kan denne metoden være noe for deg.