Visning av honnrposter for Primus89
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Forum for ungdom / Sv: spørsmål lavkarbo 26. mai 2012, 01:47
  Har selv aldri gått på lavkarbo, men ser ikke noe problem med tanke på muskelmassen. Karbohydrater i seg selv er ikke essensielt for mennesker, ettersom de ikke er nødvendig for at andre molekyler skal fungere. Hjernen og nevroner kan generelt sett ikke bruke fett som energikilde, men bruker glukose og ketoner. Ettersom at kroppen kan produsere noe glukose (ikke like mye som fra karbohydrater) fra aminosyrer gjennom en prosess som kalles "gluconeogenesis" og fra noen typer fettsyrer, så er ikke karbohydrater på noen som helst måte livsviktig å få i seg:) Men den prosessen (gluconeogenesis) krever mye energi, og utbyttet (brukt energi vs. oppnådd energi) vil være langt lavere enn om en bruker karbohydrater som hovedkilde for glucose, og glykogenlageret ditt vil ikke være fylt opp uten tilførsel av karbohydrater, så du vil ikke kunne prestere optimalt på trening:/

  Jeg ser ingen grunn til å gå på hverken Zero-fat eller Zero-carb dietter, og ville heller anbefalt noe lignende dette:

  Frokost: 100g havre, 3dl mager kesam, 1 scoop proteinpulver
  Lunch: 250g laks, 200g brokkoli, 200g potet
  Mellommåltid: 250g kyllingfillet, 100g ris/200g potet, 200g brokkoli
  Middag: 250g kyllingfillet, 50g ris/100g potet, 200g brokkoli
  Etter trening: Shake
  Kvelds: 3dl mager kesam, 1 scoop proteinpulver, 100-150g bær (bringebær/blåbær)

  Så lenge du ligger i kaloriunderskudd og klarer å prestere maks på trening så vil du se resulateter;)

  Honnr gitt av : StorePål, 21. september 2012, 22:52
  2  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: 2000 kr til å bruke på kosttilskudd, hva bør jeg kjøpe? 21. juli 2012, 19:28
  Jeg ville gått for følgende kosttilskudd:

  Proteinpulver: http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/100-whey-gold-standard

  Kreatin:          http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/creatine-powder

  ZMA:              http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/anabolic-zma-120-kapsler

  Om du har noen dager du føler deg litt paff og mangler litt motivasjon, så ville jeg prøvd et PWO supplement. Personlig bruker jeg Anabolic Beast fra Star Nutrition, og har god erfaring med det, men PWO supplementer varierer veldig fra person til person (Hvilken type som passer hvert enkelt individ).
  Her er en link til det jeg bruker:
  http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/anabolic-beast-260-g-2  Ville styrt unna gainer. Proteinpulver er listet kun fordi det er hendig rett etter trening med en karbohydratkilde, som f.eks havremel. Blander selv havremel og proteinpulver i samme shake som tilskudd etter trening. Havremel fås kjøpt på butikker som Spar og Meny.

  Om du sikter på 3000 kilokalorier daglig så er havre en fantastisk kilde til kalorier, da det passer i så mangt.


  Litt off-topic, men hvilket treningsopplegg kjører du? Type hvilken splitt, øvelser og hvor mange ganger i uken?
  Honnr gitt av : clearitup, 21. juli 2012, 20:35
  3  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Sigg1 07. mai 2012, 01:41
  Her svarer du igrunn ganske greit til deg selv. Smiley
  Finn en metode som ikke er så stressende å ro på. Smiley

  Det betyr at du må generere MYE kraft pr drag. Det er også bedre å dra 2 meter, fremfor 1.


  Helt rett! Når det kommer til roing, så er det i hovedsak beina som genererer mesteparten av kraftmomentet i taket, så klør meg litt i hodet når jeg ser videoer fra stevner hvor noen av partene holder en takt på over 60 tak/min og beveger beina inn i mindre enn 30 graders bøy:p

  For å sammenligne så kjører Norges roforbund rotester (på romaskin) hvert år for alle som er medlem i en roklubb og vil hevde seg, og her inngår 1 min roing som en av øvelsene. Av god erfaring er beste måten å holde en takt på rundt 35-45 tak/min, og gå så dypt som mulig i hvert tak for å hente maksimalt av kraft fra beina, og da du er halvveis i taket (beina halvveis rettet ut, håndtaket har akkurat passert knærne), drar du på med korsryggen, og til slutt armene og midtre del av rygg:) Et par obs!-punkter er at beina skal ikke være rettet ut før i slutten av taket; med andre ord så skal korsrygg/armer/midtre rygg ha utført sin del av bevegelsen samtidig som beina har utført sin. Det er viktig å synkronisere øvre og nedre del av kroppen i roing! En annen ting å være oppmerksom på er at rumpen skal ikke skyte ut bakover i starten av taket, noe som er veldig lett for at skjer i starten når en skal lære seg teknikken:p Selvom du ikke aksellererer med korsryggen i starten av taket, så er det viktig at den heller ikke henger etter, da en ikke vil danne et kraftmoment om overkroppen står stille mens beina skyter ut:p

  Håper noen av disse punktene kan være til hjelp:) Om ikke så er det bare til å slenge seg på tråden til nærmeste roklubb for et par gratis instruksjonstips^^

  Kan også anbefale 4x4min intervalløkter, da økt utholdenhet spiller en stor rolle, selvom det kun er snakk om 1 min i selve stevnet:) Det å kjøre kun 1-minuttere kan, og mest sannsynlig vil (om en ikke varierer med lengre intervalløkter) føre til at en sakte men sikkert stagnerer i fremgangen, da det i hovedsak vil være den økte styrken som gir fremgang, i mangel av økt utholdenhet. Dette betyr ikke at en kun skal begynne å kjøre 4x4min intervaller, men å implementere det i sammen med 1 min mark og andre øvelser vil kunne gi både styrken og utholdenheten som trengs for å score i toppen på 1min roing på stevner:)

  Andre øvelser som kan være til hjelp er enkelt og greit knebøy supersettet med foroverbøyd roing med manualer/stang. Et killer-program for økt ytelse kunne f.eks vært:

  SUPERSETT:
  Knebøy: 50,40,30,20,10,10,20,30,40,50 (10 sett, pyramidsett)
  Foroverbøyd roing: 50,40,30,20,10,10,20,30,40,50 (10 sett, pyramidesett)

  Hvor en da tar 50 knebøy (mer eller mindre oppvarmingssett), for så å gå rett på 50 rotak (gjerne med stang med overhåndsgrep, hvor dette også vil mer eller mindre være oppvarming). 1-2 min pause, fortsetter så med økt vekt på 40 repetisjoner på knebøy, etterfulgt av (uten pause imellom) 40 repetisjoner på foroverbøyd roing. Slik fortsetter en å øke vekten og minke repetisjoenen til en når 10 reps, hvor etter det andre settet på 10 reps øker en repetisjonene og minker vekten.

  Har selv gjort dette på øvelser som manualpress supersettet med foroverbøyd roing (manualer), og skrå manualpress supersettet med nedtrekk foran (underhåndsgrep), og fått ekstremt positive resultater fra disse øktene!:) Ikke bare utholdenhetsmessig, men også styrkemessig og definisjonsmessig^^ Kan være verdt å prøve:)
  Honnr gitt av : SilverFox, 09. mai 2012, 12:01
  4  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hjemmetrening - Innkjøp av vekter, pulver osv. 08. mai 2012, 01:19
  For å få det samme utbyttet en ville fått av å bruke utstyret de har på et treningssenter, så skal du tenke ganske langsiktig for å spare penger på å kjøpe eget utstyr.. Selv betaler jeg 870kr i halvåret, som tilsvarer 145kr/måned. Med tanke på at en spesielt i startfasen av styrketrening vil øke ganske mye på relativt kort tid, vil du ha behov for å skaffe ytterlig flere vektskiver, etc..

  Beste anbefalingen jeg kan gi er igrunn å se på hvilke tilbud de ulike sentrene rundt deg har (styr unna sats/elixia da disse er svindyre uten medlemsavtalver via jobb e.l), og gå for dette.

  Og nå skal jeg ikke si at du ikke har peiling på kosthold, etc.., men utifra posten din så virker det som du er ny i game'et:p Jeg tenker bare tilbake på den tiden jeg startet og skulle ønske noen hadde gitt meg en pekepinn på hva jeg burde spise, ettersom jeg trente en god del men fikk lite fremgang pga for dårlig kosthold. Kylling/kjøtt/fisk/egg er gode proteinkilder, spesielt 2kg first price kylling fra Kiwi. Det går også ann å kjøpe first price mørbradbiff til 129kr/kilo, som er ganske så bra pris for rødt kjøtt. For naturlig inntak av caseinprotein (protein som brytes ned og tas opp saktere enn de fleste andre typer, og som er smart å innta i starten av dagen samt før en legger seg) vil jeg anbefale mager kesam, med cottage cheese på en solid 2. plass! Med tanke på karbohydrater så er havre en super kilde (veldig lav glykemisk indeks, som fører til veldig lave svingninger i blodsukkeret), med fullkornsris/søtpoteter/fullkornspasta på en god 2. plass. Om du satser på vektnedgang (tap av fettprosent) vil jeg anbefale å kutte ut karbs ca. 4 timer før du legger deg, og kun innta hva enn karbohydrater en måtte finne fra grønnsaker og frukt etter dette. Her er et eksempel på hvordan en måltidsplan kan se ut:

  Frokost: 1 kopp havre, 1 boks mager kesam, 1 scoop 100% whey, 2 tsk natreen (søtningsmiddel).
  Måltid 2: proteinpannekaker laget på 3 dl havre, 2.5dl vann (la det svelle sammen i ca. 1 time), 6 eggehviter, 4 spiskeskjeer natreen, 1 boks cottage cheese, kanel.
  Måltid 3: 2 kyllingfilleter, 1 halv paprika, sjampinjong, brokkoli, 50 gram (tørrvare) ris.
  Måltid 4: 250gram oppskjært biff woket med minimais, sjampinjong, brokkoli og teryakysaus, 50gram ris (tørrvare)
  Måltid 5: 2 kyllingfilleter, brokkoli
  Måltid 6: 1 boks mager kesam m/kanel og 2 tsk natreen

  Dette er da bare et eksempel på hvordan en diett kan se ut. Du ser her at bortimot alt som heter fett er ekskludert, men du tar ikke skade av å fyre inn en porsjon laks her for naturlig inntak av omega 3/6:)

  Men som sagt, jeg ville sett litt rundt etter billige treningssentere, da dette er og blir den beste løsningen med tanke på alt utstyret en trenger for å trene seriøst. Jeg ville også sett litt rundt på nettet etter ulike programmer som folk har hatt suksess med, og prøvd meg litt fram med de. Om en starter fra scratch og prøver å lære alt uten å lære av noe eller noen, så kommer en ikke langt:p Her er en link til et program jeg prøvde for første gang i fjor høst, og fikk virkelig gode resultater fra:

  http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-1-day-1.html

  Du kan via "quick navigation" bla deg frem og tilbake mellom de ulike dagene, og hver av dagene har en video tilknyttet seg enten det er hviledag eller treningsdag. Du kan også navigere deg til hvilke tilskudd og hvilket kosthold som blir opprettholdt i løpet av denne perioden:)

  Satser på at dette var til hjelp!
  Honnr gitt av : Cartman, 08. mai 2012, 01:23
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!