Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Benkpress eller dips? på: 03. oktober 2013, 16:59
    Kjører du fullkropp så bør du ha 3 forskjellige brystøvelser. F.eks. Skråbenk, benkpress og dips Smiley Det kan være vanskelig å få 100% konsentrasjon på bryst i dips. Du må kjøre den med spesielt grep. for dips kan du trene både triceps og bryst. Få en intrsuktør til å vise deg. Smiley

    Jeg utførte dips litt dårlig i starten da jeg kjente litt smerter i skuldrene. Har startet å få teknikken mer og mer på plass i det siste, slik at jeg har vært støl i brystet dagen derpå. Men det kan nok være lurt som du sier å få en litt mer erfaren til å vise meg en korrekt utførelse.

    Anbefaler du forresten å utføre brystøvelser før skuldre? Har alltid hatt den oppfatningen om at man burde belaste de største muskelgruppene først. Men i en "artikkel" så jeg at de anbefalte å ta små skulderøvelser før dips. Er dette noe som spesielt gjelder dips, men ikke nødvendigvis øvelser som benkpress?
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Benkpress eller dips? på: 03. oktober 2013, 06:22
    Jeg trener et fullkroppsprogram tre dager i uken - mandag, onsdag og fredag. Jeg har kun én øvelse hver dag som trener brystet. Det er satt opp slik at jeg trener skråbenk med manualer på mandag og benkpress onsdag og fredag. Grunnen til at jeg velger skråbenk på mandag er fordi jeg ønsker å fokusere litt mer på skuldre den dagen.

    Målet er å bli sterk i hele kroppen, men nå for øyeblikket ønsker jeg større brystmuskler. Spørsmålet mitt er om det kan være greit å legge om til dips framfor benkpress på onsdagen? Hva er de store fordelene med dips framfor benkpress og vice versa? Er det slik at dips har fordelen med større strekk i brystmuskelen og dermed større stimulering av hele muskelen, mens det er lettere å øke i styrke med benkpress?

    Jeg har også fundert om det er nok med tre øvelser i uken, eller om jeg rett og slett skal legge til dips som en ekstra øvelse ved siden av benkpress denne dagen? Men da kommer jeg opp i 8 øvelser på onsdag som kan virke litt mye?

    Synes det er greit med variert trening, men ønsker det mest effektive programmet. Det er mer enn nok motivasjon for min del!
    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: øvelser for støttemuskulatur på: 03. oktober 2013, 04:25
    Tren så mye base som mulig. Veldig mange sitter når de trener skuldre. Hvis du står bruker du hele kroppen og dermed flere muskler. Stå mens du trener og tren én skulder om gangen med hantler. Jeg vil ikke anbefale deg noe som å bare trene venstre skulder en periode. La det gå sin tid og belast hver skulder like mye, så vil det jevne seg ut etter hvert.

    Vet ikke om du bruker bag eller veske i hverdagen, men en tung belastning på én skulder hver dag i året vil også kunne gi utslag. Bare en liten ting å tenke på.
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvordan få i seg nok proteiner gjennom fastføde? på: 21. april 2013, 01:54
    Som nevnt burde du spise en del kjøtt. Dette får du gjerne billig dersom du kjøper i større kvantum. Du kan lett ende opp med en 150-grams kyllingfilet til 10 kroner dersom du leter rundt. Kjøp 2 kg, så har du ut uka og kanskje enda lenger. Andre alternativer kan være cottage cheese eller kesam blandet med frukt. Enkelte liker også kesam blandet med saft - gjerne fun light grunnet lavt kaloriinnhold.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fullkorn Ris vs Poteter? på: 18. april 2013, 21:45
    Fordi jeg elsker ris! Beste som finnes!

    Poteter og ris er veldig gode alternativer begge to, men spørsmålet i denne tråden er hva som er best. Poteter kan også være utrolig godt, bare du tilbereder det riktig. På samme måte som med ris har man også mange framgangsmåter med poteter.

    fggfg: Utelukkende fordi det er det jeg gjør sjøl. Og laks, kylling og svinekjøtt er utrolig mye bedre med ris. HVis du spiser Kjøttkaker saus og potet flere gang om dagen. Smart move bro:) (Ironi hvis noe lurte) 

    Nettopp dét jeg prøver å få frem. Bedre at trådstarter kan vite mer om hvorfor ris og poteter er bra, istedet for å nevne at "det er bra fordi jeg spiser det, og det funker for meg". Veldig mange som kopierer andre uten å vite hvorfor man skal spise det, og om det i det hele tatt er like fra for en selv.
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Tips til kostholdsplan på: 18. april 2013, 03:19
    Da må få deg en oversikt over kostholdet ditt. Nå som du har bulket har du ligget i kalorioverskudd. Når du skal deffe må du derimot ligge i et kaloriunderskudd. Husk at muskelvolum = kalorioverskudd, mens lavere fettprosent = kaloriunderskudd.

    I et slikt underskudd vil du ikke klare å bygge særlig større muskler. Det du må gjøre da er å få i deg nok proteiner iløpet av en dag slik at musklene ikke brytes ned. Husk at musklene er bygget opp av proteiner, og får du ikke i deg nok vil kroppen starte å ta energi fra musklene istedet for fettet. Du burde få i deg 2 gram proteiner per kg kroppsvekt. Veier du 80 kg burde du altså få i deg 160 gram proteiner hver dag.

    Sjekk ut kaloribehovet ditt her: http://www.kalorikalkulator.no. Når du skal deffe burde du ligge 300-500 kalorier lavere enn du får oppgitt. Husk at dette kommer til å ta tid. Jeg vet ikke utgangspunktet ditt, men har du en del fett på kroppen vil dette mest sannsynlig ikke gå bort til starten av sommeren. Tenk gjerne 3 måneder frem i tid uansett utgangspunkt.
    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: skulle gjerne hatt noen tips ang. ernæring på: 18. april 2013, 03:13
    Vil gjerne legge til noe her. Rådet fra Hightow3r er tatt helt ut av det blå når det kommer til kaloriinntaket. For å vite hva du trenger iløpet av en dag må man vite høyde, vekt, alder og aktivitetsnivå. Det anbefales å trene styrke tre ganger i uken - helst fullkroppsprogram. I tillegg kan du gå deg en tur iblant, men ikke ta tunge kardioøkter - da får ikke kroppen tid til å restituere.

    Sjekk ut hva du trenger her: http://www.kalorikalkulator.no. Du burde ligge på 300-500 kalorier lavere enn hva du får oppgitt. Husk at du må få i deg masse proteiner mens du trener fremover (2g/ kg kroppsvekt) - ellers vil kroppen ta energi fra muskelmassen istedenfor fettet.
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fullkorn Ris vs Poteter? på: 18. april 2013, 02:39
    Ris ftw  Cool

    Hvorfor det? Det er altfor mange som hører på råd fra venner og kopierer andre uten å sette seg inn i temaet. Det kan fungere bra for dem, men ikke nødvendigvis for deg. MorePain er et fint eksempel. Som nevnt ovenfor anbefaler han ris utelukkende fordi han har sett andre gjøre det. Husk at proffe utøvere har sittet og regnet ut næringsstoffene i hvert eneste måltid spesialbygget for dem selv. Derfor fungerer det bra for dem.

    Tanken her er at du bygger muskler fortere hvis du ligger i et kalorioverskudd. Men dersom du ligger for høyt risikerer du bare å legge på deg ekstra kroppsfett. Du burde ikke ligge på mer enn 500 kcal over ditt behov. Alt over blir da mest sannsynlig utelukkende omgjort til fett.

    Poteter inneholder mindre energi per vektenhet og flere vitaminer og mineralstoffer per kalori sammenlignet med ris. Hva som passer for deg kommer helt an på hvordan du spiser iløpet av en dag. Dersom du har vanskelig med å spise nok til vanlig kan du vurdere å spise litt ekstra ris ved siden av, nemlig fordi det inneholder mange flere kalorier. Dersom du ikke sliter med dette, og allerede får i deg nok kalorier og proteiner, burde du definitivt velge poteter.
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fullkorn Ris vs Poteter? på: 17. april 2013, 02:53
    Spørs hva målet ditt er. Poteter inneholder færre kalorier og inneholder mer vitaminer. Ris bidrar omtrent kun med ekstra energi (kalorier).

    Jeg vil uansett anbefale poteter framfor ris eller type pasta. Potet eller ris burde uansett ikke utgjøre mer enn 2/3 av tallerkenen. Resten burde bestå av mye sunt kjøtt og grønnsaker.
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: mat med kreatin? på: 04. april 2013, 01:46
    Noen som vet om en slik tabell hvor man kan se hvilke matvarer som inneholder mest kreatin? Vil man ikke innta nok kreatin i et vanlig kosthold?
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kalorioverskudd for å bygge på: 01. april 2013, 23:05
    Er ikke proteinene byggesteinene? Så selv om jeg får i meg 2 gram proteiner per kg så vil jeg ikke vokse dersom jeg ikke ligger i kalorioverskudd?
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Kalorioverskudd for å bygge på: 01. april 2013, 22:41
    Må man ligge i kalorioverskudd for å bygge muskler?

    Si at kroppen min trenger 2500 kcal iløpet av en dag, og jeg får i meg nøyaktig den mengden. Vil jeg fremdeles vokse gitt at jeg får i meg nok proteiner, eller vil jeg ligge på samme nivå?
    13  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Lunsj ved biorytmedietten på: 01. april 2013, 20:12
    Til de av dere som følger biorytmedietten; hva spiser dere til lunsj?
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Mat rik på myse/kasein på: 01. april 2013, 12:21
    Jeg lurer på hvilke matvarer som inneholder store mengder myse og hvilke som inneholder store mengder kasein? Hadde vært fint å få innspill på hvilke matvarer som er godt egnet som kveldsmat, og hvilke som egner seg rett etter trening.
    15  Kosthold / Kosttilskudd / Proteinfabrikken i Oslo på: 31. mars 2013, 17:44
    Er på utkikk etter Whey Tech fra Proteinfabrikken. Vil helst kjøpe den i butikk. Vet dere om noen utsalgssteder i Oslo som selger Proteinfabrikken sine produkter?
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!