Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Styrkeløft / Trenger en styrkecoach til leie! på: 04. februar 2014, 15:21
    Hei alle sammen!

    Jeg har ansvaret for en vekttreningsklubb der jeg jobber, dette er da et "bedriftsidrettslag".
    Mye av det jeg ser av trening i vektrommet er dårlig form i øvelser, dette vil jeg gjøre noe med.

    Derfor vil jeg leie inn en som jobber med teknikk rettet mot vektløfting, som knebøy, mark og benkpress spesielt.
    Jeg har allerede kontaktet Erik Sandvik, men prisen var litt dyr i forhold til budsjett klubben har fått tildelt.

    Er det noen som kan anbefale en god coach, vi kan leie til 2 samlinger a 2 timer?

    Erfaringen til de i klubben er meget variert, noen kan en del mens andre er rimelig ferske i trening med vekter.
    Så det vil nok bli noen oppfølgingspørsmål fra deltakerne.

    Det hele vil foregå på Kolsås utenfor Sandvika, så personen må ha mulighet til å reise dit.

    Alle tips mottas med takk!

    Mvh
    Gjermund Kristiansen
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kost, helse og julefett på: 26. november 2012, 14:58
    At foredragsholderen bruker filmen supersize me som kilde for å underbygge det han sier, ødelegger en hver form for troverdighet hos meg. Den filmen er ubrukelig propaganda fra start til slutt

    Nå er det vel ikke slik heller at foredragsholderen forankrer det han lærer bort i fordraget fra sin vidsom etter den filmen, følte heller han hadde det mer som en god veilleder på at de raske karbohydratene er mer skadelig for kroppen i overdreven mengde enn visse andre typer næringsstoffer.

    Jeg følte dette var en seriøs type som kunne vise til flere år som lege og lektor innenfor fagområde samt også flere andre god kilder til informasjon.
    Han retter seg mot karbohydrater, men spesielt raske karbohydrater som en skadelig kilde til næring. Det har jo vært kjent lenge som relativt usunt og jeg har vertfall lært helt siden jeg var barn at ting som typisk inneholder mye sukker er usunne matvarer.
    Dette er for meg helt troverdig.
    Hans anbefaling om 30% karbo er kanskje litt streng, jeg mener komplekse karbohydrater kan være en veldig positiv ting, spesielt for aktive mennesker. Så med noen modifikasjoner høres dette veldig fornuftig ut for min del.
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 18. november 2012, 12:50
    Ok, beklager at kilden jeg brukte kan fremstå som useriøs, poenget mitt var at man kan finne drøssevis av kilder om akkuratt det emnet.
    Her er 2 til jeg fant i farten kreditert forfatter og publisert på en pålitelig side så vidt jeg vet.

    http://ndla.no/nb/node/3350

    http://snl.no/.sml_artikkel/stoffskifte
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 17. november 2012, 16:29
    Problemet med den der er at den ikke inneholder verken navn på forfatter eller noe kilder. Mulig det står mye bra der, men det gidder jeg ikke finne ut når formatet er såpass useriøst.

    Sitter vi ikke på et forum og utveksler meninger og ideer?
    Må være frustrerende når du sjeldent kan vite om informasjonen du får her er "seriøs".
    Som sagt er det veldig enkelt og finne masse informasjon om dette temaet, hvis man er interessert i emnet selvsagt.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 17. november 2012, 14:56
    Ser at min påstand om at ikke insulin har noe med omdannelse av karbohydrater til fett ikke er korrekt.

    Insulin har først og fremst en lagringsfunksjon som det fremkommer over her. Et forhøyet insulinnivå vil gjøre at fett ikke like lett slippes ut av fettcellene og at frie fettsyrer blir lagret i fettcellene. Fettforbrenningen blir kraftig redusert om man stadig går rundt med forhøyede insulinnivåer.
    Omdannelse fra glukose til fett er ikke spesielt uttalt. Det som skjer når alle tre næringsstoffene er tilstede, er at kropppen foretrekker å bruke karb som energikilde. Er dette inntaket så stort at det dekker energibehovet, vil ikke fett brukes til det formålet og vil lagres. Er det totale kaloriinntaket større enn behovet, blir naturlig nok fettcellene større.

    Det er ikke vanskelig å finne informasjon vedrørende omdannelse av glukose til fett, det er bare å søke akkuratt på det så kan man finne mange artikler og studier ang. nettopp det.
    Dette er den første jeg kom over : http://www.idrettogtrening.com/tekster/neringstoffer.html
    "Ved overskudd av sukker i kroppen og fulle glykogenlagre vil glukose bli tatt opp i fettvev. Man kan øke fettmassen ved å spise mye karbohydrater. I fettcellene omdannes glukose til alfa-glycerolfosfat og fettsyrer som lagres som triglycerider i fettcellene. Det er et sentralt poeng at fettcellene bruker alfa-glycerolfosfat, et biprodukt av glukose i stedet for glyserol. Opptak av glukose i fettvev er insulinavhengig og dannelse av fett er derfor avhengig av høyt blodglukose nivå. Glukose er helt essensielt i forhold til lagring av fett."
    Så jeg vil nok heller si at omdannelse fra glukose til fett er relativt godt omtalt.
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 16. november 2012, 11:53
    Liten spesifisering til det om at behandling av mat forringer næringsstoffene.
    Tenker her først og fremst på varmebehandling av mat.
    Jo lenger man koker/steker osv jo mer forringer man næringsstoffene.
    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Norsk kaloriteller side? på: 16. november 2012, 11:44
    Hei! Jeg leter etter en norsk side hvor det er listet alt av mat som jeg kan søke etter som sier akkurat hvor mye kalorier, proteiner, fett og karbohydrater det inneholder? Til når jeg skal telle kaloriene/proteiner/fett/karbo jeg får i meg i løpet av dagen.

    (Hvis noen vet om en app også, så hadde det vært kjempeflott)

    Noen som vet om en bra side?

    Somebody.no er en bra side, den koster dog 180,- i måneden tror jeg det er.
    Har planer om å sette opp en gratis side, men det er en stund frem i tid til den blir oprasjonell Smiley
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 16. november 2012, 09:34
    Så du mener altså at dersom du spiser et hamburgerbrød alene som et måltid og i et annet måltid spiser det samme hamburgerbrødet med en karbonade imellom, så vil disse måltidene resultere i like rask blodsukkerstigning med påfølgende høy insulinutskillelse?

    Det er det jeg mener ja, jeg har hatt problemer med veldig høyt blodsukker selv og loggført tusentalls målinger. En av tingene jeg har sjekket er hvordan bloduskkeret svinger ved inntak av forskjellige matvarer. Min loggføring viste at jeg ikke fikk noe lavere blodsukker ved å innta noe i tillegg til karbohydratkilden. Jeg har heller ikke sett noe forsking som viser til at det skulle gjelde. Det som derimot er en sannhet i dette er at mat med karbohydrater som i tillegg er naturlig rikt på fett vil gi en lavere blodsukker stigning. Dette har jeg også testet og funnet å stemme med mine målinger.

    Insulin har for øvrig ingenting å gjøre med at karbohydrater omdannes til fettsyrer.

    Insulin har alt å gjøre med at karbohydrater omdannes til fett i kroppen.
    Hadde det ikke vært for insulin så ville du ikke lagret fett i kroppen.
    En av symptomene på at man er i ferd med å utvikle diabetes er vektnedgang, noe jeg merket selv da jeg kunne gå ned i vekt selvom jeg hadde fått i meg 3-4000 kalorier i gjennomsnitt på 1 dag ila 1 uke.
    http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Karbohydrater--fiber/Glykemisk-indeksbelastning/GI-og-hormonbalansen/
    "Insulin bidrar til økt fettdannelse ikke bare ved å frakte glukose raskt og effektivt inn i cellene, men også ved å stimulere enzymet lipoprotein lipase. Insulin er et anabolt hormon, d.v.s. det bygger opp kroppsmassen. Så lenge det finnes for mye insulin i blodet (over fastenivået) forbrenner ikke kroppen fett, men vil tvert imot danne mer fett."

    Selvfølgelig er det sunnere med mat som har lav GI, men dette er jo en tredjevariabel som ikke har noen direkte sammenheng med GI. Mat med lav GI har en tendens til å være mindre behandlet og inneholder mer mikronæringstoffer, hvilket er en god ting.
    Om man liker bakte poteter bedre enn kokte eller kokte gulerøtter bedre enn rå, er ikke det noe dårligere valg selv om GI er forskjellig.

    Hvis man først skal følge en GI diett så vil det ha mye å si om man velger kokte eller rå gulerøtter. Jo mer du behandler mat jo mer forringes næringsstoffene også i maten så jeg vil si at uansett hva slags diett du skal velge burde maten bli behandlet minst mulig (man skal selvsagt gjennomsteke kyllingen sin o.l. med hensyn til bakterier).
    Bakt potet er også forøvrig en potet som blir kokt i sølvfolien, så en bakt potet vil kunne gi samme GI verdier som en kokt potet.
    Steker du derimot poteten i en stekepanne (ikke frityr) så vil GI være mye lavere.
    Lav GI = lengre tid for opptak av karbohydratene = lengre tid for kroppen å metabolisere energien.
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. på: 14. november 2012, 21:54
    GI er verdiløst siden man aldri spiser matvarer alene. Når en matvare med en gitt GI spises sammen med andre ting, vil ikke GI verdien være gjeldende.

    Det kan man ikke si som en sannhet.
    Hvis du skal slenge i deg 50 gram sukker, så vil insulinet hoppe like mye for å ta seg av karbohydratene som når du spiser det med rabarbara.
    En matvare kansellerer ikke den andre matvaren sine verdier.
    Som at noen påstår hvis man har raske karbohydrater sammen med en høy andel fett så vil ikke insulinet hoppe like mye i være.. det er ikke sant.

    Og som jeg ser i disse studiene så vises det til marginalt mer vektnedgang, så da er det jo altså en nedgang der selvom den er aldri så liten.
    Studiene er også mangelfulle samt at mennesker har veldig store individuelle forskjeller som dikterer hvordan kroppen håndterer karbohydrater og insulinregulering.

    Mat med høy GI vil gjøre at kroppen kjører på med insulinproduksjon, da gir man kroppen en fin anledning til å lagre fett i en fei (karbo gjøres om til fett ved hjelp av insulin).
    Mat med lav GI vil ta lengre tid å absorbere/fordøye og du gir kroppen din tid til å bruke energien du putter i deg.
    Hormoner er mer stabile med lav GI kost som vil gi deg en bedre forutsetning for å brenne fett og bygge muskler.
    Også vil man jo føle seg mye bedre når kroppen er i balanse Smiley

    Men som med alt annet finnes det mennesker med genetiske fordeler, noen kan putte i seg omtrent hva de vil og likevel bli 100år uten helseplager.
    Noen får diabetes bare av å se på sukker.

    Mange andre studier konkluderer med at det er mange fordeler med mat som har lav GI kontra høy GI.
    Det er vel egentlig nok å se på hvordan mennesker med stort sett høy GI kost ser ut mot de med stort sett lav GI kost. Det er ikke så vanskelig å se hva som er sunnest?
    10  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: STICKY : Fedme og insulinresistens på: 14. november 2012, 12:41
    ii nå ser jeg at dere har skrevet om pcos. ser det står at styrketrening er det som trengs,
    men vet noen noe om dietten også?
    noe mer spesifikt enn den vanlig lavkarbo?

    Nå er dette en "gammel" tråd men jeg har fått litt erfaring på emne siden jeg ble målt med 15.6mmol/l "fastende" blodsukker for snart 2 år siden.

    Lavkarbo vil ikke nødvendigvis hjelpe deg med å bli kvitt insulinresistens ettersom man tradisjonelt øker inntaket av fett i kostholdet for å komme opp i nok kalorier.
    Men det kan absolutt hjelpe deg på vei, spesielt med et kalori underskudd (ved type 2 diabetes burde man som regel slanke seg litt i denne sammenheng).
    Det som har hjulpet meg mest når det kommer til trening er høy intensitet intervaller og vektløfting/styrketrening. Gjerne ikke mindre enn 3 ganger i uken Smiley

    Når vi kommer til kosthold er det mye man kan gjøre.
    Finn ut hvilke matvarer som har lavglykemiske karbohydrater og høyt fiber innhold.
    Jeg fikk høre at man må holde seg unna brød, pasta, potet osv.. dette er dog en stor del av kostholde mitt og jeg har ikke hatt noe problemer med blodsukkernivå på halvannet år.
    Brød? Spis brød uten hvetemel og sukker, finn de som er rike på fiber og bruker hele korn.
    Rug, kli og bygg er bra kilder og har lavere glykemisk indeks enn hvete og havre.
    Potet? Ikke kok poteten, stek de.. når man koker poteten i lang tid som nordmenn gjerne gjør øker den glykemiske indeksen betraktelig. Steker man den vil den ha en lavere GI, behold skallet på for næringsstoffer.
    Pasta? Her bør man underkoke pastaen og holde seg til kun fullkorn, ved underkoking kan man få en mye lavere GI enn når pastaen for mange er ferdig koktl.
    Noen matvarer som er naturens egne insulin regulerende kilder :
    Kanel, løk og squash er noen, grønnsaker generelt er en veldig god ide!
    Jeg har laget meg en liste over lavglykemiske matvarer og spiser mye god mat vær dag Smiley

    Karbohydrater er ikke nødvendigvis fienden her, men man må ha komplekse karbohydrater, høyt fiberinnhold og høy næringstetthet i matvarene. Ikke hvetemel og sukker.
    Søtning som kan fungere er Splenda, Stevia, Natreen og Sukrin.
    En gjennomsnittlig dag ligger jeg på 300gr karbohydrat, 160 gram protein og 80 gram fett.
    Dette fungerer veldig bra for meg nå, men i starten ved en diagnose burde man ligge på mye mindre karbohydrater, og hvis man må øke fettinnholdet i maten så burde man holde seg til raps, oliven, kokosolje o.l. sunne fettkilder. Ikke ribbefett Wink

    En annen ting som også kan hjelpe veldig bra på å øke insulinsensitivitet er periodisk faste.
    Det er veldig mange forskjellige måter å gjennomføre periodisk faste på, så da anbefaler jeg å undersøke hva som passer best for seg selv.
    En dokumentar om temaet jeg vil anbefale er "Eat, Fast & Live Longer" av BBC Horizon (finnes på youtube).
    Det er ikke fremgangsmåten jeg bruker men dokumentaren gir mye god innsikt og informasjon i teorien, lettfordøyelig.

    Håper dette var noe til hjelp for noen der ute, lykke til med blodsukker reguleringen! Smiley
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Bodybuilding fòr man kan ta med på jobben for så å spise før trening på: 08. november 2012, 20:42
    Jeg synes han karen her har veldig mye bra tips, og denne videoen retter seg mot de som har dårlig tid til å ordne mat med god næring. Sjekk ut videoen, bra tips til å få nok protein etc han kommer med!
    http://www.youtube.com/watch?v=qRQxIcbIT3A&feature=share&list=SP260BDC4AA05FCCA6
    12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvor mye protein skal jeg få i meg? (have mercy :) på: 08. november 2012, 15:48
    Her er det vel ikke noe fasit, alle er forskjellige og har forskjellige behov.
    30gr protein vær 3-4 time kommer man langt med for å bygge muskler.
    Selvfølgelig hvis man bruker ulovlige hjelpemidler så trenger kroppen mer..
    Men proteiner i forhold til vekten man har sier ikke noe om hva man faktisk trenger, har man 20% kroppsfett er ikke behovet det samme for en med 6% kroppsfett sett at de begge veier 100kg.
    Spiser man for mye proteiner kan de gå utover nyrene på lang sikt så man vil jo ikke det heller.
    Loggfør treningen din og hva du spiser, se hvor mye protein du får i deg ila dagen og hvor mye du øker i styrke. hvis du får i deg 200 gr protein og har bra økning så kan du prøve å redusere mengden en 10-20 gram og så forsøke en periode med det og se om du øker like mye styrke. Hva man trenger er individuelt så man må prøve seg frem litt og ikke se seg blind på hva alle andre sier er bra (som kommer til å variere ekstremt mye).
    13  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 07. november 2012, 14:06
    Hei!

    Det er nok ikke triceps senen som spretter over, for den er ganske stor og stabil.
    Mest sannsynlig er du for spend i visse underarmsmuskler, og dette fører til symtomene dine. De spretter ikke ut av posisjon, men en sene kan forflytte seg over en benbit/knøl, og da får du den følelsen.

    Masser deg selv oppover underarmene  , særlig på innsiden og utsiden av albuen. Det kan være vanskelig å gjør dette selv, men test det ut, så får du heller oppsøke hjelp om det er for plagsomt.

    Takk for svar! Dette skal jeg prøve og se hvordan det går! Smiley
    Jeg tror heller ikke det er triceps senen, men det kjennes ut som en sene e.l. som går i gropen på innsiden av albueleddet flytter seg inn og ut av "gropen".
    Legger ved en link der man kan se "senen" jeg snakker om går fra bakside av armen og ned til underarm via "gropen".
    http://www.klokavskade.no/upload/Skadefri/bilder/Kroppsdeler/Golfalbue.400.jpg
    14  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 30. oktober 2012, 21:24
    Hei!
    Jeg har et problem med albuene min som jeg ikke har funnet noe godt svar på.
    Når jeg utfører franskpress eller triceps nedpress for eksempel så virker det som det er en sene som spretter ut fra sporet i albuen og når repitisjonen er er på vei til å bli gjennomført så spretter senen tilbake.
    Det er ikke vondt, men bekjymrer meg litt og gjør at jeg ikke bruker hele bevegelsesmønsteret i visse øvelser.
    Vet du hva dette er og eventuelt hva som kan gjøres for å forbedre det?
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Blodsukker ved IF på: 08. august 2012, 09:38
    I tillegg vet vi jo og at protein vil senke en matvares GI (som dermed gjør GI lite relevant om det ses på i et sammensatt måltid og ikke for seg selv). Så man kan absolutt påvirke opptakstiden til karbohydrater også.

    4. GI values affected by combination with other foods
    While tests for Glycemic Index are usually done on individual foods, we often consume those foods in combination with other foods. The addition of other foods that contain fiber, protein, or fat will generally reduce the Glycemic Index of the meal. The GI of this "mixed meal" can be estimated by taking a weighted average of the GI's of the individual foods in the meal. However, this averaging method may become less accurate as the total percentage of carbohydrate decreases. Therefore, foods like pizza often create a higher glycemic response than the simple weighted average of the ingredient GI's would predict.


    http://nutritiondata.self.com/topics/glycemic-index

    Det kan bli sett på som misvisende, fett har også en tendens til å redusere GI i matvarer, men det er ikke noe man bør ta for mye til seg.
    Etter jeg fikk Diabetes 2 som jeg kan regulere med kosthold har jeg gjort veldig mange målinger på forskjellige måltider jeg spiser.
    Spiser du pizza med lite kjøtt og fint hvetemel så vil det skyte blodsukkeret ditt i været, slenger du på 100gr biff så vil det fortsatt gjøre det samme.
    Kroppen din henter opp raske karbohydrater uansett om det er fett eller proteiner i måltidet.
    Men noe sannhet er det i det, atkins bruker jo dette prinsippet med høyt fiberinnhold reduserer opptak av karbohydrater.
    Eksempelvis kunne 1 sjokolade hatt 50 gram karbohydrater og 25 gram fiber, så sitter du igjen med 25 gram "netcarbs" som er det kroppen tar til seg av karbohydrater.
    Men dette har også noe med at kroppen ikke klarer å fordøye fiber (som kan måles som karbohydrater) i like stor grad som for eksempel sukker.
    Så her vil jo 50 gram av karbohydratene være fiber.. Da kan man ikke lage en sjokolade med 50 gram sukker, slenge oppi 25 gram fiber og regne med at det vil utligne karbohydrat opptaket ditt.
    Samme kan du si om fett og proteiner, uansett om du har mye av det i forhold til karbohydrater i et måltid, så kan du banne på at kroppen din suger til seg karbohydratene og øker blodsukkeret ditt iht. mengde og type karbohydrater.
    1kg biff med 50gr sukker vil fortsatt få blodsukkeret ditt til å skyte i været selvom det er relativt lite sukker i forhold til biff.. satt litt på spissen Smiley
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!