Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: Finne igjen formen???????? på: 09. august 2019, 13:37
  Hei!

  Oftest årsak til stagnasjon er mangel på variasjon. I tillegg kan variabler som søvn, manglende restitusjon, privatliv med stress og annet "hengende" ofte påvirke treningen. Til tider kan også for mye trening også slå ut negativt om man ikke lar kroppen hente seg inn mellom slagene, eller at man over tid sitter med en sliten kropp fordi man ikke har tatt seg tid til å la kroppen komme seg.

  De gangene jeg selv har opplevd stagnasjon har jeg alltid tatt en ærlig runde med meg selv.
  1-Når jeg trener, trener jeg produktivt, eller har det vært halvhjertet? Hvis så, hvorfor?
  2-Spiser jeg bra? Hvis ikke, hvilke endringer kan jeg foreta for å preservere et godt regime for å gi kroppen det den skal ha?
  3-Får jeg nok hvile og hvor "verdifull" er hvilen jeg har? Her tenker jeg ikke bare søvn, men hviledager, deload-perioder hvor jeg tillater kroppen å hente seg inn skikkelig. Her kan du lese litt rundt på denne artikkelen som omfatter nervesystemet og dens funksjon for økt muskelstyrke med restitusjon som variabel; https://www.treningsforum.no/php/art.php?id=27
  4-Er treningsprogrammet mitt bygd opp mot forventningene jeg har til utbyttet? Skal du bli sterk i benk, ligger programmet til rette for akkurat dette?
  5-Finnes det andre variabler som kan påvirke utbyttet mitt negativt? Sett fra et privat perspektiv. Av og til kan stressmomenter fra livet også påvirke deg fysisk.

  140 i benk er en imponerende bragd du skal være stolt over. Hvor mye tro har du på deg selv til at du klarer mer? Når du legger f.eks 145 på stanga, hvor mye tror du på selv at du klarer det? Utrolig nok som det er så kan faktisk den mentale begrensningen man har til seg selv bestemme utfallet for løftet. For å ta et eksempel;
  -En god venn av meg klarte aldri å løfte 120 kg i benkpress. Dette pågikk veldig lenge. Vedkommende kunne fint kjøre 10 rep på 110 kg og ta repetisjoner på 115, men så fort 120 ble lagt på stoppet det helt. Så, en gang hvor han ikke var klar over det la jeg på 2 stk 5 kg-skiver på når han skulle ta 110 kg. Han tok den gang 3 repetisjoner med 120 hvor han mente at 110 kg føltes litt tyngre ut enn vanlig. Hvordan har dette seg? Mentale begrensninger.
  Hvis du er fastsatt på du ikke kommer over 140 kg kan det å jobbe med sin egen selvsikkerhet på at du kan løfte mer være nok.

  Benkpress på kloss kan også bidra, hvor du reduserer kloss-tykkelse over tid til du løfter fra brystet.
  Noen ganger kan også teknikk, kartlegging av hvilke faser i løftet man er svakest og styrking av disse være ting man kan se på. Ta gjerne med en treningspartner for perspektiv på teknikk, evt få noen instruktører til å vurdere løftet.  For det første er jeg ingen sertifisert ene eller andre, så her har jeg kun egenerfaring som fundament for utsagn, men trent aktivt målrettet i 11 år, så helt fattig for erfaring er jeg ikke.
  Håper noe av dette er til hjelp og lykke til mot NM!

  Mvh,
  Kim Roger Kvam
  2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: helt jævlige gener, er steroider håpet mitt? på: 08. januar 2016, 19:33
  hvordan kan jeg miste fett fort uten å telle kalorier/macros? det er jævla stress å telle kalorier/macros

  Fettfjerner. Zalo skal funke, 2 gode munnfuller hver dag.
  Omega3-kapsler rektalt er også en metode noen velger.


  burde jeg løfte tilfeldig vekter til failure eller telle sets og reps og alltid prøve å gå opp i vekt (når jeg klarer antall sets og reps)

  hva er best for max gains. failure eller progressive overload?

  Finn din arbeidsvekt og noter ned denne, øk taktvis etterhvert som du føler du mestrer en bestemt mengde.

   Ting tar tid 'nontheless".
  Cluet ditt for å vokse er å utsette kroppen for et "stress" den ikke er vant til, der den naturlig vil prøve å tilpasse seg det. Korrekt ernæring, kontinuerlig trening, interesse og din vilje er det som bestemmer progresjonen. Over tid er det din evne til å trene med kontinuitet og vilje om oppnåelse som bestemmer utfallet.
  Den hjelper ikke å kjøre nåler i rumpa, kjøpe et koffertsett med manualer og curle dagen lang på sengekanten. Det kreves mer. Les deg opp og prøv å lær. Og det er et hav av informasjon der ute.
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: helt jævlige gener, er steroider håpet mitt? på: 08. januar 2016, 13:18
  At steroider er eneste utvei er i overkant idioti. Du er 16 og alle 'midler' du trenger vil kroppen din bidra med naturlig.
  Her klarer folk med fysiske mangler og defekter å redusere vekt, ikke så lenge siden jeg så en video av en med CP som sleit opp noen hantler. Også skal de med godt utgangspunkt ty til steroider pga motgang. Sett deg ned å les på problemstillingene, skaff deg oversikt over hva du spiser og hvordan du trener, deretter prøv å finne ut hvilke tiltak som burde foretas. Ovennevnt er energi inn/energi ut-prinsippet nevnt. Kom deg i aktivitet, kardio, tren godt og kontinuerlig, sov som en stein og hold kursen. Så skal du se over tid at du slipper å trykke i deg noe som helst.


  M.a.o, ligg unna steroider Smiley
  4  Generelt / Loggbok Online / Tartarus Treningslogg 2016 på: 06. januar 2016, 23:44
  Nå er det drøye 3 år siden sist jeg var aktiv bruker på TF, og en trofast hund vender som regel tilbake der han finner maten. For meg som var oppvokst i et fjellhøl i Sør Trøndelag der eneste fysiske kilde til informasjom var en tynnfeit gymlærer som luktet billig sprit og tobakk, så var det Treningsforum og dets brukere som ga meg linjene å følge.

  Treningen de siste årene har vært som aller fleste har hatt, både gode og dårlige tider. Men er man lojal mot jernet er jernet lojal mot deg. Hovedmålet mitt som nybegynner har med tiden forandret seg fra den typiske "schwær" til mer den gjennomførte gode formen og fysikken. En ting er å vokse, en annen er å kunne flytte på daukjøttet. Som en god kompis og 'gym-kriger' sa en gang, "manj må kunj pul å uten atn ska dra på sæ infarkt. Bli bare styr"

  Godt er det å se at mange av de som var her før er her fortsatt, og når ola og kari nordmanns syn på trening har kommet dit dagens treningsbilde er, er det godt å vite at folk er like ivrige til å hjelpe og lære bort.


  Så, over til dagens økt. Siste mnd har vært som så grunnet travle jobbdager og tette turnuser. Den universale sluttdatoen for prosjekter og jul. Styrken som alt annet har ramlet noe av og første runde med benkpress 01 januar fikk meg til å se ut som en 80åring med et alvorlig tilfelle av parkinsons. Men som før jevner dette seg ut.

  Dagens:

  Benkpress:  (Gradvis økning)
  100,00x1x5
  110,00x1x5
  120,00x3x3/ toppsett (øk)
  110,00x1x3
  100,00x1x8
  60,00x1x Failure

  Brystpress (maskin):
  72,50x4x15 (øk)

  Incline Hantelpress:
  35,00x3x12

  Hantel flyes:
  17,50x4x15

  Pushups:
  KV x3xMaks rep

  Geriljakardio (8 intervall).
  5  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Opp i vekt! på: 06. januar 2016, 23:12
  Du som alle andre har et vist antall kalorier din kropp trenger for å opprettholde det den har. Spiser man mindre vil kroppen finne disse kaloriene (energien) en annen plass, som fett og muskler. Vil man istedet opp i vekt trenger man enkelt nok mer en man forbruker. Ta også hensyn til ditt aktivitetsnivå, har du et veldig fysisk yrke f.eks krever dette såklart litt mer energi enn noen som sitter i ro en hel dag osv.
  Å skaffe seg en oversikt over kaloriinntaket er derfor noe du bør gjøre, derav kan du selv justere opp og ned dette etter behov.

  Dernest kan man ikke få lagt nok trykk på næringskildene man benytter seg av, råvarer.

  7 måltider er veldig bra, men når du sier du ikke klarer å gå opp i vekt med 7 måltider må man se på hva disse måltidene består av.

  Superspurv her ovenfor har et godt poeng når det kommer til kosttilskudd. Spiser man nok skal det ikke være et behov, men det er der igjen ikke noe negativt å ha f.eks en proteinshake for hånden den gangen man ikke skulle rekke et helt måltid.
  Hovedfokuset ditt nå bør ligge i å komme godt i gang med både det trenings og ernæringsmessige kontra hvilke tilskudd du skulle trenge. Multivitaminer, fettsyrer og evt noe mineraler kan være greit å ha.

  En erfaring jeg har bitt meg merke i i årene er at det er ikke store 'forandringen' i et godt kosthold som skal til for å øke vekten. Fetere og mer energirike næringskilder i kosten kan utgjøre en god del på totalsummen på slutten av en dag. Nå skriver jo du at du er både laktose og glutenallergisk, noe som er et område jeg ikke er sterk på, så hvilke kilder du kan benytte deg av her vet du best selv.


  Om dette var til mye hjelp er som så, men noen greie retningslinjer  Smiley

  6  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kosttilsud , utgått på dato farlig å ta ? på: 06. januar 2016, 15:30  Har selv brukt tilskudd som er noen mndr gammelt, og har fortsatt helsa i behold. Kvalitetsmessig stiller jeg meg uvitende da dette er noe du må høre med produsent om. Personlig hadde jeg trolig gått for innkjøp av et nytt produkt da 3 år er relativt lenge. At produktet er bevart tørt og i pulverformat kan selfølgelig ha positiv innvirkning på holdbarheten over en tid, men det er fortsatt et råprodukt Smiley
  7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trenger seriøse råd på: 19. desember 2013, 22:52
  Dørstokkmila etter en skade kan være tung å gå, men det hele summer seg ned til hvor mye du vil dette.
  En ting jeg gjorde var å se tilbake på meg selv, hvor jeg var og hvor hardt jeg jobbet for å komme dit. Og om jeg hadde tenkt å la en midlertidig skade ta det fra meg uten videre.
  Prøv å vekke følelsen av at du vil dit du var, om ikke lengre og bedre. Finn motivasjon i din egen vilje og selvtillit, så skal du se at du er under jernet om ikke lenge Wink

  Lykke til!
  8  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Mutant Gainer og kreatin på: 18. desember 2013, 23:13
  Dosering står beskrevet på emballasjen.
  Normalt er det noen dager "opplading" der man tar en større mengde fordelt på flere ganger i døgnet, for så å kutte ned mengden etterhvert


  Denne kan også være til hjelp:

  http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=6691.0
  9  Trening / Forum for ungdom / Sv: Spørsmål om progresjon i benkpress på: 18. desember 2013, 21:37
  "cluet" for progresjon er kontinuitet i treningen og variasjon. Så alt du gjør "annerledes" mtp vektmengde, sett ,rep etc er med på å skape progresjon. Viss denne fremgangsmåten fungerer for deg så fortsett med den.
  Personlig foretrekker jeg et ikke lineært program med variabel rep-oppsett der jeg er innom alt fra 15-20 rep og helt ned på 3. Samt at jeg prøver leve litt på intuisjons-prinsippet, der jeg øker i vektmengde etter behov eller taktvis ettersom jeg kjenner at jeg kan øke.
  Her kommer en notatbok godt med  Smiley

  progresjon er basert på kroppens evne til å tilpasse seg "stress" du utsetter den for. Kort sagt må du gi kroppen noe å tilpasse seg etter, dvs nye påkjenninger (variasjon)
  10  Trening / Forum for ungdom / Sv: Doorgym på gipsvegg? på: 18. desember 2013, 21:20
  om veggene raser sammen av din vekt bør enten du gå ned noen alvorlige kilo, eller komme dere ut av huset Wink
  altså dra-kreftene i apparatet vil sitte i overliggeren, noe som vil spare gipsen for påkjenning. Men se gjerne om dere får lagt noe mellom gipsen og apparatet så ikke det blir direkte fysisk press fra apparatet og i gipsen. Vær kreativ og tenk logisk Smiley
  Som nevnt, jeg vet ikke noe om hvordan å montere dette apparatet men utifra det jeg ser på bilder har satt meg opp en tanke om hvordan det evt kunne vært gjort
  11  Trening / Forum for ungdom / Sv: Doorgym på gipsvegg? på: 16. desember 2013, 22:56
  Nå vet jeg ikke noe om forankrings-løsningen på dette apparatet.
  Ut ifra det jeg ser på bildene på nettet virker det som apparatet festes i overkant av dør, noe som jeg vil anta gjør det mulig å forankre det i losholten (overliggeren) i veggkonstruksjonen over døren. Dette løser du med noen lengre skruer (50x90 etc) så dra-kreftene sitter i reisverket i veggen og ikke i gipsen. 
  Håper dette virket forståelig  Smiley
  12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Treningslogg jente på: 06. oktober 2012, 10:40
  Imponerende styrke! Smiley
  og selve poledancingen er jo fett, krever jo en syk kroppsvekt-beherskelse og kontroll! cred!

  Ingen "youtube-uhell" der stanga løsner i taket og du river ned alt inventaret på soverommet Grin ?
  13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Karl-Gunnar´s trenings-profil på: 05. oktober 2012, 09:30
  Dette er noe av det råeste..
  Respekt og ære for det nivået du var, og at du tydelig er i en form som de fleste 55åringer ser langt etter Smiley
  14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Ectomorph? på: 04. oktober 2012, 10:22
  Det er noe som heter -Ectomorph og er heller en "teori" enn en myte. Ectomorph er en av 3 "Somatotyper" som skal stå for en enkelt fysisk karakteristikk og respondering.
  Denne teorien ble offentliggjort av den Amerikanske psykologen William Herbert Sheldon tidlig på 40tallet, og går inn under  "Constitutional Psychology" (the systematic attempt to account for such psychological variables as temperament and character in terms of bodily shape and organic function)
  Som storkman nevner, for å få mer definert muskulatur er du avhengig av å redusere fettmengden på kroppen. Dette gjøres ved justere ned energiinntaket til et bestemt nivå under det kroppen skal ha i utgangspunktet. Skal du opp i vekt setter du opp inntaket til et bestemt nivå over.
  Går du ikke opp, spis mer. Går du ikke ned, spis mindre. Energi inn, energi ut.

  Men at du ikke blir definert av at du har "lang muskulatur" tror jeg nok ikke. Smiley
  Alt er avhengig av hva og hvordan man spiser når det kommer til slikt.
  Hadde jeg vært deg ville jeg tømt på med mat og istedet brukt tiden fremover på å bygge. Ikke blir det bare artigere å redusere fettet senere, men jeg vil garantere at du vil øke i styrke også. Dessuten er det vinter, og strandformsesongen er over for i år Wink
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Quadzilla mot pallplass i NM! på: 04. oktober 2012, 09:49
  Er kun kaliber nå, de sponser meg og det er faen så bra å trene der:o!
  Hærlig miljø og bra utstyr med løfteplattform og ro maskiner:p

  I see, du får drop'e innom en gang du er i nærområdet å tømme i deg litt av Tommy's styrkedrikk-kaffe med oss Wink
  Sider:
 • 1
 • 2
 • Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
  Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
  Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

  Hvordan få mer ut av markløft?

  Trening27.05.202040

  Slik får du mer ut av markløft.
  Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.