Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Friidrett / Sv: Hurtighet for fotballspillere på: 05. november 2012, 17:17
    Takk for svar! Basert på det du sier er det kanskje smart med knebøy med lette vekter, fallhopp og skadeforebyggende styrke i starten? Kommer uansett til å kjøre et spenstprogram før fotballtreningene tror jeg, har hatt suksess med dette før. Blir dermed 2 ganger styrke, 2x ca 20 min med spenst (før fotballtreningene) og 1 spesifikk hurtighetsøkt i uka, tror du det blir for mye eller kan det være en fin start?
    2  Trening / Friidrett / Hurtighet for fotballspillere på: 05. november 2012, 16:48
    Postet denne i treningsprogram delen, men lager et lite emne her og, da det helt sikkert er mye kompetanse ute og går her:

    Jeg er en norsk 2. divisjonsspiller på 20 år som er helt avhengig av å forbedre styrke og hurtighet for å ta det neste steget. Sliter altså med hurtigheten, har god frekvens men svært dårlig spenst. Øvelser jeg regner som bankers i programmet mitt er knebøy og fallhopp, mens jeg også kommer til å følge olympiatoppens hurtighetsprogram for fotballspillere, som man kjører en gang i uka. Dette går ut på maks løp ca 30-40 m, med mye hvile i mellom- I tillegg kommer jeg mest sannsynlig til å kjøre enkelte spenstøvelser, som hopp med samla ben, tresteg og "hinking", før fotballtrening ca to ganger i uka. Er klar over hovedprinsippene i hurtighetstrening (maks arbeid, lange pauser, mye hvile).

    4x4 eller 2x10 knebøy (annenhver gang, 4x4 maks, 2x10 er med 50% av 1RM og blir utført som spensthopp)
    4x8 Fallhopp
    Utfall, 4x8 på hvert ben (med vekter)
    4x8 Innside/Utside lår (Maskin, annenhver gang)
    4x8 "Skudd" (Utfører skuddbevegelsen med vekt)

    Lurer først og fremst på hva som er for mye, for lite osv. Hadde altså vært utrolig fint med kommentarer og synspunkter på hva som kan gi optimal framgang. Det er eksplosivitet samt skadeforebyggende styrke som er målet. Alt av svar er ønskelig, på forhånd takk!!
    3  Trening / Treningsprogrammer / Hurtighet/styrke på: 05. november 2012, 16:43
    Hei!

    Jeg er en norsk 2. divisjonsspiller på 20 år som er helt avhengig av å forbedre styrke og hurtighet for å ta det neste steget. Jeg trenger derfor litt hjelp til å finpusse styrke-programmet mitt, da jeg har trent styrke i 3 år nå med veldig forsiktig framgang.

    Har pdd to økter jeg rullerer på, tar som regel hver økt to ganger i uka:

    Økt 1 (styrke overkropp):

    3x8 benkpress
    3x8 chins (overhånd, bredt grep)
    3x8 bicepscurl
    3x12 dips
    3x8 skråbenk
    3x8 roing
    3x8 Skulderpress

    Kjører core og balanseøvelser i pausene. Brukbart fornøyd med programmet, men føler selv at det kanskje kan være greit å variere litt, for eksempel kjøre en økt i uka med færre reps og tyngre vekter på enkelte øvelser. Kommentarer?

    Økt 2:

    Denne trenger jeg litt hjelp til. Sliter litt med hurtigheten, har god frekvens men svært dårlig spenst. Øvelser jeg regner som bankers i programmet mitt er knebøy og fallhopp, mens jeg også kommer til å følge olympiatoppens hurtighetsprogram for fotballspillere, som man kjører en gang i uka. Dette går ut på maks løp ca 30-40 m, med mye hvile i mellom- I tillegg kommer jeg mest sannsynlig til å kjøre enkelte spenstøvelser, som hopp med samla ben, tresteg og "hinking", før fotballtrening ca to ganger i uka. Er klar over hovedprinsippene i hurtighetstrening (maks arbeid, lange pauser, mye hvile).

    4x4 eller 2x10 knebøy (annenhver gang, 4x4 maks, 2x10 er med 50% av 1RM og blir utført som spensthopp)
    4x8 Fallhopp
    Utfall, 4x8 på hvert ben (med vekter)
    4x8 Innside/Utside lår (Maskin, annenhver gang)
    4x8 "Skudd" (Utfører skuddbevegelsen med vekt)

    Lurer først og fremst på hva som er for mye, for lite osv. Hadde altså vært utrolig fint med kommentarer og synspunkter på hva som kan gi optimal framgang. Når det gjelder styrketrening overkropp er jeg utelukkende ute etter duellstyrke, så en slags blanding av utholdende og maksimal styrke er målet. I ben er det eksplosivitet samt skadeforebyggende styrke som er målet. Alt av svar er ønskelig, på forhånd takk!!

    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!