for Melissa
  Visning av honnørposter for Melissa
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 16  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: vippa`s profil med bilde 29. august 2005, 16:47
    har satt opp en bra diett jeg nå,og for det andre melissa så er jeg ikke overvektig

    Øhm, neivel..  Huh

    dere må være ærlig med meg nå da,er all bran flakes egentlig dårlig?

    Det har jeg allerede svart deg pÃ¥!! Jeg vet ikke om du husker første gang du meldte deg inn her. Jeg prøvde Ã¥ hjelpe deg, men du ville ikke høre. Situasjonen var den samme da; du stilte mange spørsmÃ¥l, men hadde allerede alle svarene. Du var bombesikker pÃ¥ at du kunne fÃ¥ en kropp lik Mariannes pÃ¥ et par mÃ¥neder. SÃ¥ vidt jeg husker var mÃ¥let ditt flat mage innen 25. juni. Det er flere mÃ¥neder siden og du er fortsatt overvektig. Det har vel aldri slÃ¥tt deg at du gjør noe feil siden vekta ikke gÃ¥r nedover?  dry
    Honnør gitt av : Binais, 29. august 2005, 17:04
    17  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: vippa`s profil med bilde 28. august 2005, 14:35
    Slik jeg ser det, er det nytteløst å forsøke og hjelpe denne jenta her. Hun har vært innom utallige forum og terrorisert medlemmene (OK, kanskje jeg overdriver en liten smule, men jeg kan med sikkerhet si at jeg er ikke den eneste som blir kraftig provosert av denne typen oppførsel.) Du har blitt fortalt gang på gang hva som må til, men likevel står du på dine meninger. Jeg vet ikke hva den kunnskapen din er basert på eller hvor den kommer fra, men jeg syns virkelig du bør begynne å lese litt. Begynn på det helt grunnleggende om trening og kosthold og jobb deg oppover. Om et par uker, måneder eller år klarer du kanskje å sette sammen din egen fornuftige diett. Det er så mye lettere enn å følge en annen persons matoppsett. Jeg vet ikke hvor lenge du vil bære på de ekstra kiloene eller hva som må til for å motivere deg. Det er rett før jeg gir opp og for å være helt ærlig driter jeg egentlig i om du noen gang blir slank. Det er ikke jeg som er overvektig.

    Og du trenger ikke å sende meg flere PM og spørre hvorfor jeg er så spydig mot deg. Jeg er kun realistisk. Har prøvd å hjelpe deg flere ganger, men siden du tydeligvis kan mer om trening og kosthold enn meg, har mine forsøk mislykkes.

    Tror jeg gir meg for denne gang, men ønsker deg lykke til.
    Honnør gitt av : SilverFox, 29. august 2005, 10:21
    18  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: vippa`s profil med bilde 28. august 2005, 14:35
    Slik jeg ser det, er det nytteløst å forsøke og hjelpe denne jenta her. Hun har vært innom utallige forum og terrorisert medlemmene (OK, kanskje jeg overdriver en liten smule, men jeg kan med sikkerhet si at jeg er ikke den eneste som blir kraftig provosert av denne typen oppførsel.) Du har blitt fortalt gang på gang hva som må til, men likevel står du på dine meninger. Jeg vet ikke hva den kunnskapen din er basert på eller hvor den kommer fra, men jeg syns virkelig du bør begynne å lese litt. Begynn på det helt grunnleggende om trening og kosthold og jobb deg oppover. Om et par uker, måneder eller år klarer du kanskje å sette sammen din egen fornuftige diett. Det er så mye lettere enn å følge en annen persons matoppsett. Jeg vet ikke hvor lenge du vil bære på de ekstra kiloene eller hva som må til for å motivere deg. Det er rett før jeg gir opp og for å være helt ærlig driter jeg egentlig i om du noen gang blir slank. Det er ikke jeg som er overvektig.

    Og du trenger ikke å sende meg flere PM og spørre hvorfor jeg er så spydig mot deg. Jeg er kun realistisk. Har prøvd å hjelpe deg flere ganger, men siden du tydeligvis kan mer om trening og kosthold enn meg, har mine forsøk mislykkes.

    Tror jeg gir meg for denne gang, men ønsker deg lykke til.
    Honnør gitt av : Banned4Life, 28. august 2005, 18:07
    19  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: vippa`s profil med bilde 28. august 2005, 14:35
    Slik jeg ser det, er det nytteløst å forsøke og hjelpe denne jenta her. Hun har vært innom utallige forum og terrorisert medlemmene (OK, kanskje jeg overdriver en liten smule, men jeg kan med sikkerhet si at jeg er ikke den eneste som blir kraftig provosert av denne typen oppførsel.) Du har blitt fortalt gang på gang hva som må til, men likevel står du på dine meninger. Jeg vet ikke hva den kunnskapen din er basert på eller hvor den kommer fra, men jeg syns virkelig du bør begynne å lese litt. Begynn på det helt grunnleggende om trening og kosthold og jobb deg oppover. Om et par uker, måneder eller år klarer du kanskje å sette sammen din egen fornuftige diett. Det er så mye lettere enn å følge en annen persons matoppsett. Jeg vet ikke hvor lenge du vil bære på de ekstra kiloene eller hva som må til for å motivere deg. Det er rett før jeg gir opp og for å være helt ærlig driter jeg egentlig i om du noen gang blir slank. Det er ikke jeg som er overvektig.

    Og du trenger ikke å sende meg flere PM og spørre hvorfor jeg er så spydig mot deg. Jeg er kun realistisk. Har prøvd å hjelpe deg flere ganger, men siden du tydeligvis kan mer om trening og kosthold enn meg, har mine forsøk mislykkes.

    Tror jeg gir meg for denne gang, men ønsker deg lykke til.
    Honnør gitt av : Binais, 28. august 2005, 14:58
    20  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: vippa`s profil med bilde 28. august 2005, 14:35
    Slik jeg ser det, er det nytteløst å forsøke og hjelpe denne jenta her. Hun har vært innom utallige forum og terrorisert medlemmene (OK, kanskje jeg overdriver en liten smule, men jeg kan med sikkerhet si at jeg er ikke den eneste som blir kraftig provosert av denne typen oppførsel.) Du har blitt fortalt gang på gang hva som må til, men likevel står du på dine meninger. Jeg vet ikke hva den kunnskapen din er basert på eller hvor den kommer fra, men jeg syns virkelig du bør begynne å lese litt. Begynn på det helt grunnleggende om trening og kosthold og jobb deg oppover. Om et par uker, måneder eller år klarer du kanskje å sette sammen din egen fornuftige diett. Det er så mye lettere enn å følge en annen persons matoppsett. Jeg vet ikke hvor lenge du vil bære på de ekstra kiloene eller hva som må til for å motivere deg. Det er rett før jeg gir opp og for å være helt ærlig driter jeg egentlig i om du noen gang blir slank. Det er ikke jeg som er overvektig.

    Og du trenger ikke å sende meg flere PM og spørre hvorfor jeg er så spydig mot deg. Jeg er kun realistisk. Har prøvd å hjelpe deg flere ganger, men siden du tydeligvis kan mer om trening og kosthold enn meg, har mine forsøk mislykkes.

    Tror jeg gir meg for denne gang, men ønsker deg lykke til.
    Honnør gitt av : HITman, 28. august 2005, 14:52
    21  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: blir jeg klumpete av styrke? 24. august 2005, 20:31
    Hei vippa. Jeg ser at du nok en gang er tilbake på forumet. Du har fått hjelp utallige ganger før. Vi prøver og prøver, men du ser ikke ut til å forstå hva vi mener. Det virker som om du alltid starter på en ny slankekur, men det er ikke løsningen. Blir du ikke litt oppgitt av å aldri nå målene dine? Jeg vet ikke hvor mange tråder du har startet både her og på andre forum, men det er i alle fall ikke få. Alle handler om den flate magen du ønsker deg. Jeg syns du har stilt det spørsmålet så mange ganger nå at du burde vite svaret. Hvis ikke engang Pia klarte å hjelpe deg, tviler jeg sterkt på at noen her klarer det.

    Jeg mener ikke å være spydig, men jeg blir bare så provosert når du oppfører deg slik. Husker fortsatt det bilde jeg så av deg, og det virket ikke som om du egentlig er veldig slank.
    Honnør gitt av : Peter123456, 26. august 2005, 09:40
    22  Kosthold / Oppskrifter / SV: Forslag til frokost og kveldsmat ? 17. august 2005, 09:47
    Frokost:

    - Havregryn med skummet melk. Tilsett gjerne ubehandlede nøtter, solsikkekjerner, rosiner, tørket frukt eller bananbiter.

    - Havregrøt, lagd enten på vann, melk eller begge deler. Tilsett gjerne ubehandlede nøtter, solsikke- eller valnøttkjerner, rosiner, tørket frukt, eple- eller bananbiter, alle slags typer bær, et par spiseskjeer med lavkalorisyltetøyet fra Heistad, fruktose, kanel eller Cottage Cheese. Her setter bare fantasien grenser.

    - Axa 4korn blandet med frisk frukt, lett-yoghurt eller et par skjeer syltetøy for eksempel. Det velger du selv.

    - Dr Fedon Lindbergs müsli med mandler blandet med skummet melk.

    - Shredded Wheat.

    - Et par skiver grovt rugbrød med et proteinrikt pålegg og melk, for eksempel makrell i tomat eller Cottage Cheese med et par skiver kokt skinke. Bruk så mye salat, agurk, paprika og tomat du vil. Avslutt gjerne med en frukt.


    Kveldsmat:

    - Kylling- eller tunfisksalat. Bruk så mye salat og grønnsaker du vil, men pass på fete dressinger.

    - Et par gulrøtter dyppet i en blanding av Mager Kesam og Cottage Cheese. En håndfull nøtter.

    - Mager Kesam og Fun Light.

    - Cottage Cheese og et par skjeer lavkalorisyltetøyet fra Heistad.

    - En omelett bestående av et par egg, litt fettredusert ost og et par skiver kokt skinke. Grønnsaker etter eget ønske.

    - Fet fisk, for eksempel makrell, sild, laks med litt grønnsaker.

    - En proteinshake og en håndfull nøtter.
    Honnør gitt av : Caepp, 17. august 2005, 14:42
    23  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Alkoholfri! 14. august 2005, 17:41
    Er farlig å si at beskjedne ungdommer skal drikke for å komme i kontakt med andre. Mye mer enn dette som skjer, det trodde jeg de fleste visste. De fleste tenåringer har jo ikke lov å drikke i det hele tatt! Og med god grunn, mener jeg. Og er det nødvendigvis slik at beskjedne folk går ut og drikker? Kjenner eksempler på beskjedne folk som heller er hjemme med sine venner, og lar være å drikke. Dem som drikker masse til vanlig er slik jeg ser det ikke beskjedne edru heller. Hadde det vært slik du sier, men slik jeg ser det så er dem som drikker rimelig frimodige edru også. Klart, de slår seg kanskje mer løs, men dette er ikke nødvendig for å få seg venner.

    Ja, i enkelte situasjoner syns jeg det er greit å benytte seg av alkohol. Jeg oppfordrer ingen ungdommer til å drikke, men har absolutt ingenting imot det. Alkohol er festlig og sosialt frigjørende, forutsatt at du har evnen til å begrense deg. Jeg snakker ikke om å drikke meg sanseløs, men litt vin, sprit eller et par rusbrus sammen med gode venner og bekjente. Jeg ser ingenting i veien for at beskjede mennesker kan ta seg et par pils før de skal ut på byen. Når alkoholen inntas i små doser, vil den i mine øyne kun ha positive virkninger og liten skaderisiko.

    Sitat
    Debutalderen for hva? tenker du seksuell lavalder så er den 16. Og hvis jeg forstår deg rett, så burde disse være like. Men seksuell debut og alkoholpåvirkning har da ingenting sammen å gjøre over hodet! Og det at en i 15åra er nysgjerrige og hormona løper løpsk er vel nettopp grunnen til at en ikke har lov å drikke når en er 15! Tenk bare på hvor mye mer en da prøver nye ting, ting en aldri ville hatt guts til å prøve edru!


    Nei, debutalderen for alkohol. Igjen, her kan også alkoholen ha positive virkninger.

    Sitat
    Drikker for å ha det gøy... Der er vi tilbake igjen. Hva med å ha det gøy uten alkohol, og slippe alle de negative tingene, som å rote med en god venn, som kanskje kan ødelegge vennskapet, Ligge med en totalt ukjent person som en aldri kunne tenke seg å ha noe med å gjøre.. Hva med å få til å ha det gøy uten alkohol, sier jeg. Blir en avhengig av alkohol for å ha en trivelig helg, så blir det jo selvfølgelig vanskelig å slutte. Og lar en dette gå over for lang tid, så vips, så har en tittelen alkoholiker hengende over seg.

    Er fullt klar over at mange her inne drikker litt når de drikker, og har det trivelig med venner. Mine innlegg er ikke myntet på dere, men på dem som drikker mer enn litt, for det er "gøy" og slipper seg "løs" og alt det der

    Herregud, du blir ikke alkoholiker av å unne deg et par pils eller rusbrus èn dag i uka. Jeg snakker ikke om å drikke meg sanseløs, men å nyte alkoholen. Det er min måte å slappe av på. De fleste i min vennekrets har beinharde uker og kombinerer skole, jobb, lekser, venner og treninger. Når helga kommer, er i alle fall jeg sliten og utmattet Jeg vil ha det gøy. Jeg er sosial og liker å møte nye mennesker. Har absolutt ingen problemer med å komme i kontakt med folk uten dette såkalte hjelpemiddelet, men jeg liker smaken og virkningene.

    Jeg vet ikke hvorfor du er så negativt stilt til alkohol eller hvorfor du nekter å innse at alle andre har et poeng, men jeg skal la det være. Du vet tydeligvis ikke hvor kjekt det går an å ha det. Nesten alle drikker og det er ikke uten grunn. Kanskje det har noe med måten du er oppdratt på og jeg skal respektere det. Det er i alle fall ikke jeg som går glipp av noe..
    Honnør gitt av : Vidis, 14. august 2005, 22:39
    24  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Alkoholfri! 14. august 2005, 13:06
    Det med å finne venner i fylla ser jeg ikke som et godt argument. Jeg har mange gode venner, og ingen av disse har jeg fått på fest. Så det er like lett uten. Og ja, selv om jeg ikke drikker drar jeg gjerne på fest med kamerater som drikker(hjelper dem å finne bussen og slikt når litt for masse alkohol er på plass i magen).

    Det er lett for deg å si, men det er ikke alle som har like lett for å komme i kontakt med andre mennesker. Mange tenåringer er svært usikre på seg selv og identiteten deres, og under påvirkning av alkohol, tør de å slippe seg mer løs. I sosiale sammenkomster mener jeg alkohol kan være en stor fordel for disse personene.

    Sitat
    Det med kulturen er jeg ikke helt med på. Norske folk er bare sånn, hvorfor gjøre noe med det på en slik kunstig måte? Og folk finner da hverandre uten en fyllekule? Jeg selv, og 4 av mine nærmeste kamerater har alle hatt langvarige forhold nå på ca et år og lenger, og ingen av disse startet med noe som kunne se ut som en one nights stand i heftig fyll.


    Folk er forskjellige. Noen trenger alkohol for å la maska falle.

    Sitat
    Var snakk om fornuftig alder for å begynne å drikke..... 18, selvfølgelig! Da er en da i det minste myndig, og burde være klar for å ta egne valg fullt og helt. Jeg vet om en som for eksempel har fått ødelagt et helt år på videregående pga et for utbredt festemiljø i klassen. Snakker nå om et år før han ble 18. Og jeg tar det for gitt at disse ikke var ukjente med alkohol flere år tidligere. Grunnen til at alkohol har fått 18 års aldersgrense er ikke pga at krf og lignende partier har fått for stor makt, men pga alt det fører med seg, og at yngre mennesker ikke burde være klare for å oppleve flere av de negative effektene ved alkohol.

    18 er i teorien kanskje den mest fornuftige alderen for å begynne og drikke, men jeg mener å huske at debutalderen er 15 år. Vi er nysgjerrige og liker å prøve nye ting. Likevel må jeg påpeke at jeg reagerer kraftig når jeg ser 13-14 år gamle ungdommer drikke seg sanseløse. Selv om jeg kanskje har gjort det samme selv, var jeg i alle fall et par år eldre. De drikker utelukkende for å bli fullest mulig. Uten at jeg kan si det helt sikkert, har nok de fleste vært i den samme situasjonen selv, men jeg rynker på nesen hver gang hendelsen oppstår.

    Sitat
    Ja, jeg snakker mest om de negative effektene ved alkohol. Hvorfor? for disse er så negative at de positive nærmest blir latterlige i forhold. Mange blir utagerende med litt for masse alkohol innabords, og mange har fått kjenne det virkelig på kroppen at noen har fått for mye å drikke. Min mor er sykepleier, og i en periode som ansatt på et sykehjem pleiet hun 2 unge gutter i 20åra som var lamme fra halsen og ned pga noen tullinger som ikke klarte la være å kjøre og drikke. Hvorfor nevner jeg slike lovbrudd? er dette relevant? Jo, nettopp fordi at dømmekraften blir svekket av alkohol, slik at om en tenker en aldri skal kjøre når en drikker, så gjør en det kanskje allikevel etter litt for masse alkohol.

    Det er tydelig at du har svært dårlige erfaringer med alkohol. Det har ikke jeg, heller tvert imot. De fleste mennesker drikker for å ha det gøy. Tradisjoner og tilgjengelighet gjør at alkohol mer eller mindre hører til den naturlige helga. Jeg liker å drikke. Jeg kunne ha ramset opp den ene positive effekten etter den andre, men jeg forstår at du allerede har gjort deg opp en mening og det respekterer jeg. I ukedagene er jeg veldig flink med tanke på trening og kosthold. Kanskje jeg ikke presterer på topp under alle øktene mine, men jeg kommer meg i alle fall opp på senteret. Jeg spiser mer eller mindre helt riktig og er veldig streng med meg selv. Det er deilig å ha noe og se frem til. Uka går mye fortere. Det gjelder alle mennesker. Det er dumt alkohol har en så stor betydning for meg, men det har den for mange unge. Dessverre.

    Honnør gitt av : Selected, 14. august 2005, 17:45
    25  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: oversikt over ristyper 03. august 2005, 22:10
    Arborioris er en typisk risottoris. Den er mellomkornet og kokes i buljong for å gi smak. Under koking gir den slipp på stivelse, slik at den kleber. Til å begynne med ble den bare dyrket på Po-sletten i Nord-Italia, men nå finnes den over store deler av verden.

    Basmatiris er en langkornet, lettkokt ristype med en helt særegen aromatisk duft. Duften forsterkes ved lagring. Risen kleber ikke når den kokes og den egner seg derfor godt som alminnelig middagsris når man ønsker en ris som smaker litt mer enn vanlig. Den brukes først og fremst til asiatisk mat, både til sterkt krydrede og til milde retter, men basmatiris er like velegnet til europeisk mat og er spesielt god til kylling.

    Brun, langkornet og mellomkornet ris er mer næringsrik enn den hvite. Det ytre harde skallet er fjernet, men fiberlaget er beholdt. Det er det som gir risen den fine, brune fargen. I fiberlaget sitter også viktige næringsstoffer og vitaminer, blant annet flere ulike B-vitaminer. Brun ris krever litt lengre koketid enn polert ris. Den egner seg til alle typer retter og kan erstatte hvit ris. Oftest velger man brun ris fordi den har litt mer smak enn den hvite og på grunn av fargen og næringsinnholdet.

    Brun ris med villris er en blandingsris som består av brun ris og en liten andel villris. Blandingen gir en fin nøtteaktig smak og fargespillet gjør den dekorativ. Den egner seg som tilbehør til det meste. Fordi villris gjør risen dyrere enn alminnelig ris, serverer man den gjerne til spesielle anledninger.

    Calasparra importeres fra østkysten av Spania og egner seg spesielt godt i den spanske risretten paella. Den kan erstattes med arborioris, carnaroli, vialone nano, det som bare kalles risottoris eller mellomkornet ris.

    Carnaroli, super fino er en typisk risottoris som kokes i buljong for å gi smak. Risen kleber når den kokes. Er den ikke å få tak i, kan man i stedet bruke risottiris eller vanlig mellomkornet ris.

    Grøtris er hvit rundkornet ris som kleber når den kokes. Derfor egner den seg svært godt til grøt og puddinger, men er dårlig egnet som tilbehør til middag.

    Hurtigris eller snarkokt ris er forkokt og trenger derfor bare kort koketid, gjerne ikke mer enn fem minutter. Hurtigris finnes både som vanlig middagsris og grøtris. I tillegg kommer flere av de spesielle ristypene som hurtigvarianter.

    Hvit, glutenrik ris inneholder mer gluten enn alminnelig hvit ris. Den ligner sushiris og kleber ved koking. I Asia brukes den først og fremst til desserter og søtsaker.

    Hvit, langkornet ris er det vi gjerne kaller vanlig middagsris. Den kleber ikke ved koking og er en lett og luftig ris som kan brukes som tilbehør til fisk, kjøtt og grønnsaker. Langkornet ris egner seg ikke til grøt eller til retter der man ønsker en ris som kleber, som f.eks. til risotto eller sushi.

    Jasminris er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin. Risen dyrkes i Thailand der risen naturlig får sin fine aroma. Den kleber ikke og egner seg som tilbehør til alle typer retter, også til sterkt krydret mat. Basmati- og jasminris kan brukes om hverandre. Forskjellen ligger i smaken og fargen. Basmatirisen er litt gulere enn jasminrisen.

    Parboiled ris er en polert, hvit ris. Den behandles før polering, slik at en del av næringsstoffene trenger inn i kornet. Derfor er parboiled ris mer næringsrik enn alminnelig hvit ris.

    Risottoris er en klebrig, mellomkornet ris. Den kokes med buljong for å gi smak. Se også Arborio-, Calasparra, Carnaroli- og Vialone Nano.

    Rundkornet ris - se grøtris.

    Sushiris er en rundkornet ris som kleber når den kokes. Får man ikke tak i sushiris, kan man bruke alminnelig mellomkornet ris. Sushiris tilsettes riseddik og sukker for å gi en litt søt og syrlig smak. Den avkjøles og formes gjerne til små avlange klumper som dekkes med skiver av rå fisk eller skalldyr, eller serveres ved siden av fisken som sashimi.

    Thailandsk hvit ris er en langkornet ris med karakteristisk aroma. Den kleber når den kokes. I Thailand er ris et symbol på renhet. Der kokes risen uten salt og krydder og serveres for seg selv.

    Thailandsk svart ris er svart fordi fiberlaget på risen er beholdt. Det setter også farge på kokevannet. Risen er fast i konsistensen og litt fet i smaken. Den blandes gjerne med kokosnøttmelk eller kokosmel til dessert.

    Vialone nano, semi fino er en litt mindre ristype enn carnarolirisen og egner seg godt til risotto.

    Villris er egentlig ikke en rissort, men et gress. Den har karakteristiske mørke, lange og spisse korn. Villris krever lang koketid, opptil 40 minutter. Smaken er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargen gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og b-vitaminer enn både polert og brun ris. Fordi den er dyrere enn ris, brukes den gjerne til spesielle anledninger.

    Jeg bruker brun naturris, som er det aller sunneste alternativet.


    Kilde: www.artoftaste.no/
    Honnør gitt av : HotWheels, 10. august 2005, 20:17
    26  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Alkoholfri! 09. august 2005, 22:41
    Jeg er helt klar over at det ikke vanker noe honnoer for dette innlegget her Wink


    Shaunv,

    Du er bare 17. Men naar du er 18 saa foreslaar jeg at du proever aa drikke litt kun for aa proeve. Hvis du ikke liker det saa kan du ta ett standpunkt om aa kutte det ut.

    Det er jo mulig at du vil gaa glipp av noe hvis du ikke proever... Er det ikke ett tanke kors at de aller fleste Europeere liker aa drikke? Kanskje det ikke er saa ille? Kanskje du vil synes det er godt? Og kanskje du tilogmed vil like aa feste med alkohol?

    Det at du gleder deg til loerdag for da kan du drikke brus, spise biff, spise godteri og se paa film er kanskje ogsaa veldig goey. Men det er mulig du ogsaa vil synes at det aa gaa ut paa byen med venner en loerdagskveld med litt alkohol ogsaa er goey...

    Joda, du fortjener honnør for det innlegget der og det samme gjelder deg Lunah. Du kan ikke stille deg så kritisk til alkohol så lenge du aldri har prøvd det. Vent et par år og se. Ungdomstiden er en uforutsigbar og kritisk fase hvor alt kan skje. Det blir direkte feil å si at du aldri skal prøve noen rusmidler.
    Honnør gitt av : Mr. Shanghai, 10. august 2005, 01:27
    27  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: forslag til sunt kosthold? 03. august 2005, 21:59
    Mange av disse produktene går under hverandre, for eksempel bønner: Inneholder mye karbohydrater, men også en del proteiner. Egg inneholder en del proteiner og fett. Derfor er det ikke så lett å sortere matvarene etter næringsinnhold, men her kommer første forsøk. Kom gjerne med innvendinger og andre produkter.

    Proteiner:
    Kokt skinke
    Hamburgerrygg
    Kylling- eller kalkunpålegg
    Cottage Cheese
    Kesam
    Sild
    Makrell i tomat
    Egg
    Laks
    Servelat Det sunne kjøkken
    Roastbiff
    Sans 5 % hvitost
    Gulost ekstra lett skivet Synnøve Finden
    Reker
    Tunfisk
    Lettost 3 % naturell Kavli
    Lettost 3 % kylling Kavli
    Lettost 3 % urter Kavli
    Magerost reke Kavli
    Ørret
    Sei
    Makrell
    Kyllingkjøttdeig
    Biffdeig
    Karbonadedeig
    Kyllingfilet
    Kyllingbryst
    Biff
    Svinekoteletter

    Karbohydrater:
    Linser
    Erter
    Kikerter
    Bønner
    Dr. Fedon Lindbergs pastaskruer
    Brun naturris
    Dr Fedon Lindbergs müsli med mandler
    Knekkebrød (Ryvita, Rugsprø)
    Fullkornsbrød
    Dansk rugbrød
    Pumpernickel
    Havregryn
    4-korn
    0,1 % yoghurten fra Yoplait
    Alle typer grønnsaker
    Alle typer frukt (pass deg for druer og bananer - unntaket er etter trening)
    Alle typer bær

    Fett
    Fet fisk (laks, makrell, sild, ørret)
    Olivenolje
    Linfrøolje
    Rapsolje
    Kokosolje
    Alle typer ubehandlede nøtter

    Drikke:
    Skummet melk
    Ekstra Lett melk
    Vann

    Honnør gitt av : LurePer, 05. august 2005, 14:36
    28  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: Oppsett av personlig diett 04. august 2005, 22:46
    Fordeling bør være p40%/f40%/k20%.

    Whetabix, inneholder ikke denne en del sukker?

    Nei, faktisk bare 5 % tilsatt sukker.

    Les mer her.


    Jeg klarte det!!  Grin

    Honnør gitt av : LurePer, 05. august 2005, 09:19
    29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: oversikt over ristyper 03. august 2005, 22:10
    Arborioris er en typisk risottoris. Den er mellomkornet og kokes i buljong for å gi smak. Under koking gir den slipp på stivelse, slik at den kleber. Til å begynne med ble den bare dyrket på Po-sletten i Nord-Italia, men nå finnes den over store deler av verden.

    Basmatiris er en langkornet, lettkokt ristype med en helt særegen aromatisk duft. Duften forsterkes ved lagring. Risen kleber ikke når den kokes og den egner seg derfor godt som alminnelig middagsris når man ønsker en ris som smaker litt mer enn vanlig. Den brukes først og fremst til asiatisk mat, både til sterkt krydrede og til milde retter, men basmatiris er like velegnet til europeisk mat og er spesielt god til kylling.

    Brun, langkornet og mellomkornet ris er mer næringsrik enn den hvite. Det ytre harde skallet er fjernet, men fiberlaget er beholdt. Det er det som gir risen den fine, brune fargen. I fiberlaget sitter også viktige næringsstoffer og vitaminer, blant annet flere ulike B-vitaminer. Brun ris krever litt lengre koketid enn polert ris. Den egner seg til alle typer retter og kan erstatte hvit ris. Oftest velger man brun ris fordi den har litt mer smak enn den hvite og på grunn av fargen og næringsinnholdet.

    Brun ris med villris er en blandingsris som består av brun ris og en liten andel villris. Blandingen gir en fin nøtteaktig smak og fargespillet gjør den dekorativ. Den egner seg som tilbehør til det meste. Fordi villris gjør risen dyrere enn alminnelig ris, serverer man den gjerne til spesielle anledninger.

    Calasparra importeres fra østkysten av Spania og egner seg spesielt godt i den spanske risretten paella. Den kan erstattes med arborioris, carnaroli, vialone nano, det som bare kalles risottoris eller mellomkornet ris.

    Carnaroli, super fino er en typisk risottoris som kokes i buljong for å gi smak. Risen kleber når den kokes. Er den ikke å få tak i, kan man i stedet bruke risottiris eller vanlig mellomkornet ris.

    Grøtris er hvit rundkornet ris som kleber når den kokes. Derfor egner den seg svært godt til grøt og puddinger, men er dårlig egnet som tilbehør til middag.

    Hurtigris eller snarkokt ris er forkokt og trenger derfor bare kort koketid, gjerne ikke mer enn fem minutter. Hurtigris finnes både som vanlig middagsris og grøtris. I tillegg kommer flere av de spesielle ristypene som hurtigvarianter.

    Hvit, glutenrik ris inneholder mer gluten enn alminnelig hvit ris. Den ligner sushiris og kleber ved koking. I Asia brukes den først og fremst til desserter og søtsaker.

    Hvit, langkornet ris er det vi gjerne kaller vanlig middagsris. Den kleber ikke ved koking og er en lett og luftig ris som kan brukes som tilbehør til fisk, kjøtt og grønnsaker. Langkornet ris egner seg ikke til grøt eller til retter der man ønsker en ris som kleber, som f.eks. til risotto eller sushi.

    Jasminris er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin. Risen dyrkes i Thailand der risen naturlig får sin fine aroma. Den kleber ikke og egner seg som tilbehør til alle typer retter, også til sterkt krydret mat. Basmati- og jasminris kan brukes om hverandre. Forskjellen ligger i smaken og fargen. Basmatirisen er litt gulere enn jasminrisen.

    Parboiled ris er en polert, hvit ris. Den behandles før polering, slik at en del av næringsstoffene trenger inn i kornet. Derfor er parboiled ris mer næringsrik enn alminnelig hvit ris.

    Risottoris er en klebrig, mellomkornet ris. Den kokes med buljong for å gi smak. Se også Arborio-, Calasparra, Carnaroli- og Vialone Nano.

    Rundkornet ris - se grøtris.

    Sushiris er en rundkornet ris som kleber når den kokes. Får man ikke tak i sushiris, kan man bruke alminnelig mellomkornet ris. Sushiris tilsettes riseddik og sukker for å gi en litt søt og syrlig smak. Den avkjøles og formes gjerne til små avlange klumper som dekkes med skiver av rå fisk eller skalldyr, eller serveres ved siden av fisken som sashimi.

    Thailandsk hvit ris er en langkornet ris med karakteristisk aroma. Den kleber når den kokes. I Thailand er ris et symbol på renhet. Der kokes risen uten salt og krydder og serveres for seg selv.

    Thailandsk svart ris er svart fordi fiberlaget på risen er beholdt. Det setter også farge på kokevannet. Risen er fast i konsistensen og litt fet i smaken. Den blandes gjerne med kokosnøttmelk eller kokosmel til dessert.

    Vialone nano, semi fino er en litt mindre ristype enn carnarolirisen og egner seg godt til risotto.

    Villris er egentlig ikke en rissort, men et gress. Den har karakteristiske mørke, lange og spisse korn. Villris krever lang koketid, opptil 40 minutter. Smaken er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargen gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og b-vitaminer enn både polert og brun ris. Fordi den er dyrere enn ris, brukes den gjerne til spesielle anledninger.

    Jeg bruker brun naturris, som er det aller sunneste alternativet.


    Kilde: www.artoftaste.no/
    Honnør gitt av : superdaniel, 03. august 2005, 22:33
    30  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / SV: Flere sitater i et innlegg? 22. juli 2005, 12:58
    Hvordan kan man sitere flere i et innlegg. Altså svare på flere sitater ved å sende et innlegg. Jeg får det til, men da blir det mye klipping og liming.
    Bare lurer, siden da kan jeg holde post-counten min nede Tongue

    Enten kan du trykke "Sett inn sitat" flere ganger eller kan du bruke funksjonen nesten helt til høyre, den lyse gule. Ved bruk av sistnevnte får du ikke med "Sitat fra: MonsterMartin på Idag kl. 12.44.33", men kun sitatet, slik:

    Sitat
    Hvordan kan man sitere flere i et innlegg. Altså svare på flere sitater ved å sende et innlegg. Jeg får det til, men da blir det mye klipping og liming.
    Bare lurer, siden da kan jeg holde post-counten min nede Tongue
    Honnør gitt av : MonsterMartin, 22. juli 2005, 13:12
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!