for Melissa
  Visning av honnørposter for Melissa
Sider:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 61  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: Eksamen og deffing 04. april 2005, 20:26
    Spis riktig før eksamen
     
    Husk å spise riktig mens du leser til eksamen.
    Er eksamen rett rundt hjørnet? Da er det på tide å tenke på kostholdet. Hva du spiser kan bety mye for resultatet, så det er viktig å spise riktig.

    For å få et best mulig utgangspunkt før eksamen, er det viktig at du spiser riktig. Kostholdet kan avgjøre om du får konsentrert deg om lesingen, sovet godt om natten, og i tillegg senke bekymringsnivået.

    Slanking er fy!
     
    Frokostblanding er ja-mat.
    I utgangspunktet gir all mat energi til kroppen og hjernen. Hovedkilden for energi til hjernen er glukose (som du får fra karbohydratrike matvarer som pasta, frokostblandinger og brød). Husk på at hjernen ikke har store lagre for dette, så jevnlig tilførsel er viktig.

    I en slik periode trenger man altså all energi man kan få, så slanking vil være ufordelaktig. Samtidig er det viktig å spise sunt. Dropp sjokoladen, ta heller en smoothie.

    Nei til godteri
    Selv om du kanskje er av den oppfatning at en sjokolade eller lignende vil gi kroppen kjærkommen energi, anbefales det ikke. Gleden vil være kortvarig, og vil i det lange løp føre til at kroppen blir slappere.

    Føler du at kroppen trenger en liten snack, kan du heller prøve med frukt, yoghurt, suppe, smoothie eller noen skiver. Forlat også lesesalen og få deg litt luft.

    Drikk vann
    Undersøkelser viser at studenter som drikker mye vann har lettere for å konsentrere seg og får mindre vondt i hodet. Liker du ikke vann fra kranen, kan du prøve å smakstilsette det med saft fra en appelsin eller lignende.

    Kaffe, cola og andre koffeindrikker hjelper deg kanskje en sen kveld, men gjør deg tilsvarende trøtt og ukonsentrert dagen etter, så det anbefales ikke. Koffein øker også kroppens bekymringsnivå. (Da skjønner du nok også at koffeintabletter ikke anbefales.

    Dagen før dagen
    Spiser du mat som pasta, poteter og brød, kan du forvente deg en god natts søvn dagen før eksamen.

    Melk, kald eller varm, er også bra for nattesøvnen. Kaffe, cola og lignende er tilsvarende dårlig.


    Selve dagen
    Frokost er viktig før eksamen. Mat med mye proteiner er det du vil ha nå. Egg er bra, gjerne på brød. Likeledes er frokostblandinger som regel proteinrik vare (sjekk innholdet på pakken).

    Føler du at kroppen ikke tåler en solid frokost, vil frukt, rosiner eller kanskje en fruktsmoothie holde kroppen i gang.

    Lykke til!

    Fant denne på nrk. no. Tenkte du kanskje hadde nytte av den Smiley
    Honnør gitt av : TornBlackRaven, 04. april 2005, 22:02
    62  Kosthold / Oppskrifter / SV: fruktkesam 30. mars 2005, 11:23
    Er ikke helt inne på det der med Kesam. Hvordan er det og hva spiser dere det til? Har ingen aning om hva det er, så om noen hadde kunnet forklart litt hadde jeg blitt takknemlig. Er det en slik rømmekonsistens på det, eller er det bare noe jeg inbilder meg? blush

    Ja, Kesam har nesten den samme konsistensen som rømme. På Tines hjemmesider står følgende:

    Sans Kesam Mager er en mager ferskost (kvarg) med frisk og syrlig smak. Sans Kesam Mager er rik på proteiner og inneholder kun 1 % fett. Den er ikke tilsatt hverken sukker eller tilsetningsstoffer. Kesam er proteinrik og kan tilsettes bakverk, yoghurt eller frokostblandinger for å gjøre måltidet mer balansert samt at proteinene gir økt metthetsfølelse.

    Egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk, desserter eller frisk frukt.
    En av fordelene med Kesam er at du kan lage mager mat som også smaker veldig godt. Kesam kan erstatte mye av fettet (smør/margarin/olje) i matlagingen uten at det går ut over smaken. Bytt ut matfettet med tilsvarende mengde Kesam. Deigen til paibunn med Kesam er utrolig lett å arbeide med. Den blir ikke så sprø som med bare smør, men kan lettere skjæres i pene stykker (fordi den ikke smuler så mye). Kesam passer ypperlig til dipper og kan benyttes på samme måte som rømme. Kesam kan også erstatte noe av kremfløten i desserter og kakeoppskrifter. I tillegg vil bakverk holde seg saftig mye lenger og smuldre mindre når du har litt Kesam i deigen. Kesam kan ikke kokes, men er ypperlig i varme retter som skal tilberedes i ovnen
    .

    Et godt tips er Ã¥ blande Mager Kesam med Fun Light. Blir nesten som yoghurt, bare enda bedre  Grin
    Honnør gitt av : Ostreicher, 30. mars 2005, 13:04
    63  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: GÃ¥r ikke ned pÃ¥ lÃ¥rene! 29. mars 2005, 16:53
    Problemet ditt skyldes sannsynligvis genene dine. Hos oss jenter generelt er den største fettlagringen på rumpe, hofter og lår og blir ofte sett på som problemområdene. Det er her underhudsfettet blir værende lengst og noen ganger virker det som om fettet nekter å gi slipp  furious Fettreduksjonen ved slanking er heller ikke lik over hele kroppen. Punktslanking er dessverre ikke mulig. Nøkkelen er kardio ettersom det øker blodomløpet og mobiliseringen til disse områdene. Først og fremst bør du se på den daglige fysiske aktiviteten din. Bruk trappene i steden for heisen, gå til skolen eller jobben og så videre. Dette vil øke kaloriforbruket ditt. Deretter bør du se på treningsøktene dine og kostholdet ditt. Hva trener du? Er øktene dine intensive nok? Hvor ofte trener du? Hva spiser du? Det beste vil være om du legger ut treningsopplegget og kostholdet ditt Smiley Jeg er sikker på at det er mange som er villige til å hjelpe deg Smiley
    Honnør gitt av : Baahh, 29. mars 2005, 17:27
    64  Kosthold / Oppskrifter / SV: Brød oppskrifter? 28. mars 2005, 15:39
    Oppskrift 1:

    1 kg grov sammalt hvete
    1 kg sammalt rug
    200 g siktet hvetemel
    1 pakke tørrgjær
    1 ss salt
    1- 2 dl solsikkekjerner
    1 dl havrekli
    1,8- 2 liter vann
    1 ss oliven

    Bland alle tørre ingredienser. Lag ei grop i melet og hell i lunkent vann og olje. Rør deigen godt sammen og la den heve i minimum to timer, gjerne over natta eller mens du er på jobb. Slå deigen ned og ha den i tre smurte brødformer. Sett formene i ovnen på 50 grader i en halv time. Øk deretter temperaturen til 170 grader og stek dem ferdige (ca. 1 time).


    Oppskrift 2:

    Fiberrikt grovbrød

    100 g hvete helkorn
    1 kg sammalt hvete
    250 g fin sammalt rug
    7 dl kruskakli/hvetekli
    1 dl linfrø1
    dl sesamfrø
    1 dl solsikkekjerner
    1- 2 dl hvetemel
    2 ts salt
    14- 15 dl sur skummet melk/yoghurt naturell
    75 g gjær

    Bland alle de tørre ingrediensene (bare 1 dl av hvetemelet). Varm væsken til den er «fingervarm». Løs gjæren i litt av væsken og tilsett væsken i det tørre. Elt godt til en grøtaktig tykk deig og tilsett resten av hvetemelet. Elt i 8- 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen til med plast og sett til heving i ca. 1 time. Elt deigen på nytt, dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ha deigen i to smurte former, dekk til med et klede og la brødene heve i ca. 30 min. Stek på nederste rille på 200 grader i 50- 60 min.


    Oppskrift 3:

    Svensk rug-speltbrød
    (for den avanserte)

    Dag 1:
    5 dl kaldt vann
    300 g grov sammalt rug
    50 g grov surdeig
    Bland sammen ingrediensene, dekk til og la stå i romtemperatur til neste dag.

    Dag 2:
    5 dl lunkent vann
    300 g grov sammalt rug
    Ha ingrediensene i blandingen fra dagen før. Dekk til bollen og la stå i fire timer.
    5 dl lunkent vann
    500 g fin sammalt rug
    500 g spelt, fullkorn
    25 g havsalt
    rugmel til strøing

    Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen sammen med blandingen du har fra tidligere. Elt på sakte fart i 12 minutter. Fordel deigen i tre godt smurte brødformer og sikt litt rugmel på toppen. Dekk til med plast og la brødene heve. Når melet på toppen krakelerer, er brødet ferdighevet. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. en time.


    Oppskrift 4:

    Grovbrød
    (4 brød)

    1 1 / 2 liter skummet melk
    50 gram gjær
    1 ss mørk sirup
    1 kg grov sammalt hvete
    1 kg grov sammalt rug
    2 ss salt
    ca. 3 / 4 dl hvetekli
    ca. 3 / 4 dl hvetekim
    Litt hvetemel for å få riktig konsistens

    Rør gjæren ut i fingervarm melk og tilsett sirup. Bland salt i melet. Bland alle ingrediensene til en passe deig som akkurat slipper bollen. Arbeid deigen godt, helst i maskin. 5—10 min. Dryss litt mel over, dekk med plast og sett lunt til heving et par timer.
    Elt deigen godt igjen, del den i fire og trill jevnt. Legg i smurte brødformer og sett til heving med håndkle over. Prikk brødene, stek ca. 1 time ved 200 grader på nederste rille. Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over.


    Oppskrift 5:

    Ingers rugbrød med Kesam

    Oppskriften blir til 4 brød stekt i 1 1/2 liters former

    Brøddeig:
    • 1.3 l hvetemel sammalt fin
    • 200 gr rugmel sammalt fint
    • 200 gr hvete helkorn
    • 75 gr gjær
    • 9 dl hvetekli
    • 1 dl linfrø
    • 1 dl solsikkekjerner
    • 1½  l lunkent  vann
    • 5 dl Sans Kesam Mager

    Slik gjør du:
    4 brødformer a 1 1/2 liter. I stekeovnen ved 220°C, ca. 1 time.
    Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time. Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter. Slå så deigen ned en gang til og fordel på formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene.Stek brødene.


    Oppskrift 6:

    1 kg rugmel
    3-4 ts salt
    3/4 liter vann
    50 g gjær

    Bland de tørre ingrediensene. Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor. Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor. Stekes i ovn ca 1 time. Når det er ferdig legges det på en rist. Gammel norsk oppskrift.


    Oppskrift 7:

    1,3 kg fin sammalt hvete
    200 g fin sammalt rug
    200 g helkorn hvete
    75 g gjær
    2 strøkne ts salt
    9 dl hvetekli/kruskakli
    1,8 dl lunkent vann
    ev. 1 l søt eller sur skummet melk, pluss 8 dl vann
    1 dl linfrø
    1 dl solsikkekjerner

    Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan ikke eltes på bordet. Hev deigen i underkant av en time i bakebollen. Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, i ca. en halvtime. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller på 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i ca. en time

    Brødene er littt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem. Slik skal de være. Når man har et fuktig brød, så klarer man seg med mindre pålegg. Brødene kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur. Derfor bør du fryse dem, eller oppbevare dem i kjøleskapet.


    Du kunne jo bare brukt søkefunksjonen - ikke nødvendigvis bare her på forumet  Smiley Men her har du en rekke brød som funker på deff!
    Honnør gitt av : chriii, 28. mars 2005, 18:35
    65  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Egg 27. mars 2005, 16:04
    Spis egg med god samvittighet

    Glem det du har hørt om egg som kaloribombe og kolesterolfremmer. Nå anbefaler til og med Grete Roede AS at du spiser egg til påskefrokosten.

    - Selv om det er en del kalorier i egg, får du fint plass til et egg i en Grete Roede-frokost. Det er først og fremst de søte marsipaneggene du bør være på vakt mot, sier Jeanette Roede i en pressemelding.

    Et egg på 60 g inneholder ca 70 kcal, omtrent det samme som ost eller italiensk salat. Det er altså ikke et magert pålegg, men heller ikke det som velter kostholdet. Til sammenligning inneholder et marsipanegg på 60 g ca 270 kcal.

    Nyere forskning viser at egg ikke er så farlig for kolesterolinnholdet i blodet som tidligere antatt. Det er riktig at eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite for blodets kolesterolinnhold. Det er andre matvarer, de med høyt innhold av mettet fett, som først og fremst øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helse-risiko.
    I tillegg inneholder egg så mange vitaminer at det er et sunt innslag i frokosten, og frokost må vi ha. Jeanette Roede mener mange lurer seg selv ved å tro at man går ned i vekt ved å hoppe over frokosten.


    - Av erfaring vet vi at mange som begynner på våre kurs ikke er vant til å spise frokost. Da forteller vi at dette er noe av det viktigste de kan begynne med om de ønsker å gå ned i vekt. Ved å spise mat tidligere på dagen, blir det lettere å unngå de store utskeielsene på kvelden rett før du skal legge deg, forteller Roede.

    Grete Roede-kostholdet bygger på et tradisjonelt norsk kosthold. Da er det også naturlig å anbefale en tradisjonsrik norsk påskefrokost, før man legger ut på langtur mener Jeanette Roede.


    Fakta om egg

    • Et norsk gjennomsnittsegg veier ca 60 g og inneholder 70 kcal

    • Vi spiser i gjennomsnitt ½ egg hver om dagen. I påsken spiser vi dobbelt så mange.

    • Egg er rike på proteiner, folat, A, B1, B2 og D-vitaminer og jern.

    • Liksom kylling og kalkun har også egg en høy andel umettede fettsyrer; og er dermed sunnere enn for eksempel hvitost eller spekepølse.

    • Eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite, om noe, for blodets kolesterolinnhold. Det er helt andre matvarer, de med høyt innhold av mettede fettsyrer, som øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helserisiko.

    • Egg bør oppbevares kjølig, helst i kjøleskap, men skal helst tempereres før bruk.

    www.mozon.no
    Honnør gitt av : Jølsrud, 27. mars 2005, 21:27
    66  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: kostfiber 27. mars 2005, 15:44
    Kostfiberinnhold i kornprodukter

    Innhold i g pr 100 g spiselig vare
    Hvetekli 51
    Klikjeks 35
    Hvetekim 18
    Knekkebrød 6
    Havrekli 5
    Flatbrød 14
    Rugmel, sammalt fin, grov 13
    Havregryn store, små 10
    Brød bakt med 100 % sammalt mel 8
    Brød bakt med 75 % sammalt mel 6
    Brød bakt med 50 % sammalt mel 5
    Hvetemel, siktet (80 % utmaling) 3
    Loff 2

    Kostfiber i frukt og grønnsaker

    Innhold i gr pr 100 g spiselig vare
    Erter, tørkede 16,5
    Mandler 14,0
    Bringebær 7,0
    Rosiner 7,0
    Brokkoli 3,5
    Banan 3,5
    KÃ¥lrot 2,5
    Gulrot 2,5
    Epler 2,0
    Blomkål 2,0
    Tomat 1,5
    Potet 1,5



    Ett tips:

    Knekkebroed inneholder 16g fiber pr 100gram! Food

    Hvilket knekkebrød da?
    Honnør gitt av : MagnusF, 27. mars 2005, 20:02
    67  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: Hva mangler? 25. februar 2005, 15:37
    Enig med deg Ostreicher!

    Du spiser jo lite mat og veldig ganske få måltider. Havregrøten til frokost er grei, men hvor blir det av proteinene? En nutrillett bar hver eneste dag? Hva med et sammensatt måltid her? Tunfisk og kylling er ja-mat, men det pitabrødet ditt inneholder en del raske karbohydrater. Du kan med fordel bytte ut dette med f.eks naturris eller grov pasta. På deff skal du egentlig ikke ha karbohydrater på kveldstid. Jeg hadde byttet ut brødskiva med f.eks en salat med reker, kylling, mager skinke eller lignende, samt en håndfull nøtter - du får jo ikke i deg noe sunt fett! Jeg har ikke tid til å svare mer omfattende nå, men jeg syns du spiser altfor lite - med mindre måltidene dine er enorme. I så fall bør du heller fordele de på 5-8 sammensatte. Dessuten ville jeg ikke trent intervall etter styrketrening.
    Honnør gitt av : Ostreicher, 25. februar 2005, 15:43
    68  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Kolestrol og mat 17. februar 2005, 16:29
    Du bør i hvert fall holde deg unna fete melkeprodukter, kjøtt og smør som inneholder masse mettet fett  No no Du bør helle øke inntaket av umettet fett, unngå røyking og trene regelmessig.

    Matvarer med mye kolesterol (mg/100 g vare):

    Torskelever 800
    Kyllinglever 440
    Egg 417
    Nyre 375
    Rogn 360
    Lever, kalv 257
    Hermetiske reker 244
    Reker 184

    Matvarer med moderat-middels mengde kolesterol (mg/100 g vare):
    Creme fraiche 116
    Kremfløte 115
    Seterrømme 106
    Brie 105
    Leverpostei 100
    Brunost 97
    Stekt kylling 89
    Norvegia F45 89
    Camembert 83
    Makrell 80
    Lettfløte 66
    Kjøttdeig 62
    Nakkekotelett 61

    Matvarer med lite kolesterol (mg/100 g vare):

    Helmelk 15
    Yoghurt 14
    Skummet melk 1
    Brød og kornprodukter 0
    Frukt og grønnsaker 0
    Poteter 0

    Kilde: www.dinkost.no


    I følge www.helsenytt.no bør du gjøre følgende:
    •   Spis friske bladgrønnsaker daglig, gjerne som en start pÃ¥ hovedretten.
    •   Bruk gjerne valnøtter som tilbehør til salater og varme retter.
    •   Bruk bønner, erter og linser som tilbehør til hovedretten eller som erstatning for kjøtt.
    •   Spis sterkt fargede grønnsaker som brokkoli, spinat, gulrot og tomat daglig.
    •   Bruk frisk frukt og bær i stedet for annen dessert og kaker.
    •   Spis fisk (flere ganger i uken) og fjærkre.
    •   Begrens kjøttmÃ¥ltidene til 1-2 dager i uken, og bruk magre varianter.
    •   Spis daglig frisk frukt og bær, minst 2 porsjoner, og drikk 1-2 glass juice.
    •   Bruk oljer og myke plantemargariner i matlagingen og pÃ¥ brødet.
    •   Bruk skummet melk og lettmelk i begrenset mengde
    •   Krydre maten med friske eller tørkede urter.
    •   Drikk vann, te og urtete som tørstedrikke.
    •   Spis brød eller flatbrød som tilbehør.


    Honnør gitt av : Yey, 20. februar 2005, 21:32
    69  Kosthold / Oppskrifter / SV: Kosedag - hva er "sunnest"? 04. januar 2005, 12:44
    Bladet Shape-Up anbefaler følgende snop når søtsuget først tar deg:

    Magrest: Lakrisbåter (næringsinnhold i 4 stk):
                   Kcal: 39,6
                   Karbohydrater: 9,4 g
                   Proteiner: 0,6 g
                   Fett: 0,1 g

    Kommentar: Relativt lite kalorier. Intet dårlig valg dersom su er søtsugen. Men forutsatt at du ikke spiser hele posen.


    Magert: Laban Seigmenn (næringsinnhold i 4 stk):
                  Kcal: 58,6 g
                  Karbohydrater: 13,1 g
                  Proteiner: 1,5 g
                  Fett: 0 g

    Kommentar: Kalorimessig smartere enn sjokolade, selv om sukkerinnholdet er litt høyere. Seigmenn i begrensede mengder er likevel ikke noe dårlig alternativ.


    Sunnest: Tørkede aprikoser (næringsinnhold i 4 stk):
                    Kcal: 109,6
                    Karbohydrater: 24,7
                    Proteiner: 1,8 g
                    Fett: 0,2 g

    Kommentar: Mye sukker og kalorier, men av det sunne slaget med lenger nedbrytningstid enn det raffinerte sukkeret. Derfor metter aprikoser lenge. Sunt - ja! Men magert - nei!


    Ellers kan det også være verdt å nevne at de betrakter McFlurry med nonstop, skolebrød og marsipanbrød Anton Berg som verstingene.



    Popcorn er såvidt jeg vet bektraktelig sunnere. På den annen side, selv om det står mellom pottis og sjokolade her så må jeg nesten trekke inn nøtter! Hvorfor ikke ta en pose nøtter istedet når det er så uendelig mye sunnere!

    Stemmer! Nøtter i moderate mengder gir kroppen sunne fettsyrer samt B- og E-vitaminer. Salt skal du ikke ha for mye av, så unngå nøtter som er saltet.
    Honnør gitt av : HITman, 13. januar 2005, 21:56
    70  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Hva kan man spise med ris... 12. januar 2005, 17:48
    Det er lett for dere "eldre" å si at vi skal drite i eventuelle kommentarer angående matpakken vår, men det er faktisk ikke så lett  Erter Ikke særlig hyggelig dersom matpakken blir studert og vurdert etterfulgt av å bli snakket og spøkt om i flere uker etterpå Smiley
    Honnør gitt av : Germ, 12. januar 2005, 18:10
    71  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Hva kan man spise med ris... 06. januar 2005, 20:04
    Egg?  Grin Er jo en billig proteinkilde  Kokk

    Stek risen din sammen med et par egg, tilsett masse karri og diverse andre krydder. Ta gjerne skinkebiter oppi for mer smak og mer proteiner! Kjempegodt  Spise
    Honnør gitt av : HITman, 09. januar 2005, 22:50
    72  Helse & Velvære / Skjønnhet og Mote / SV: til dere som har kviser 06. januar 2005, 21:51
    Noen som har tips til våtserviett merker til vasking av fjes for å få bort kviser? Våtservietter virker mye mer lettvint en ansiktvask med flytende greier Tongue

    Våtservietter er først og fremst en erstatning for sminkefjerner og brukes naturlig nok til å fjerne sminke med Wink I tillegg blir det brukt en del på barn.. Tviler meget sterkt på at en våtserviett vil forebygge kviser - langt mindre fjerne dem når de først har oppstått! Sats heller på regelmessig rens, så slipper du nok de verste utbruddene Wink
    Honnør gitt av : Big T, 06. januar 2005, 21:54
    73  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Gode rÃ¥d mot kviser? 06. januar 2005, 16:26

    Jaha? Og hvordan gjør jeg så dette? Antar at det ikke teller å dusje. Og har dette en positiv effekt på kviseproblemet?

    Hver dag og natt skiller huden ut talg, svette og avfallsstoffer, og døde hudceller løsner fra hornlaget i huden. Støv, forurensning og bakterier fester seg til hudoverflaten. Alle disse faktorene kan bidra til at hudens naturlige beskyttelsesfilm (en balanse mellom fett og vann, riktig pH-verdi og riktig bakterieflora) kommer ut av balanse. Denne ubalansen kan gi mer sensitiv hud med hudirritasjoner eller tørre hudpartier. Hvis talgkanalen tettes igjen med talg, smuss og døde hudceller, utvikles sorte prikker som igjen kan gi kviser. Derfor anbefaler hudpleierne at man skal rense huden både morgen og kveld med et godt og riktig renseprodukt.

    Vann alene renser ikke godt nok. Dette fordi vann bare kan løse opp vannløselige partikler, men ikke talg eller fettløselig smuss. Mange forurensninger og mikroorganismer binder seg til fettet i huden, og fjernes ikke med vann. Vann har dessuten generelt dårlige renseegenskaper, da det på utsiden av vanndråpene dannes en hinne av vannmolekyler (overflatehinne) som gjør at vann alene ikke fukter huden godt nok.

    Det er bare til Ã¥ bruke søkefunksjonen pÃ¥ Internett! Smiley Vil anbefale deg Ã¥ rense huden to ganger daglig - bÃ¥de morgen og kveld. Finn produkter som er tilpasset din hudtype. Jeg har bestandig vært veldig flink til Ã¥ rense huden min, og jeg vil pÃ¥stÃ¥ at det hjelper en del.. Er vanskelig for oss andre Ã¥ anbefale produkter tilpasset akkurat deg og din hudtype, men du bør oppsøke et apotek. De tømmer ikke lommeboka de + de har effektive produkter  Wink Lykke til!
    Honnør gitt av : Germ, 06. januar 2005, 16:42
    74  Generelt / Ã…pent forum / SV: hjelp? 05. januar 2005, 15:22
    Det er ingen tvil om at kjærlighetssorg er noe av det vondeste man kan oppleve! Det kan være både intenst og fælt. Ting tar tid, og er du skikkelig glad i jenta, kommer denne sorgen dessverre til å prege deg en god stund.

    Det finnes forskjellige faser, men jeg tror det vil bli lettere og lettere for deg desto lenger du kommer. Klart du sørger nå, men trøst deg med at det går over! Du er bare 15 år og har hele livet foran deg. Hadde det vært meningen det skulle bli dere to, hadde dere fortsatt vært sammen. Uansett er det nok viktig å kjenne på følelsene du har - ikke prøv å glemme denne jenta med en gang. Følelsene dine kommer ikke til å gå bort umiddelbart, men litt etter litt kommer de nok til å falme. Selv om du er gutt, er det verken unaturlig eller dumt å gråte litt. Slipp følelsene løs - du føler deg som et nytt menneske etterpå  Smiley Snakk med venner og familie - kanskje har du et godt forhold til en eldre bror som har opplevd det samme i hans ungdomsår? Eller kanskje er det nå bestekameraten din bør komme til unnsetning? Husk at det er mange som bryr seg om deg!

    Det du for all del bør unngå, er å sitte hjemme. Hold deg i form og vær litt ekstra raus med deg selv. Fortell i hvert fall familien din om denne sorgen din slik at de får mulighet til å ta hensyn til den. Mitt beste råd er at du bør gå ut og ha det kjekt. Sørg for at du stadig opplever noe nytt og spennende. Hvem vet - kanskje møter du en ny jente som ikke engang kan sammenlignes med denne eksen din...? Wink
    Honnør gitt av : eh, 05. januar 2005, 15:49
    75  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Hva burde jeg gjøre? 29. desember 2004, 09:49
    Wow..  Grin Det var et godt innlegg som jeg tror mange kan benytte seg av  Smiley Enten til Ã¥ justere eller sette til Ã¥ opp kostholdet sitt  Grin
    Honnør gitt av : Spoff, 30. desember 2004, 11:43
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!