Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kommentarer til treningsoppsett på: 12. november 2016, 14:41
    Hei,

    Ser ut som du har mye tid til trening, så du kan gjerne dele programmet mer opp.

    Grovt eksempel

    Dag 1: Øvelser hvor du dytte vekt (Overkropp)
    Dag 2: Bein
    Dag 3: Øvelser hvor du trekker vekt (Overkropp)
    Dag 4: Armer, biceps og triceps

    Tren dag 1 og 2 etter hverandre, ta to dager uten trening, tren så de neste to dagene og ta en dag pause før du starter på nytt.

    Med det oppsettet du legger opp og mengden trening du skal gjøre, så vil ikke kroppen din få tid til å restituere og du vil fort møte veggen. Husk at musklene bygges mellom treningene!
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: VEGANERE - SE HER på: 12. november 2016, 09:28
    Hei,

    Jeg er ikke veganer selv, men har endel erfaring fra vegetarisk kosthold og kan gi deg noen grunnleggende råd. Jeg anbefaler at du setter deg litt inn i ernæring selv, det gjør veien lettere!

    Alt i kroppen din er bygget opp av proteiner som igjen er bygget opp av kombinasjoner av 20 forskjellige aminosyrer. Kroppen kan produsere endel av disse selv fra de aminosyrene som er tilgjengelig, resten må fås fra kosten. Med et vegetarisk kosthold så får du i deg en prosentdel av alle disse. Utfordringen ligger i aminosyren lysin, en god kilde for lysin er belgfrukter. Derfor er det viktig å spise variert som veganer.

    Her er gode kilder for proteiner: belgfrukter, nøtter, quinoa, havre, frø. Sørg for å spise litt belgfrukter og quinoa hver dag.

    Når det kommer til fettsyrer så vil du få deg i omega-3. Dette forbindes ofte med fisk, altså marine omega-3 fettsyrer. Det finnes tre forskjellige omega-3 fettsyrer: ALA, EPA og DHA. Alle disse får du dekket gjennom sjømat, men det er ikke nødvendig. Rapsolje inneholder rikelig med ALA og kroppen din kan syntesere EPA og DHA ut ifra denne fettsyren, litt sånn som med aminosyrene. Man trenger ikke å få i seg alle fra kosten. Ta gjerne to spiseskjeer rapsolje om dagen, f.eks blandet med krydder som dressing i en salat.

    Lykke til på veien! Det er ikke vanskelig å dekke proteinbehovet gjennom vegansk kosthold, men du må spise variert for å få det til! Faktisk, så er heller en utfordring som veganer at man får i seg for mange karbohydrater fordi proteinkildene også er rike på karbohydrater, derfor tenker jeg at man burde trene flere ganger i uken som veganer. Det er med andre ord ikke for lite proteiner som er problemet, men for mange karbohydrater. Eller, for å snu på det så kan man si at det er vanskelig å være veganer som ikke trener, enn å være veganer som trener!
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kreatin - vegetarkosthold og få treningsdager på: 25. februar 2015, 12:40
    Du har helt rett, jeg tar meg heller tid til å være med familien min. Det er en prioritering jeg gjør med god samvittighet.

    Målet er å bli sprekere. Jeg vil ikke bli en muskelklump, men få en sprek og smidig kropp.
    4  Kosthold / Kosttilskudd / Kreatin - vegetarkosthold og få treningsdager på: 23. februar 2015, 19:48
    løst
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!