Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Cardio mens man bulker? på: 25. oktober 2016, 15:19
    Ja, du kan kjøre alt fra 6-12 reps. Det viktigste er at du trener hardt og med så tunge vekter at du hvert fall ikke klarer mer enn 12 repetisjoner før du må hvile ca 1-2 minutter før neste sett. Så lenge du er i et kontinuerlig kalorioverskudd over en lengre periode kan det kalles for en bulk. Det er faktisk bedre å bulke med lite kalorioverskudd enn et stort, ettersom kroppen ikke klarer å utnytte all den overflødige energien til å bygge mer muskler enn den allerede gjør. Spiser du for altfor mye vil kroppen bygge muskler men samtidig lagre veldig mye av det som blir til overs i form av fett. Så prøv å hold deg like over ditt daglige behov av kalorier og spis proteinrik mat slik at minst mulig blir lagret som fett under bulkeperioden.
    2  Trening / Forum for ungdom / Sv: Ned i muskelmasse på: 25. oktober 2016, 15:00
    Har vanskelig å se for meg at en jente på bare 18 år kan ha "for mye" muskler. Synes heller du bør være stolt over det du har klart å oppnådd med treningen din. Dessuten synes nok de fleste at en veltrent kropp med litt muskler er det fineste, selv på jenter. Selvfølgelig teller din egen mening enda mer, så om du virkelig vil miste litt muskelmasse så gjør du så klart det. Uansett er det viktig at du lærer deg å være fornøyd med den kroppen du har. Husk at det er utrolig mange jenter der ute som sliter med å legge på seg muskelmasse og som gjerne skulle vært i din situasjon, der de enkelt får resultater på trening.

    Her er noen tips du kan bruke for å redusere muskelmassen:

    1. Gå i underskudd på kalorier. Dette vil få prosessen til å gå fortere ettersom man trenger rikelig med næringsstoffer (særlig proteiner) for å holde på, samt bygge muskler.

    2. Ikke tren muskelgruppene du vil redusere størrelsen på, og i alle fall ikke med vekter. Dette fordi det er veldig lite trening som skal til for å opprettholde muskelmassen.

    3. Skal du løpe, så sørg for å løpe i moderat eller lavt tempo over en lengre distanse fremfor å ha korte og intense økter.


    Dersom treningen du har holdt på med til nå har vært noe du har hatt glede av, synes jeg ikke du skal stoppe med det. Gjør det du liker og vær fornøyd med den du er. Det tar utrolig lang tid å bygge muskler og det skal veldig mye til for at en jente ser "for maskulin" ut etter min mening.
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vektløfting og løping på: 24. oktober 2016, 15:20
    Løpingen vil ikke direkte være i strid med muskelbyggingen så lenge det ikke er snakk om veldig lange distanser og et kosthold som ikke gjør opp for energien du bruker på dette. Det er sjelden en fasit av hvilke treningsmetoder som fungerer best og alle mennesker er forskjellig. Det som fungerer for noen vil ikke alltid være det som fungerer best for andre. Bare husk at når du løper før styrketreningen bruker du opp energi som ligger lagret i kroppen, noe som gjør at du muligens vil få mindre trykk under vektløftingen. Dette avhenger selvfølgelig hvor intens og langvarig løping du holder på med.

    Er målet ditt å bygge muskler ville jeg separert cardio og styrketrening til forskjellige dager. Det er ingen problemer med litt lett jogging før du går løs på vektene, så lenge du tar det rolig. Personlig ville jeg startet styrketreningen med løfting av lettere vekter for å varme opp muskelgruppene du har planlagt å bruke under treningen. Dette for å spare mest mulig energi til de tunge løftene.

    Den viktigste faktoren for å lykkes med treningen vil uansett være å få i seg tilstrekkelig med mat, og ikke minst riktig mat. Når du trener styrke i tillegg til å løpe flere ganger i uka vil kroppen din ha et stort behov for mat, slik at den klarer å reparere seg og være klar for en ny økt. Spiser du for lite samtidig som du løper og trener med vekter vil kroppen forbrenne fett fremfor å bygge muskler.

    Konklusjon: Tren strategisk etter det du ønsker å oppnå. Sett deg klare mål slik at du kan tilpasse treningen etter dette. Finn ut hva som fungerer for akkurat deg. Prøv ut forskjellige treningsmetoder og se hva som gir deg størst utbytte. Det finnes ingen fasit og man er overhode ikke dømt til å få mindre "gains" dersom man løper litt før man løfter vekter.
    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Cardio mens man bulker? på: 24. oktober 2016, 13:34
    Det er ikke enkelt å legge på seg muskler samtidig som man går ned i fettprosent dersom man har trent lenge. Nybegynnere kan derimot klare dette uten problemer. Dette fordi kroppen deres har lite muskler i forhold til sitt potensiale og dermed vil de vokse omtrent uansett hvordan de velger å spise. De kan til og med være i et kaloriunderskudd i lang tid og fortsatt bygge muskler. Etterhvert som man blir veldig bra trent vil det bli mye vanskeligere. Da vil det være nødvendig å bytte mellom bulking og cutting for å nå enda lenger.

    Det jeg prøver å si er at det kommer egentlig litt an på hvor bra trent du er i utgangspunktet. Føler du at du stagnerer kan du jo prøve en bulkeperiode før du cutter. Fettprosenten vil gå litt opp, men den er ikke vanskelig å få ned igjen om du er flink til å spise sunt. Husk at det er vanskeligere å bygge muskler enn å ta av seg fett. Er du veldig rett for å få mer fett på kroppen kan du også prøve å veksle mellom bulking og cutting hyppigere enn det normale. Dvs at du for eksempel bulker i 2 uker og cutter i 1 uke istedet for å holde på månedsvis før man bytter.

    Det går også helt fint å trene cardio, men vil du ha mer masse på kroppen ville jeg nok satt opp flere treninger med tunge vekter enn det er cardio-økter. Cardio er heller ikke noe du er nødt til å gjøre for å holde fettet borte. styrketrening forbrenner også fett.
    5  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Diett uten matbegrensing på: 20. oktober 2016, 17:25
    Hei! Det å gå ned i vekt samtidig som å spise hva man vil er faktisk mulig for mange. Antall kalorier man får i seg hver dag og intensiteten på trening har nok den største betydningen. De dagene du trener vil du garantert ha et større kaloribehov enn 1400 som er veldig lite. Ettersom det er vanskelig for deg å følge en streng diett ville jeg anbefalt deg å finne en gylden middelvei. Dette kan du enkelt gjøre ved å kutte ned på "verstingene" i måltidene dine. Ser du spiser mye majones, noe som ikke er helt gunstig dersom du vil gå ned i vekt. Bacon, potetgull med dip og store mengder øl bør også begrenses. Dette kan du heller unne deg litt mer av i helgene, så har du noe å glede deg til. Prøv å få til en skikkelig middag de fleste dager, der du enten spiser kjøtt, fisk eller fjærkre. Dette fordi du trenger proteinene til å opprettholde, i tillegg til å bygge opp musklene i kroppen, etter styrketreningene.

    Husk at skal du gå ned i vekt men sliter med å spise sunt hele tiden, vil det være bedre å velge et balansert kosthold som inneholder noe godt i tillegg til noe sunt, istedenfor å følge en streng diett over en kort periode. Det som er sunt inneholder også som oftest minst kalorier, noe som gjør at du kan spise større mengder av det. Dermed slipper du også å føle deg sulten hele tiden, noe du kanskje gjør når du spiser mindre mengder med usunn mat for å begrense kaloriinntaket.
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Karbohydrater til kveldsmat? på: 20. oktober 2016, 12:05
    Dersom du trener sent på kvelden vil det være lurt å få i seg nok karbohydrater rett etterpå, selv om det snart er leggetid. Har du trent tidligere på dagen og fått i deg rikelig med karbohydrater før det blir kveld, vil ikke behovet for energi være like stort lengre. Det er selvfølgelig ingen fare å få i seg litt karbohydrater sent på kvelden uansett, men det er fordelaktig å få i seg mesteparten på morgenen og rett etter trening da kroppen trenger det som mest.

    Skal du bygge muskler er det viktig at kroppen får i seg sitt daglige behov av karbohydrater, proteiner og fett. Dersom du er flink til å følge med på det daglige matinntaket ditt, vil du kunne vite om du fortsatt trenger karbohydrater (sammen med proteinene) sent på kvelden for at kroppen skal klare å hente seg inn. Riktig mengde pr dag vil være viktigere enn når på dagen du spiser. For absolutt best resultat vil timingen av måltidene og inntaket av karbohydrater også spille en rolle. For en person som ønsker å forbrenne fett fremfor å bygge muskler, vil det være mye viktigere å tilpasse dagens siste måltid slik at det består av mest mulig proteiner og umettet fett.
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!