Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 17
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør en fysioterapeut! på: 18. februar 2012, 22:06
    Prøver igjen...
    Hei,
    Jeg sliter med en dårlig ankel, og har gjort det i mange år. I fjor sprakk jeg en av senene som går bak og under lateral malleolus. I det siste har jeg hatt vondt i uker i strekk. En to timers økt med løping på gress (lett ujevnt terreng) fører til en uke med smerter. Taping hjelper litt, men ikke mye.
    Finnes ingen fysioterapeuter i byen jeg bor i, så jeg trenger forslag til hva jeg evt kan gjøre for å lette på smertene. Vil helst unngå overbelastningsskader pga kompensering for smerter.

    Smerten er hovedsakelig lokalisert på medial artikulær overflate av lateral malleolus.

    Håper du har noen tips.
    2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør en fysioterapeut! på: 01. oktober 2011, 16:58
    Hei,
    Jeg sliter med en dårlig ankel, og har gjort det i mange år. I fjor sprakk jeg en av senene som går bak og under lateral malleolus. I det siste har jeg hatt vondt i uker i strekk. En to timers økt med løping på gress (lett ujevnt terreng) fører til en uke med smerter. Taping hjelper litt, men ikke mye.
    Finnes ingen fysioterapeuter i byen jeg bor i, så jeg trenger forslag til hva jeg evt kan gjøre for å lette på smertene. Vil helst unngå overbelastningsskader pga kompensering for smerter.

    Smerten er hovedsakelig lokalisert på medial artikulær overflate av lateral malleolus.

    Håper du har noen tips.
    3  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Øvelser for å få høyde på sidespark? på: 16. september 2011, 15:12
    I yeopchagi er det mye styrke og teknikk det går i. Du må selvsagt være myk, men uten styrke hjelper det ikke mye  Tren på sakte, kontrollerte bevegelser, jo saktere jo bedre. Hold  benet utstrakt i minst et halvt minutt, og så er det viktig med tilbaketrekking i sneglefart, rolig og kontrollert. Når du tøyer, ikke glem dynamisk tøying, statisk er bra, men for å få de resultatene du er ute etter må du ikke glemme dynamisk tøying.
    4  Arkiv / The Best Of Treningsforum / Sv: Matvrak.no på: 10. september 2011, 19:19
    Wow! Har ikke vært inne på forumet på en del år ser jeg... Gøy at denne tråden finnes fremdeles.

    Ny rett som burde være med: Slovakiske nasjonalretten deigklumper med stekte fleskebiter og syrnet geitemelk!
    5  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Striper på TKD-belter på: 10. september 2011, 18:54
    Hvilke farger og striper som brukes i en klubb er opp til klubben. Det finnes et overordnet system for de forskjellige forbundene, men til syvende og sist er det klubben som avgjør. At noen i klubben din har brede og smale striper kan ha med tilgangen til tape å gjøre. Jeg foreslår at du spør en i klubben din.
    6  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: WTF taekwondo på: 27. oktober 2008, 23:58
    Hei Tricex  Smiley

    Skal innrømme at jeg er litt geek på det punktet. Har bachelor grad innen østasia kunnskap, og oppgaven min innen Koreansk historie dreide seg om Taekwondo's historie og den historieforvridningen som har skjedd oppigjennom årene. Under arbeide med å samle data så jeg på forskjellene mellom WTF, ITF og andre forbund. Du må innrømme at det ikke er store forskjellen, og for de fleste ganske ubetydelig.

    7  Trening / Skader og Smerter / Sv: Har jeg senebetennelse? på: 27. oktober 2008, 00:08
    Hei Kvasives

    Det gjør vondt i skulder eller albue om det er betennelse i senefestet, men senebetennelse sitter ikke nødvendigvis der. Det sagt betyr ikke det at jeg er sikker på at det er senebetennelse  Tongue
    8  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: WTF taekwondo på: 26. oktober 2008, 13:51
    Det er mange her som nevner forbudet mot å slå mot ansiktet. Det man må huske på er at det er stor forskjell på reglene på matta og reglene i treningssalen. Alt avhenger av om man trener kamp eller tradisjonell tkd. I den klubben jeg har "vokst opp" i trente vi tradisjonell tkd, hvor det er mye mindre regler, men veldig kontrollert likevel. Man må naturligvis forvente at i den virkelige verden er ting anderledes enn i en treningssal, og hvis man vil trene på å bli god på slossing bør man vel heller sloss mye på byen og holde seg unna kampkunster.
    Jeg har drevet med WTF TKD siden jeg var 10 år, og har ikke mye negativt å si, selv om jeg ser at TKD har sine svakheter. Likevel ville jeg ikke byttet det ut mot noe. For min del er TKD mye mer enn kamp, det er en livsstil basert på høfflighet og respekt.

    Krangelen mellom de forskjellige forbundende innen TKD er til tider uforståelig. Mange ser på WTF som den ofisielle siden den er i OL og har mest støtte i det politiske Korea. WTF sin fremstilling av Taekwondo's historie er totalt feil, og et produkt av den Koreanske regjerings motvillighet til å assosiere seg med Japan på noen som helst måte. På dette punktet gjør ITF og tidligere GTF en bedre jobb. De fremstiller historien mer riktig. Uansett hvilken stilart man velger mener jeg det er viktig at man er åpen for at den man har valgt ikke er den eneste "riktige", og at ved å implementere flere stilarter blir en bedre utøver.

    Jeg vet om et par TKD klubber i sandvika. Jeg pleier ikke å anbefale Mudo/Sangrok/Hwarang siden det er veldig kommersielt, og det blir mer som en elexia eller liknende, men miljøet i klubben er nok veldig bra, og det er ofte dét som teller...
    9  Trening / Skader og Smerter / Sv: Har jeg senebetennelse? på: 26. oktober 2008, 13:27
    Hei

    Var ikke akkurat urte-te jeg mente. Det er en slags urte-kompress. Veldig effektiv. Har et par liggende, men ikke mange. De er dessverre ikke å få kjøpt i Norge. Vanskelig å få godkjennelse av alternativ medisin her til lands.
    Tigerbalsam fåes kjøpt på apotek. Det finnes både rød og hvit. Den røde blir orange på huden, og farger litt av, så mulig den hvite passer bedre siden den bare lukter.

    10 minutter jogging er ikke mye. Det beste er 30 minutter oppvarming, og da er det ganske viktig at du varmer opp de musklene som skal brukes under selve treningen. Prøv å varme armene opp også, de er viktigst for deg nå, selv om alle de andre musklene i kroppen også er viktige. Bruk minst 10 minutter bare på oppvarming av musklaturen i armene, og vær forsiktig. Ta det veldig gradvis, ellers gjør du bare vondt værre.

    Håper det hjalp litt...

    God bedring!
    10  Trening / Skader og Smerter / Sv: F..N, Tryna på sykkelen idag... på: 22. oktober 2008, 10:45
    Hvis du trener armen før stingene har grodd skikkelig er sjansene store for at arret blir mer synlig, og du risikerer at stingene revner, noe som ikke er noe hyggelig. Gjør som de andre, tren andre deler av kroppen. Du kan gjerne prøve deg forsiktig frem med noen arm-øvelser etter to-uker, finn øvelser som ikke strekker hud og muskler der du har sydd hvis det er mulig...
    Det er mye kjedeligere å være satt ut noen uker/måneder enn år. Har vært skadet i 9 år nå, og man venner seg fort til det, og lærer seg måter å trene rundt skaden.

    God bedring!
    11  Trening / Skader og Smerter / Sv: Har jeg senebetennelse? på: 22. oktober 2008, 10:40
    Hei

    Det er vanskelig å si helt sikkert, men det høres ut som en gryende senebetennelse. I Norge kan det dessverre ta år å få skikk på hvis man ikke er forsiktig. Begynte du rett på programmet du listet opp etter 2 års pause, eller begynte du forsiktig? Godt mulig musklene dine har fått et lite sjokk hvis det første er tilfelle. Jeg ville ikke kuttet ut pulldown helt, men prøv å trene triceps litt indirekte, og ro ned på pulldowns for øyeblikket. Hvis du kjenner noen med tilgang til Japansk urte-medisin vil jeg anbefale å prøve det, senebetennelser blir helt borte på under en uke... Tigerbalsam fungerer til en viss grad, så det kan være smart å bruke to ganger om dagen som forebyggende. Hvis det er en gryende senebetennelse er det viktig å behandle så fort som mulig, så slipper du å måtte ta helt pause...

    Lykke til!
    12  Trening / Skader og Smerter / Sv: Hoftesmerter som går nedover i beinet på: 22. oktober 2008, 10:32
    Update: går bedre nå, merker det bare spesielt om jeg står veldig bredt og tar bøy, men betraktelig bedre, tøyer aldri ut etter trening :p kanskje begynne å tøye rumpa litt før jeg legger meg, kjedelig om jeg skulle fått isjas i en alder av 19  Shocked

    Høres ut som en plan Smiley Viktig å tøye... Faren min ble operert for isjas første gang da han var helt i begynnelsen av 20 årene, og en venn av brodern er også ryggoperert allerede, så det er en veldig god ide å begynne nå. Lykke til.
    13  Trening / Skader og Smerter / Sv: Hoftesmerter som går nedover i beinet på: 18. oktober 2008, 12:57
    Det er isjas-liknende smerter, men sjansene er store for at det er en muskel som har kommet i klem. Smertene går over, men kommer fort tilbake uten behandling. Fysioterapeut, naprapat, kiropraktor og akkupunktør kan hjelpe. Det er også viktig å tøye setemusklaturen skikkelig hver dag.

    Lykke til!
    14  Generelt / Åpent forum / Sv: Skrekk/Grøssere? på: 02. juni 2008, 22:41
    Men de har vel ikke kommet ut enda? Så en reklame for Ring 2 på kino nå nylig faktisk.. Hva syns du om de da? Like bra som den første?  Grin

    Oi, ser jeg ikke har sjekket denne threaden på lenge... Jeg snakket om japanske ring2, ikke amerikanske.
    Fritt vilt og Ju-on (the Grudge) 1 og 2 er også super skumle. Det finnes en ekkel som heter "Chakushin ari", eller "ubesvart anrop" på norsk.
    15  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 17. februar 2006, 18:57
    Høres ut som samme smerter jeg har hatt i håndleddet, og da var det håndleddet låst seg. Jeg hadde uansett time hos manuellterapeut, så han løste det opp for meg, og så var det å holde håndleddet i konstant bevegelse resten av dagen. Ta deg en tur til manuellterapeut, de kan hjelpe deg med det meste.

    Etta
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 17
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!