Visning av honnrposter for Grungern
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 13
 • 1  Trening / Skader og Smerter / Sticky: Guide til fiksing av Skulder og Ryggsmerter + albuer 15. januar 2006, 16:00
  OBS! Hvis du har betennelse i skulderen skal du være forsiktig med å begynne rett på rehab! Det er lettere å kontinuerlig irritere skulderen om bitene inne i den er hovene pga betennelse og selv rehab øvelser kan forværre det.

  Så, har du betennelse; TA EN ISKALD DUSJ på skulderen din i noen minutter.
  Eventuelt kjør følgende: 30-60sec iskaldt, så 30-60 glovarmt, 30-60 iskaldt, 30-60 glovarmt, og avslutt så med 60+ iskaldt! Dette pumper blod gjennom skulderen din og hjelper utrolig på å slå ned betennelser! Kan brukes på albuer, knær, rygg, undearmer osv også. Brukes bla. i Amerikansk fotball
  Mat mot betennesler: 1) Gurkemeie(curcumin)+sort pepper, 2) Tran, 3) Ananas, 4) Spis mindre raske karbs en periode

  Når betennelsen har roet seg kan du begynne.

  Skulderproblemer kan ofte skyldes ubalanser mellom de forskjellige musklene som er festet i skulderen og skulderbladet. Løsning er da å trene opp de musklene som henger etter. Og eventuelt strekke de som er for stive/sterke. Hvilke øvelser man trenger varierer etter hva som er galt, og det må man nesten finne ut selv, lese seg opp på, prøve ut, eller søke profesjonell hjelp. Her følger noen forslag som har hjulpet meg.

  Skuldre
  http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/pushups_face_pulls_and_shrugs
  Veldig ofte er det holdning som er problemet. Dårlig holdning over tid, dårlig mobilitet, inaktivitet i serratus anterior, stramme pec minors osv. Les artikkelen og forstå behovet for "Upward rotation" av skulderbladet (scapula).
  Essensen:
  Styrk: Serratus anterior, nedre og øvre traps
  Strekk: Bryst, lats, levator scapula osv. Og få mobilitet i "thoracic spine" dvs øvre del av ryggen, feks med en foamroller
  Mobilitywod.com har en del bra strekker

  Gull-øvelsene: for øvre og nedre traps med mer.
  Face Pulls, en utrolig effektiv øvelse som har hjulpet meg masse med tidligere skulderproblemer. Ta et tau og fest høyt i et kabelstativ. Dra mot fjeset slik som illustrert! f.eks 15x3 legg denne til på slutten av skulderøktene.


  Scapula pushups for Serratus Anterior
  Man starter i vanlig pushupsposisjon, senk deg ned ved å la skuldrene sige bakover, ikke bøy armene, rett deg opp så opp. 10-20 x 3sett eller lignende.

  Serratus Anterior er også fin å aktivere med øvelsen "Serratus Wall slides" som du kan google!!

  Start nesten alle treningsøkter med å varme opp med fronthev med hammergrep var et triks jeg lærte av Bjørgulf Hansen. F.eks 8x2 med lett vekt. Hjelp faktisk veldig godt! Vindmøller og lignende er også veldibg lurt. Viktig med varme skuldre med en del blod før man gyver løs på tyngre øvelser.
  Et par sett med pushups er også veldig lurt da det aktiverer mye riktige muskler og øker blodtilførsel.

  I tilegg er det mange som har skulderproblemer som rett og slett ikke burde utføre pressøvelser med stang i stort omfang.
  Gjør de øvelsene jeg har listet opp her og bytt til benkpress med manualer, skulderpress med manualer osv.

  Teknikken på benkpressen kan også være et problem. Mange har overarmene for rett ut til sidene hvilket kan føre til stor belastning på skulderleddet. Prøv å minske vinkelen mellom overarmene og torsoet en del! f.esk fra 90 til 60 grader eller noe.

  Svakhet i musklene rundt skulderbladet er ofte er problem.
  Det kan føre til forskjellige ting som at de vinger ut, eller at skulderbladene sklir ut fra midten (ofte tilfellet med oss som sitter mye, spess på pc'en).
  Selv hjalp det mye ved å styrke de musklene som samler skulderbladene bak og ned. Brukte der øvelsen prone cobras og W's. En annen fin øvelse for å styrke musklene som holder skulderbladene sammen og ned er rett og slett å strutte mer med brystkassen! Musklene som du bruker da er det samme som drar skulderbladene ned. I tilegg kan du klemme sammen skulderbladene mens du gjør det. Y T W L øvelsene.
  Et nyttig tips for folk med skulderproblemer er å vite at det ofte henger sammen med skulderbladet! Så for å lære mer om det, google: scapula

  Pushups i redcord/tau rolige og kontrollerte med fokus på skulderblades bevegelse hvor skulderbladene samles i bunnet og går fra hverandre i toppen. Disse hjalp utrolig!

  Hvis du er svak så begynn på knærne. Lur som oppvarming før benk bare man ikke sliter seg ut.

  Ekstern og intern rotator. IKKE undervurder svak og forlengede subscapularis muskler ift foroverroterte skuldre!!
  Mange mennesker med mye dataarbeid og lignende får stramme eksterne rotatorer (altså de som roterer skulderen utover), blandt annet som følge av skulderblader som glir utover, og lite aktive internal rotatorer der brystet tar over den jobben. Det kan da være lurt å tenke holdning (tenk skulderbladene litt bak og så ned) Svak intern rotator (subscapularis) betyr at skulderkulen kan drive fremover og kan føre til inflamasjon og stramme externe rotatorer som prøver å holde igjen.
  Gjøre internal rotator øvelsesr i strikk eller med manual.
  Eks:

  Denne er veldig god da den bruker lite bryst ift subscapularis!
  Strekke eksternal rotator.
  Finner mye på dette ved å google litt etter øvelser Smiley

  Disse hjalp for meg! håper de hjelper for deg Smiley

  Her har man også en del andre styrkeøvelser for skulder:
  Disse kan også gjøres med strikk eller kabel!

  Øvelse 1
  "Start med å ligge på magen på et bord eller en seng (eller gulvet). Løft din venstre arm ut ved skulderhøyde med albuen bøyd 90 grader and hånden ned. Hold albuen bøyd og sakte løft hånden. Stopp når hånden din er på samme høyde som skulderen. Senk hånden sakte . Gjenta til skulderen er sliten, men vær forsiktig. Gjør så øvelsen med høyre hånd"


  Øvelse 2
  "Ligg på din høyre side med et opprullet håndkle under din høyre armhule. Strekk din høyre arm frem over hodet som på bildet. Hold din venstre arm intil siden din med albuen bøyd 90 grader, la underarmen hvile mot brystet med håndflaten ned. Løft så din venstre underarm opp til den er på samme høyde som skulderen. (Hint: This is like the backhand swing in tennis.) Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm. "


  Øvelse 3
  "Ligg på høyre side. Hold din venstre arm langs oversiden av kroppen din. Bøy din høyre albue til 90°. La høyre underarm hvile mot bordet . Løft din høyre underarm opp til brystet. (Hint: This is like the forehand swing in tennis.) Lower the forearm slowly. Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm"


  Tight muskelatur på forsiden av kroppen og dårlig bevgelighet:
  Ta en kosteskaft eller lignende i begge hender, ha armene helt strake, spenn triceps litt
  Løft så stangen opp og over hodet og ned bak kroppen. Det skal strekke.
  Utfør f.eks 10-20 reps x 2-3sett noen ganger i uka. gjerne også før brysttrening.
  Utfordre deg selv ved å holde smalere og smalere etterhvert som du blir mykere.


  (edit: linkene til bildene av tennis-albue øvelsene er død, får se om jeg finner noen nye Smiley )


  Tennis albue:
  Smerte her skyldes ofte ubalanse mellom underarmsmusklene. Tren masse forskjellige øvelser som:
  Ta en strikk rundt fingrene og åpne og lukk hendene.
  Forskjellige varianter av underarmscurls med grepsvariasjoner.
  Skal også nevnes at albuesmerter kan være såkalt "refered pain" fra skulderen, som da løses ved å fikse skulderproblemer.

  KORSRYGG, (og delvis bakside lår) og falsk isjas
  Veldig mange har vondt i korsryggen etter knebøy, markløft, eller andre ting. Noen kan kjenne smerten i lysken også, eller dypt i magen. Det kan være din -ILIOPSOAS-
  Ilipsoas er en muskel som er festet i ryggraden din og i lysken. Hvis den er stram strutter man ofte med rumpa og har krum nedre rygg. Det er fordi muskelen da drar ryggraden innover. Hvis dette er tilfellet fungerer ofte ikke gluts skikkelig, og da prøver nedre rygg å ta over jobben som ender i smerte.
  * Løsning: Holdning, strekking og styrking/Aktivering
   * Strekk ilipsoas 2x30sek per side før hver trening
   * Ta glutebridges / hipthrusts og "firehydrants" etter dette.
   * Prøv å få hjernekontant med rumpa før bøy, mark osv.
   * Prøv å bedre holdningen din resten av døgnet også (dvs ikke for mye svai)

  Før du begynner rumpeaktiver så kjør alltid en statisk iliopsoasstrekk ca 30sec per side hvor du klemmer gluten på benet hvis kne er i bakken så hardt du kan.

  Denne øvelsen er perfekt for folk som sitter mye da en spent ilipsoas gjør det vannskelig å få kontakt med glutsa. Som pilene indikerer så tenk at du skal rotere bekkenet ned bak og opp forran. Ikke overdriv strekken, det er mer for å få kontakt med glutsa slik at disse kan starte opp som hovedmotor for mark og bøy osv.

  Ett bens glute bridges

  Avbildet er den vanlige man kan begynne med. Etterhvert tok jeg ett og ett ben i tau fra taket x 8-12 reps per fot. Kjører litt isometriske hold også for god aktivasjon/kontakt. Samtidig klemmer jeg bekkenmuskelaturen (kjenner ofte at det "tar" ved halebeinet" hvis jeg gjør det mye og hardt). Stram også kjernemuskelaturen hele veien.

  Kabel pull-through
  Dette er en øvelse som ligner på hipthrusts/glute bridge, bare i kabel. Fin å kjøre litt for kontakt etter strekken, og før bøy, mark osv.

  Side til side kropps-knebøy / Lateral squats.
  Disse strekker ut og klargjør lårene og spesielt innsiden, også anklene.
  Pleier å kjøre ca 16 reps totalt, ca 8 per side, annehver gang.
  Vannskeligere jo smalere du står. Og ha føttene pekende RETT frem, ikke vinklet utover.


  Har også gjort flere av de andre øvelsene i denne artikkelen:
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/the_essential_8_mobility_drills

  Ved å kjøre disse øvelsene først kan jeg i øvelser som markløft og knebøy virkelig kjenne at jeg beveger meg mer knirefritt og at rumpemuskelaturen kjennes ut som et powerhouse som hjelper meg gjennom hele øvelsen i stedet for at nedre rygg gjør det. Resultatet var at smertene forsvant og bakside lår løsnet opp.

  Ellers er variasjoner av planken absolutt å anbefale for å styrke kjernemuskelatur og magen slik at disse hjelper deg å holde deg stiv under øvelser.
  Husk: Teknikken i øvelsen må sitte, det kan alltid være der problemet ligger.

  Her har dere noen øvelser for albue og skuldre. Bildene har jeg ikke spurt om å få bruke så hvis det er noe problemer får admin bare slette dem.

  Ellers er det bare å legge til mer folkens Smiley 

  quoter Mariusfa fra en anne post. sanne ord:
  en god oppvarming kan gjøre underverker. søk på google etter dynamisk oppvarming, scap pushups, rotatot cuff rehab, wallslides, ytwl, og kikk innom  sidene til eirik sandvik, eric cressey og diesel crew.
  Generelle støtteøvelser for hele kroppen:
  http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/basistrening/styrke/page108.html

  Gode artikler om benkpress og skuldersmerter:
  http://www.pponline.co.uk/encyc/bench-press-it-dangerous-workout-exercise-40883
  http://stronglifts.com/why-the-bench-press-gives-you-shoulder-pain-how-to-fix-it/
  http://nicktumminello.com/2009/07/a-new-and-improved-ytwl (holdning/skulderblader)
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_i
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_ii
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_iii
  Honnr gitt av : Boz, 04. juni 2012, 13:23
  2  Trening / Skader og Smerter / Sv: smerter i korsrygg venstre side 03. juni 2012, 16:45
  http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=36115.0
  Honnr gitt av : Boz, 04. juni 2012, 13:15
  3  Trening / Skader og Smerter / Sticky: Guide til fiksing av Skulder og Ryggsmerter + albuer 15. januar 2006, 16:00
  OBS! Hvis du har betennelse i skulderen skal du være forsiktig med å begynne rett på rehab! Det er lettere å kontinuerlig irritere skulderen om bitene inne i den er hovene pga betennelse og selv rehab øvelser kan forværre det.

  Så, har du betennelse; TA EN ISKALD DUSJ på skulderen din i noen minutter.
  Eventuelt kjør følgende: 30-60sec iskaldt, så 30-60 glovarmt, 30-60 iskaldt, 30-60 glovarmt, og avslutt så med 60+ iskaldt! Dette pumper blod gjennom skulderen din og hjelper utrolig på å slå ned betennelser! Kan brukes på albuer, knær, rygg, undearmer osv også. Brukes bla. i Amerikansk fotball
  Mat mot betennesler: 1) Gurkemeie(curcumin)+sort pepper, 2) Tran, 3) Ananas, 4) Spis mindre raske karbs en periode

  Når betennelsen har roet seg kan du begynne.

  Skulderproblemer kan ofte skyldes ubalanser mellom de forskjellige musklene som er festet i skulderen og skulderbladet. Løsning er da å trene opp de musklene som henger etter. Og eventuelt strekke de som er for stive/sterke. Hvilke øvelser man trenger varierer etter hva som er galt, og det må man nesten finne ut selv, lese seg opp på, prøve ut, eller søke profesjonell hjelp. Her følger noen forslag som har hjulpet meg.

  Skuldre
  http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/pushups_face_pulls_and_shrugs
  Veldig ofte er det holdning som er problemet. Dårlig holdning over tid, dårlig mobilitet, inaktivitet i serratus anterior, stramme pec minors osv. Les artikkelen og forstå behovet for "Upward rotation" av skulderbladet (scapula).
  Essensen:
  Styrk: Serratus anterior, nedre og øvre traps
  Strekk: Bryst, lats, levator scapula osv. Og få mobilitet i "thoracic spine" dvs øvre del av ryggen, feks med en foamroller
  Mobilitywod.com har en del bra strekker

  Gull-øvelsene: for øvre og nedre traps med mer.
  Face Pulls, en utrolig effektiv øvelse som har hjulpet meg masse med tidligere skulderproblemer. Ta et tau og fest høyt i et kabelstativ. Dra mot fjeset slik som illustrert! f.eks 15x3 legg denne til på slutten av skulderøktene.


  Scapula pushups for Serratus Anterior
  Man starter i vanlig pushupsposisjon, senk deg ned ved å la skuldrene sige bakover, ikke bøy armene, rett deg opp så opp. 10-20 x 3sett eller lignende.

  Serratus Anterior er også fin å aktivere med øvelsen "Serratus Wall slides" som du kan google!!

  Start nesten alle treningsøkter med å varme opp med fronthev med hammergrep var et triks jeg lærte av Bjørgulf Hansen. F.eks 8x2 med lett vekt. Hjelp faktisk veldig godt! Vindmøller og lignende er også veldibg lurt. Viktig med varme skuldre med en del blod før man gyver løs på tyngre øvelser.
  Et par sett med pushups er også veldig lurt da det aktiverer mye riktige muskler og øker blodtilførsel.

  I tilegg er det mange som har skulderproblemer som rett og slett ikke burde utføre pressøvelser med stang i stort omfang.
  Gjør de øvelsene jeg har listet opp her og bytt til benkpress med manualer, skulderpress med manualer osv.

  Teknikken på benkpressen kan også være et problem. Mange har overarmene for rett ut til sidene hvilket kan føre til stor belastning på skulderleddet. Prøv å minske vinkelen mellom overarmene og torsoet en del! f.esk fra 90 til 60 grader eller noe.

  Svakhet i musklene rundt skulderbladet er ofte er problem.
  Det kan føre til forskjellige ting som at de vinger ut, eller at skulderbladene sklir ut fra midten (ofte tilfellet med oss som sitter mye, spess på pc'en).
  Selv hjalp det mye ved å styrke de musklene som samler skulderbladene bak og ned. Brukte der øvelsen prone cobras og W's. En annen fin øvelse for å styrke musklene som holder skulderbladene sammen og ned er rett og slett å strutte mer med brystkassen! Musklene som du bruker da er det samme som drar skulderbladene ned. I tilegg kan du klemme sammen skulderbladene mens du gjør det. Y T W L øvelsene.
  Et nyttig tips for folk med skulderproblemer er å vite at det ofte henger sammen med skulderbladet! Så for å lære mer om det, google: scapula

  Pushups i redcord/tau rolige og kontrollerte med fokus på skulderblades bevegelse hvor skulderbladene samles i bunnet og går fra hverandre i toppen. Disse hjalp utrolig!

  Hvis du er svak så begynn på knærne. Lur som oppvarming før benk bare man ikke sliter seg ut.

  Ekstern og intern rotator. IKKE undervurder svak og forlengede subscapularis muskler ift foroverroterte skuldre!!
  Mange mennesker med mye dataarbeid og lignende får stramme eksterne rotatorer (altså de som roterer skulderen utover), blandt annet som følge av skulderblader som glir utover, og lite aktive internal rotatorer der brystet tar over den jobben. Det kan da være lurt å tenke holdning (tenk skulderbladene litt bak og så ned) Svak intern rotator (subscapularis) betyr at skulderkulen kan drive fremover og kan føre til inflamasjon og stramme externe rotatorer som prøver å holde igjen.
  Gjøre internal rotator øvelsesr i strikk eller med manual.
  Eks:

  Denne er veldig god da den bruker lite bryst ift subscapularis!
  Strekke eksternal rotator.
  Finner mye på dette ved å google litt etter øvelser Smiley

  Disse hjalp for meg! håper de hjelper for deg Smiley

  Her har man også en del andre styrkeøvelser for skulder:
  Disse kan også gjøres med strikk eller kabel!

  Øvelse 1
  "Start med å ligge på magen på et bord eller en seng (eller gulvet). Løft din venstre arm ut ved skulderhøyde med albuen bøyd 90 grader and hånden ned. Hold albuen bøyd og sakte løft hånden. Stopp når hånden din er på samme høyde som skulderen. Senk hånden sakte . Gjenta til skulderen er sliten, men vær forsiktig. Gjør så øvelsen med høyre hånd"


  Øvelse 2
  "Ligg på din høyre side med et opprullet håndkle under din høyre armhule. Strekk din høyre arm frem over hodet som på bildet. Hold din venstre arm intil siden din med albuen bøyd 90 grader, la underarmen hvile mot brystet med håndflaten ned. Løft så din venstre underarm opp til den er på samme høyde som skulderen. (Hint: This is like the backhand swing in tennis.) Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm. "


  Øvelse 3
  "Ligg på høyre side. Hold din venstre arm langs oversiden av kroppen din. Bøy din høyre albue til 90°. La høyre underarm hvile mot bordet . Løft din høyre underarm opp til brystet. (Hint: This is like the forehand swing in tennis.) Lower the forearm slowly. Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm"


  Tight muskelatur på forsiden av kroppen og dårlig bevgelighet:
  Ta en kosteskaft eller lignende i begge hender, ha armene helt strake, spenn triceps litt
  Løft så stangen opp og over hodet og ned bak kroppen. Det skal strekke.
  Utfør f.eks 10-20 reps x 2-3sett noen ganger i uka. gjerne også før brysttrening.
  Utfordre deg selv ved å holde smalere og smalere etterhvert som du blir mykere.


  (edit: linkene til bildene av tennis-albue øvelsene er død, får se om jeg finner noen nye Smiley )


  Tennis albue:
  Smerte her skyldes ofte ubalanse mellom underarmsmusklene. Tren masse forskjellige øvelser som:
  Ta en strikk rundt fingrene og åpne og lukk hendene.
  Forskjellige varianter av underarmscurls med grepsvariasjoner.
  Skal også nevnes at albuesmerter kan være såkalt "refered pain" fra skulderen, som da løses ved å fikse skulderproblemer.

  KORSRYGG, (og delvis bakside lår) og falsk isjas
  Veldig mange har vondt i korsryggen etter knebøy, markløft, eller andre ting. Noen kan kjenne smerten i lysken også, eller dypt i magen. Det kan være din -ILIOPSOAS-
  Ilipsoas er en muskel som er festet i ryggraden din og i lysken. Hvis den er stram strutter man ofte med rumpa og har krum nedre rygg. Det er fordi muskelen da drar ryggraden innover. Hvis dette er tilfellet fungerer ofte ikke gluts skikkelig, og da prøver nedre rygg å ta over jobben som ender i smerte.
  * Løsning: Holdning, strekking og styrking/Aktivering
   * Strekk ilipsoas 2x30sek per side før hver trening
   * Ta glutebridges / hipthrusts og "firehydrants" etter dette.
   * Prøv å få hjernekontant med rumpa før bøy, mark osv.
   * Prøv å bedre holdningen din resten av døgnet også (dvs ikke for mye svai)

  Før du begynner rumpeaktiver så kjør alltid en statisk iliopsoasstrekk ca 30sec per side hvor du klemmer gluten på benet hvis kne er i bakken så hardt du kan.

  Denne øvelsen er perfekt for folk som sitter mye da en spent ilipsoas gjør det vannskelig å få kontakt med glutsa. Som pilene indikerer så tenk at du skal rotere bekkenet ned bak og opp forran. Ikke overdriv strekken, det er mer for å få kontakt med glutsa slik at disse kan starte opp som hovedmotor for mark og bøy osv.

  Ett bens glute bridges

  Avbildet er den vanlige man kan begynne med. Etterhvert tok jeg ett og ett ben i tau fra taket x 8-12 reps per fot. Kjører litt isometriske hold også for god aktivasjon/kontakt. Samtidig klemmer jeg bekkenmuskelaturen (kjenner ofte at det "tar" ved halebeinet" hvis jeg gjør det mye og hardt). Stram også kjernemuskelaturen hele veien.

  Kabel pull-through
  Dette er en øvelse som ligner på hipthrusts/glute bridge, bare i kabel. Fin å kjøre litt for kontakt etter strekken, og før bøy, mark osv.

  Side til side kropps-knebøy / Lateral squats.
  Disse strekker ut og klargjør lårene og spesielt innsiden, også anklene.
  Pleier å kjøre ca 16 reps totalt, ca 8 per side, annehver gang.
  Vannskeligere jo smalere du står. Og ha føttene pekende RETT frem, ikke vinklet utover.


  Har også gjort flere av de andre øvelsene i denne artikkelen:
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/the_essential_8_mobility_drills

  Ved å kjøre disse øvelsene først kan jeg i øvelser som markløft og knebøy virkelig kjenne at jeg beveger meg mer knirefritt og at rumpemuskelaturen kjennes ut som et powerhouse som hjelper meg gjennom hele øvelsen i stedet for at nedre rygg gjør det. Resultatet var at smertene forsvant og bakside lår løsnet opp.

  Ellers er variasjoner av planken absolutt å anbefale for å styrke kjernemuskelatur og magen slik at disse hjelper deg å holde deg stiv under øvelser.
  Husk: Teknikken i øvelsen må sitte, det kan alltid være der problemet ligger.

  Her har dere noen øvelser for albue og skuldre. Bildene har jeg ikke spurt om å få bruke så hvis det er noe problemer får admin bare slette dem.

  Ellers er det bare å legge til mer folkens Smiley 

  quoter Mariusfa fra en anne post. sanne ord:
  en god oppvarming kan gjøre underverker. søk på google etter dynamisk oppvarming, scap pushups, rotatot cuff rehab, wallslides, ytwl, og kikk innom  sidene til eirik sandvik, eric cressey og diesel crew.
  Generelle støtteøvelser for hele kroppen:
  http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/basistrening/styrke/page108.html

  Gode artikler om benkpress og skuldersmerter:
  http://www.pponline.co.uk/encyc/bench-press-it-dangerous-workout-exercise-40883
  http://stronglifts.com/why-the-bench-press-gives-you-shoulder-pain-how-to-fix-it/
  http://nicktumminello.com/2009/07/a-new-and-improved-ytwl (holdning/skulderblader)
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_i
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_ii
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_iii
  Honnr gitt av : Jussstudent, 19. april 2012, 21:35
  4  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Figuz mot 100kg ekstravekt i chins 16. november 2011, 23:08
  Bak, mot feste til bakre av deltoid.
  Det skurrer litt ekstra om jeg spenner meg opp og presser albuer frem ja.
  Kan være litt forskjellig! Hatt lignende selv!
  Pass på å ha kassa opp hele veien, prøv med å ikke ha tommel rundt stanga osv. Har pretty much løst det for meg å overdrive å ha kassa opp da det er lettere å virkelig spenne øvre rygg godt da og ikke la skuldrene drive frem.
  Kan være svake eksterne rotatorer som kramper seg osv.
  Jeg ville kjørt litt av blackburns øvelsen for å sjekke om du har noen spess svakheter i noen av skulderbladmusklene.
  Kan også sjekke om du merker noe forskjell fra serratus anterior fra side til side, kanskje den ene fyrer dårligere. Skulle det være no serratus probs, test serratus wall slides
  Honnr gitt av : Figuz, 16. november 2011, 23:10
  5  Trening / Skader og Smerter / Sv: Piriformis/Anterior pelivc tilt/laptoprygg 07. juli 2011, 22:43
  Ja, fikset problemet med å aktivere mer glutes og tøye ut iliopsoas/hoftene og i tilegg foamrolle IT bånd og fremside lår Smiley
  Ser ut til at problemet løses litt motsatt av det fenrik flink skrev! Ofte kan det virke som rumpa er stiv og lårene svake, men så er det egentlig omvendt. Rumpa føles stiv fordi den er strekt mellom strekte lår og overaktiv nedre rygg og kan da lett få spasmer i piriformis osv. Altså bør fokuset ligge på å la rumpa gjøre mer av jobben som nedre rygg prøver å ta over å gjøre. Og rumpa kan ikke få full kontakt bli skikkelig aktivert om hoftene (iliopsoas) er stram. Å styrke bakside lår er også lurt sammen med glutsa. Da drar begge i riktig retning på bekkenet.
  Gjør denne og overdriv strammingen av gluten på siden du strekker hoften på!

  Ta f.eks 2x30sek per side i oppvarmingen. Pass så på at når du begynner å løfte har god hode-muskel kontakt med glutsa Smiley
  Honnr gitt av : Arild-, 05. september 2011, 11:13
  6  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: ADVARSEL-Styr unna Powergym!! 23. august 2011, 18:20
  Lurer på det Tongue Aldri vært borti hønsefjær på proteinpulverdunkene mine!!
  Åpnet begge nå da jeg regner med å klage til powergym er bortkastet og innholdet så heldigvis ok ut. Men har litt følelsen av at man har bøttene liggende å slenge i et fjøs der de blir bulkete og skitne  what  :Smiley

  Kjøper IKKE derfra neste gang!!
  Honnr gitt av : NK, 23. august 2011, 21:08
  7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: akkurat lovlige kostilsudd 19. august 2011, 19:40
  Jej har hørt rykte om at d-ribose blii svær?Huh Mamma vil ikke kjøpe Sad((((
  Honnr gitt av : Sitronsaft, 19. august 2011, 19:53
  8  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: akkurat lovlige kostilsudd 29. juli 2011, 15:55
  Du får mye mer for pengene dine i form av mat, altså spise mer, mer kcal, enn å kjøpe kostilskudd som uansett kun gir en minimal virkning ekstra når maten er på plass..

  Og hvorfor du skal ha noe halvveis skjønner jeg ikke? Hvis du først skal ha noe ulovlig så skaff det og ikke jug for deg selv på at du ikke har bola når det jo "bare" var prohormoner og effedrin du knaska i deg Tongue

  Men skal du være clean, som jeg anbefaler, bør du kjøpe mye mat. Begynn med masse egg, poteter, grønnsaker, ris og tunfisk i olje og kom deg opp på f.eks 3500kcal daglig og se hvordan det går. Hvis det er raske gains du vil ha og , tja, trene fornuftig, så pass på å la hovedfokuset ligge på mark, bøy, benk og roing/hangups osv de første åra Smiley
  Honnr gitt av : MIDTBY, 30. juli 2011, 21:00
  9  Generelt / Loggbok Online / Sv: Grungerns logg 28. juli 2011, 15:03
  28 juli 2011

  Oppvarming

  Litt lett kabelroing

  Benkpress
  50kgx5
  65kgx5
  80kgx5
  80kgx5
  80kgx5
  80kgx5
  80kgx8
  60kgx8

  Kabelroing
  50kgx10
  65kgx10
  75kgx10
  90kgx10

  Hangups Noe chinupsgrep og noe hangupsgrep
  bwx10
  bwx6
  bwx5
  bwx3
  sleten..

  Bicepscurl med olympiastang
  30kgx10
  30kgx10
  30kgx10
  og litt omvendtgrep
  fin pump Tongue

  Litt griptrening og to sett pushdowns og 20pushups til slutt

  Så ut i sola og og tenkte FUCK YEAH ITS SUN og spradet så hjem i bar overkropp med heftig pump rå-kjell style og høstet beundrende blikk fra to milfer/gilfer i en bil  Cool  rofl
  Honnr gitt av : Figuz, 29. juli 2011, 17:01
  10  Generelt / Loggbok Online / Sv: Grungerns logg 26. juli 2011, 10:55
  25 juli 2011

  Oppvarming og div strekking og aktivering med bla standard ilipsoas-strekk, pushups og nå intern skulderrotasjon i kabelmaskin.

  Benkpress
  50kgx5
  70kgx5
  70kgx5
  75kgx5
  75kgx8
  50kgx8
  Lett og fint og helt ned på kassa uten vondt / strekk i skulderen!
  Tydelig at mine enorme mengder prone internal rotations daglig for å styrke/stramme opp subscapularis fungerer Cheesy

  Litt maskinroing

  Pendlay rows, tekntikk fokus
  20kgx12
  30kgx12
  30kgx12
  50kgx12
  50kgx10
  30kgx12
  Tok godt selv på lav vekt

  Bicepscurls med olympiastang
  30kgx13
  30kgx11
  30kgx10
  så en del med manualer

  Kos trening, godt å benke pain-free igjen!  Grin
  Honnr gitt av : Figuz, 26. juli 2011, 11:00
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: TooBigForDoors: Film; 1x192,5 frontbøy s 123 30. juni 2011, 22:41
  hva er fordelen med å trene benk med bena oppe?
  Jeg tror han blir vant med å holde dem der så han ikke blir sliten når du skal tjene penga sine på kveldstid Tongue

  Skal si du er blitt aktiv på the world wide web i det siste, har dama slått opp?
  Nei! Smiley Er det ikke godt med litt oppmerksomhet fra the grung da? Wink
  Honnr gitt av : Boyscout slayer, 01. juli 2011, 00:06
  12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Lars E tar en omvei 27. juni 2011, 22:47
  Kos fellestrening sist der! Likte spess hvordan du bicepscurla 420kgs dekket lett! Cheesy
  Hva er dette ryggtullet ditt for noe da? Høres litt ut som standardgreiene jeg og Emil hadde, og som både christian og emiil også har vært litt innom..
  Løsningen var å tøye hoftene før hver trening og for min del å aktivere glutes litt mer. Da får ræva gjort jobben sin slik at nedre rygg slipper å overta/kompensere!

  Merka forøvrig at Zercherbøy som jeg har kjørt en del etter anbefaling fra christian er toppers Cheesy Får veldig rak og fin holdning ala frontbøy, og veldig stiv i skinkene som jo er bra. Men du som har så enorme biceps får kanskje ikke plass til stanga i albuekroken :S
  Honnr gitt av : Lars E., 28. juni 2011, 11:40
  13  Trening / Skader og Smerter / Sticky: Guide til fiksing av Skulder og Ryggsmerter + albuer 15. januar 2006, 16:00
  OBS! Hvis du har betennelse i skulderen skal du være forsiktig med å begynne rett på rehab! Det er lettere å kontinuerlig irritere skulderen om bitene inne i den er hovene pga betennelse og selv rehab øvelser kan forværre det.

  Så, har du betennelse; TA EN ISKALD DUSJ på skulderen din i noen minutter.
  Eventuelt kjør følgende: 30-60sec iskaldt, så 30-60 glovarmt, 30-60 iskaldt, 30-60 glovarmt, og avslutt så med 60+ iskaldt! Dette pumper blod gjennom skulderen din og hjelper utrolig på å slå ned betennelser! Kan brukes på albuer, knær, rygg, undearmer osv også. Brukes bla. i Amerikansk fotball
  Mat mot betennesler: 1) Gurkemeie(curcumin)+sort pepper, 2) Tran, 3) Ananas, 4) Spis mindre raske karbs en periode

  Når betennelsen har roet seg kan du begynne.

  Skulderproblemer kan ofte skyldes ubalanser mellom de forskjellige musklene som er festet i skulderen og skulderbladet. Løsning er da å trene opp de musklene som henger etter. Og eventuelt strekke de som er for stive/sterke. Hvilke øvelser man trenger varierer etter hva som er galt, og det må man nesten finne ut selv, lese seg opp på, prøve ut, eller søke profesjonell hjelp. Her følger noen forslag som har hjulpet meg.

  Skuldre
  http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/pushups_face_pulls_and_shrugs
  Veldig ofte er det holdning som er problemet. Dårlig holdning over tid, dårlig mobilitet, inaktivitet i serratus anterior, stramme pec minors osv. Les artikkelen og forstå behovet for "Upward rotation" av skulderbladet (scapula).
  Essensen:
  Styrk: Serratus anterior, nedre og øvre traps
  Strekk: Bryst, lats, levator scapula osv. Og få mobilitet i "thoracic spine" dvs øvre del av ryggen, feks med en foamroller
  Mobilitywod.com har en del bra strekker

  Gull-øvelsene: for øvre og nedre traps med mer.
  Face Pulls, en utrolig effektiv øvelse som har hjulpet meg masse med tidligere skulderproblemer. Ta et tau og fest høyt i et kabelstativ. Dra mot fjeset slik som illustrert! f.eks 15x3 legg denne til på slutten av skulderøktene.


  Scapula pushups for Serratus Anterior
  Man starter i vanlig pushupsposisjon, senk deg ned ved å la skuldrene sige bakover, ikke bøy armene, rett deg opp så opp. 10-20 x 3sett eller lignende.

  Serratus Anterior er også fin å aktivere med øvelsen "Serratus Wall slides" som du kan google!!

  Start nesten alle treningsøkter med å varme opp med fronthev med hammergrep var et triks jeg lærte av Bjørgulf Hansen. F.eks 8x2 med lett vekt. Hjelp faktisk veldig godt! Vindmøller og lignende er også veldibg lurt. Viktig med varme skuldre med en del blod før man gyver løs på tyngre øvelser.
  Et par sett med pushups er også veldig lurt da det aktiverer mye riktige muskler og øker blodtilførsel.

  I tilegg er det mange som har skulderproblemer som rett og slett ikke burde utføre pressøvelser med stang i stort omfang.
  Gjør de øvelsene jeg har listet opp her og bytt til benkpress med manualer, skulderpress med manualer osv.

  Teknikken på benkpressen kan også være et problem. Mange har overarmene for rett ut til sidene hvilket kan føre til stor belastning på skulderleddet. Prøv å minske vinkelen mellom overarmene og torsoet en del! f.esk fra 90 til 60 grader eller noe.

  Svakhet i musklene rundt skulderbladet er ofte er problem.
  Det kan føre til forskjellige ting som at de vinger ut, eller at skulderbladene sklir ut fra midten (ofte tilfellet med oss som sitter mye, spess på pc'en).
  Selv hjalp det mye ved å styrke de musklene som samler skulderbladene bak og ned. Brukte der øvelsen prone cobras og W's. En annen fin øvelse for å styrke musklene som holder skulderbladene sammen og ned er rett og slett å strutte mer med brystkassen! Musklene som du bruker da er det samme som drar skulderbladene ned. I tilegg kan du klemme sammen skulderbladene mens du gjør det. Y T W L øvelsene.
  Et nyttig tips for folk med skulderproblemer er å vite at det ofte henger sammen med skulderbladet! Så for å lære mer om det, google: scapula

  Pushups i redcord/tau rolige og kontrollerte med fokus på skulderblades bevegelse hvor skulderbladene samles i bunnet og går fra hverandre i toppen. Disse hjalp utrolig!

  Hvis du er svak så begynn på knærne. Lur som oppvarming før benk bare man ikke sliter seg ut.

  Ekstern og intern rotator. IKKE undervurder svak og forlengede subscapularis muskler ift foroverroterte skuldre!!
  Mange mennesker med mye dataarbeid og lignende får stramme eksterne rotatorer (altså de som roterer skulderen utover), blandt annet som følge av skulderblader som glir utover, og lite aktive internal rotatorer der brystet tar over den jobben. Det kan da være lurt å tenke holdning (tenk skulderbladene litt bak og så ned) Svak intern rotator (subscapularis) betyr at skulderkulen kan drive fremover og kan føre til inflamasjon og stramme externe rotatorer som prøver å holde igjen.
  Gjøre internal rotator øvelsesr i strikk eller med manual.
  Eks:

  Denne er veldig god da den bruker lite bryst ift subscapularis!
  Strekke eksternal rotator.
  Finner mye på dette ved å google litt etter øvelser Smiley

  Disse hjalp for meg! håper de hjelper for deg Smiley

  Her har man også en del andre styrkeøvelser for skulder:
  Disse kan også gjøres med strikk eller kabel!

  Øvelse 1
  "Start med å ligge på magen på et bord eller en seng (eller gulvet). Løft din venstre arm ut ved skulderhøyde med albuen bøyd 90 grader and hånden ned. Hold albuen bøyd og sakte løft hånden. Stopp når hånden din er på samme høyde som skulderen. Senk hånden sakte . Gjenta til skulderen er sliten, men vær forsiktig. Gjør så øvelsen med høyre hånd"


  Øvelse 2
  "Ligg på din høyre side med et opprullet håndkle under din høyre armhule. Strekk din høyre arm frem over hodet som på bildet. Hold din venstre arm intil siden din med albuen bøyd 90 grader, la underarmen hvile mot brystet med håndflaten ned. Løft så din venstre underarm opp til den er på samme høyde som skulderen. (Hint: This is like the backhand swing in tennis.) Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm. "


  Øvelse 3
  "Ligg på høyre side. Hold din venstre arm langs oversiden av kroppen din. Bøy din høyre albue til 90°. La høyre underarm hvile mot bordet . Løft din høyre underarm opp til brystet. (Hint: This is like the forehand swing in tennis.) Lower the forearm slowly. Senk hånden sakte. Gjenta øvelsen til skulderen er sliten. Gjør så øvelsen med høyre arm"


  Tight muskelatur på forsiden av kroppen og dårlig bevgelighet:
  Ta en kosteskaft eller lignende i begge hender, ha armene helt strake, spenn triceps litt
  Løft så stangen opp og over hodet og ned bak kroppen. Det skal strekke.
  Utfør f.eks 10-20 reps x 2-3sett noen ganger i uka. gjerne også før brysttrening.
  Utfordre deg selv ved å holde smalere og smalere etterhvert som du blir mykere.


  (edit: linkene til bildene av tennis-albue øvelsene er død, får se om jeg finner noen nye Smiley )


  Tennis albue:
  Smerte her skyldes ofte ubalanse mellom underarmsmusklene. Tren masse forskjellige øvelser som:
  Ta en strikk rundt fingrene og åpne og lukk hendene.
  Forskjellige varianter av underarmscurls med grepsvariasjoner.
  Skal også nevnes at albuesmerter kan være såkalt "refered pain" fra skulderen, som da løses ved å fikse skulderproblemer.

  KORSRYGG, (og delvis bakside lår) og falsk isjas
  Veldig mange har vondt i korsryggen etter knebøy, markløft, eller andre ting. Noen kan kjenne smerten i lysken også, eller dypt i magen. Det kan være din -ILIOPSOAS-
  Ilipsoas er en muskel som er festet i ryggraden din og i lysken. Hvis den er stram strutter man ofte med rumpa og har krum nedre rygg. Det er fordi muskelen da drar ryggraden innover. Hvis dette er tilfellet fungerer ofte ikke gluts skikkelig, og da prøver nedre rygg å ta over jobben som ender i smerte.
  * Løsning: Holdning, strekking og styrking/Aktivering
   * Strekk ilipsoas 2x30sek per side før hver trening
   * Ta glutebridges / hipthrusts og "firehydrants" etter dette.
   * Prøv å få hjernekontant med rumpa før bøy, mark osv.
   * Prøv å bedre holdningen din resten av døgnet også (dvs ikke for mye svai)

  Før du begynner rumpeaktiver så kjør alltid en statisk iliopsoasstrekk ca 30sec per side hvor du klemmer gluten på benet hvis kne er i bakken så hardt du kan.

  Denne øvelsen er perfekt for folk som sitter mye da en spent ilipsoas gjør det vannskelig å få kontakt med glutsa. Som pilene indikerer så tenk at du skal rotere bekkenet ned bak og opp forran. Ikke overdriv strekken, det er mer for å få kontakt med glutsa slik at disse kan starte opp som hovedmotor for mark og bøy osv.

  Ett bens glute bridges

  Avbildet er den vanlige man kan begynne med. Etterhvert tok jeg ett og ett ben i tau fra taket x 8-12 reps per fot. Kjører litt isometriske hold også for god aktivasjon/kontakt. Samtidig klemmer jeg bekkenmuskelaturen (kjenner ofte at det "tar" ved halebeinet" hvis jeg gjør det mye og hardt). Stram også kjernemuskelaturen hele veien.

  Kabel pull-through
  Dette er en øvelse som ligner på hipthrusts/glute bridge, bare i kabel. Fin å kjøre litt for kontakt etter strekken, og før bøy, mark osv.

  Side til side kropps-knebøy / Lateral squats.
  Disse strekker ut og klargjør lårene og spesielt innsiden, også anklene.
  Pleier å kjøre ca 16 reps totalt, ca 8 per side, annehver gang.
  Vannskeligere jo smalere du står. Og ha føttene pekende RETT frem, ikke vinklet utover.


  Har også gjort flere av de andre øvelsene i denne artikkelen:
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/the_essential_8_mobility_drills

  Ved å kjøre disse øvelsene først kan jeg i øvelser som markløft og knebøy virkelig kjenne at jeg beveger meg mer knirefritt og at rumpemuskelaturen kjennes ut som et powerhouse som hjelper meg gjennom hele øvelsen i stedet for at nedre rygg gjør det. Resultatet var at smertene forsvant og bakside lår løsnet opp.

  Ellers er variasjoner av planken absolutt å anbefale for å styrke kjernemuskelatur og magen slik at disse hjelper deg å holde deg stiv under øvelser.
  Husk: Teknikken i øvelsen må sitte, det kan alltid være der problemet ligger.

  Her har dere noen øvelser for albue og skuldre. Bildene har jeg ikke spurt om å få bruke så hvis det er noe problemer får admin bare slette dem.

  Ellers er det bare å legge til mer folkens Smiley 

  quoter Mariusfa fra en anne post. sanne ord:
  en god oppvarming kan gjøre underverker. søk på google etter dynamisk oppvarming, scap pushups, rotatot cuff rehab, wallslides, ytwl, og kikk innom  sidene til eirik sandvik, eric cressey og diesel crew.
  Generelle støtteøvelser for hele kroppen:
  http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/basistrening/styrke/page108.html

  Gode artikler om benkpress og skuldersmerter:
  http://www.pponline.co.uk/encyc/bench-press-it-dangerous-workout-exercise-40883
  http://stronglifts.com/why-the-bench-press-gives-you-shoulder-pain-how-to-fix-it/
  http://nicktumminello.com/2009/07/a-new-and-improved-ytwl (holdning/skulderblader)
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_i
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_ii
  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/shoulder_savers_part_iii
  Honnr gitt av : Reagan, 27. juni 2011, 22:53
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: NKS gymgym 06. juni 2011, 23:15
  Hahaha, hadde jeg visst du skulle poste på forum skulle jeg gjort en bedre innsats med å blåse ut magen når du stod og masa om mage-posebilde rett før jeg skulle løfte, men du skal ha for innsatsen om ikke annet når du prøvde å psyke meg ut før jeg skulle slå din pers! Wink

  "Its all just gas" Tongue
  Honnr gitt av : Figuz, 06. juni 2011, 23:17
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Grungerns logg 17. april 2011, 12:28
  Lørdag 16 April

  Oppvarming

  Markløft
  50kgx8
  90kgx4 overhåndsgrep
  140kgx4 overhåndsgrep
  160kgx3 overhåndsgrep
  170kgx5
  190kgx1
  210kgx1
  200kgx1
  200kgx1
  180kgx3

  Biceps og triceps og litt skuldre

  Trodde jeg løfta 10kg mer på slutten og at det egentlig var 200-210 og 220, men hugo påpekte at jeg hadde regna feil Tongue jeeeez
  Honnr gitt av : ToBigForDoors, 17. april 2011, 15:29
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 13
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!