Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 1  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 18:58
  Vil nu bare påpek at vi bor i et land med Ytringsfrihet, som faktisk står nedskreve i grunnloven vårres. Om man e en "vanlig ola normann" som hold sæ helt og holdent borte ifra mindre lovlie persona, miljøa, og holdninga, så blir man aldri mistenkt i en sak som f.eks dette her e. Om man så e det; så må man nestn vær rak i ryggen, og tål å ta imot beskyldninga som kanskje ikke e sant, det e endel av live når man e i nærhetn av sånne konteksta.
  Velg du å delta på en fest f.eks kor folk rundt dæ snorka i sæ kokain eller andre ulovlie midla, så sett du dæ sjøl i fare for å bli svartmala selv om du sjøl kun drekk brus om politie sku ha storma plassn...

  Var fristet til å svare deg på trønderdialekt, men det skal jeg la være Smiley
  Forstår jeg deg riktig i at du mener at en klok og fornuftig måte å leve på er:
  1. Hold deg unna alle kriminelle, narkomane eller andre som er involvert i snusk - du kan bli dratt med i  dragsuget. Dette innbefatter også steder der noen kriminelle ferdes.
  2. Vær varsom plakaten er noe tull, du må tåle å ta i mot beskyldninger som ikke er sanne - også i media.

  Historien er full av eksempler på personer som har blitt uskyldig hengt ut i media, noen med tragisk utfall fordi få er rakrygget som du sier når det stormer som verst.
  Siden du refererer til ytringsfriheten, så er det vel også på sin plass å sikte til rettsikkerheten vi har i Norge, som sikrer at alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Det gjør at jeg trygt kan ferdes nøyaktig hvor jeg vil uten å være redd for å bli tatt for noe jeg ikke har gjort. Dette henger tett sammen med vær varsom plakaten som media skal følge.  En fin ting i grunn Smiley

  Jeg har sterk tro på å omgås med alle i samfunnet. Samtidig har jeg sterk tro på å stå for egne meninger og holdninger, uansett hvor jeg er. At mennesker med ulik bakgrunn og holdninger kommer sammen er det som  driver samfunnet fremover, og er for eksempel en av grunnene til at rettssystemet har stor tro på integrering og ikke isolering av kriminelle.

  Til slutt så er jeg litt usikker på hva du sikter til med beskrivelsene dine. Jeg kjenner ikke til noen plass i forbindelse med denne saken som er sammenlignbare med beskrivelsene dine. Hva er kokainfesten din en metafor for?

  Jørgen
  2  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 12:06
  Dette er en såpass alvorlig og stor sak at vi også ønsker å få belyst dette og ta avstand:

  http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2024

  Ryddig oppsummering. Bare en ting: Kaliber ble vel ikke stengt på bakgrunn av aksjonen. Kaliber holdt stengt de timene aksjonen pågikk for å bistå politiet i etterforskningen. Stor forskjell på dette. Kaliber var åpen igjen samme kveld som aksjonen foregikk.

  Edit: Ser nå at dette er rettet til at de var stengt i 4 timer - takk!

  Jørgen

  3  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. februar 2012, 22:56
  Og så ? Alle store gym har sikkert også noen som bruker harde narkotiske stoffer, noen som er alkoholikere eller i ferd med å bli det, noen som slår dama osv. Men de pleier nok å være i et solid mindretall.

  Hvis du leser tråden så er det flere som hevder at de trener på eller driver et dopingfritt gym. Poenget mitt er at det tror jeg ikke på Smiley

  Jørgen


  4  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. februar 2012, 22:38
  Hva ? Bare 1 av 30 menn på treningssentre er dopere ? 3-4 av 100 mann ? Det er ikke mye. Jeg hadde et rent subjektivt inntrykk av at det var fler enn det, men kanskje jeg er for mistenksom.  http://www.dopingtelefonen.no/filestore/OmfangsunderskelseBarland.pdf
  Side 66.
  Er høye mørketall, så det er sikkert flere. At det er flere bare underbygger poenget mitt - det brukes doping på alle gym.

  Jørgen
  5  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. februar 2012, 22:32
  Jeg er litt usikker på hva du vil frem til her.

  Det er relativt enkelt å holde styr på om man er dopingfri mener jeg. Det er vel i all hovedsak anabole steroider og ulovlige stimulanter som det dreier seg om i denne saken, tipper jeg.

  Som jeg skriver snakker jeg ofte med folk som sier de er dopingfrie, men etter videre samtale viser det seg at de bruker eller har brukt noe på dopinglisten likevel. Mange forbinder doping med kun steroider. Jeg har hørt uttalelser som "Jeg bruker ikke doping, bare litt effedrin" Du som konkurrerer i en idrett som dopingtestes har selvfølgelig kontroll på dette. Lett for deg, vanskelig for mange. Her snakker jeg jo ikke om denne saken, men om de som moraliserer om bruk av doping på treningsstudio. Ok?
  6  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. februar 2012, 22:09
  Koffein står ikke på dopinglisten lengre.

  Vurderes å oppføres igjen på grunn av flere uheldige hendelser, men ja du har rett Smiley
  Poenget er bare at mange tenker kun på steroider når de snakker doping, og glemmer at listen er lang.

  Jørgen
  7  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. februar 2012, 22:00
  Jeg har fulgt denne debatten fra sidelinjen en stund nå, og merker at jeg føler for å melde meg på.
  Det som forundrer meg mest er voksne mennesker som i 2012 fortsatt mener verden er sort/hvit.

  Jeg har selv trent på Kaliber i snart 7 år, og var blant de første som meldte meg inn. Jeg har konkurrert i athletic fitness, og jeg er dopingfri til det ekstreme. Med det mener jeg at jeg aldri har tatt noen stoffer som står på dopinglisten. Etter samtaler med mange moralister som hevder de er dopfrie, har jeg erfart at de fleste av disse egentlig ikke er det. Koffein står for eksempel på dopinglisten. Da jeg stilte i AF var det eneste kosttilskuddet jeg brukte proteinpulver. Kan alle dere som nå kaster stein si det samme? Er dere virkelig dopingfrie selv? Hvor setter dere grensen?

  Jeg leser og får stadig høre at personer som konkurrerer i kroppsbygging og fitness er nødt til å bruke doping. Da jeg stilte i Athletic fitness tok jeg kontakt med antidoping Norge for å bli dopingtestet og stilte opp i media for å få frem budskapet at mange konkurrerer i denne idretten uten doping. Jeg utfordrer alltid de som hevder jeg bruker doping til å ordne en dopingtest. Jeg stiller opp når som helst. Jeg forteller om meg selv og mine holdninger i denne forbindelsen fordi jeg opplever at jeg passer fint inn på Kaliber treningssenter.

  Doping er dessverre lovlig å bruke i Norge (Uten at jeg kan forstå hvorfor). Det betyr at alle må få lov til å bestemme selv om de vil bruke eller ikke. Det jeg har størst problem med er 16 åringer som ikke vet hva de gjør og som tror de må bruke doping for å bli over gjennomsnittet godt trent. De som er skyld i denne misforståelsen er ironisk nok mange av de som er dårlig trent og sutrer over at alle som er godt trent bruker doping. Dette blir etterhvert en etablert sannhet. Dette vet jeg fordi jeg snakker med ungdommer hver dag og promoterer dopingfri trening.

  Det blir sagt her at de som ikke bruker doping bør finne seg et annet gym enn Kaliber å trene på. At Thomas som daglig leder bør flykte og redde sitt navn og rykte. Dette er for meg det mest passive og tafatte jeg kan tenke meg. Hvis alle i verden hadde slike holdninger ville vi aldri klare å forbedre noe som helst. Hvis det er riktig at Kaliber har et mye større antall medlemmer som bruker doping enn på andre gym, så er det ingen annen plass jeg heller ville ha vært. Da er jeg i så fall nøyaktig der jeg vil være for å kunne snakke med ungdommer om sunn og dopingfri trening og forhåpentligvis stå frem som et godt eksempel.

  Når det er sagt er jeg ikke sikker på at det er riktig at Kaliber er verstingen. Det er en vanlig misforståelse at den vanlige doperen er en stor og sterk mann som har trent i mange år. Den vanligste doperen er en tynn 18 åring som gjerne vil bli stor og sterk, og disse finner du over alt - de er bare ikke like synlige. Jeg trener også på et annet treningsstudio, og har tilsammen vært medlem på 6. Jeg har fått tilbud om doping på alle andre enn på Kaliber. At det er størst samling med store og sterke menn på Kaliber er det ingen tvil om, men de fleste av disse har trent styrke i 20 år. At det er flere i antall på de andre gymmene jeg har trent på som bruker doping er det også liten tvil om (fordi de er langt større treningssentre). Doping er et utbredt problem, og i denne saken nevnes det at 6000 personer er tilknyttet dopingnettverket. (Det trener totalt 600 på Kaliber) Kan være greit å ha i bakhodet når en her og gjennom media får inntrykk av at alle som bruker doping er samlet på Kaliber, og ingen utenfor.

  Så tilbake til det med sort/hvitt. Kaliber er et sammensatt miljø. Pensjonister trener der, unge jenter som spiller håndball, kona mi trener der og min mor har også vært medlem der. Det er nesten komisk når jeg leser hvordan alle blir puttet i samme bås i slike diskusjoner, og forsåvidt også i media. De fleste av de som trener på Kaliber er dopingfrie på lik linje som at de fleste som er på Oslo S ikke er narkomane. Mange trener på Kaliber fordi det er i nærheten av der de bor, at det er døgnåpent og fordi det er bra utstyr. Alle jeg snakker med synes det er et hyggelig miljø og trives godt. Bildet som blir tegnet av et tøft miljø der kriminelle dopere dominerer er veldig feil. Mange eldre som trener der opplever det som bedre enn på de store sentrene fordi det oppleves som det er rom for alle. At Kaliber har et problem med image og rykter er det ikke noen tvil om, men det er en annen diskusjon.

  Så til enkeltpersonene. Jeg ville selvsagt ikke nevnt navn her hvis dette ikke allerede hadde vært gjort i media og her fra før. Jeg er ekstremt kritisk til at Dagens Næringsliv har lagt ut bilde og navn på de som er tiltalt i saken. Ingen er dømt i denne saken enda. Det er sjelden at media avslører navn og publiserer bilder i en slik sak så tidlig. Adressa har foreløbig ikke gått ut med navn. Hvis noen av de tiltalte skulle vise seg å være uskyldige, vil dette gi unødvendig stor belastning. En skal ikke se bort i fra at dette får konsekvenser for DN hvis de blir innklaget til PFU. Jeg har ingen kjennskap til noen av de tiltalte sin innblanding i dette, og derfor skal jeg gjøre som mange andre burde gjøre: La være og trekke forhastede konklusjoner eller gjette.

  Det jeg derimot skal, er å si det jeg vet og har erfart. Gunnar har som innehaver bidratt enormt i promotering av sunn trening og godt kosthold. Hans budskap til alle er at hard trening og bra mat er veien til en godt trent kropp. Jeg har hørt han si utallige ganger til nye medlemmer at det ikke finnes noen snarveier. Han har brukt mye tid på å følge opp medlemmer, satt opp treningsprogrammer og veiledet nybegynnere. Og ja, de fleste av disse også er dopingfrie. Han har vært en stor inspirator for de i fitness og kroppsbyggermiljøet, men det som har gjort mest inntrykk på meg er hvordan han har hjulpet for eksempel overvektige middelaldrende damer å komme i form. Igjen -garantert uten doping.

  Jeg er overrasket over at han er innblandet i denne saken, og avventer som sagt å høre hva som skjer videre før jeg uttaler meg om hva jeg synes om det. Uansett er det jeg har sagt om han over uforandret, så fortsatt er ikke ting sort/hvitt.
  Angående Thomas som daglig leder; selvsagt kan han jobbe som daglig leder på Kaliber gym og promotere dopingfri trening uansett utfall av det som skjer. Faktisk så er det Thomas gjør på Kaliber gym nå det viktigste antidopingarbeidet man kan gjøre. Det letteste ville vært og sluttet, som så mange sier at han bør gjøre. Kanskje kan det som skjer nå føre til en skikkelig opprydding i dopingbruken og en enda tydeligere antidopingprofil på Kaliber. Men dette forutsetter riktig mann til denne oppgaven, og det tror jeg Thomas kan være med sine holdninger. Hvor er logikken i å be en som man er enig om har gode holdninger i forhold til doping om å rømme fra der man mener problemet er størst?

  Til de som trener på, eller er innehavere av gym som sier at de ikke har medlemmer som doper seg er dette i beste fall naivt. For det første, hva legger dere i dopingfri? Koffein? Effedrin? Steroider? Alt dette står på dopinglisten. Videre, hvordan kan dere være så bastante? Konene og samboerne til mange av de som bruker er uvitende, men dere vet? 3,6 % av menn på et representativt utvalg treningssentre oppgir at de bruker doping. Gjør regnestykket og slutt å moralisere, dere kan møte dere selv i døra.

  Kort oppsummert: Ikke forhåndsdøm, ikke kast stein i glasshus og sist men ikke minst, verden er ikke sort/hvitt.

  Jørgen

  8  Generelt / Loggbok Online / Sv: HHHH - Krakow stevne s.43 :) på: 05. desember 2009, 01:43
  Mark og diverse Kaliber 1.12.09

  Markløft uten belte
  3x5x200kg
  Mark på boks uten belte
  2x5x160kg
  Stående press
  3x8x65kg
  Smal plate-loaded nedtrekk
  3x10x55+55kg
  Bred nedtrekk
  3x10x70kg
  Stående leggpress opp til
  2x10xhele magasinet pluss alt av ekstra vekt


  Kommentar: Marken var litt lettere enn sist gang, men fortsatt jente-aktig.. Stående press blir bedre for hver gang, men skeptisk til å gå noe særlig høyt mtp brystet... Det skal forresten være en konkurranse på Kaliber i nærmeste fremtid, arrangert av Madcow. Tradisjon tro så har han velgt kun øvelser som kler han selv: Mark - 1,5xkroppsvekt for reps, Benk - kroppsvekt for reps, Hercules hold - kroppsvekt hold i en krossover  fra nedre trinse. Jeg er jo skitdårlig på å holde ting, og generelt svak så jeg blir vel kun cheerleader tenker jeg. Jørgen Kvam derimot tror jeg blir hard å slå. Han trener dietmar for tida og har snart kommet opp på en meget respektabel styrke til å veie 90kg. Han klarte 26 ganger kroppsvekt i benk, og han er ganske god på å holde vekt. Han tar jo slik rare øvelser hele tiden som chins med langfingeren (kun en), så det skulle bare mangle Cheesy


  Hehe, du må ikke skape forventninger her nå. Men jeg tenkte å hive meg med, så jeg kanskje får brukt noen av de sære øvelsene til noe. Kan vi ikke legge inn chins med en finger som egen øvelse da?

  Jørgen
  9  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Kyssesyke - når begynne å trene igjen? på: 04. desember 2008, 17:14
  Her har du en forskningsbasert artikkel som svarer på akkurat det du spør om:

  http://www.pasienthandboka.no/?mode=document&documentid=28021

  Jørgen
  10  Kosthold / Kosttilskudd / Artikkel om virkning av proteintilskudd på: 18. februar 2007, 19:08
  http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=22450

  Er vel det at proteintilskudd er lett tilgjengelig næring som kan gis tidlig som er avgjørende, men veldig spennende å se hvor dramatisk forskjellen er.  11  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Artikkel om proteinbehov for maksimal treningseffekt på: 18. februar 2007, 18:37
  Driver man olympisk idrett så må man passe på. Eller idrett der det testes.
  Man klarer seg med det som er i Norge i dag. Eneste er L-Glutamin som burde kunne selges over disk.
  Men er man i utlandet på tur må man kunne få kjøpe med seg lovlig kosttilskudd hvis man har lyst til det. Det blir opp til hver enkelt.

  Ja, det er opp til hver enkelt. Det er jo ingen som nekter noen noenting her. Det eneste som blir sagt, er at hvis man skal være helt sikker på å ikke risikere det Stian Grimseth ble utsatt for, så er det tryggest å handle over disk i Norge.
  12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Artikkel om proteinbehov for maksimal treningseffekt på: 18. februar 2007, 17:10
  Fordi han skriver at de som produserer proteinpulver også produserer anabole steroider, noe som er fullstendig feil.
  Det har nok skjedd at noen tilskudd har vært forurenset av pro-hormoner i den tiden dette var lovlig i USA, men det er det ikke lenger. Da kunne man risikere at det ble detektet nandrolone i mikroskopiske mengder som gjorde at man kunne bli tatt og bli uthengt i VG som Norges største løgner. (Grimseth og Ribose) Ellers så har jeg ingen tro på at utenlandske proteinpulver er "forurenset".
  Ellers så er hele "forurensing-debatten" preget av inkompetanse og uvitenhet og fravær av nyansering.

  Det er vel så enkelt som at hvis Stian Grimseth hadde fulgt olympiatoppens råd, så hadde han sluppet utestengelse. Dette er jo ikke noe de sier for å være kjipe, men for at utøverne skal være på den sikre siden og slippe å få ødelagt idrettskarrieren helt unødvendig. Det er sikkert riktig at dette ikke er så stort problem nå lengre, men jeg skjønner jo at olympiatoppen ikke kan kartlegge alle de utenlandske produsentene. Da er det enkleste og tryggeste å si at utenlandske produsenter skal man holde seg unna. Det er vel nok av gode produkter i Norge?

  http://nrksport.no/5708511.html
  13  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Artikkel om proteinbehov for maksimal treningseffekt på: 18. februar 2007, 16:48
  1,2 - 1,8 er nok.
  Jeg er dog ikke enig i et kosthold med kun 14%-16% protein.
  40-40-20 er mer riktig, og er du på superdeff så vil jeg si 60-30-10.
  Det med forurensing var jo bak mål.

  Hvorfor var det med forurensing bak mål?
  14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Artikkel om proteinbehov for maksimal treningseffekt på: 18. februar 2007, 16:47
  "Ingen studier har vist at et proteininntak på over 1.8 gram protein per kilo kroppsvekt per dag, har noen ekstra effekt."

  En slik uttalelse ødelegger dog litt av kredibiliteten. "noen ekstra effekt" og "ingen" er vel stikkord. Å påstå at det ikke finnes en eneste studie, i den uoversiktelige jungel av forskning, som sier at et høyt proteininntak har positive effekter, blir noe dødfødt. Selv om det forsåvidt er greit med en motvekt til "du må spise 4-5g pr kg kroppsvekt"-profetene også.

  Dette er jo et meget omdiskutert tema, og jeg har aldri sett noen av "du må spise 4-5g pr kg kroppsvekt"-profetene referere til en seriøs studie. Kjempeinteressant hvis noen finner en. Har derimot sett MANGE studier som viser at 1,8 er nok. Deet er jo forsket mye på dette, og jeg regner med at en studie som beviser at høyere inntak enn 1,8 bygger mer muskler, vil nå ut i kroppsbyggermiljøet temmelig raskt.
  15  Kosthold / Kosttilskudd / Artikkel om proteinbehov for maksimal treningseffekt på: 18. februar 2007, 16:27
  En god artikkel om proteinbehov:

  http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=20678
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!