Visning av honnrposter for DanielF
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 14
 • 16  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Dårlige knær. 07. januar 2010, 21:45
  Takk for responsen. Smiley
  Daniel F, knærne er vel egentlig greie til daglig, ingen problemer med å løfte de, i trapper er det vel pusten som stopper meg før knærne.

  Hmm. Da burde knebøy i teorien gått fint. Prøv å endre teknikken litt, ved å stå litt bredere med føttene og knærne pekene litt utover. Sett rompa bakover, således at underbenene er vertikale, så langt ned som teknikken/smerten tillater det. Det skal ikke gjøre vondt.

  Sitat
  Jeg har IKKE prøvd leg extension eller leg curls, har rett nok en en gammel benk i kjelleren med slik kne-sving.
  Noe som forundrer meg er at jeg har ingen problemer med vekt-slede, prøde dette under en 3 ukers periode på studio, merket stor progress og hadde ingen problemer med knær?Huh
  Markløft går vel også forholdsvi greit, men jeg har for lite vekter i øyeblikket, og stang/vekt blir fort litt i veien, bruker rommet tol kontor også.

  Kan du ikke få til en markløftvariant i trinse/kabelsettet ditt? Strake markløft burde kunne la seg gjennomføre.

  Sitat
  Men igjen vil jeg være avhengig av et treningsstudio, og det blir fort mye pes når jeg skal dra med meg oksygenkonsentrator. (På mølla kjører jeg med 5-6 lit. O2 på fullmaske, da kan jeg kjøre ca 20 minutter med pulsen på 85-90% før O2-metningen kommer ned til smertegrensen min - 82-85%).

  Ja, det kan sikkert være litt stress ja.

  Sitat
  Ja jeg har PEP, men jeg ser ingen sammenheng mellom denne og trening? Bruker denne i tilfeller hvor jeg sliter med sliming, noe jeg skjelden gjør..

  PEP kan ha en positiv innvirkning på lungekapasitet(hvertfall ekspirasjon), men når jeg tenker meg om er det jo ikke relevant ift. KOLS da skadene er irreversible.

  Sitat
  Vurderer ankel/lår-stråpp for å legge inn beinøvelser ved multimaskinen min, men jeg finner ingen øvelser med dette som vil erstatte knebøy..

  Vanskelig og erstatte knebøy ja, men du kan f.eks kjøpe deg en ankelstropp, og trene fremoverføring og bakoverføring av benet. Da vil du hvertfall få trent hoftemusklene.

  http://www.exrx.net/Lists/Directory.html på kolonne til høyre står øvelser til hele kroppen, kanskje du kan få litt inspirasjon der. Det står rigtignok på engelsk, men det er tilhørende videoer som er lettforståelige Smiley
  Honnr gitt av : anon30, 07. januar 2010, 21:56
  17  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Lyst på gratis varer? SE HER! 07. januar 2010, 16:51
  For det første tilbyr siden gratisvarer, uten at "medlemmer" betaler noe. Hvor er profitten?

  Et eksempel på mechanical turks:
  På google bildesøk, har bildene "tags". Hvis det er et bilde av en sykkel, vil bildets tag være sykkel. Logisk nok, ellers ville det vært vanskelig å søke etter noe. Noen må "tagge" disse bildene, og det kunne f.eks vært en egen stilling i google. Men det er ikke lønnsomt. Derfor legges slike oppgaver ut på internett, som spill eller lignende. Spillet kan være, at 2 spillere skal se på samme bilde, og skrive hva det første de tenker er. Kommer det et bilde av en ball, vil sannsynligvis begge skrive ball. Spillerne vil få et poeng hver, og google vil få et bilde tagget, gratis, ved hjelp av uvitende mechanical turks.

  Mechanical turks, er altså internettbrukere, som gjør en jobb for nesten ingen penger eller gratis (forkledd som spill). Det kan både være vitende, men også uvitende.
  Honnr gitt av : HeatoN85, 07. januar 2010, 17:16
  18  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Lyst på gratis varer? SE HER! 07. januar 2010, 16:51
  For det første tilbyr siden gratisvarer, uten at "medlemmer" betaler noe. Hvor er profitten?

  Et eksempel på mechanical turks:
  På google bildesøk, har bildene "tags". Hvis det er et bilde av en sykkel, vil bildets tag være sykkel. Logisk nok, ellers ville det vært vanskelig å søke etter noe. Noen må "tagge" disse bildene, og det kunne f.eks vært en egen stilling i google. Men det er ikke lønnsomt. Derfor legges slike oppgaver ut på internett, som spill eller lignende. Spillet kan være, at 2 spillere skal se på samme bilde, og skrive hva det første de tenker er. Kommer det et bilde av en ball, vil sannsynligvis begge skrive ball. Spillerne vil få et poeng hver, og google vil få et bilde tagget, gratis, ved hjelp av uvitende mechanical turks.

  Mechanical turks, er altså internettbrukere, som gjør en jobb for nesten ingen penger eller gratis (forkledd som spill). Det kan både være vitende, men også uvitende.
  Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 07. januar 2010, 17:13
  19  Generelt / Loggbok Online / Sv: Skylinepower's dagbok film s 123 19. desember 2009, 03:15
  Du er uansett jævlig sterk for alderen.

  Uansett om det skjærer seg med persingen, så er jeg sikker på at du har det etter nyttår. Bom på pers skjer for alle.

  Jeg har sagt det tidligere, men jeg nevner det igjen; Ha deg ned til Trondheim, og få gutta fra Calcutta til og kikke på teknikken din. Jeg mener ikke at du har dårlig teknikk, en gutta fra Calcutta kan sikkert lære deg noen tricks fra Calcutta.

  Uansett er det aldrig feil og blande ketchup og parmesanost. Den slår aldrig feil!
  Honnr gitt av : VegarGjerdrum, 19. desember 2009, 20:47
  20  Generelt / Åpent forum / Sv: Vil øke bilavgiftene 15. desember 2009, 13:39
  Skjønner hva du mener, men er da grenser for hva man må finne seg i av avgifter på et område som allerede er det dyreste i landet? Skulle det der holde vann, kunne man jo bare skru opp avgifta til folk ble nødt til å selge bilen. Tongue (Slik at man kunne kjøpe en 240 i stedet biggrin )
  Hva med det som har med kutting i CO2-utslipp og gjøre da? En SUV bruker jo mindre enn en gammel Volvo, så skulle man ikke da heller oppmuntre til å kjøpe biler som forurenser mindre ved å kutte avgiften på disse, evt la være å øke denne?

  Jo, helt enig. Men SUV'er er vel strengt ikke bilene som slipper ut minst. Når jeg tenker meg om, så var det heller ikke miljøvennlighet som var inngangsvinkelen min til denne diskusjonen. Men at mange kan kutte ned på kjøringen sin, ved å bruke bena, sykkelen eller hoppestokk for den saks skyld. 

  Sitat
  Honnørsanking? Hehe jeg har ikke fått en eneste honnør her, så det er jo litt fjollete å påstå. Smiley

  Du skal få en av meg, siden jeg syns det er så hyggelig å bli kalt kjære  Smiley
  Honnr gitt av : proteingutn, 15. desember 2009, 13:43
  21  Generelt / Åpent forum / Sv: Vil øke bilavgiftene 15. desember 2009, 12:56
  Problemet ditt DanielF, er at du ikke klarer å se hvor urettferdig dette er. Skatten i seg selv er irriterende, men sikkert levbar for de fleste. Problemet er at det handler hele tiden om å straffe bilistene. Om staten mangler penger til helse og skolesektor har ALLE skattebetalerer et felles ansvar til å betale for dette.

  Problemet mitt? Hehe. Fin hersketeknikk Smiley

  Jeg sier ikke at jeg har svaret på hva som er riktig eller feil, men jeg prøver å se det fra flere vinkler. Det hjelper lite når alle diskusjoner bunner ut i hvor jævlig vi har det, og hvor slem staten er.

  Jeg har heller ikke snakket om alle bilister under en kam. Jeg snakker om bilister som ikke trenger å bruke bil, og som har en unødvendig forurensende bil.

  Jeg mener at man skal betale for luksus og goder. Og hvis man synes det blir dyrt, kan man da bruke de to man knebøyer med, og eventuelt gå eller sykle. Det er ikke en menneskerettighet å kjøre SUV, men det er da en mulighet hvis man betaler for det Smiley

  En ny SUV som f.eks. en Mercedes ML koster omtrent 1 million kroner Daniel, og 50% av disse pengene går rett i statskassa, + omreg. avgift etc - så man betaler allerede altfor, altfor mye for slike luksusbiler. At du ønsker en større avgiftsbeleggning antar jeg at bunner i at du ikke har råd til noe sånt selv.

  Hvis jeg pantsetter leiligheten min, og selger dama, kan jeg sagtens få råd til en slik bil. Jeg ser bare ikke nødvendigheten med en slik bil. Det er ikke alle som sikler etter det dyreste og mest fancy.
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 15. desember 2009, 12:58
  22  Generelt / Åpent forum / Sv: Vil øke bilavgiftene 15. desember 2009, 11:22
  Jeg trodde det var dyrt med bil i Norge, helt til jeg flytta til Danmark. Her koster det å ha bil.

  Men jeg syns det blir feil og angripe problemet på den måten artiklen beskriver. Når nordmenn blir flinkere til og kjøpe miljøvennlige biler, skal de straffes med ekstra skatter?? De burde heller skatte ekstra på nissene som kjører rundt med SUV i byene. I det hele tatt de som bor mitt i bygryta med bil, burde betale ekstra skatt da de strengt tatt ikke behøver bil, på samme måte som de som bor på landet hvor bil er en nødvendighet. Tror det er mange som kunne ha godt av å ta sykkelen en gang i blandt hvertfall Wink

  Det jeg reagerte mest på i artiklen var forslaget om å GPS-overvåke biler(!) Kanskje jeg er litt paranoid, men jeg liker ikke tanken om overvåkning. Det hele lukter litt "1984".
  Honnr gitt av : ivar.v, 15. desember 2009, 12:44
  23  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Trening for eldre? 10. desember 2009, 20:23
  Styrketrening blir viktigere jo eldre man blir. Nettopp for å forhindre degenerative forandringer i kroppen.

  Start med en lett måned, hvor fundamentet bygges. Kroppsvektsøvelser, kondisjonstrening, og lett vekttrening er fint å starte med. Vær forsiktig med knebøy og markløft, da det faktisk krever litt fleksibilitet for å utføres trygt. Derfor burde utspenning være prioritert høyt, hvertfall den første perioden. Utspenning fører også ofte til økt velvære, som er en ekstra motivasjonsfaktor.

  Øvelsene du velger til styrketreningen, burde primært være baseøvelser til ben, rygg og bryst/skuldre, samt core-trening. Men det behøver ikke nødvendigvis være akkurat markløft og knebøy. Finn den beste øvelsen de LIKER å trene.

  Nå vet ikke jeg hvilket treningsgrunnlag dine foreldre har, men det kan lønne seg å være litt forsiktig med benøvelser som belaster kneet i bøyd stilling (les: bøy), da kneet ofte vil gi smerter fordi det kommer en belastning de ikke er vant til. Det betyr ikke at de skal stå å neie med en stang på ryggen, men det betyr at de skal starte med relativt høye knebøy, og gå litt lengre ned for hver gang. Ingenting dreper motivasjonen som smerter.

  Ellers er oppvarming veldig viktig, særlig når man er voksen+.
  Honnr gitt av : H.M, 10. desember 2009, 23:54
  24  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 25. november 2009, 11:59
  hmm hvor dum er du?

  Hvis du mener at man er dum hvis man er kritisk til en kosttilskuddbransje som lever av naive tenåringer, så er jeg vel kanskje litt dum da Smiley

  Sitat
  i de no produktene e har satt opp der, er det blandt annet monohydrat som du nevner, og masse annt du kan gå på bb sin side å lese før du sier det er dritt,  har du idet hele tatt sett på innholdslista til alle produktene du sier?

  Animal Pak: svinedyr multivitamin.
  Animal Stak: mineraler + noen urter
  Animal pump: Fancy, dyrt kreatinprodukt
  Super pump 250: 947% større økning i lean body mass. Jøss det var ikke verst!
  Super Charge: Fancy, dyrt kreatinprodukt
  Anabolic Halo: Fancy, dyrt kreatinprodukt med en del sukker
  Plasma Jet: fant jeg ikke på bb.com

  Fant ingen rene monohydratprodukter jeg.

  Hvis du virkelig tror på det som står på bodybuilding.com, kan det vel diskuteres hvem som er ”dum”.
   

  Sitat
  kjenner mange 18-25åringer som bruker disse tilskudda, tennåringer? de vet e ikke om, er jo 18års grense på det for en grunn.... men de kjøper det uansett da men.Tongue

  Ja du har rett i at det finnes mange naive, som er over 20 år. Sier ikke dette for å være slem, men du blir skikkelig rundlurt av markedsføringen.
  Honnr gitt av : Fafnir, 07. desember 2009, 15:43
  25  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 25. november 2009, 13:58
  hmm har du idet hele tatt lest på innholde til produkte før du sier noe?
  for eks super pump gjør at de røde blodlegmene tar inn med oksygen i blodet, å det fører til at du kan løfte mer vettu....

  Et hemoglobinmolekyle(røde blodlegemer) har plass til 4 oksygenmolekyler, og det kan ikke et kosttilskudd endre på. Så du burde kanskje ikke rope så høyt om hvem som er dum eller ei.

  Sitat
  vet du idet hele tatt hva ingrediensene i dissse produktene er ? eller er du en sånn dum en som bare går ut ifra at det er tull?

  Jeg dobler veddemålet mitt til 2 julemarsipaner, på at du ikke vet hva alt på ingredienslista er, og hva det gjør med kroppen.
  Honnr gitt av : Chriselv, 25. november 2009, 18:25
  26  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 25. november 2009, 18:17
  Enig i noe, men du sier jo ting som ikke er tilfellet her.

  Kreatin monohdyrat er like effektivt som f.eks Creatine Ethyl/methyl ester (er vell det eneste som har blitt forsket på som sammenligning).

  MEN! Horsepower, massacra, superpump 250 er IKKE kun ett kreatin produkt. Det er alle de andre ingrediensene som også gir effekt(Kanel,R-ala,Rosenrot,Ginseng,Ginko Biloba, Koffein(på godt og vondt), Aminosyrer, vitaminer,mineraler, NOS osv... Her ser du veldig mange veldokumenterte stoffer, som også skal gi ekstra effekt med kreatin(R-ala) - Kanel og r-ala har effekt på insulinfølsomheten, og mye mer bra saker som kan gi ekstra effekt. I tillegg er dette antioksidanter som gir effekt i det lange løpet.

  Dermed er dette mer effektivt en kun kreatin monohydrat aleine..

  Det er ikke snakk om ertsatning, da dette er to forskjellige produkter.

  Jeg bruker kreatin monohydrat, på treningsfridager, samt morgenen. Og superpump 250 før trening (perioder, eller når jeg trenger ekstra trykk på trening).

  Horsepower, som eksempel, har en utsalgspris på 60$, pluss frakt(fra bb.com). Totalprisen blir da en god del mer. La oss si 400,- - 500,- totalt for ei bøtte. En bøtte varer 25 dager. Hvor mye styrkeøkning eller muskelstørrelseøkning har du da fått for 400-500,-? Hadde det kosta totalt en 50-lapp, skulle jeg vurdert det.

  I min lille hjerne, har jeg vanskelig for å forstå hvorfor noen vil bruke så mye penger på kosttilskudd som kun er embalasje og markedsføring. Hvis man skal bruke kosttilskudd, holder det i massevis med proteinpulver, multivitamin, oljer, og eventuelt kreatin monohydrat.

  Honnr gitt av : bjørn`, 25. november 2009, 18:20
  27  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 24. november 2009, 22:54
  Fordi han er av de, som ikke kan ha begge deler, men bare en ting "mat".

  Selvfølgelig er det beste begge deler, men poenget som mange vill få frem er at:

  Du må ha kostholdet i orden før du burde tenke på å kjøpe kosttilskudd.. siden det er ett tilskudd.. Men det er ikke penger i dass, da det gir effekt.

  However!

  Det er penger i dass HVIS man spiser alt for lite, og alt for dårlig mat, og kjøper kosttilskudd som dette for at man trur man vill øke av den grunn.

  Jeg kan godt svare for meg selv takk.

  Jeg mener det er greit med et proteintilskudd, multivitamin, fett, og kanskje litt kreatin. Resten av produktene, med navn som "anabol", "super", "animal", "stack", "plasma", og lignende, selger kun fordi tenåringer sluker markedsføringen rått.

  Forskning viser at det ikke er noen forskjell på vanlig kreatin monohydrat, og kreatin med fancy navn. Men hvem gidder å bruke monhydrat, når man kan få noe som kalles "Tri-Creatine Super 2000" anbefalt av "Big Ron" himself!

  Dere må gjerne bruke ukelønna deres på alt mulig av kosttilskudd for min del, men det har nesten INGEN effekt.

  Men jeg vedder en julemarsipan på at dere vil fortsette å kjøpe kosttilskudd uansett.

  Honnr gitt av : ubertass, 25. november 2009, 12:49
  28  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 24. november 2009, 22:54
  Fordi han er av de, som ikke kan ha begge deler, men bare en ting "mat".

  Selvfølgelig er det beste begge deler, men poenget som mange vill få frem er at:

  Du må ha kostholdet i orden før du burde tenke på å kjøpe kosttilskudd.. siden det er ett tilskudd.. Men det er ikke penger i dass, da det gir effekt.

  However!

  Det er penger i dass HVIS man spiser alt for lite, og alt for dårlig mat, og kjøper kosttilskudd som dette for at man trur man vill øke av den grunn.

  Jeg kan godt svare for meg selv takk.

  Jeg mener det er greit med et proteintilskudd, multivitamin, fett, og kanskje litt kreatin. Resten av produktene, med navn som "anabol", "super", "animal", "stack", "plasma", og lignende, selger kun fordi tenåringer sluker markedsføringen rått.

  Forskning viser at det ikke er noen forskjell på vanlig kreatin monohydrat, og kreatin med fancy navn. Men hvem gidder å bruke monhydrat, når man kan få noe som kalles "Tri-Creatine Super 2000" anbefalt av "Big Ron" himself!

  Dere må gjerne bruke ukelønna deres på alt mulig av kosttilskudd for min del, men det har nesten INGEN effekt.

  Men jeg vedder en julemarsipan på at dere vil fortsette å kjøpe kosttilskudd uansett.

  Honnr gitt av : anon30, 25. november 2009, 12:39
  29  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: avstemning om kosttilskudd! 25. november 2009, 11:59
  hmm hvor dum er du?

  Hvis du mener at man er dum hvis man er kritisk til en kosttilskuddbransje som lever av naive tenåringer, så er jeg vel kanskje litt dum da Smiley

  Sitat
  i de no produktene e har satt opp der, er det blandt annet monohydrat som du nevner, og masse annt du kan gå på bb sin side å lese før du sier det er dritt,  har du idet hele tatt sett på innholdslista til alle produktene du sier?

  Animal Pak: svinedyr multivitamin.
  Animal Stak: mineraler + noen urter
  Animal pump: Fancy, dyrt kreatinprodukt
  Super pump 250: 947% større økning i lean body mass. Jøss det var ikke verst!
  Super Charge: Fancy, dyrt kreatinprodukt
  Anabolic Halo: Fancy, dyrt kreatinprodukt med en del sukker
  Plasma Jet: fant jeg ikke på bb.com

  Fant ingen rene monohydratprodukter jeg.

  Hvis du virkelig tror på det som står på bodybuilding.com, kan det vel diskuteres hvem som er ”dum”.
   

  Sitat
  kjenner mange 18-25åringer som bruker disse tilskudda, tennåringer? de vet e ikke om, er jo 18års grense på det for en grunn.... men de kjøper det uansett da men.Tongue

  Ja du har rett i at det finnes mange naive, som er over 20 år. Sier ikke dette for å være slem, men du blir skikkelig rundlurt av markedsføringen.
  Honnr gitt av : Crudeoil, 25. november 2009, 12:08
  30  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Knebøy med vekt på hæler 10. november 2009, 22:03
  Ved at man legger en planke under hælen og vekten forskyves mot tærne, vil muskelaktiviteten over kneet endre seg. Man vil få større aktivitet i quadriceps(lårstrekkern), og mindre aktivitet i hamstring(bakside lår). I en vanlig knebøy, med vekt på hæl, vil hamstring trekke tibia(leggbenet) bakover og quadriceps vil trekke tibia fremover. Hvis man derimot får vekten frem på tærne, vil quadriceps sitt fremadrettede trekk i tibia bli mye større enn det bakudrettede trekk i tibia fra hamstring. I og med at hamstring ikke gidder å trekke så mye i tibia, vil vår venn ACL(forreste korsbånd) bli tvunget til og motstå dette trekket quadriceps påfører tibia. ACL er sterkt, og kan godt gjøre dette ganske lenge, men det sliter på ACL. Slitasje på ACL pga dette er dog ikke så veldig vanlig, uten at jeg har tall på det, men det som er mer vanlig er den ekstra slitasjen som kommer på patellasenen(går fra quadriceps over kneskålen og hefter øverst på tibia).

  I tillegg vil ankelleddet bli mer ustabilt, og kan lett falle inn i en pronasjon(faller inn på foten). Det som skjer når foten pronerer, er at tibia roterer(husker ikke om det var inn eller ut). En liten rotasjon(tibia) i kneet er naturlig ved bøy/strekk-bevegelsen, men hvis denne blir for stor som ved en pronasjon, vil det komme en veldig stor belastning på meniskene. Det kan være veldig skummelt, og det er en av grunnene til at ingen styrkeløftere/vektløftere trener knebøy uten stabile sko. Vektløftere har dog forhøyet hæl, men det blir ikke det samme som en planke.

  Dette kan man lett fikse ved å kaste planken på peisen, eller snekre ei fiin hylle, og trene knebøy ordentlig med mest vekt på hælen, og ordentlige sko

  Men du sa tidligere i tråden at du kom ned med stanga på ryggen, men ikke med vekter på. Da er problemet svake muskler kompis Wink

  Start med stanga, og øk 5 kg for hver uke til teknikken sitter. Tren knebøy hver dag. Etterhvert som kiloene kommer, senker du frekvensen til annenhver dag. 

  PS: tøye burde du gjøre uansett. Enten i form av egne treningsøkter, eller lett tøying før en styrkeøkt.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 10. november 2009, 22:38
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 14
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!