for Doc
  Visning av honnørposter for Doc
Sider:
  • 1
  • 1  Arkiv / The Best Of Treningsforum / SV: trene hver dag 06. mars 2005, 21:11
    helt greit for meg
    Honnør gitt av : josteinlein, 04. februar 2007, 20:57
    2  Arkiv / The Best Of Treningsforum / SV: trene hver dag 06. mars 2005, 21:11
    helt greit for meg
    Honnør gitt av : Caepp, 06. mars 2005, 21:23
    3  Trening / Skader og Smerter / SV: Øyebettennelse 05. mars 2005, 11:53
    Noen som har erfaring med bettenelse i øyet? Min bror har fått det, og det er visst meget smittsomt. Jeg har et problem ved at jeg ikke klarer å ta øyedroper. Det går ikke.

    Litt vanskelig å hva slags øyebetennelse din bror fikk utifra hva du skriver. ANtagelig er han frisk nå. Vanligste type øyebetennelse man får er konjunktuvitt, betennelse i den røde huden under nedre og øvre øyelokk. Dette kan være allergisk men ofte også bakteriell. Som regel så får man dette først på det ene øye og så på den andre etter en dag el to. Symptomene er mange, men ofte så ser man litt gulig puss samle seg i øyekroken, dette er mest uttalt om morgenen....kan ha sammenklistrede øyne pga mye puss produksjon i løpet av natten. Ellers er det irriterende, det kan klø, noen er lysskye og man får ofte røde øyne. Bakterielle konkuntevitter er smittsomme. Behandlingen er enkel, enten fucithermic eller klorafenikol, begge er antibiotika og begge er effektive....og viktig å rense øyne for puss o.l. med saltvann. Værre er det hvis man har virus, disse vokser på selve epitelet på hornhinnen (bakterier kan også vokse her, men det forutsetter en rift el annet skade på hornhinnen fra tidligere...bakt. forekommer oftes under og over øyelokk), herpes simplex, herpez soster og adenovirus er de vanligste virusene på hornhinnen. Disse er litt mer vanskelig å behandle, den siste, adenovirus, er ekstrem smittsom....pasienter smitter øyelegen og øylegen smitter sine pasienter osv. God hånd hygiene er alfa og omega.

    som sagt, de bakterielle er som regel greie (untatt noen mikrober som er litt værre enn andre), mens virus er vanskeligere å behnadle, ofte kan man gi antivirale meds som korter sykdomsforløpet...adenovirus er som sagt meget smittsomt og det kan være i 6 mnd og mer.

    øyedråper,salve eller piller (brukes dog ikke ofte) er måter man gir medisiner mot betennelser i øyet mot.

    snakkes
    Honnør gitt av : Germ, 05. mars 2005, 12:34
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!