Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 16  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 31. mai 2005, 03:07
    Hehehe  Grin
    17  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 25. mai 2005, 15:11
    Krav Maga er veldig bra. Kanskje det beste enkeltsystemet som finnes i Norge når det kommer til selvforsvar. Jeg tror vi tenker veldig likt når det kommer til selvforsvar isåfall. Det finnes en del løsninger som er like bra som mine. Krav-Maga har absolutt mye bra. Smiley
    18  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 25. mai 2005, 14:57
    Hvor kommer du fra da? Smiley Hva trener du? Jeg er alltid åpen for andre løsninger
    19  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 25. mai 2005, 14:06
    Du har selvsagt rett til å ha dine egne meninger. Men den teknikken brukes når personer kommer mot deg med et voldsomt slag. Da har han ikke akkurat kombinasjoner på hjernen. Hvis en person er ute etter å bokse, vil han ikke opptre slik som jeg beskrev under "situasjon". Og da er ikke det beste forsvaret å skyte inn som vist er, men å heller innta en fight-stance.. Håper du skjønner forskjellen. Smiley
    20  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 25. mai 2005, 13:52
    Jeg kommer til å legge ut forsvar mot flere forskjellige situasjoner og angrep. Teknikkene kommer til HanManDo. Et system som vektlegger realisme og effektive teknikker. Hovedprinsippet til HanManDo sitt selvforsvarsystem er at man skal kunne bruke et minimalt anntall teknikker og prinsipper til flest mulig angrep og situasjoner.

    Selvsagt finnes det typer angrep og situasjoner som krever spesielle teknikker. Men det går fint at ann å kutte ned på antall teknikker. Iallefall hvis vi sammenligner det med selvforsvar som finnes i de aller fleste tradisjonelle systemer. Men nok om det.. Her her altså forsvar mot svingslag:

    Situasjonen: En person står ca 2 meter unna deg. Han oppfører seg agressivt og truende. Du er allerede forberedt på at han kommer til å angripe. kroppspråket hans forteller deg at det mest sannsynlig kommer til å angripe deg med et voldsomt (istedet for å forsøke å fighte "smart" med finting og lette kombinasjoner med flere teknikker). Dette betyr at det smarteste du kan gjøre er å forberede deg til å skyte rett inn mot kroppen hans idet han angriper. Hvis du velger å hoppe bakover, eller trekke deg tilbake på en annen måte når han angriper, gir du bare angriperen flere sjanser til å skade deg eller andre som er i nærheten.


    Forsvar mot angrepet: Idet personen langer ut et tungt svingslag mot hodet ditt, begynner du å bevege deg inn mot kroppen til angriperen. Hendene har du oppe (ikke som en bokser, da dette vil få personen til å være litt mer forsiktig i valget av teknikk) for å beskytte deg. Hendene er nesten strak. Ikke knytt nevene.


    Blokkeringen: Du stopper slaget ved å dukke inn mot slaget med begge hendene. Sikt mot skulderen/slutten på overarmen når du skyter inn mot slaget. Du skal ikke blokkere slaget direkte. Det er for risikabelt. Når du skyter inn mot angriperen som vist på bildet, vil slaget automatisk bli blokkert, samtidig som du kommer inn i en veldig bra possisjon. Husk å dukk ned med ansiktet slik at du ikke blir truffet.


    Kortsluttning: For å få personen i bakken. Eller for å klare å uskadeliggjøre han er det nødvendig å "kortslutte" personen. Dvs at du levere flere korte, grovmotoriske teknikker som enkelt og effektivt setter personen ute av spill lenge nok til at du kan komme deg unna, legge han i bakken, eller i noen situasjoner kan uskadeliggjøre han. Dette gjøre vi ved å levere flere knestøt etterhverandre mot skrittet og overkroppen. Dette vil ofte være nok til å sende han i bakken. Andre teknikker kan være albue mot nakken/hodet, lave spark mot leggen, osv. Det er viktig å ha flyt mellom teknikkene. Ikke stopp opp mellom hver teknikk. Flyt over i neste teknikk slik at det hele blir en eneste langt sekvens av teknikker. Glem ting som fancy høye spark, spinnspark, trapping, fine jujutsu takedowns osv.


    Takedown: For å få han i bakken trykker du ned nakken hans med den armen du allerede har der etter du blokkerte slaget. Samtidig bruker du den andre armen din (venstre arm hvis angriperen angrep med et høyreslag) å trykker opp armen til motstanderen. Dette skaper en slags negativ-positiv energi som sender motstanderen i bakken. Husk at han fremdeles er "kortsluttet"


    Escape: Når du har han i bakken har du valget mellom å stikke av (noe du selvsagt gjør hvis personen er alene og du også er alene, eller sammen med noen som løper like bra som deg), eller å holde han i et kontrollgrep mens eventuelle kompiser eller andre ringer politiet. Hvis du jobber som vakt velger du å legge han i bakken. Hvis angriperen ikke er alene, men har venner som kommer til å angriper deg, er det lurest å dytte han unna rett etter du har levert motangrepet (se "kortsluttning)

    ---------------------------------------------------------------------------

    Ting å tenkte på: Det finnes mange forskjellige varianter av selvforsvar. Mange er sikkert like greie og effektive som denne løsningen. Men mange løsninger funker ikke i det hele tatt. Det er viktig å trene etter RBSD (reality based self defense) formelen. Dvs at man trener mot ekte angrep under trygge omgivelser. At man trener med stress for å forstå hvordan kroppen funker under stress. At man trener mot en treningskamerat som ikke fryser slaget med det samme du blokkerer, eller legger seg frivillig i bakken.

    Denne teknikken fungere stort sett uansett fysikk og kroppstype på deg og angriperen. Det er lett å begynne å tvile på takedown teknikken. Men husk at kortsluttningen kommer først.

    Dette var forsvar mot svingslag fra en viss avstand. Overraskelseslag er noe helt annet. Jeg kommer tilbake til det i neste teknikkserie. I mellomtiden: Ta med en treningskompis å øv på dette som jeg viste denne gangen.   Book
    21  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Trene selvforsvar hjemme? på: 14. mai 2005, 19:11
    Haha mye tull her. Men jeg antar det meste var humoristisk ment. Smiley Det går ann å lære seg enkelt selvforsvar hjemme hvis man har tilgang på dedikerte og seriøse treningskompiser. Lillebror vil som oftest ikke fungere så bra.

    Problemet med å trene fra scratch hjemme, er at ting kan føles rett uten at de er det. Altså du kan bli så flink til å forsvare deg mot kompisen din som du bare vil. Men hvis du plutselig blir overfallt uten varsel på gata av en person som er større, raskere, mer agressiv eller bedre trent enn kompisen din, så sliter du. Det er ikke sikkert at han trenger å være bedre enn treningskopisen din. Det er nok at han beveger seg og oppfører seg anderledes. Dette kan være nok til at det dere har trent på ikke funker.

     Her er mitt tips:

     - Oppsøk en seriøs kampsportklubb som vektlegger realistisk, effektivt selvforsvar (dvs ikke TaeKwonDo, Karate eller lignende).

      - Få instruktøren til å gå igjenom noen enkle basicteknikker med deg. Enkle slag/spark/kne/frigjøringer. Drit i spinnsparkene og hoppsparkene.

     - Noter alt han sier (eller enda bedre, ta med videokamera). Dra hjem å tren på dette sammen med en kompis. Husk alltid å trene realistisk. Dvs at kameraten din f.eks ikke legger seg frivillig ned på bakken hvis målet med øvelsen er å få han i bakken

     - Dra med jevne mellomrom på besøk til div kampsportklubber for å snappe om nye teknikker og prinsipper.

     - Skaff deg gode instruktørvideos og bøker. (er ikke helt sikker på om jeg ville valgt Bas sine... men de er bedre enn ikno)

    Håper dette hjalp noe. Smiley har mye mer på hjertet hvis dere er interessert.

     -Frode-
    22  Trening / Kampsport og Selvforsvar / SV: Kjøpe "slagsekk" på: 14. mai 2005, 02:10
    Har dere "bravo" der du bor? De selger veldig bra sekker til kun 500 kr.  Grin
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!