Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 40
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune Norges Sterkeste Mann 2011!! på: 23. mai 2011, 08:45
    Helt sinnsyk avslutning det der av en helt sinnsyk mann!  Grin

    Det har vært en hard kamp med mye hinder underveis, så dette var velfortjent! Min jobb har jo vært ganske enkel, Espen gjør alt han får beskjed om, og faktisk har jeg måttet bruke mest tid på å holde han tilbake enn å pushe han  - et vanvittig konkurranseinstinkt og drive, han er liksom ikke fornøyd hvis det ikke er ny pers på hver treningsøkt  biggrin

    Blir spennende å se hvor langt du kan nå, kompis!  NÅ kan du vel vurdere å gå over til bygging? bodybuilder (du kan sikkert få pråff-kårtet til Stellander hvis du spør pent)
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening av ben på: 15. februar 2011, 19:29
    Lengre steg forover gir større aktivering av glutes og hams, kortere steg større knefleksjon og dermed større aktivering av framside lår. Man skulle tro det var sånn nettopp fordi det ER sånn.
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Derfor trenger vi "fem om dagen" på: 11. oktober 2010, 16:51
    Såvidt jeg vet er lektiner ikke spesielt gunstig for kroppen, det hemmer opptak av makro- og mikronæringsstoffer, kan forårsake fordøyelsesbesvær og aktivere immunforsvaret unødig (dvs føre til kronisk inflammasjon og kryssreaksjoner/allergi). Lektiner finnes i skallet på frukt, og i mindre grad i kjernen/fruktkjøttet. Det er spesielt høyt innhold av det i korn, bønner og nøtter, og oppvarming er ikke nødvendigvis nok til å ødelegge dem.

    http://www.bmj.com/content/318/7190/1023.full
    4  Generelt / Diskutèr intervjuer / Sv: Intervju med Øyvind Fjeldtseth på: 30. september 2010, 10:55
    Selvfølgelig har du fans, Øyvind! En rå fysikk og en meget sympatisk mann som burde være forbilde for mange der ute, meg inkludert. Har begynt å gå i dameundertøy til og med.

    Respect og lykke til på NM, jeg krysser fingrene og har på lykketrusa (hvite blonder, selvfølgelig) for 1.plass  Cool
    5  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Hvilke øvelser er best for å bygge muskler? på: 15. august 2010, 14:41
    Takk takk...dette er vel en artikkel jeg skrev for 4-5 år siden. Fremdeles like aktuell...
    6  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Trening, diett og psykologi - en enkel innføring på: 11. august 2010, 11:24
    Fikk denne kommentert på forumet vårt også, og siterer meg selv:

    "Fordelen med PF er jo nettopp at man ikke er sulten, riktignok krever det noen dager tilvenning for å omprogrammere ghrelin-signalene, men allikevel.

    Det er helt riktig når det er formulert sånn i artikkelen, for hvis man følger PF og fremdeles er mye sulten så er ikke det en diett man bør følge. PF er ikke for alle, selv om det kan virke sånn når man bare får servert suksesshistorier. Ut fra egne erfaringer er det vel ca 20-30% det ikke fungerer spesielt bra for."

    Det er kanskje litt overdrevet å si at forbrenningen "stopper opp", men slike formuleringer ser jeg ikke noe stort problem i å bruke i en artikkel for nybegynnere, som er målgruppen her.
    7  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Auto-regulering gir dramatiske på økninger bare 6 uker! på: 28. juli 2010, 09:31
    Når vektene er såpass tunge er det høy fiberaktivering allerede fra første rep, så jeg er ikke helt overbevist om at det utgjør en "vesentlig" forskjell.

    Et eksempel, på 8-10RM vekter: http://www.ergo-log.com/notatfailure.html

    Det er vel sannsynligvis en kombinasjon her - man trener i forhold til dagsformen, samtidig som repsområdene varierte, man fikk en naturlig ikke-lineær periodisering.
    8  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Auto-regulering gir dramatiske på økninger bare 6 uker! på: 27. juli 2010, 14:21
    Den lineære gruppen trente 4 sett 5 reps, den auto-regulerte gruppen 2 sett 6 reps (eller maks reps) med to progressivt tyngre sett som oppvarming - så jeg ser ikke at hverken treningsmengde eller totalbelastning kan sies å være så vidt forskjellig. Med mindre du regner "belastning" som hvor "hardt" personene trente - altså deres RPE?

    Ja, det var enkelte svakheter ved studien, men jeg syns allikevel resultatene var signifikante nok til å skrive om det. Smiley
    9  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Min vei fra kaos til mestring på: 03. juli 2010, 18:55
    Ja, jeg føler jeg må svare på tiltale her: dette er absolutt ikke noen form for reklame, for er det noe jeg IKKE trenger så er det flere PT-kunder. Jeg sier faktisk nei til veldig mange, for en periode var jeg på nippet til å møte veggen - jeg brant lyset i begge ender og tok på meg for mange PT-kunder samtidig som jeg skulle administrere og bygge opp MyRevolution.

    Pr i dag har jeg kuttet drastisk ned på antall utøvere jeg jobber med og følger opp videre de mest seriøse og dedikerte som har vært tidligere kunder, eller tar kun nye kunder når det er ledig kapasitet og jeg føler de er kommet så langt på egen hånd at de har behov for mer avanserte opplegg.

    Jeg er i utgangspunktet ikke åpen for å jobbe med jenter med spiseforstyrrelser heller, og har hatt et par tilfeller nå nylig der jeg henviste videre til psykologisk veiledning, for jeg kan bare være en veiviser for et balansert opplegg på trening og kosthold, mens årsaken til problemene er av dypereliggende emosjonell art - en kontrollmekanisme som tas ut på det fysiske plan.

    Disse to historiene ble publisert fordi jeg mener det er mye lærdom i å følge oppsett som tar hensyn til kroppens behov og lytter til signalene, mer intuitive og fleksible tilnærminger. SF innebærer jo å overstyre kroppens behov, så poenget er å illustrere at man ved å samarbeide med kroppen heller enn å tvinge den kan oppnå målene sine. Det er selvfølgelig bare en liten del av puslespillet, for som allerede sagt må personen ØNSKE å oppnå endring først og fremst.

    I tillegg kan deres historie både inspirere og demonstrere for andre at det er mulig å komme seg ut av en SF, eller å lære seg å akseptere at det ikke er noe du ER, det er noe du GJØR.

    Iris skrev et innlegg på bloggen sin som jeg leste, og jeg spurte om det var greit for henne at jeg publiserte det på websida vår fordi jeg syns hun skriver bra. Les bloggen hennes selv, så ser dere hva jeg mener.

    Vil også legge til at Isabella som publiserte den første historien her på TF, er min samboer - og hun hadde ikke en gang fortalt meg at hun publiserte historien før dagen etterpå, nervøs for hva folk ville synes og hva jeg ville si... Syns det står respekt av både hva hun og Iris her har oppnådd, og jeg håper alle kan lese dette for det det er og ikke tillegge det kommersielle interesser - det har aldri har vært intensjonen.

    Så igjen - for de som måtte lese dette, jeg har IKKE behov for flere PT-kunder og hvis du sliter med en SF tar du kontakt med kvalifiserte terapeuter og ikke med meg.
    10  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: 10 vitkige faktorer for bedre fremgang på dietten på: 05. juni 2010, 13:09
    Nja, jeg holder mer en knapp på mine hemmelige og magiske ritualer i skogen ved fullmåne, der jeg ofrer jomfruer og proteinbarer til skogsguden Pan.
    11  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: 10 vitkige faktorer for bedre fremgang på dietten på: 05. juni 2010, 11:03
    Jeg kan vel slenge med at jeg også gradvis gikk over til et rent periodisk faste opplegg siste 4 uker mot Oslo GP og trivdes bedre med det, jeg trente da på fastende mage med kun 10g BCAA før trening - riktignok med 14t faste og ikke 16 som Berkhan anbefaler.

    Mindre sultfølelse, mer energi (økte jevnt i styrke helt til siste uka), mer våken - og for de som følger med på bloggen til Berkhan dukker det stadig vekk opp studier som indikerer at det har store fordeler ift næringspartisjonering.
    12  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold på: 26. januar 2009, 15:48
    Til PT Andreas: Du snakker om forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, og at mye omega-6 kan skape betennelsesreaksjoner i kroppen. Dette er helt riktig. Du tar imidlertid feil når du sier at planteoljer inneholder så mye omega-6 og at man heller bør spise animalske produkter, smør osv. Det er jo animalske fettyper som har høyt innhold av omega-6 fettsyrer, mens blant annet olivenolje som jeg først og fremst anbefaler har lavt omega-6 innhold og inneholder primært omega-9 og enumettede fettsyrer. Det er varierende innhold av fettsyrer i nøtter og mandler.

    Fettinntaket for en mann på denne dietten kan være over 100g avhengig av sammensetning og antall måltider, og det er da alldeles ikke noe som kan ansees for å være lavt.

    Til slutt dette med at syreinnholdet i frukt er høyt. Fruktene jeg nevner er meget basiske - til og med de mest sure tropiske fruktene inneholder citric acid (sitronsyre er vel det norske ordet) som gjør dem basiske i kroppen, og dermed nøytraliserende hvis man har noia for ph-verdien av et høyt proteininntak.

    Sultskalaen er faktisk et veldig nyttig og effektivt verktøy, og er brukt både innenfor NLP (Nevrolingvistisk Programmering), behavioural psychology/terapi, og sist jeg så det brukt var på Paul McKenna's diettprogram.

    Forøvrig:

    - Druer kan meget fint spises. De har ca 17g karbohydrater per 100g. Ta utgangspunkt i det som listes opp som EKSEMPLER, ikke som en Ja-liste der alt som ikke er med er fyfy... Skulle jeg listet opp all verdens frukt, bær og grønnsaker ville artikkelen blitt temmelig mye lengre, så jeg gir herved tillatelse til å ta egne valg. Som jeg pleier å si når jeg får ulike spørsmål fra folk som vil ha validering på valgene de tar: Det er DIN diett, jeg gir bare retningslinjer, det er opp til hver enkelt hvor nøye de vil følge disse retningslinjene. Jeg setter opp spesifikke retningslinjer basert på ulike vurderinger av hver enkelt, det kan være kjønn, alder, aktivitetsnivå, kroppstype og fettprosent, treningsmål, treningserfaring, intoleranser, fenotype, personlighetstype (som blant annet henger sammen med nevrotransmitterne dopamin, serotonin og noradrenalin - kosthold og trening har stor innvirkning på disse og vice versa)...

    - GI er ikke relevant med mindre du er diabetiker, og enda mindre relevant siden alle måltider er balanserte med både fett, protein og fiber.

    - Studier indikerer at proteinsyntese og FSR er meget kortvarig etter ei treningsøkt, kun 24-48 timer før nivåene er omtrent tilbake til baseline. Hos avanserte utøvere kan det se ut som dette er enda mer kortvarig, helt ned mot 16 timer - les mer her.... Det er altså mulig å oppnå en recomp-effekt (mindre fett mer muskler) ved å fokusere næringsinntaket i perioden etter hver treningsøkt. Det du vil oppdage når du prøver ut konseptet er at du faktisk er oftere og mer sulten etter hver treningsøkt, såfremt den er vekststimulerende nok (belastningsprogresjon, tilstrekkelig høyt volum osv osv). Kroppen er ganske smart i så måte. Jeg kan gå inn på en lengre utredning rundt leptin, de ulike sultsignalene ghrelin, NPY, CCK, PPY osv...men det er tema for andre artikler (publisert her tidligere), men poenget er at økt proteinsyntese + kaloriforbruk vil øke sultfølelse. Når du har mer fett på kroppen til å bufre et kaloriunderskudd, vil dette i seg selv dempe sultfølelse. Du vil altså havne i et moderat netto kaloriunderskudd på uka, med et litt høyere næringsinntak rundt hver treningsøkt. Har du lite fett på kroppen vil du være mer sulten, og det blir automatisk mer kalorier for oppbygging - og her er det mange som faller i fella med "bulk" på 1000-2000kcal over vedlikeholdsnivå, og legger på seg mer fett enn muskler. Det er tross alt en fysiologisk grense for hvor raskt kroppen kan bygge muskelmasse, og brutt ned til daglig kalorioverskudd har det i flere studier blitt estimerat at man kun trenger mellom 50-150kcal over vedlikeholdsnivå. Siden det er vanskelig å forutse variasjoner i forbruk og inntak er det vanlig å gi retningslinjen +500kcal for å "safe" litt. Med dette konseptet vil dette imidlertid bli temmelig automatisk, og dynamisk fra dag til dag (med netto pluss på uka, måneden osv). Dette har jeg også nevnt i artikkelen. Vi kan jo også "hjelpe på" prosessen ved å manipulere måltidssammensetningen - mer fett og protein gir som regel mer metthetsfølelse, mindre fett og mer karbohydrater mer sultfølelse osv.

    Etter mine erfaringer har dette fungert langt bedre for alle som har testet dette ut, inkludert meg selv. Mer våken og energisk, bedre økninger på gymmet med mer fyldig muskulatur, mindre væskeretensjon...og når man i tillegg slipper å gå rundt og se på klokka hele tida, være sulten og/eller stappmett og oppblåst, så er jo den største fordelen at det bare er behagelig.

    Håper dette var oppklarende. Forøvrig vil jeg ikke ha kapasitet til å følge denne diskusjonen på daglig basis, så rett gjerne spørsmålene til meg direkte på mail, eller til tråden vi har på vårt eget diskusjonsforum.

    Mvh Børge A. Fagerli
    Coach MyRevolution Team
    13  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Glem kaloriene på: 23. oktober 2008, 11:34
    Hrm...skal ikke kommentere denne artikkelen så mye mer, men det er jo imponerende at skribenten har funnet en måte å omgå den termodynamiske loven, og at vi fra nå av kan se bort fra kaloriberegninger.

    Jeg tror vel også at samfunnets stadig økende problem med overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer er fordi folk lytter for MYE til kroppens sultsignaler... :p
    14  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Bli sterk i benken - Del 2 - Støtteøvelser på: 12. mai 2008, 09:47
    Alle filmene funker for meg, mulig det er noe med nettleseren eller internetthastigheten din?
    15  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Bli sterk i benken - Del 2 - Støtteøvelser på: 09. mai 2008, 20:53
    Ossie: Jeg snakker om armlengde, det er ingenting som tilsier at muskelfestet flytter seg proporsjonalt med denne. At muskelfester lengre ute på beinet gir en fordel er helt åpenbart, men det er en separat variabel - her er det selve armlengden vi diskuterer.

    UpAndComming: Den er jeg med på, og det høres veldig logisk ut - men er nok ikke så enkelt, du kan ikke utelukkende se på kraftvektoren i topposisjon eller i bunnposisjon - vekta skal jo faktisk flyttes fra bunnposisjon til topposisjon. Hva er det som utfører det arbeidet? La oss for enkelthets skyld si at det kun er brystmuskelen. Brystmuskelen må jobbe over et lengre område med lengre armer og vil være mer strekt i bunnposisjonen (på brystkassen). Ser man isolert på triceps er det samme sak der - den må strekke albueleddet over en større vinkel og må derfor også gjøre større arbeid.

    Hvis du virkelig påstår at det eneste en løfter med lengre armer trenger å gjøre for å løfte like mye som en med korte armer, er å ta et smalere grep sånn at kraftvektorene på begge sider har lik avstand, kan jeg på ingen måte si meg enig i det, hverken med basis i biomekanikk eller reelle observasjoner.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 40
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!