Visning av honnrposter for awf
Sider:
 • 1
 • 2
 • 1  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Bcaa vs pwo 07. februar 2015, 10:10
  Er bcaa eller pwo best før trening? Evnt når kan man ellers bruke bcaa. Kan man ta pwo før trening, og bcaa mens man trener?

  Havregrøt og kaffe er best før trening.
  Honnr gitt av : anorakk, 08. februar 2015, 13:14
  2  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kan noen hjelpe meg ? 12. august 2013, 19:08
  Trenger da ikke å måtte betale for noen gode råd. Er jo derfor dette forumet eksisterer. TS spør kun om vektnedgang uten noe form for aktivtet lagt inn og da er kostholdet det viktigste og det som avgjør vektnedgang.

  Å bare blåse av meg og kalle meg useriøs når jeg legger inn et helt normalt kosthold blir for bastant.

  Det er ingen som blåser av deg. Jeg bare poengterer at hun gjør lurt i å søke hjelp et annet sted. Gudene skal vite at dette forumet er av svært varierende kvalitet. Derfor poengterer jeg at hun kanskje burde spørre om profesjonell hjelp. For å kunne gi fornuftige og sikre råd må man kunne sette seg mer inn i situasjonen til trådstarter enn det man kan med de opplysningene som trådstarter oppgir. At noen vilkårlig bare ber henne legge seg på 1500 kcal er direkte skremmende og kanskje den største utfordringen til treningsforum.
  Honnr gitt av : anorakk, 12. august 2013, 19:19
  3  Trening / Forum for ungdom / Sv: Egg til lunsj? 04. desember 2012, 16:40
  Jeg tenker først og fremst på helse når jeg (og veldig mange med meg) anbefaler å spise hele egget.

  Jeg tror ikke Statens ernæringsråd er de beste på kosthold siden de ikke tar hensyn til veldig mye relevent forskning som sier noe annet enn dem. "Steinalderkosthold" er nok det beste i et eveolusjonsperspektiv siden menneskeheten ikke har hatt tid til å tilpasse seg et kosthold på kornprodukter og pulvertilskudd...

  Her er du ute på tynt vann. For det første er rådene laget for ola nordmann med ellers normal helse og lav til moderat fysisk aktivitet. Rådene må justeres dersom det foreksempel gjelder idrettsuttøvere eller folk med kronisk sykdom etc. Dette er noe de fleste her inne ikke vet/glemmer.

  Videre er det noen av de fremste folkene på ernæringsfeltet som setter sammen rådene. De går gjennom utallige forskningsartikler for å sette grenseverdier for hvert eneste lille ernæringskomponent. Dette gjør de med alle energigivende næringsstoffer, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Arbeidet de legger ned er vanvittig omfattende og reflekterer i stor grad det som er konsensusen i litteraturen.

  Mennesker er i tillegg svært tillpassningsdyktige. Mutasjoner som har forekommet med tiden har gjort oss både i stand til å spise korn og melk. Derfor er det bre enighet om at argumentasjon om gener og korn/melk ikke holder.
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 04. desember 2012, 19:16
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: En månede pause fra trening. 7kg ned. 21. november 2012, 23:01
  Jeg ser virkelig ingen grunn til å drive med 15-20 reps de første ukene. Det blir jo ikke engang anbefalt til mennesker som har vært innaktive hele livet, så sant det ikke er en spesiell grunn til det ift mål.

  I følge disse studiene så er det heller ingenting som tilsier at du trenger å "få i gang nervebaner".

  ** ? neural drive to muscle fibres ( ? iEMG ) Narici 1989, Schmidtbleicher 1987, Aagaard 2000, 2002
  ? motoneuron excitability and/or reduced presynaptic inhibition Aagaard et al. 2002, Del Balso 2007
  ? EMG depression in ECC contraction Aagaard et al. 2000, Andersen et al. 2005
  Aaga.ard, Exercise Sports Science Reviews 2003

  Nervesystemet virker å respondere bedre på et lavere antall reps. 1 - 8 er bra i følge det over.

  Jeg tipper mye av vekttapet kommer av andre grunner enn tap av muskelmasse. 1 måned har ikke på langt nær så stor effekt, så sant det ikke er tilfeller hvor du er sengeliggende og får veldig lite mat.
  Honnr gitt av : Chukken, 21. november 2012, 23:52
  5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Push-ups forskning: 300 reps gir volum? 17. november 2012, 22:27
  Da jeg leste en artikkel på iform.no om push-ups (Kilde: http://www.iform.no/pub/art.php?id=2155#.UKf1L-SPjaI), kom jeg til å tenke over noe...

  Mot slutten av artikkelen hevdes det at om man tar 300 push-ups gir dette større brystkasse enn om man skulle ta 20-30 push-ups. Noe som ved første øyekast virker naturlig.
  Av en bestemt grunn, begynte jeg plutselig å lure på om dette ikke er noe som strider imot allmennkunnskapen: 3-6 reps for styrke, 8-12 reps for volum, 15+ reps for utholdenhet.

  Om det er sånn at man kun trener utholdende styrke ved over 15reps, burde musklene da vokse? Burde de ikke bare beholde samme størrelse, eller ev. gå ned i volum ettersom det krever mer kondisjonering å trene så mange reps? Akkurat som når man jogger i over 1t., så tærer dette på muskelmassen.

  Med andre ord:
  Er det noen som har svar på hvorfor brystkasse fortsetter å vokse ved over 15 reps push-ups (utholdende styrketrening), når jeg har lært at man kun trener muskelens evne til kondisjonering, og ikke volum ved denne formen for trening?

  Tror selv at brystkassa vokser (som det står i artikkelen), men forstår ikke hvordan...
  Lurer veldig på dette! Smiley

  Du kunne jo sendt en mail til artikkelforfatteren og spurt etter noen sårt trengte kilder for alle de påstandene han kom med.
  Honnr gitt av : Küngen, 17. november 2012, 22:28
  6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om GI. 17. november 2012, 15:09
  Det er ikke vanskelig å finne informasjon vedrørende omdannelse av glukose til fett, det er bare å søke akkuratt på det så kan man finne mange artikler og studier ang. nettopp det.
  Dette er den første jeg kom over : http://www.idrettogtrening.com/tekster/neringstoffer.html
  "Ved overskudd av sukker i kroppen og fulle glykogenlagre vil glukose bli tatt opp i fettvev. Man kan øke fettmassen ved å spise mye karbohydrater. I fettcellene omdannes glukose til alfa-glycerolfosfat og fettsyrer som lagres som triglycerider i fettcellene. Det er et sentralt poeng at fettcellene bruker alfa-glycerolfosfat, et biprodukt av glukose i stedet for glyserol. Opptak av glukose i fettvev er insulinavhengig og dannelse av fett er derfor avhengig av høyt blodglukose nivå. Glukose er helt essensielt i forhold til lagring av fett."
  Så jeg vil nok heller si at omdannelse fra glukose til fett er relativt godt omtalt.

  Problemet med den der er at den ikke inneholder verken navn på forfatter eller noe kilder. Mulig det står mye bra der, men det gidder jeg ikke finne ut når formatet er såpass useriøst.
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 17. november 2012, 19:12
  7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvor mye protein skal jeg få i meg? (have mercy :) 08. november 2012, 23:38
  Men resten av innlegget var i likhet med mye av det du skriver, tøv.

  Innlegget hans er faktisk ganske bra. Anbefalingene han gir er i tråd med hva foreksempel olympiatoppen ville anbefalt. Så lenge melken er av en mager variant. Jeg baserer meg som regel på forskning. Det er mer enn du kan si.

  Honnr gitt av : Iceberg, 09. november 2012, 17:32
  8  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvor mye protein skal jeg få i meg? (have mercy :) 09. november 2012, 16:28
  Det er bra du setter spørsmålstegn ved ting, men hva er dine erfaringer basert på? Er det tilfeldig at du trener slik du gjør?

  Uten forskning ville trolig ingen her inne brydd seg om proteininntak. Svært få ville trent knebøy eller markløft. Ingen ville brydd seg om antall reps, progresjon etc. Du er vel i militæret? Det er ikke tilfeldig at man fremdeles benytter seg av push ups og hang ups som en del av testingen.

  Hadde det kommet en bunke med ny forskning som langt på vei beviste at å spise 2 stk rå rødløk før trening kunne gitt 20 % større styrkeøkninger over en 12 ukers periode, så ville trolig majoriteten her inne begynt å spise det.

  Jeg sier ikke at dette nødvendigvis gjelder deg, helgekriger, men det er tragisk å se folk her inne som slakter eksperter når de gir diverse råd som ikke står i tråd med deres egne preferanser og kunnskaper, når selve basisen i treningen deres er blitt kartlagt av de samme ekspertene og deres forgjengere.
  Honnr gitt av : Chukken, 09. november 2012, 16:37
  9  Generelt / Åpent forum / Lever treningsforum opp til potensialet sitt? 18. september 2012, 15:40
  Trykker man på fanen "om oss" på hovedsiden står det følgende:

  Visjon: Treningsforum skal være ledende og nyskapende og være den mest profilerte livsstilportal.  
  Forretningsidè

  Treningsforum skal produsere og publisere artikler av høyeste kvalitet som gjennom deling av kunnskap og kvalitet gir markedsvekst og verdifulle bidrag til kompetanseutvikling for Treningsforum sin kundemasse.

  Våre verdier er: Kvalitet, kunnskap og kompetanse.

  På forsiden er det også en link til å like treningsforum på facebook. I følge den har 54 307 personer likt treningsforum. Basert på det kan man vel konkludere med at treningsforum er meget populært, og trolig en av de, hvis ikke det, treningsrelaterte nettstedet med størst innflytelse i Norge.

  Likevel, basert på visjonen og verdiene som står listet opp så synes jeg det finnes rom for yttligere forbedringer.

  Det jeg etterlyser er økt kvalitet på artikler for å heve kunnskapsnivået på forumet. Man trenger ikke lese gjennom mange tråder for å se at det finnes mange mennesker med lite til ingen kunnskap. Det i seg selv gjør jo ingenting. Problemet blir når disse holder på å gi råd til nybegynnere som kan enda mindre enn dem igjen. Dette kan være potensielt farlig.

  Jeg sier ikke at dette er artiklene eller administrasjonen sin skyld. For det er det aldeles ikke. Det jeg sier er at her kan artikkelforfattere være med å utgjøre en forskjell. Hva med å for eksempel skille mellom viktige artikler og mindre viktige artikler.

  Ikke for å henge ut noen, for Joachim Pedersen er unektelig dyktig, men det har ingenting for seg at "verdens største armer og verdens største tulling" tar størst plass på hovedsiden. Hvorfor ikke fronte noe folk kan dra nytte av? Eventuelt gjøre et skille.

  Eksempelvis, særlig gjennom sommern, er det tusenvis av nybegynnere som poster de samme spørsmålene. Økt muskelmasse, ned i vekt, hva og hvordan. Kunne det vært en ide å poste en slags guide og ha den som "sticky" gjennom sommern da?

  Eller bølgen med PSMF. Folk som åpenbart er nybegynnere lurer på om dette kan være noe for dem, så svarer andre som også er ferske i gamet at ja, det kan fint anbefales. Dette uten at de egentlig vet hva de snakker om, samt at de anbefaler det uten å sjekke noe bakgrunnsinformasjon om vedkommende først.

  Treningsforum har skribenter som fint kunne skrevet en vitenskapsbasert sak om PSMF. Så kunne heller folk vurdert om det var noe for dem etter å litt riktig info.

  Hva med å gjøre et synlig skille, slik at ny forskning, info for nybegynnere og trivielle ting blir mer adskilt og dermed mer synlig. På denne måten kunne det være lettere for alle å finne god info, samt at mer erfarne brukere kunne bare slengt ut en link når nybegynnere spør FAQ.

  Jeg ser at dette kanskje ble litt rotete. Hvis noe er uklart så kan jeg utdype, men hva tenker dere andre? Lever treningsforum opp til potensialet sitt?
  Honnr gitt av : Kikki, 18. september 2012, 15:57
  10  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: mulig å få med seg kreatin og protein + zma til utlandet? 30. juni 2012, 14:21
  samme lurer jeg på. Vil gjerne ta med Superpump MAX preworkout, Anavite multivtiamin+ bcaa og proteinpulver når jeg skal på cruise i middelhavet..   noen som vet om regler angående transporten på kosttilskudd med fly?

  Skal du til VM i overkill?
  Honnr gitt av : Tollefsen, 30. juni 2012, 15:20
  11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Opp i muskler- GAINER 18. juni 2012, 11:36

  Men jeg er totalt uenig med alle som hevder at kosthold er så utrolig mye viktigere enn trening, det er det ikke! Trener man hardt og ofte nok må man spise nok mat og en del junkfood har ingenting å si. Skal man komme seg i badestrandform må man droppe sukkeret

  Leser du egentlig hva du skriver?
  Honnr gitt av : Cartman, 18. juni 2012, 13:51
  12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hva tenker dere om denne Summer Diet Stacken fra Gymgrossisten? 10. mai 2012, 14:03
  Forbrukerrådet i Norge anmelder følgende slanketilskudd med CLA som aktiv ingrediens.
  Den danske undersøkelsen slår ast at CLA ikke har en dokumentert slankende effekt på mennesker. En slik effekt er kun påvist hos dyr. På denne bakgrunn anmelder Forbrukerrådet med dette følgende produkter med CLA for villedende markedsføring:

  Bio-C.L.A, og Bio-C.L.A med tutti frutti smak fra pharma Nord og forhandler Sunkost-kjeden AS.

  CLAREN med produsent Natural ASA og markedsfører Midelfart & CO AS

  Fitness Pharma CLA og CLA 80+  med produsent Biotech Pharma og forhandler Sunkost-kjeden AS

  TonalinCLA fra Natural ASA, markedsfører midelfart & CO AA og forhandler Life Scandinavian AS


  Du har som 16 åringer flest null kontroll på kostholdet ditt. Les deg opp her inne og da ikke ved artikler, men i trådene til folk som stiller innen feks fitness. Se om de har noen matvaner det er mulig for deg å gjøre til rutine. Fokus bør ligge på kylling, fisk, kjøtt, melk, egg. Er du seriøs så stikker du en tur innom biblioteket og låner noen bøker også.

  Dette hørtes kanskje litt kvasst og vanskelig ut, men du kommer ikke langt uten et godt kosthold
  Honnr gitt av : Blackday, 10. mai 2012, 14:07
  13  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilke kosttilskudd? 04. mai 2012, 13:33
  Boksing som mange andre sporter har innslag av både anaerobe og aerobe perioder. Skal man absolutt sette det i en kategori så vil jeg sagt at det hovedsakelig er en aerob idrett. Mye taktikk, feeling out process, danse lett på tærna mens man leter etter åpninger ved å jabbe, evt slår noen kombinasjoner. Lite anaerobt ved en typisk boksekamp.

  Får man inn et godt slag som ryster motstanderen følger man gjerne om med en barriere av slag for å forsøke å avgjøre kampen. Dette blir isåfall den anaerobe delen.

  Honnr gitt av : g0trice, 04. mai 2012, 18:39
  14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilke kosttilskudd? 01. mai 2012, 15:52
  Ja, alle har en mening. Det betyr ikke at de er like mye verdt, feks synsing vs vitenskap.

  Jeg tviler ikke på at du ikke har sagt noe om glutamintilskudd og hypertrofi, men du har sagt "Dere kom med noen kilder på hvorfor man IKKE trenger, men det finnes også mange på hvorfor du BØR ta det." Noe som er vranglære, for det finnes ikke.
  Honnr gitt av : g0trice, 01. mai 2012, 16:34
  15  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilke kosttilskudd? 30. april 2012, 19:47
  Merker selv stor forskjell med glutamin. Skjønner ikke hvorfor folk skal ta vekk æren til enkelte tilskudd. Kom med forskning på at det kan være placebo så kan jeg tro det, men det funker i hvertfall.

  Først og fremst så bør folk lese seg opp om tilskudd og hva ulike stoffer gjør i kroppen. Tar folk vanlig proteinpulver, samt har et godt kosthold, er tilskudd av glutamin overkill aka totalt bortkasta.

  Her er noen studier til deg. Henta fra pub med, altså troverdige.

  Eur J Appl Physiol. 2001 Dec;86(2):142-9.
  Effect of glutamine supplementation combined with resistance training in young adults.
  Candow DG, Chilibeck PD, Burke DG, Davison KS, Smith-Palmer T.
  Source

  College of Kinesiology, University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada.
  Abstract

  The purpose of this study was to assess the effect of oral glutamine supplementation combined with resistance training in young adults. A group of 31 subjects, aged 18-24 years, were randomly allocated to groups (double blind) to receive either glutamine (0.9 g x kg lean tissue mass(-1) x day(-1); n = 17) or a placebo (0.9 g maltodextrin x kg lean tissue mass(-1) x day(-1); n = 14 during 6 weeks of total body resistance training. Exercises were performed for four to five sets of 6-12 repetitions at intensities ranging from 60% to 90% 1 repetition maximum (1 RM). Before and after training, measurements were taken of 1 RM squat and bench press strength, peak knee extension torque (using an isokinetic dynamometer), lean tissue mass (dual energy X-ray absorptiometry) and muscle protein degradation (urinary 3-methylhistidine by high performance liquid chromatography). Repeated measures ANOVA showed that strength, torque, lean tissue mass and 3-methylhistidine increased with training (P < 0.05), with no significant difference between groups. Both groups increased their 1 RM squat by approximately 30% and 1 RM bench press by approximately 14%. The glutamine group showed increases of 6% for knee extension torque, 2% for lean tissue mass and 41% for urinary levels of 3-methylhistidine. The placebo group increased knee extension torque by 5%, lean tissue mass by 1.7% and 3-methylhistidine by 56%. We conclude that glutamine supplementation during resistance training has no significant effect on muscle performance, body composition or muscle protein degradation in young healthy adults.

  J Strength Cond Res. 2002 Feb;16(1):157-60.
  The effects of high-dose glutamine ingestion on weightlifting performance.
  Antonio J, Sanders MS, Kalman D, Woodgate D, Street C.
  Source

  Sports Science Laboratory, University of Delaware, Newark, Delaware 19716, USA.
  Abstract

  The purpose of this study was to determine if high-dose glutamine ingestion affected weightlifting performance. In a double-blind, placebo-controlled, crossover study, 6 resistance-trained men (mean +/- SE: age, 21.5 +/- 0.3 years; weight, 76.5 +/- 2.8 kg(-1)) performed weightlifting exercises after the ingestion of glutamine or glycine (0.3 g x kg(-1)) mixed with calorie-free fruit juice or placebo (calorie-free fruit juice only). Each subject underwent each of the 3 treatments in a randomized order. One hour after ingestion, subjects performed 4 total sets of exercise to momentary muscular failure (2 sets of leg presses at 200% of body weight, 2 sets of bench presses at 100% of body weight). There were no differences in the average number of maximal repetitions performed in the leg press or bench press exercises among the 3 groups. These data indicate that the short-term ingestion of glutamine does not enhance weightlifting performance in resistance-trained men.

   
  Honnr gitt av : g0trice, 01. mai 2012, 03:05
  Sider:
 • 1
 • 2
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!