Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 21
 • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Proteinpulver er det tull? på: 21. mars 2015, 13:15
  TV2 hadde i programmet matkontrollen om proteinpulver.

  Vet ikke helt hva dem kom fram til siden jeg ikke så på programmet, men mulig noen her inne fikk sett det?

  Er det nødvendig med proteinpulver?

  Absolutt ikke nødvendig, nei, men det er praktisk.
  2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er sukker usunt? på: 17. mars 2015, 18:51
  Jeg lurer på om noen noen gang har tenkt på om sukker virkelig er usunt, og hva det er usunt for? Det virker som mange av de vennene jeg har er i god form selv om de spiser sukker og drikker brus flere ganger i uken.

  Ja, hvit raffinert sukker er usunt.
  3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Begynne med kreatin? på: 07. februar 2015, 11:06
  Jeg har lest masse om det, jeg prøvde kreatin,, men følte ikke jeg fikk så mye effekt, har litt lyst til å prøve igjen. Men hvordan vet man egentlig om man får effekt av det? Er det noe man bare må "føle på" selv? Det finnes vel ingen metoder for å finne ut om kroppen produserer nok kreatin selv, som man kan gjøre?

  Man antar at de som ikke får nok kreatin gjennom kosten er de som blir såkalt non-responders. For personlig bruk så må du ta det på "feeling" hvorvidt du får effekt eller ei.
  4  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Bcaa vs pwo på: 07. februar 2015, 10:10
  Er bcaa eller pwo best før trening? Evnt når kan man ellers bruke bcaa. Kan man ta pwo før trening, og bcaa mens man trener?

  Havregrøt og kaffe er best før trening.
  5  Trening / Styrkeløft / Sv: Forskning; anabole steroider og hjernen; deltagere til kontrollgruppen søkest! på: 19. desember 2014, 02:51
  Med så mange variablee dere får på denne måten høres ut som en rar måte å forske på.

  Ta det for hva det er verdt. Jeg har selv vært med på prosjekter i denne størrelsesordnen og dette virker å i alle fall for meg å være en helt vanlig måte å rekruttere på. Kort og konsist.
  6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Glykemisk indeks på norske matvarer? på: 17. desember 2014, 20:34
  Hvorfor mener du at GI burde vært oppgitt på norske matvarer?
  7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Forskjellen på ZMA og TestoBooster? på: 01. desember 2014, 16:35
  Hvis ZMA innerholder Zink(Sink?) Magnesium og Bitamin B6, og hjelper kroppen å slappe av mer når man sover slik at man restituerer bedre og produserer mer testosteron, hvorfor ikke da bare bruke TestoBooster?

  Er det ikke da akkurat det samme, bortsett fra at ZMA "forbedrer" søvn? Mulig jeg er helt på bærtur nå, men spør fordi jeg lurer...

  Anbefales det da og ta begge dele?

  Ingen av produktene anbefales da ingen av produktene har dokumentert effekt
  8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Slaggstoffer i musklene på: 24. november 2014, 22:29
  Enkelte har talent for press og omvendt men ofte så tar folk mye i for eksempel benkpress fordi de trener mye press og med tunge vekter og så trener de litt nedtrekk med 40 kilo i tillegg. Og så blir de enda mer skjeve enn det de er i utgangspunktet. Bedre å gjøre motsatt og trene mest på det man er dårligst på.  Ja, evt trene begge deler like seriøst. Overdrevent fokus på enten press eller drag har sjeldent mye noe seg.
  9  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Slaggstoffer i musklene på: 24. november 2014, 22:18

  lurer på en kjapp ting til:
  har hørt at man skal være like "sterk" i roing som i benk for at man ikke skal pådra seg skader, stemmer dette?

  Virker som du overtenker ting litt. Jeg vil påstå at det er mer fornuftig å sørge for at man har tilnærmet like mange pressøvelser som draøvelser i treningsprogrammet sitt. Dette for å forebygge muskulær ubalanse foran og bak. Styrken trenger dog ikke være lik i de nevnte øvelsene.
  10  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Slaggstoffer i musklene på: 24. november 2014, 21:12
  Her kan du lese Professor Raastad sin kronikk om Rabdomyolyse http://www.nih.no/om-nih/aktuelt/nih-bloggen/raastad-truls/idiotitrening/

  Det rammer som oftest utrente, overkroppen synes å være mest utsatt og de mange tilfeller sees i crossfit. Ikke tenk på det.
  11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Alkohol på: 22. november 2014, 19:28
  Bruker denne tråden igjen jeg.

  Etter det jeg forstod så hindrer noen dager med alkohol kroppen veldig mye om målet er muskelbygging. Men om man vet at nå til helgen så blir det en del alkohol, både fredag og lørdag. Er det noe man kan "hjelpe" kroppen med for å ikke hindre musklene så mye? Om dere forstår?

  Altså er det bare å spise det som faller deg inn f.eks?

  Nei, du vil uansett redusere proteinsyntesen og nedbrytningen av alkoholen vil ta den tiden det tar. Det kan dog være fornuftig å prøve å spise noe ordentlig mat, sånn at i alle fall det totale kaloriintaket over de to dagene ikke blir altfor voldsomt.
  12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilke kosttilskudd anbefaler dere? på: 15. november 2014, 16:04

  Proteinpulver er fine greier. Jeg spiser middag med madammen, og gaffler ikke i meg en hel kylling o.l hver dag. Det går i mindre porsjoner.
  Så protein i pulver passer meg fint. Bare sørg for å ta den du ikke får elendig mage av Smiley Men dette er du klar over.

  Kreatin MONO er det som har best bevist effekt. Gå på det, men følg det opp skikkelig. Jeg tar 5g 4 ganger daglig. Morran, før og etter trening, kveld.

  Beta Alenin, før og etter trening. I starten så kan du "spe" det ut til 4 porsjoner, og ta det inn med kreatinen, da det viser seg (basert på forskning), at disse to fungerer optimalt sammen. 1.6g 4 ganger daglig.. etterhvert 3gram 2ganger daglig (før og etter trening). Meh..

  BCAA... tja. Det er jo en hel del flott saker i dette. Smaker blader... iaf den jeg bruker. Det sies at du skal ha op mot 10gram 2 ganger.. det ser jeg ingen grunn til. Kroppen vil ikke ta opp uansett, hele dosen.. så du kan halvere den minst.. så får du det lille ekstra, og produktet varer lenger Smiley  De er jo ute eter å tjene penger ja.. så doseringen her ligger vel bak det. Etter trening, etter middag. 2.5g 2ganger.

  Omega 3,6 og 9! Igjen.. forsket mye på.. viser seg å være knall for mye forskjellige. Jeg er ikke så happy i fisk.. går isåfall i fiskepinner Wink Følger litt mindre enn anvist dosering på boksene. Igjen.. vi får mye gjennom maten, så da blir det bare overflødig og unødig. 1-2 gelpiller om dagen. Gjerne før middag, slik at magen fokuserer på fettsyrene først.

  CLA - Dette skal også ha en fin effekt. Følger som anvist.

  Preworkout.. dette har du brukt før. Du vet hvordan det funker. Ta det Smiley Hjelper meg psykisk. Liker "hjelmen" jeg får Wink Unødig med PW med MYE kreatin... fatter ikke hvorfor dem har det i de fleste...


  Forbrennings piller kan ta seg en BOLLE. Unngå disse. Ikke bare er det kommet mye forskning på at det IKKE funker, men du risikerer hjertebank... pluss at det kan destruere noe av de andre produktene du tar. Det er også såpass små doser av chili (som er bevist funker på passiv forbrenning), at det ikke er noen vits. Bare dyrt. Bare tull. Spis litt sterk mat, drikk te og kaffe Wink

  Kalsium!! Mindre du elsker melk og ost... ta en kalsium pille. Det har vist seg slik at det også minker melkesyre (ironiskt nok) under trening. Men det er gitt at du tar det under økten.. som igjen kræsjer med andre tilskudd. Kalsium har en evne til å absorbere andre mineraler... så helst ta kalsiumen en fin time ETTER/FØR noe annet kostilskudd.


  ZMA - Jeg selv føler meg bedre når jeg har ZMA inntaket i gang. Det er også forsket mye på det, og er en grunn til at det er en av de mest brukte tilskuddene. DOseringen er såppas store i forhold til hva man får i seg gjennom mat, at det blir bare tull å mene at maten skal overgå det "de" mener vi kan ta til oss, gitt at vi trener hardt og mye. 2 piller før sengs. Drit i ZMa-X. Gå for ZMA- PLASMA. Ordentlig Zma Smiley


  Dette er IKKE forklaring på hva produktene er. Det er KUNN hva jeg selv tar. Jeg spiser godt, så noe av dette vil være overflødig, og gå rett ut i dassen når jeg pisser Smiley Derfor reduserer jeg litt på doseringene. Vær helle oppmerksom på NÅR du tar de forskjellige. Ikke helt bra, å hive ned på alt samtdig. Ta gjerne proteiner, BCAA, Multivitaminer ilag med mat. (rett etter... så slipper du å bli kvalm).
  Kreatin MÅ du følge opp. 6 uker på 2 uker av... her sier foolk forskjellig.. men det er iaf viktig å ta en liten pause.. og IKKE fall av, når du først er i gang.


  Når det gjelder PW.. gå for den DU får det lille kicket fra. Det kan være greit å bytte ut litt av og til, for å få lit forskjellig effekt. DU blir jo tollerant gangske fort, hvis du tar ofte... og det samme.


  BCAA er aminoyrer. Proteiner er bygd opp av aminosyrer, ergo er det liten vits i å bruke både proteinpulver og aminosyrer

  kreatin monohydrat har dokumentert effekt,.

  Beta alanin har vel vist en del mikset resultater. Men denne http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17136944 antyder at det gir en økt effekt kombinert med kreatin.

  Trenger ikke Omega 3,6,9. 9 syntetiserer man selv og 6 får man nok gjennom et typisk norsk kosthold. Omega 3 er det man bør gå for.

  ZMA er bare tull. Mangler man sink og magnesium i kosten så bør man adressere det via mat.

  CLA har ingen effekt og har tidligere blitt anmeldt av forbrukerrådet for villedende markedsføring.

  Min mening: Spiser man ordentlig og er fornuftig så går man kun for omega 3 og supplerer med kreatin monohydrat i perioder med stagnasjon.
  13  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Studie: Bør eldre ta kreatin for å forhindre muskelsvinn? på: 15. november 2014, 00:03
  Tittelen er kanskje litt misvisende da begge gruppene forbedret seg i samtlige øvelser?
  14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bra med personlig trener på: 14. november 2014, 23:57
  Elllers så synes jeg egne resultater er svært relevante. De fleste PT`r har jo trent i flere år og om du da fortsatt er svak/tynn så forteller det mye om kompetansen din.

  Du kan se været hver eneste dag i løpet av livet ditt uten at det gjør deg til meteorolog. På samme måte kan man tre innom treningssentre i årevis uten å opparbeide seg noe kunnskap. Sier ikke at det gjelder deg, men jeg synes det er snodig at du synes det er automatikk i at svake/tynne PT'er har mangelfull kompetanse. Det kan jo være så enkelt som at hypertrofi og muskelstyrke ikke er førsteprioritet for dem eller idretten de kanskje driver med utenom jobben?
  15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bra med personlig trener på: 14. november 2014, 19:01
  Han trenger såklart ikke å ha løftet 1000+ kilo men det hjelper at han har løftet en del selv og har erfaring med det. Med kun teoretisk kunnskap så hadde nok trenerjobben vært vanskelig å gjennomføre. Styrkeløft er ganske finstilt på teknikk og kroppskontroll.

  Selvsagt. Kvalitet kommer sjelden kun via en eneste tilnærming. På samme måte som at ikke nødvendigvis CYC blir en kjempegod trener bare fordi han er kjempesterk. Han trenger et teoretisk fundament i tillegg til erfaring etc.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 21
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!