Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 21
  • 16  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bra med personlig trener på: 14. november 2014, 17:15
    Dietmar Wolf har løftet rundt 500 kilo totalt på ca 80 kilo kroppsvekt så han har personlig erfaring med styrkeløft på et ganske høyt nivå.

    Ja, altså. Poenget mitt står jo. Dersom det ikke hadde vært tilfellet med Dietmar Wolf, så hadde jo ikke det på noen måte tatt fra ham kompetansen.
    17  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bra med personlig trener på: 14. november 2014, 14:26
    Og hva gjør det at de har utdanning på Bali eller i usa fremfor Norge? Skal jeg boikotte alle leger og profesjonelle her i norge med utdanning utenfor Norge ? 

    Jeg nevnet Bali tilfeldigvis. Tror ikke nødvendigvis det er noe bedre andre steder, inkludert Norge. Beklager hvis du følte deg truffet over det. Mitt poeng er at 6 måneder til 1 år ikke er rare utdannelsen. En person med idrett/medisin grunnfag har jo like mye utdannelse. Det er rett og slett ikke nok tid til å bli en dyktig PT, men det er klart at folk som brenner for faget blir flinke etterhvert uansett. I tillegg er det opp til kunder å undersøke PT'n sin bakgrunn.

    Jeg er også enig at man ikke kan bedømme noens kompetanse basert på størrelse/styrke etc. Mourinho trenger ikke og kunne bytte seg selv inn å prestere på banen for å trene et fotball-lag. Dietmar Wolf trenger ikke og kunne løfte mer enn CYC etc.
    18  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Bra med personlig trener på: 13. november 2014, 16:20
    Du betaler for det du får.

    Så enkelt er det nok ikke. Mange av de mest annerkjente PTene her i landet, som man stadig ser som "eksperter" i media, har så vidt noe form for utdanning. Det betyr ikke nødvendigvis at de ikke er flinke, men få andre yrkesgrupper kan ta seg så godt betalt for noen helgekurs og andre enkle sertifiseringer. Det handler om hvor god man er til å selge seg selv som trener.


    Mitt tips, gjør grundig research på pt'en din. Et halvår på Bali er sjelden verdt mange hundre kroner for tre kvarter veiledning.
    19  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Deffing, hva er viktig å huske på? på: 13. november 2014, 16:13
    - Tunge repetisjoner for å opprettholde så mye muskelmasse som mulig.
    - Du har allerede et unødvendig høyt inntak av protein, men det kan tenkes at det er greit under en deff.
    - Antall måltider har trolig fint lite å si, men fersk forskning fra ISCT 2014 antyder at man kan opprettholde proteinsyntesen på et høyere nivå post trening ved å innta 20 g protein hver 3 time i 12 timer post trening. Har dessverre ikke artikkelen. 
    - Vær oppmerksom på uregelmessigheter i menstruasjonen din. (Google "den kvinnlige uttøvertriaden". Essensen kan du lese her http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/livsstil/trening-menstruasjon-beinskjorhet-18214.html )
    20  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: ZMA på: 17. oktober 2014, 18:09
    Men et spørsmål til, forbedrer ZMA restitusjonen under søvn dersom du har tilstrekkelig med næring, eller vil det fungere litt som en erstatter? Skjønner jo at det vil fungere best med nok næring, men vil det egentlig funke i det hele tatt uten?

    Etter all sannsynelighet så funker det ikke uansett. Det finnes i alle fall svært lite seriøs forskning (ingen jeg vet om) som støtter dette.
    21  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilke kosttilskudd anbefaler dere? på: 27. juni 2014, 14:24
    Mat er da ikke et kosttilskudd!

    Som sagt - har trent i 5 år. Er klar over "the basics". Lurer på hvilke produkter de mer erfarne ville anbefalt.

    De mer erfarne anbefaler nettopp det reb-st gjør. Mer mat. Det er særdeles få kosttilskudd som har dokumentert effekt.
    22  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kan noen hjelpe meg ? på: 12. august 2013, 19:08
    Trenger da ikke å måtte betale for noen gode råd. Er jo derfor dette forumet eksisterer. TS spør kun om vektnedgang uten noe form for aktivtet lagt inn og da er kostholdet det viktigste og det som avgjør vektnedgang.

    Å bare blåse av meg og kalle meg useriøs når jeg legger inn et helt normalt kosthold blir for bastant.

    Det er ingen som blåser av deg. Jeg bare poengterer at hun gjør lurt i å søke hjelp et annet sted. Gudene skal vite at dette forumet er av svært varierende kvalitet. Derfor poengterer jeg at hun kanskje burde spørre om profesjonell hjelp. For å kunne gi fornuftige og sikre råd må man kunne sette seg mer inn i situasjonen til trådstarter enn det man kan med de opplysningene som trådstarter oppgir. At noen vilkårlig bare ber henne legge seg på 1500 kcal er direkte skremmende og kanskje den største utfordringen til treningsforum.
    23  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kan noen hjelpe meg ? på: 12. august 2013, 11:03
    Vær så snill og ikke hør på runforit. Er du seriøs, så se etter seriøs hjelp. Folk som er villig til å gi deg helseråd basert på den lille informasjonen du har kommet med kan som regel svært lite.

    - Veldig overvektig, hva vil det si? vekt?
    - aktivitetsnivå?
    - matvaner? kanskje er det kun småjusteringer som skal til
    - grunn til overvekt? kun vært uforsiktig eller er det en dypere forklaring?
    - fysiske begrensninger?
    osv osv

    Det er mye man burde sette seg inn i for og kunne gi ordentlige og ikke minst presise råd som passer til deg. Dette koster noen kroner, men er nødvendig.
    24  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Kan noen hjelpe meg ? på: 12. august 2013, 10:12
    Hei. noen her som kan være så snill å hjelpe meg litt Cheesy

    Jeg er 21 år, 168 høy å veldig overvektig Sad

    hva burde jeg spise, hvor mye, hvor ofte, forslag til frokost,lunch, middag, ja egenklig alle måltider, å mellom måltider.

    målet er å gå ned MANGE kg over tid Cheesy

    takk får all hjelp Grin

    1500 er veldig lite. I tillegg gir du ikke nok info til at man gi gode råd. Jeg synes du skal kontakte brukeren Rita Immerstein her inne. Invester litt penger i dette. Da får du råd fra noen som vet hva de snakker om.
    25  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Morgenturer på: 06. august 2013, 12:40
    Er vel mer at siden kroppen har vært i faste etter natten så starter den å tære på fettet med en gang fremfor glykogenlagerne eller noe. Så sånn sett så kan powerwalk/rolig joggetur brenne bittelitt mer fett enn en økt etter mat.


    Igjen, myte.
    26  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kosttilskudd til sixpack på: 06. august 2013, 00:14
    du må jo få i deg nok proteiner hvertfall.. 3g per kg kroppsvekt kan bli en del det så proteinshake er kjekt ihvertfall
    :p


    Hva i alle dager skal han med 3 g pr/kg kroppsvekt? Er det i EN periode man fint kan klare seg uten proteinpulver så er det i en deffperiode.
    27  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kosttilskudd til sixpack på: 05. august 2013, 23:08
    Ikke gainer ihvrrtfall! Heh, nei som anorakk skrev ovenfor så er svaret at du må få lavere fettprosent... du kan jo deffe ned litt fett og da anbefales jo proteinpulver for og beholde medt mulig muskelmasse.. Wink

    Hvem har anbefalt protienpulver for å beholde mest mulig muskelmasse under en deff?
    28  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: burde eg deffe??! på: 29. juli 2013, 13:41
    Eg har trent mer i år og begynt litt styrketrening for alvor. Eg er en litt "kraftig bygd" 16 åring, men er redd eg har litt høy fettprosent... eg har lyst til og få blant annet sixpacken fram, for eg kjenner den er der bak litt fett; p he. he.. men eg har ikkje lyst tilog miste muskelmasse i armene osv.. ttips? :Smiley what

    Dropp deffen. Du er 16 år og det er da begrensa hvor lenge du har trent. Fortset å trene og spise, men forsøk å se etter steder hvor du kan forbedre treningen og kostholdet ditt. Kroppssammensetningen din vil gå seg til av seg selv på den måten, så kan du heller kjøre en bulk/deff om noen år når du har litt mer erfaring.
    29  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor mye kcal? STOR mann på: 25. juni 2013, 10:52
    Eh var egentlig ikke svaret jeg leter etter men ok?
    Når PT er så inkompentente som de er så bruker vi ikke de, når han fikk råd fra erneringsfysiologer til og spise så jævlig mye brød som de sa pluss masse annet vas så kan ikke de hjelpe eller. Så istedet for og skrive ett innlegg som jeg nå måtte bruke tid på og lese samt svare og jeg ikke tjener noe på det så burde du aldri skrive på mine innlegg med dine ukomentente svar.

    Takk

    Det var vel derfor jeg skrev at dere burde gjøre litt research før dere velger ernæringsfysiolog og PT. Sjekke hvilken kompetanse vedkommende har. Bare ved å lese gjennom innleggene dine så tviler jeg sterkt på at det ikke ar mange PTer som er mer kompetente enn deg. Legg vekk det såra egoet ditt og gjør det som er best for kompisen din.

    30  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor mye kcal? STOR mann på: 21. juni 2013, 00:19
    Han veide vist 150kg og er 180cm høy, han er 24 år.

    Jeg satt opp portionene ganske høye til han.
    Så sa jeg at vi skal gå gradvis ned.
    Satt også opp programmet hans opp imot maskin trening som du sier rita:)

    Han ville visst trene 3 dager i uka hvor 2 av dem er cardio/kondisjons trening, og den siste er da styrke. 3 dager i uka er vel bedre enn null:)

    Men hva slags maks puls ville du anbefalt? Med tanke på at han er stor? Han røyker ikke og har ikke noe hjerte-syktdom. Jeg tenkte på en puls mellom 140-155? Er bare redd for hjertet siden han er stor.

    Intensjonen din er tydeligvis god og du er sikkert en bra venn, men jeg mener du bør være såpass ærlig med deg selv å innrømme at du ikke er kompetent nok til å trene vennen din. Innleggene dine i denne tråden avslører det.

    Det er en del faktorer man bør ta hensyn til når man har med fedmepasienter å gjøre.  Google frem noen kompetente fagfolk. Gjerne en ernæringsfysiolog og en god PT.

    Lykke til
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 21
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!