Visning av honnrposter for Mystique
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 6
 • 1  Generelt / Åpent forum / SV: Dette er vel det verste jeg har sett...... 18. januar 2005, 21:38
  Jeg velger herved å stenge denne tråden -av den enkle grunn at jeg etterhvert har sett meg rimelig lei av at voksne ellers oppegående folk gjør underholdning av å hetse og henge ut folk som faktisk har et stort og farlig problem som det ikke er like lett å gjøre noe med. Fryde seg over andres ulykke på den m åten - rett og slett skammelig.
  Trenger folk dette for å føle seg bedre selv eller? Rett og slett patetisk.
  Hadde det blitt lagt ut bilder av folk med anoreksi på samme måten hadde det vært ramaskrik - "fy så smakløst - denne personen er jo syk og trenger hjelp" - det er rett og slett for alvorlig å spøke med, men situasjonen til de som til stadighet henges ut her inne er også svært alvorlig og ikke noe å spøke med.

  Dette er et forum som har til hensikt å fremme helse, trening og vælvere  - men kan ikke si at dette er en mye positiv måte å gjøre det på.
  Disse folkene som enkelte her inne tydeligvis syns er så utrolig morsomt å henge ut er kanskje de som trenger hjelp fra denne type forum mest...men hva slags mottakelse og motivasjon ligger i å bli gjort narr av da?

  Dere burde skamme dere rett og slett! Voksne mennesker oppføre seg sånn....
  Lett for folk som sitter der med de perfekte små kroppene sine som aldri har bært på et overflødig gram fett i hele sitt liv. Tror dere virkelig at noen velger dette med vilje og glede?
  Syns folk etterhvert kan begynne å tenke seg om litt her.
  Honnr gitt av : Gaffel, 21. april 2007, 22:17
  2  Generelt / Åpent forum / Sv: Har homofile rett på barn? 13. mars 2007, 18:06
  Varg Thor: Ang. mitt innlegg om homofobi så var dette et generelt spørsmål og ikke tiltenkt noen spesielle her inne som har deltatt i diskosjoenen.
  Det var en digresjon forsåvidt, men bare en liten ting jeg var nysgjerrig på.
  Du tror vel ikke dette er første gang jeg deltar i en diskusjon om homofili?
  Har faktisk møtt endel karer opp gjennom som sterk misliker homofile og ikke har problemer med å si de er homofobe, ei heller at mye av denne "homofobien"  bunner i tanke på  homofiles sexuelle samliv og at dette er unaturlig - uten at de syns det er noe unaturlig om de gjør de samme " tingene" med dama sin. Og for en del av disse er det å bli sjekket opp av en mann nærmest det verst tenkelige som kan skje ( altså når det gjelder sjekking på byn som tema). Så dette har ingenting med å "dømme" noen her inne som ike deler mitt syn til å være redde for homofile - det  var som sagt bare en digresjon ifht. et fenomen som jeg finner en smule morsomt.

  Men hva dømming og belæring angår bør vel ikke du være den som roper høyest? Du med fler er rimelig raskt ute her med personangrep som at jeg helt sikkert må være lesbisk for å mene det jeg gjør eller iaf umulig kan mene noe slikt uten å være sterkt influert av mine homofile venner, at jeg skriker og beiljer og skriver manisk og som en politisk engasjert ungdomsskole elev etc etc,  fordi jeg ikke deler deres syn på homofile.  Kanskje du selv burde ta deg bedre tid til å lese igjennom og tenke over hva jeg faktisk skriver? Som du selv var rimelig hurtig til å påpeke - ikke nødvendig å gjøre ting så innviklet Wink

  Warlock: Har ikke sagt at vi IKKE blir påvirket  av vår omgivelser i det hele tatt, men at det faktisk også går an å tenke selv og at ifht. akkurat denne saken så har ikke det at jeg har homofile venner hatt noe innvirkning på hva jeg mener.
  Får jo for din skyld håpe at du også er i stand til å gjøre opp meninger på bagrunn av egne refleksjoner rundt ulike temaer og ikke utelukkende lar deg styre av dine omivelser.

  Shemhazai: Hehe nei det har jeg ikke - er ikke utstyrt riktig mellom beina til det Grin I tillegg er jeg også utstyrt ( om ikke velutstyrt akkurat) med endel iaf homofile syns er ekkelt - nemlig pupper hehe. Men har hatt  my fair  share med å bli sjekket opp av innpåslitne, sleske, ikke sjelden alt for gamle etter min smak, men som ikke har vært særlig gode til å ta et hint.

  Vel vel - nå prøver jeg å ta farvel med denne debatten som bare går i stampe likevel ( men ikke lett for en politisk engasjert halvlesbisk ungdomsskole eleve :Smiley Grin). Så får de som vil bare styre på videre.
  Vil bare avslutte med å si at - nei, det er ingen menneskerett å få barn, men at jeg inderlig håper at homofile etterhvert gies like rettigheter ifht. til å få muligheten til det som hetrofile, og og at de får en like fair sjans og vurderes etter de samme kriteriene som hetrofile mht adopsjon. Jeg håper at vi etterhvert vil komme så langt at homofile ikke bare vurderes ( eller dømmes) ut fra hvem de forelsker seg i, men hvem de faktisk er som individ.
  Honnr gitt av : Vilde, 13. mars 2007, 18:33
  3  Generelt / Åpent forum / Sv: Har homofile rett på barn? 12. mars 2007, 15:11
  Er bare litt nysgjerring på noe - hva er det som trigger denne voldsomme homofobien hos enkelte og som gjøre dem helt ute av stand til å se homofile som vanlige mennesker med feil og mangler på lik linje som hetrofile?

  Er det det at to menn praktiserer analsex sammen som er problemet? Er det det som er så frastøtende at man ikke får et slik bilde ut av hodet og blir ute av stand til å tenke rassjonelt om disse menneskene som individer og istede ser på dem som unormale vesner med et så enspoert liv at alt bare dreier seg om sexlivet deres?
  Homofile har et like variert liv der sexlivet er en del av det på lik linje med hetrofiles liv.

  Og bruker man det at analsex ikke er normalt  som argument - må man huske på at det også er mange hetrofile par som praktiserer dette og ser på det som en naturlig del av sexslivet sitt. Men for hetrofile er sexlivet en privatsak så da er det greit liksom? Huh

   Det merkelige her er at veldig mange med homofobi som jeg har snakket med ikke har noe motforestillinger mot å ta "dama si" bakfra, og at to jenter har sex er jo bare toppers så lenge de ( altså gutter med homofobi) enten får se på eller aller helst får være med på leken og jentene egentlig ikke har noe følelser for hverandre utover det at de vil ha det gøy sammen.
  Rart det der..... what
  Honnr gitt av : Vilde, 12. mars 2007, 15:31
  4  Generelt / Åpent forum / Sv: Har homofile rett på barn? 09. mars 2007, 00:33
  Det er ingen menneske rett å få barn - et barn er ikke noe man bare går til anskaffelse av fordi det liksom " hører med". Et barn har krav på å bli elsket, ønsket og ivaretatt. Så lenge de som ønsker å  bli foreldre oppflyller disse kravene må  det da være knekkende likegyldig om foreldrene er hetrofile, lesbiske/ homofile, aleneforeldre, par, svart/ hvitetc. Poenget er at de som skal bli foreldre virkelig ønsker det og er villig til å påta seg det ansvaret det medfører.

  Det er lite hjelp i om man vokser opp i en tradisjonell kjernefamilie / med hetrofile foreldre dersom de begge eller en av dem ikke bryr seg om en.
  Barn mobbes for mye og det er veldig ofte de voksne som legger til rette for denne mobbingen med sine holdninger.

  Man kan ikke hindre folk i å få egne barn - heller ikke homofile, så hvorfor da absolutt hindre homofile / lesbiske til å adoptere på lik linje med andre?
  Det er ikke lenge siden det var så godt som umulig for enslige å få adoptere barn ( for enslige menn er det vel vanskelig enda pga snevert syn på mannens evne til å være omsorgsperson) inntil de som styrer med det der innså at - åja - kanskje det tross alt er bedre at barn får en foreldre som elsker dem enn å vokse opp uten noen i det hele tatt.
  De fleste barn ønsker vel en eller annen gang at de hadde hatt andre foreldre uansett.

  Selv er jeg skilsmisse barn og har vokst opp med å ha en far som ikke har brydd seg noe videre. Til gjengjeld har jeg hatt en mor som har elsket meg og brydd seg om meg for to! ( og gjør det fremdeles selvsagt Smiley - TAKK mamsen!) og selv om jeg noen ganger har ønsket at ting var anderledes ville jeg aldri i verden byttet  vekk henne. Så da får det heller våge seg at jeg ikke har vokst opp i en idealfamilie!

  Hva menns oppdrager evne angår så skjønner jeg ikke hvorfor de skulle være noe dårligere rustet til å ta vare på sine barn enn kvinner?!
  Min oldefar måtte ta seg av sine tre barn fra de var ganske små alene og han gjorde så godt han kunne med det han hadde og min morfar, grandtante og grandonkel vokste da opp til å bli velfungerende voksne mennesker de også. Og min morfar var både en fantastisk far og morfar! Så at mor er noe bedre foreldre enn far er nok mest en myte vi lærer oss til å tro på for at ting skal passe inn i tradisjonelle rollemønstre. Endel ligger nok som egenskaper i oss, men mange av våre egenskaper er tillærte og påvirket av våre omgivelser.

  Og hvorfor skal lesbiske kvinner ha mindre rett til kunstig befruktning o.l og evt. få mindre støtte enn hetrofile kvinner?
  For de som adopterer er dette svært dyrt og de får lite eller ingen støtte av staten til å få barn på denne måten, så hvorfor skal det da være mer rimelig å gi noe mer støtte til dem som velger å få barn på andre måter?


  Vi lever i år 2007 - på tide å godta og likestille andre former for familier enn bare den tradisjonelle kjernefamilien!
  Honnr gitt av : kennyo, 09. mars 2007, 07:55
  5  Generelt / Åpent forum / Sv: Har homofile rett på barn? 09. mars 2007, 00:33
  Det er ingen menneske rett å få barn - et barn er ikke noe man bare går til anskaffelse av fordi det liksom " hører med". Et barn har krav på å bli elsket, ønsket og ivaretatt. Så lenge de som ønsker å  bli foreldre oppflyller disse kravene må  det da være knekkende likegyldig om foreldrene er hetrofile, lesbiske/ homofile, aleneforeldre, par, svart/ hvitetc. Poenget er at de som skal bli foreldre virkelig ønsker det og er villig til å påta seg det ansvaret det medfører.

  Det er lite hjelp i om man vokser opp i en tradisjonell kjernefamilie / med hetrofile foreldre dersom de begge eller en av dem ikke bryr seg om en.
  Barn mobbes for mye og det er veldig ofte de voksne som legger til rette for denne mobbingen med sine holdninger.

  Man kan ikke hindre folk i å få egne barn - heller ikke homofile, så hvorfor da absolutt hindre homofile / lesbiske til å adoptere på lik linje med andre?
  Det er ikke lenge siden det var så godt som umulig for enslige å få adoptere barn ( for enslige menn er det vel vanskelig enda pga snevert syn på mannens evne til å være omsorgsperson) inntil de som styrer med det der innså at - åja - kanskje det tross alt er bedre at barn får en foreldre som elsker dem enn å vokse opp uten noen i det hele tatt.
  De fleste barn ønsker vel en eller annen gang at de hadde hatt andre foreldre uansett.

  Selv er jeg skilsmisse barn og har vokst opp med å ha en far som ikke har brydd seg noe videre. Til gjengjeld har jeg hatt en mor som har elsket meg og brydd seg om meg for to! ( og gjør det fremdeles selvsagt Smiley - TAKK mamsen!) og selv om jeg noen ganger har ønsket at ting var anderledes ville jeg aldri i verden byttet  vekk henne. Så da får det heller våge seg at jeg ikke har vokst opp i en idealfamilie!

  Hva menns oppdrager evne angår så skjønner jeg ikke hvorfor de skulle være noe dårligere rustet til å ta vare på sine barn enn kvinner?!
  Min oldefar måtte ta seg av sine tre barn fra de var ganske små alene og han gjorde så godt han kunne med det han hadde og min morfar, grandtante og grandonkel vokste da opp til å bli velfungerende voksne mennesker de også. Og min morfar var både en fantastisk far og morfar! Så at mor er noe bedre foreldre enn far er nok mest en myte vi lærer oss til å tro på for at ting skal passe inn i tradisjonelle rollemønstre. Endel ligger nok som egenskaper i oss, men mange av våre egenskaper er tillærte og påvirket av våre omgivelser.

  Og hvorfor skal lesbiske kvinner ha mindre rett til kunstig befruktning o.l og evt. få mindre støtte enn hetrofile kvinner?
  For de som adopterer er dette svært dyrt og de får lite eller ingen støtte av staten til å få barn på denne måten, så hvorfor skal det da være mer rimelig å gi noe mer støtte til dem som velger å få barn på andre måter?


  Vi lever i år 2007 - på tide å godta og likestille andre former for familier enn bare den tradisjonelle kjernefamilien!
  Honnr gitt av : aiwass, 09. mars 2007, 00:41
  6  Trening / Styrkeløft / Sv: Hva skjer med jenteprosjektet i 2007: 07. mars 2007, 23:17
  Stallion: håper du ikke mente alvor når du nevner det å få bikinidamer spankulerende over plattingen for å tiltrekke mer tilskuere/ utøvere til sporten? Det er nok av arrangementer der jenter fordummes til nikke dukker /utstillingsdukker for å tiltrekke seg siklende mannfolk. Og det har jo lite for seg dersom man ønsker å tiltrekke seg flere utøvere - spesielt jenter  kanskje - og promotere sporten som en idrett mange kan drive på med. Poenget med jenteprosjektet ville også i så fall være helt bortkastet hvis hensikten var å nok en gang objektisere jenter / kvinner. Hele vitsen er jo nemlig å få bukt med myter om jenter som trener styrke er blir svære og ufeminine og at jenter ikke er bygd for å trene styrke. Slike forslag vil jo dessuten bare bidra til en slik forgubbing av sporten som du senere i innlegget ditt så strekt går imot...
  Honnr gitt av : Oda, 08. mars 2007, 18:11
  7  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: den store tattoo tråden 05. mars 2007, 18:03
  Orket ikke å lese tattooens historie akkurat nå, men må få gjort det en dag Smiley
  Ellers en del massive tattoer ute å går her...Smiley digg.

  Elsker selv de tre mine...må vel få lagt ut et bilde etterhvert Smiley "pussa" opp den første jeg fikk ( for 10 år siden) i høst +utvida og fikk like godt en tilsvarende på andre skulderen Smiley så nå har jeg "englevinger" hehe...har også en tribal på korsryggen som må pusses opp snart, og det blir neppe med de tre Smiley
  Smerte til tross - gribler etter å få fler - neste prosjekt er klart - drage på leggen, men det koster dessverre peng Sad og det er det dårlig med om dagen.
  Men vil ha vil ha! hehe - spesielt etter jeg så endel massive tatoveringer på nm i styrkeløft i helgen - ble meeeget misunnelig for å si det slik Wink

  ellers vil jeg på sterkeste anbefale Let's buzz dersom noen skal tattovere seg i bergen!
  ( Sandy - you' are the best!!! Luv ya work!)
  Honnr gitt av : Germ, 06. mars 2007, 14:13
  8  Bilder / Bilder av Diverse / SV: Noen har større problemer enn andre.. 09. september 2006, 02:50
  warlock: har du tenkt på at det kanskje hadde vært lettere for folk som sliter med overvekt å gjøre noe med problemet sitt om de heller enn å få høre hvor late, udugelige og kunnskapsløse de siden de har latt kroppen sin forfalle slik, fikk litt mer backup og støtte fra omgivelsene sine og fikk høre at " så bra at du vil gjøre noe positivt for deg og helsen din og finner glede i å være i aktivitet"?
  Det er ikke så enkelt å bevege seg inn på et helsestudio når man veier 150kg pluss og føle seg vel der når en vet at en blir gjort narr av og glodd opp og ned i mente av slike " perfekte" mennesker som deg selv. I dag er det så mye skam forbundet med overvekt at det krever faktisk en god del av en person å overvinne frykten for å bli gjort til latter og våge seg inn på et treningsstudio. Det hjelper iallefall ikke å stadig  få høre at " jammen herregud hvorfor har du ikke gjort noe med dette før" og " det er jo bare til å gjøre sånn og slik".
  Hvis alt hadde vært så enkelt burde jo vi alle sett ut som fitnessmodller og ingen røykt osv osv da. Men all kunnskap om trening og øvrig sunn livstill og velmenende råd er rimelig bortkastet om man ikke har motiviasjon til å komme i gang og mangler støtte fra omgivelsene forøvrig.

  Så tenk litt på det neste gang du vil slenge med leppa om feite folk og at de bare kommer med unnskyldninger for å være feit. Hvis du ønsker at folk skal være aktive og ta vare på kroppen sin - vær positiv og oppmuntre til aktivitet heller enn å mobbe og slenge i tryne på folk hvor dumme og udugelige de er pga valg som de har gjort eller valg som er blitt gjort for dem tidligere. Fortid er fortid - den kan ikke endres, men å oppmuntre folk til å velge bedre fremover er noe alle kan bidra til!

  hver enkelt av oss har selv ansvar for å ta vare på kroppen vår, men alle har et ansvar for å skape et miljø som oppmuntrer og støtter enkeltindividet til å utvikle seg selv og sine evner i positiv retning og til å forbedre sin egen livssituasjon.
  Honnr gitt av : Bob Paar, 10. september 2006, 11:38
  9  Bilder / Bilder av Diverse / SV: Noen har større problemer enn andre.. 09. september 2006, 03:56
  Warlock: Å bli mobbet uansett grunn  er ikke kult!  Noe jeg meget godt har fått erfare selv - både for å være for tynn og for tykk! Det er innmari kjipt faktisk å få høre at man er " feil" uansett hva man gjør.

  Var  ikke meningen å bite av deg hue, men blir bare så innmari oppgitt over uttalelser om hvor lett forskjellige ting er å gjøre noe med og " at den og den ikke har skjønnt det og det før". Skal man få folk ( i alle aldre, størrelser og fasonger!) i bedre fysisk form, er jeg nemlig overbevist at den slags type uttalelser IKKE er veien å gå, men heller få folk til å like å være aktivitet uansett fasong Wink.

  Du sier du har vært tynn hele livet og blitt mobba for det - det syns jeg er veldig trist -men da vet du gjerne også at ting ikke alltid er SÅ enkelt?

  yess da. Så er vi kanskje ikke så uenig likevel Smiley

  bare en liten ting - du nevnte uttalelser fra dine overvektige venner om at fedme lå til slekta, men at søsknene likevel var tynne. Noen familier er jo "uheldigere" enn andre på det området, selv om ikke alle familiemedlemmene er like tykke. I familier der fedme er et problem, ser man jo dessuten ofte at med tiden så "eser" selv tynne familiemedlemmer ut. Når det gjelder fettfordelingen på kroppen er jo også enkelte familier mer belastet enn andre. I min familie har fettet en tendens til å samle seg rundt magen f.eks., mens hos bestevenninnen min sin familie samler det seg over baken. Sånn er det bare - vi er forskjellige - og det selv om man til en viss grad kan gjøre noe med det, er det ikke alltid like lett og det er ikke alt man kan " trimme/ forme bort" for egen maskin.
  Honnr gitt av : ARH, 09. september 2006, 08:53
  10  Generelt / Antidoping / SV: dopbroblem på nestun? 18. august 2006, 23:38
  Har ikke satt meg særlig inn i denne saken, men det jeg synes er noe av det latterligste her er de såkalte " straks" - tiltakene sats skal sette i gang i kampen mot doping - nemlig å fjerne de tyngste vektene. Ja, huff og huff- det er farlig å trene med tunge vekter og klarer man dette så MÅ man jo bruke doping...jadda...Forbannade tulletiltak spør du meg!

  de vil bare redde sitt eget skinn og skyve evnt problemer over på andre gym!


  Ellers må jeg si meg enig med ventura - det blir for dumt av dere selvutnevnte " eksperter" å sitte å gjøre narr av hobbymosjonister fordi de velger å trene på sats, mens dere i neste øyeblikk kristiserer de samme folka or å være feite, late nyttårsforsettmosjonister som burde slanke seg for å spare helsenorge for utgifter! skjerp dere! Vær glad at folk iaf har gått til det steget å melde seg på noe treningsrelatert!
   det viktigste er jo tross alt at man beveger seg og trives med det man gjør!
  Honnr gitt av : Killswitch, 22. august 2006, 20:55
  11  Generelt / Åpent forum / SV: Hva skjer med kvinner ? 20. august 2006, 23:32
  .
  Jeg var selv av den oppfatning, at straffene i Norge var for korte, og at fanger hadde det for bra i norske fengsel... Det var før jeg visste noe om hva jeg uttalte meg om... Wink blush

  Nå, etter å ha jobbet en liten stund i fengsel, og nesten daglig hatt kontakt med et BREDT spekter av innsatte/kriminelle, så har jeg et litt mere nyansert syn på det... Det er et stort lerret å bleke, men jeg kan komme med noen lærepenger jeg har fått:

  * Jeg kjenner innsatte som er smartere enn meg
  * Jeg kjenner innsatte som er bedre utdannet enn meg
  * Jeg kjenner innsatte som er fordømt flinke i sin sivile jobb, håndtverket sitt, eller en kunstform..
  *Jeg kjenner innsatte som er skikkelige ressurspersoner.

  Mange av disse, har gjort EN FEIL i livet... EN feilbedømming... ETT løfte om raske penger... EN sleip kompis som har misbrukt tilliten.. EN fyllekule på byen som endte i slagsmål...
  Den frihetsberøvelsen vi dømmer kriminelle til i Norge er ille nok! Det er fraværet av FRIHET som ER straffen, ikke forholdene i fengsel, eller egentlig lengden på frihetsberøvelsen. Lengden på berøvelsen er bare et signal fra samfunnet på hvor alvorlig ens forbrytelse blir regnet som...

  Jeg har fått nye venner/bekjente som har soner her jeg jobber. Jeg ville nok ikke datet noen av dem, siden det kun er mannlige innsatte, men det er mye bra folk som soner en gang i livet. Smiley

  Expedite:
  Strafferammene ER for lave her i dette landet! Det er noe alvorlig i veien med strafferammene når en av landets verste barnemordere/ voldtekts menn kan  bevege seg fritt utenfor murene en 1/2 hver dag like i nærheten av et sted hvor mange barn tar bussen til / kommer fra skolen hver dag!
  Det er noe alvorlig med strafferammene når en mann som har misbrukt / misshandlet stebarna sine får omsorgsrett til egne barn!
  Det er noe alvorlig i veien med hele rettsvesenet rett og slett som setter forbryteres ve og vel frem for samfunnets og offrenes sikkerhet/ rettsvern....

  Du nevner det å havne i slagsmål på byn etter en fyllakule som "en liten feil":

  Hva da med de som får en livstidsdom lenket til en rullestol pga at andre "bare har gjort EN lite feil", må vokse opp uten en far eller mor, mister et barn, blir slått ned på åpen gate/ utseted og får skader for livet - i verste tilfelle mister det, og hva med pårørende som sitter igjen uten noe støtteapparat rundt seg?!

  Om man gjør straffbare handlinger i fylla så er det at man er beruset INGEN formildene omstendighet! Setter man seg bak rattet i fylla og skader noen i prosessen er det ikke bare " en liten feil" - man vet j*** godt i utgangspunktet at det er straffbart og ikke særlig lurt.
  Honnr gitt av : Bob Paar, 20. august 2006, 23:59
  12  Generelt / Åpent forum / SV: Hva skjer med kvinner ? 20. august 2006, 23:32
  .
  Jeg var selv av den oppfatning, at straffene i Norge var for korte, og at fanger hadde det for bra i norske fengsel... Det var før jeg visste noe om hva jeg uttalte meg om... Wink blush

  Nå, etter å ha jobbet en liten stund i fengsel, og nesten daglig hatt kontakt med et BREDT spekter av innsatte/kriminelle, så har jeg et litt mere nyansert syn på det... Det er et stort lerret å bleke, men jeg kan komme med noen lærepenger jeg har fått:

  * Jeg kjenner innsatte som er smartere enn meg
  * Jeg kjenner innsatte som er bedre utdannet enn meg
  * Jeg kjenner innsatte som er fordømt flinke i sin sivile jobb, håndtverket sitt, eller en kunstform..
  *Jeg kjenner innsatte som er skikkelige ressurspersoner.

  Mange av disse, har gjort EN FEIL i livet... EN feilbedømming... ETT løfte om raske penger... EN sleip kompis som har misbrukt tilliten.. EN fyllekule på byen som endte i slagsmål...
  Den frihetsberøvelsen vi dømmer kriminelle til i Norge er ille nok! Det er fraværet av FRIHET som ER straffen, ikke forholdene i fengsel, eller egentlig lengden på frihetsberøvelsen. Lengden på berøvelsen er bare et signal fra samfunnet på hvor alvorlig ens forbrytelse blir regnet som...

  Jeg har fått nye venner/bekjente som har soner her jeg jobber. Jeg ville nok ikke datet noen av dem, siden det kun er mannlige innsatte, men det er mye bra folk som soner en gang i livet. Smiley

  Expedite:
  Strafferammene ER for lave her i dette landet! Det er noe alvorlig i veien med strafferammene når en av landets verste barnemordere/ voldtekts menn kan  bevege seg fritt utenfor murene en 1/2 hver dag like i nærheten av et sted hvor mange barn tar bussen til / kommer fra skolen hver dag!
  Det er noe alvorlig med strafferammene når en mann som har misbrukt / misshandlet stebarna sine får omsorgsrett til egne barn!
  Det er noe alvorlig i veien med hele rettsvesenet rett og slett som setter forbryteres ve og vel frem for samfunnets og offrenes sikkerhet/ rettsvern....

  Du nevner det å havne i slagsmål på byn etter en fyllakule som "en liten feil":

  Hva da med de som får en livstidsdom lenket til en rullestol pga at andre "bare har gjort EN lite feil", må vokse opp uten en far eller mor, mister et barn, blir slått ned på åpen gate/ utseted og får skader for livet - i verste tilfelle mister det, og hva med pårørende som sitter igjen uten noe støtteapparat rundt seg?!

  Om man gjør straffbare handlinger i fylla så er det at man er beruset INGEN formildene omstendighet! Setter man seg bak rattet i fylla og skader noen i prosessen er det ikke bare " en liten feil" - man vet j*** godt i utgangspunktet at det er straffbart og ikke særlig lurt.
  Honnr gitt av : Espen Leon, 20. august 2006, 23:38
  13  Generelt / Antidoping / SV: dopbroblem på nestun? 18. august 2006, 23:38
  Har ikke satt meg særlig inn i denne saken, men det jeg synes er noe av det latterligste her er de såkalte " straks" - tiltakene sats skal sette i gang i kampen mot doping - nemlig å fjerne de tyngste vektene. Ja, huff og huff- det er farlig å trene med tunge vekter og klarer man dette så MÅ man jo bruke doping...jadda...Forbannade tulletiltak spør du meg!

  de vil bare redde sitt eget skinn og skyve evnt problemer over på andre gym!


  Ellers må jeg si meg enig med ventura - det blir for dumt av dere selvutnevnte " eksperter" å sitte å gjøre narr av hobbymosjonister fordi de velger å trene på sats, mens dere i neste øyeblikk kristiserer de samme folka or å være feite, late nyttårsforsettmosjonister som burde slanke seg for å spare helsenorge for utgifter! skjerp dere! Vær glad at folk iaf har gått til det steget å melde seg på noe treningsrelatert!
   det viktigste er jo tross alt at man beveger seg og trives med det man gjør!
  Honnr gitt av : Germ, 19. august 2006, 18:19
  14  Generelt / Antidoping / SV: dopbroblem på nestun? 18. august 2006, 23:38
  Har ikke satt meg særlig inn i denne saken, men det jeg synes er noe av det latterligste her er de såkalte " straks" - tiltakene sats skal sette i gang i kampen mot doping - nemlig å fjerne de tyngste vektene. Ja, huff og huff- det er farlig å trene med tunge vekter og klarer man dette så MÅ man jo bruke doping...jadda...Forbannade tulletiltak spør du meg!

  de vil bare redde sitt eget skinn og skyve evnt problemer over på andre gym!


  Ellers må jeg si meg enig med ventura - det blir for dumt av dere selvutnevnte " eksperter" å sitte å gjøre narr av hobbymosjonister fordi de velger å trene på sats, mens dere i neste øyeblikk kristiserer de samme folka or å være feite, late nyttårsforsettmosjonister som burde slanke seg for å spare helsenorge for utgifter! skjerp dere! Vær glad at folk iaf har gått til det steget å melde seg på noe treningsrelatert!
   det viktigste er jo tross alt at man beveger seg og trives med det man gjør!
  Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 19. august 2006, 10:53
  15  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Blodsukkermåler 26. september 2005, 19:32
  Det er nok mange som irriterer seg over dette her på forumet, noe annet ville vært merkelig.

  "Valg" kan defineres på mange måter. Det var ingen som tvingte dem til å spise de ekstra pizzastykkene. Jeg er enig i at man skal være forsiktig i å dømme, men man kommer heller ingen vei ved å forstå seg i hjel på folks situasjon.


  Hva om man trives med ekstremisme?

  Dette faller jo på egen urimelighet. Skal vi ignorere egen helse kun fordi vi kan bli overkjørt av en buss i morgen?  Sitat

  Lureper: Jeg har ALDRI påstått at man skal ignorere helse! Men god helse er langt mer enn fravær av sykdom -  noe  dessverre verken media eller store deler av helsenorge tar høyde for.

  Det er veldig mye sykdomsfokusering både i media og helse norge, og det er det sammen med et  "helsehysteri" jeg føler er nært knyttet opp til  et syn på helse der man skal ta vare på helsen sin for å unngå å bli syk, jeg vil ha bukt med. Ikke at folk velger å bruke mye tid på å trene, få en bra kropp ( selv om det nødvendigvis ikke er slik at  en kropp som ser bra ut er så sunn).
  "Slank deg slik,  og tren sånn så blir du sunn slank og får en god helse." - Jeg tror ikke nødvendigvis at det er slik.

  Det biopsykosoisale perspektivet og det å se på folks behov, ressurser og hverdagkrav som jeg mener det er svært viktig å ta med i beregningen, blir galant oversett oppi all denne overfokuseringen på helse/ forebygging av sykdom - hysteriet. Den mentale helse er vel vel så viktig som den fysiske?
  Og jeg tror ikke det er mentalt sunnt for folk å stadig få slengt i trynet  at litt ekstra fett rundt magen er så og så farlig, hvis du er "slik eller sånn", og ikke  gjør ditt og datt så har du dårrlig helse osv osv.
   
  Senest i går så jeg et oppslag i avsien om hvor farlig det var med litt ekstra fett rundt magen. "Er du farlig feit? " eller noe i den duren der lød overskriften . Og da var man altså feit og stod i fare for å utvikle diabetes 2 +++ hvis man hadde et midjemål på over 80cm for kvinner og 95 for menn. Det var ikke tatt høyde for en persons høyde, alder, beinbygning, gener eller muskelmasse.

  På radio i dag hørte jeg at visstnok rundt 50000 barn gikk rundt med alvorlige psykiske problemer uten at det ble oppdaget - hvordan i H**** kan de vite at 50000 barn sliter med psykiske problemer hvis det ikke oppdages?

  Så et eksempel fra min egen hverdag. Hadde pasientdag på skolen for noen uker siden. Pasienten var en faktisk ganske så sprek eldre mann, men etterhvert som undersøkelsen skred fremover oppdaget vi det at vi måtte vekte våre ord med omhu, for denne mannen var veldig opptat av om  han gikk bra nok, om han burde egentlig gå fortere, om leddutslagene hans var  god nok om styren var bra og normal, om han burde stå mer sånn eller slik osvosv. Altså - med andre ord - han var veldig opptatt av å få bekreftelse/ godkjenning fra oss om at han var "bra nok".  Skulle vi sett på hva som er helt ideellt på alle de tingene der, var det jo så klart hauger av ting vi kunne ta tak i og pirke på  og med et slikt syn så var han langt i fra bra nok. Men hallo! - mannen var supersprek tatt alder  og det han var "henvist" til oss for tatt i betraktning ( kneprotese begge knær) - han syklet hjemme hver dag, kunne gå 3-4km hver dag uten å få vondt og han klarte hverdagen sin ellers bra ut fra hans behov - han var fornøyd selv med alle sine skavanker sett fra et  "ideellt" perspektiv. Hvis jeg da skulle rådet / behandlet ham til en "bedre helse" - skulle jeg da brukt masse ressurser og tid på å rette på alle skavankene  eller burde jeg jobbe for å få ham til å utnytte sine ressurser   og hjelpe ham med de problemene han måtte ha for å klare/ trives i hverdagen sin?
  Slik jeg ser det - helt klart det siste.

  Så hvis folk ikke har lyst til å pese på trening ørten ganger i uken, klarer  hverdagen og de krav den stiller til mestring, ikke har noen nevneverdige plage - hvorfor skal de da bli hetset/ gå å bekymre seg over sykdommer, og gå ned så og så mye i vekt for å ha en god helse?

  Jeg vil heller snu litt på det siden du er så opptatt av at folk ikke tar godt nok vare på helsen sin:

  Hva mener du er å ta godt nok vare på helsen sin?

  - At man har et midjemål som ikke overskrider anbefalingene fra folkehelsen - 80/95 cm
  - At Bmi er under 25
  - At man tilbringer flere dager i uken flere timer hver gang
  - at man har synlig definerte muskler
  - at man har en fett% under 20 eller hva som nå er bar nok i dine øyne.
  - at man spiser 5-6 nøye balanserte måltid hver enese dag og holder seg laangt unna fy fy mat.
  - at man stadig kontrollerer midjemål, blodsukker, bryst for kuler, vekten, osv osv for å forsikre seg om at man er utenfor faresonen.

  Er det dette som innebærer å ta godt nok vare på  helsen sin?
  Selv om det kanskje innebærer  at man syns det hele er mas og jag, man ikke trives, man stadig er stresset  og har dårlig samvittighet for alt det man skulle ha gjort ,men ikke alltid for tid til og at man får helt panikk eller blir dårlig av skyldfølelse  de gangene man mot formodning skulle unne seg noe godt men ikke særlig sunt?

  Eller

  - at man prøver å spise noenlunde ok, men unner seg noe godt selv om det ikke er sunnt en gan i blant.
  - at man prøver å drive med noe fysisk aktivitet som man trives med.
  - at man trives i hverdagne  og mestrer den.
  - at man ikke sliter med nevneverdige plager.
  - at man ikke  kontrollerer seg selv hele tiden for sykdommer.

  Til tross for at man kanskje har noen kg for mye og kanskje ikke klarer å kvitte seg med
  det heller, men holder seg unna/ Begrenser inntak av snop, røyk og alkohol og heller liker å gjøre andre ting enn å bruke masse tid på trening.

  Jeg f.eks har kanskje langt i fra  god helse etter ditt syn  - jeg har noen kg for mye, trening er ikke alltid min første prioritet og kostholdet mitt er langt i  fra perfekt og i tillegg har jeg astma, og står sikkert i faresonen rent teoretisk sett for både diabtetes 2 ( med et midjemål på 93) og hjerteinfarkt - fysj og fy! Og jeg flyr ikke rundt å sjekker blodsukker nivået mitt hele tiden ( tar sjekker hos lege innimellom), sjekker brystene mine for kreftkuler, eller sjekker blodtrykk og puls titt og ofte. Endel av kg mine har jeg også " valgt" å drasse rundt på, gjennom for dårlige, gjerne forholdsvis ubevisste vaner. Men jeg har ikke valgt  genene mine og et medfødt større antall fettceller enn andre, og jeg har ikke valgt hvilke vaner og forhold til trening / kosthold mine foreldre har lært meg i oppveksten.

  Men betyr det nødigvis at jeg ikke tar vare på / prøver å ta vare på helsen min?

  Jeg trener 2-4 ganger i uken, jeg prøver å spise noenlunde sunnt og jevnt , selv om jeg er veldig dårlig til dette og er alt for glad i søte saker ( men prøver å begrense meg der også til 1-2 ganger i uken), går jevnlig til lege for å kontrollere astmaen, blodtrykk ( som faktisk er ganske lavt 110/ 60) og innimellom blodsukker, er - iallefall i perioder- flink å ta astmamedisinen min og andre medisiner, og holder meg langt unna røyk og drikke alkohol ytterst sjelden. I tillegg tar jeg meg også tid til å gjøre andre ting som jeg føler er viktig for min helse og trivsel - som f.eks kreative interesser, det å lese e god bok, se et tv- program jeg liker og å gå ut med venner enten på kino eller kafe / resturant - altså ting som jeg mener er viktig for min trivsel og mentale helse og dermed også for min generelle helse. Jeg burde kanskje trent litt mer kondis for denne er ikke så bra og sammen med astma og noen kg for mye, så blir jeg fort andpusten  ved fysisk anstrengelse som å gå fort og gå opp tunge bakker. Men jeg HATER å jogge, og er ikke spesiellt glad i å gå tur heller, så jeg hadde bare blitt sur og grinete, sett det som et evig mas og rett og slett ikke trivdes med det om jeg skulle fyke avgårde på tur i all slags vær hver morgen før frokost eller hver kveld før leggetid- og  da kan det umulig være spesiellt bra for helsen min.


  Nei, lureper - JEG tror nå fremdeles det at dette helsehysteriet, sammen med et et alt for snevert syn på hva helse er og for mye sykdomsfokusering er til mer skade enn gavn og faktisk kan bidra til å skape helseproblemer og hypokonderibland folk, enn å bedre deres helse.
   Alt  med måte.... Men for å understreke det nok en gang - jeg er IKKE motstander av at man skal ta vare på sin egen helse og at man selv har ansvar for dette - men da må man se ting i litt større perspektiv Wink
   
  Honnr gitt av : Charro, 27. september 2005, 02:40
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 6
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!