Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 151
 • 1  Bilder / Bilder av Diverse / Sv: HotHotHot !! på: 28. desember 2011, 16:52

  2  Bilder / Bilder av Diverse / Sv: HotHotHot !! på: 11. desember 2011, 20:31

  3  Trening / Skader og Smerter / Sv: Gåing/jogging på tredemølle på: 17. juni 2011, 12:51
  Tredemøllen har et mye hardere underlag, så det kan være årsaken (så fremst du ikke sammenligner naturen med å jogge på asfalt). Årsaken kan også være en begynnelsen på en senehinnebetennelse, symptomer på det er i alle fall smerter på skinnleggen/fremside av leggen.

  Vekta kan også være en faktor, hvis du er tung, vil det si ekstra belastning for leddene dine.

  Du kan prøve å senke farten litt, og heller løpe med incline (stigning), det vil redusere presset på knær og legger.

  Ellers er jo styrketrening veldig effktivt for å bygge om muskulaturen, slik at du er bedre utrustet for slike skader.

  Hvis smertene vedvarer, bør du uansett oppsøke lege/terapeut, slik at du får riktig diagnose/behandling. Å fortsette trening når du har smerter, kan fort bare gjør vondt verre.

  God bedring  Smiley
  4  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Frukt/Grønnsaker? på: 08. juni 2011, 19:16
  Ser at det som går igjen er kyllingfile, tunfisk, karbonadedeig, grovt brød, knekkebrød osv...  Smiley Og jeg sanker til meg alle tips  Wink

  Men frukt og grønnsaker da? Er dette fy fy?

   Jeg trudde liksom at det og fylle på med grønnsaker og kjøtt, droppe sauser og karbo ville være bra?
  Og når man ble litt sugen på noe mellom måltidene hadde det liksom gått greit med frukt?
  Frukt og grønnsaker er helt klart viktig å innkludere i et kosthold. Grønnsaker er kjempefint å bruke på diett (og ellers og) for det første øker næringsstoffene som grønnsaker inneholder opptaket av protein. Grønnsaker stabiliserer blodsukkeret, og reduserer søtbehovet, så det kan du også fint spise som mellommåltid. Grønnsaker inneholder også lite kalorier, så det bare å knaske i vei Smiley

  Når det kommer til frukt, så kan du fint spise det og. Skal du innkludere sukker/karbs i et kosthold, så er det bedre at det kommer fra naturlige kilder. Det som er litt viktig å tenke på når du skal innta frukt, er å også spise litt grønnsaker, eller nøtter f.eks. Det vil også stabilisere blodsukkeret, og gi en jevnere strøm av energi.
  5  Trening / Forum for ungdom / Sv: cable crunches på: 08. juni 2011, 19:01
  Hei, det kommer jo litt an på hva du er ute etter å oppnå med treningen din. Men magen kan trenes på samme måte som alle andre muskelgrupper.

  Høyere reps = muskulær utholdenhet, moderate reps = muskelhypertrofi, og lavere reps = muskelstyrke.

  Jeg kjører vanligvis 3 * 15 reps på crunch, så veksler jeg mellom vanlig og twisting. Hvis du greier å kjøre noe mye mer enn 15 reps, så synes jeg at det blir for lett.

  Det viktigste er først og fremst at du utfører øvelsen presis og korrekt; ikke utføre øvelsen for fort, men sakte og kontrollert, ikke juks ved å bruke hoftene, gå hele veien opp og ta en liten pause på vei ned hvor du strammer magemusklene ordentlig.
  6  Generelt / Åpent forum / Sv: Kvinner burde få førerkort tidligere enn menn på: 15. mars 2011, 18:48
   biggrin
  7  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Drikke på: 04. februar 2011, 17:50
  Du kan fint drikke et par kopper kaffe om dagen ja.
  Pepsi max, er langt fra sunt. Masse kunstig søtning og tilsetningstoffer, og ren syre for tennene dine.
  Iste; hvis du lager den selv, så ja. Hvis du kjøper den på butikken, så nei. Fordi den du kjøper i butikken inneholder masse sukker. (og/eller annen kunstig søtning)

  Du kan lage iste selv, det er veldig enkelt. Kok opp vann og ha i et par poser med grønn te. Ha i litt honning. Og la trekke 10 min. Avkjøl og sett i kjøleskapet.
  8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: egenmassasje på: 04. februar 2011, 17:37
  Hvorfor skal du egentlig massere deg før trening? Det må nå være bedre med massasje - etter trening.

  Hvis det er fordi du er stiv og støl. Kan du heller kjøre litt bevegelighetstrening før vekttrening.
  9  Bilder / Bilder av Kroppsbyggere / Sv: Det råeste byggerbildet dere noen gang har sett på: 14. november 2010, 18:01
  10  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Sticky: Oppskrifter på Smoothies på: 11. november 2010, 13:13
  Supersmoothie med hempprotein:

  Denne smoothien er proppfull av vitaminer, antioksidanter, jern, proteiner og sunne fettsyrer.
  En skikkelig bra start på dagen!

  1 banan
  1 håndfull frosne blåbær
  1 håndfull gojibær
  ½ avokado
  2ss hempprotein

  Hempprotein inneholder 50 % protein, 20 % fiber, 12 % sunne fettsyrer, full av vitaminer, jern og mineraler. Det har en fin balanse mellom omega 3 og 6. Det er glutenfritt og laktosefritt, og inneholder ingen animalske produkter.

  11  Kosthold / Oppskrifter / Sv: olje på: 07. november 2010, 16:05
  "- Vi anbefaler ingen spesiell matolje, men både raps, solsikke, soya og olivenolje er mye brukte oljer. Vi anbefaler kaldpresset olje til kald mat. Den har flere smaksstoffer og gjør seg godt i salater og annen kald mat, men inneholder stoffer som er ustabile under oppvarming og bør derfor ikke brukes til matlaging. Vi anbefaler varmpressede oljer til matlaging, disse oljene er behandlet slik at de tåler oppvarming."

  - Ernæringsfysiolog Kari H. Bugge.

  Vi får vel være enig med å være uenig. Jeg bruker i alle fall ikke mine kaldpressede oljer til steking. Av denne grunnen, og av den årsak (som vi da er enig om) kaster ikke bort dyre oljer på steking Smiley
  12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvilken protein pulver best til pannekaker? på: 07. november 2010, 14:51
  Hvilken proteinpulver synst dere er best å lage proteinpannekaker av? biggrin
  Helt klart det med mildest smak, vanilje f.eks. Men som Stian sier her, så synes jeg også at proteinpulver med smak, jordbærsmak etc, gir en veldig annerledes smak på pannekaker (jeg synes ikke det er godt)

  For å få pannekakerøra mer proteinrik, så kan du bruke mer eggehvite og jyttemel. Jyttemel inneholder mye mer jern, proteiner, vitaminer og mineraler enn hvetemel.
  13  Kosthold / Oppskrifter / Sv: olje på: 07. november 2010, 14:38
  Det er ikke helt riktig. Spør en hvilken som helst kokk. Kaldpressede oljer har et par grader lavere røykpunkt i lab-tester, men i praksis er det veldig liten forskjell.
  Nå er det imidlertid sånn at det er ingen vits å bruke en dyr kaldpresset olje til steking da mesteparten av ekstra smak og ekstra antioksidanter forsvinner ved rundt 70 grader.


  Edit: Jeg hadde også inntrykk av at kaldpressede oljer ikke skal brukes til steking helt til jeg snakket med en profesjonell kokk som også solgte ulike oljer. Han forklarte hvorfor kaldpressede oljer har høyere kvalitet osv. De varmpressede er ofte de dårligste olivene som ikke er god nok for kaldpressing.
  Olivenolje egner seg godt til matlaging pga oljens høye innhold av enumettede fettsyrer. Den er derfor mer varmestabil enn andre oljer. Prøvde å finne en artikkel jeg ble vist om det, men siden ser ut til å være nede.
  "Ikke bruk kaldpresset olje

  Du bør ikke steke i såkalte kaldpressede oljer. Kaldpressede oljer, slik som for eksempel "ekstra virgin olivenolje", inneholder en rekke forskjellige forbindelser som er med på å gi dem smak og karakter. Den mer framtredende smaken og lukten hos kaldpressede oljer vil da også lett dominere maten den brukes sammen med. I tillegg har slik olje dårligere teknologiske egenskaper slik at den for eksempel spruter mer. Ved høy temperatur kan de forskjellige stoffene i kaldpressede oljer dekomponere og danne uønskede forbindelser som først og fremst gir dårlig smak og lukt, men som også kan være helseskadelige i større mengder. Kaldpressede oljer egner seg bedre til dressinger og marinader."
  (Mattilsynet)
  14  Kosthold / Oppskrifter / Sv: olje på: 07. november 2010, 13:18
  Ekstra virgin olivenolje og kaldpresset rapsolje er ikke til steking. Bruk de raps- og olivenoljene som er laget for steking. Det er de oljene som ikke er merket med x-virgin eller er merket med at de er til steking
  15  Kosthold / Oppskrifter / Sv: olje på: 06. november 2010, 14:15
  Kokosolje er det fettet som tåler varme best. Kort fortalt er kokosfett et mettet fett, men det består av mellomlange fettsyrer og ikke lange. Det medfører at kokosfett fordøyes og forbrennes lett. Mange kroppsbyggere bruker det til å øke fettforbrenningen.
  Du kan også bruke vanlig rapsolje og olivenolje, dem har en gunstig sammensetning og fungerer bra til steking, men ikke på for høy varme. Ikke bruk kaldpresset olivenolje eller rapsolje. Med andre ord de som er merket med x-virgin.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 151
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!