Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 45
  • 46
  • 676  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Bør jeg bruke vektløfter belte? på: 30. juni 2003, 20:52
    Heisann!

    Lurte på om det er anbefalt å bruke vektløfter belte når en trener tunge øvelser som involverer rygg? F.eks under knebøy og markløft? Leste en treningbok for noen år siden og kisen som skrev den mente at så lenge en ikke hadde ryggplager burde en ikke bruke belte for å trene opp stabiliseringsmusklene i ryggen. Etter den uttalelsen har jeg ALDRI brukt belte, men jeg lurer på om det kan være en hensikt? Skadeforebyggende? Er veldig glad i min korsrygg og etter litt tendenser til ryggsmerter en tid tilbake har jeg innsett at jeg bør ta vare på den.

    Synspunkt?




    Jeg trente f.eks. knebøy i mange år (opp til en 180-190 kg) uten ryggbelte. Nå som jeg driver og løfter *virkelig* tungt, så har jeg begynt å trene med belte jeg også.

    Hvorvidt du skal trene med ryggbelte eller ikke er en individuell vurdering. Hvis du skal trene uten bør du være sikker på:

    1) At du alltid klarer å utføre bevegelsen i øvelsen du kjører slik den reellt sett skal kjøres
    2) At du aldri kjører tyngre belastning enn at du er sikker på at du kan tilfredstille punkt 1.

    Hvis du er i det minste tvil om at du kan oppfylle de 2 punktene over 100%, så bør du safe med å kjøre med et ryggbelte (da primært på basisøvelser slik som knebøy og markløft hvor de virkelig tunge løftene blir tatt).

    Personlig syns jeg det er idiotisk å trene benkpress og relaterte øvelser med ryggbelte. Hvis en aktivt bruker korsrygg når en trener benkpress så bør en kanskje vie litt tid på treningsteknikken sin.

    Imhoteb
    677  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Er ben trening veldig viktig? på: 30. juni 2003, 20:39
    Beintrening og spesielt med knebøy er veldig viktig for generell styrke i hele kroppen,legg heller inn noen sett med knebøy på en av de andre treningsdagene og da helst sammen med ryggtreningen Smiley

    Vet ikke om jeg vil si meg helt enig med deg der. Med mindre du har veldig gode grunner for det (eller ikke trener rygg & ben isolert sett spesiellt tungt) så er det ikke noe særlig lurt å legge to av kroppens største muskelgrupper til en og samme dag.

    Du kan trene bena så du virkelig vrir saften ut av lårene. Det samme kan egentlig sies om markløft. I så fall vil den ene halvdelen av treningen påvirke kraftig hva du får ut av den andre og det som kommer sist lider.

    Imhoteb
    678  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:halla!!!!treningsøkter, hvor lange?? på: 18. juni 2003, 20:46
    Alt over 90 minutters økter er tull. Dette har sitt utspring i at du simpelthenn ikke klarer å holde intensiteten oppe
    på et høyt nivå noe særlig lenger enn 1,5 time. Mennesker som trener en 3-4 timer er nok mer opptatt av å slarve
    med kompisene sine enn å kjøre en effektiv og hard treningsøkt.

    Jeg har sett mange mennesker som åpenbart i hovedsak er på gymmet for å være sosial og bra er det, men særlig
    effektiv treningstid kan du se bort fra i disse eksemplene.

    Imhoteb
    679  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:hst ..max-ot..hvem er best?? på: 18. juni 2003, 20:37
    Jeg skal ikke strø salt i såret til noen her inne, men det er faktisk ikke noe treningsprogram som kan adopteres 100% av enhver person, hvor en så kan regne med å få max effekt fra det samme treningsprogrammet.

    Vi er alle bygget forskjellig. Vi har ulike anlegg og henter oss inn igjen ulikt etter treningsøktene våre. En kroppsbygger som jeg leste et intervju av for noen år siden sa f.eks. at han ALDRI visste hva han skulle trene før han entret gymmet. Men da snakker du om en person som kjenner sin egen kropp til fingerspissene. Det beste vil være å lese litt om ulike treningsprinsipper og programmer og rett og slett prøve. Hva som fungerer best for meg, trenger ikke nødvendigvis å være nøkkelen til suksess for deg.

    Jobb ut fra tre kjernepunkter:
    1) Riktig trening (hverken for lite eller for mye -> Her må du prøve deg frem)
    2) Riktig kosthold (her tar det også tid å finne frem til "suksessformelen" ettersom vi har et ulikt behov for næring også)
    3) Rikelig med hvile (dette er det letteste å ta hensyn til, ettersom du kjenner hvorvidt kroppen er restituert nok fra forrige treningsøkt til at du f.eks kan stikke ned på gymmet og ta de tunge knebøyene senere i kveld).

    I tillegg til dette så er variasjon viktig. Veksle mellom tung og lett belastning. Gjerne også mellom tung og lett trening (dette henger sammen med "rikelig hvile").

    Lykke til. (Tro meg, dette er faktisk det beste generelle svaret du kan få på "hvilket-treningsprogram-er-best" spørsmålet)

    Imhoteb
    680  Trening / Skader og Smerter / Re:kneskade på: 18. juni 2003, 20:28
    Du sier ikke noe om hvilken skade du har. Du sier heller ingenting om hvor restituert du er fra denne skaden. Treningsprogrammet ditt er ikke noe å si på (ut fra et generellt ståsted), men du bør samarbeide med lege/fysioterapaut når det gjelder hvor hardt du kan belaste kneet ditt og evt. hvor høyt du skal legge listen treningsmessig.

    Better safe than sorry bør være moralen her. Gir du kroppen din tid til å hente seg inn igjen så er dette mye bedre enn å risikere å slå opp en skade som nesten er helet. Men som sagt: Jeg vet for lite om skaden din til å kommentere hvorvidt dette er bra eller ikke.

    Imhoteb
    681  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Re:Cardio er helvete.. på: 12. juni 2003, 15:24
    Soje har rett. En skal ikke få melkesyre i lårene av noen få tråkk på ergometersykkelen.

    Tips til cardio-trening:
    1) Ergometersykkel, step-maskin (skånsom mot knærne), snør på joggesko og ta deg en lang spasertur i passe tempo om du har tur-terreng i nærheten av ditt bosted
    2) Cardio-øktene bør være minst av 30 minutters varighet. Har du muligheten til 45-60 minutter så er det glimrende
    3) Å ta en halv time på sykkelene ETTER treningen er mest optimalt sett i forhold til fettforbrenningen din.
    4) Motstand og puls skal være slik at du uten problemer kan føre en samtale mens du tar cardio-økten din. Er du VIRKELIG seriøs av deg, så skaff deg en puls-måler slik at du med egensyn kan se at du har puls som hverken er for lav eller for høy.

    Generellt: Husk at cluet med en cardio-økt ikke er å få "pump" i lårene. Dette er noe annet enn å trene bicepsen  Grin
    Her er det mer tiden som jobber for deg. Hele poenget er å holde forbrenningen oppe på et nivå som gjør at kroppen din tærer på fettdepotene dine. Dette vil du aldri klare om du tråkker deg ihjel på 5 minutter. Om du så stiller motstanden på sykkelen på laveste motstand. La bena gå, så jobber tiden til din fordel.

    Imhoteb
    682  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:2 dagers splitt på: 11. juni 2003, 15:55
    En 3 dagers splitt ville egentlig vært mer ideellt.
    Lår & Legger er såpass krevende at det ville jeg tatt på en dag for seg. Ideellt sett deler du overkroppen på 2 dager og putter lårdagen din mellom disse.

    Forslag til et enkelt 3-splitt program:

    Dag 1: Bryst & Armer
    Dag 2: Lår & Legger
    Dag 3: Skuldre & Rygg

    Det viktigste er uansett hvilken splitt-inndeling du går for at du prøver å ta de store muskelgruppene for seg.
    Tunge knebøy og markløft samme dag er f.eks. umulig om du skal gjøre ting skikkelig.

    Hold deg også til basisøvelser i utgangspunktet og ikke koble inn for mye dilldall utenom dette.

    Lykke til.
    683  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:På de siste 5 mnd har jeg da lagt på meg ca 5.5 kg med muskler ... på: 11. juni 2003, 15:33
    Utsagnet er ikke mitt, jeg bruker minst fire år på å legge på meg fem kilo muskler. Lurer på hva han spiser:

    http://www.iform.no/profiler/andre_nielsen1.shtml

    De som har vært med i gamet lenge nok kjenner nok svarene på disse spørsmålene. Det er grenser for hvor mange "genetiske vidunderbarn" som kan oppavles samtidig.

    Sannheten (for ikke å strø glør i øynene på håpefull ungdom) er at i dagens profesjonelle kroppsbygging på internasjonalt plan og da spesiellt med tanke på de tyngste klassene, er det umulig å hevde seg i toppen uten bevisst bruk av en eller annen form for dop.

    En skal være rimelig naiv om en plukker opp et nummer av flex eller ironman på narvesen og tror at en av disse umennesklige "He-Man" karikaturene har kommet dit de er kun på grunnlag av treningsprogrammet de presenterer på side 168, samt på mors havregrøt.

    Dette er trist for sporten, men viser også hva som ofte er blitt trenden når idretten er så til de grader kommersiell som den er i dag. NFL og NHL borte i statene har jo ikke engang obligatoriske dopingtester av sine utøvere. Kommer dopingjegere på besøk og krever urin/blod prøve, kan en nekte plent å samarbeide. Ingen trenger den helt store fantasi-evnen for å skjønne hvorfor.

    Så lenge folket hele tiden roper på "bigger-better-stronger", så er det grenser for hva en idrettsutøver klarer å prestere uten at han er et genetisk vidunderbarn ... og som nevnt ... de dukker ikke opp så ofte som en skulle ha inntrykket av.

    På samme måte blir det også feil av de "unge & håpefulle" å sammenligne sine prestasjoner med profesjonelle kroppsbyggere ... akkurat som det også ofte blir feil å bruke en blåkopi av treningsoppleggene deres. Husk at ved kunstig tilførsel av hormoner til kroppen har disse menneskene et helt annet grunnlag for å innhente seg fysisk etter en vanlig treningsøkt enn hva vi "vanlige dødelige" har. Som dere sikkert er klar over fra tidligere består fremgang av tre hovedfaktorer:

    1) Riktig trening
    2) Riktig kosthold
    3) Rikelig med hvile

    I motsetning til populær tankegang: På treningstudioet bryter vi ned kroppen vår. "Byggingen" skjer når vi sitter hjemme og spiser og slapper av på sofaen.  Grin
    684  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:snus? på: 11. juni 2003, 00:52
    tre ord: trening og snus Lips Sealed?

    jeg trener for det meste styrke.. hvor stor negativ effekt at snus på kroppsbygging? har hørt at det er galt og snuse mens man trener, men har aldri fått det bekreftet, og har heller ikke lest det noen steder på inett.
    <kursiv>

    Nikotin i blodet forhindrer optimal transport av oksygen til muskulaturen din. Så får du selv vurdere hvor ille det er.

    685  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Re:Vond albue, kronisk smerte på: 10. juni 2003, 00:05
    Det begynte i siden av albuen , mellom under- og overarm. nå sitter smerten i spissen av albuen. Har du erfaring med kortisol?

    Jeg har havnet ut for det samme problemet som deg. Smerte/ømhet i spissen av albueleddet ved pressøvelser og til og med ved lett berøring av albueleddet.

    Symptomene på smertene dine sier også en del om hva dette eventuellt kan være (eller ikke være).

    Var til lege med min albue nylig og det første spørsmålet jeg fikk var om jeg brukte steroider. Det er vanlig at kroppsbyggere som misbruker dopingmidler sliter med leddbåndskader eller svake muskelfester som i ekstreme tilfeller fører til at muskulatur kan revne eller regelrett løsne.

    Hvis problemet ditt var relatert til leddbånd/sener i albuen ville du mest sannsynlig ha kjent det litt oppover i overarmen eller nedover i underarmen. En slik skade ville også vanligvis gjerne medført hevelse, rødhet, evt. også vannansamling i leddet som ble berørt.

    Svaret jeg fikk av min lege var at dette mest sannsynlig dreide seg om en benhinnebetennelse i albuen. En slik
    betennelse vil ikke kunne påvises via røntgen. Som deg
    fikk jeg også betennelsesdempende medisin (i form av gel som skulle smøres på albuen noen ganger for dagen).

    Jeg har min andre uke "off" fra trening relatert til overkropp nå (pytt pytt, det er jo sommerferie likevel). Skal ha en uke til av, men hvis det ikke gir seg da så får jeg ta det videre.

    Et tips da kan være å gå til din fastlege å kreve å bli henvist til en spesialsist på skjelettskader (ortoped), gjerne en privat om det haster. De koster litt penger, men får iallefall gitt deg en diagnose på hva dette dreier seg om raskere. Evt. må en inn i albuen din for å se hva dette dreier seg om.

    Jeg mistenker min skade til å være relatert til tunge bryst og tricepsøvelser. Jeg har trent ganske tungt det siste halve året og slik sett var det litt trist at dette skulle inntreffe akkurat nå, ettersom jeg var begynt å komme i ganske god form etterhvert.

    Lykke til med skaden din. Håper du blir bedre snart og hold meg gjerne orientert om hva som skjer, ettersom det ser ut som vi kanskje "lider" av noe av det samme problemet.

    PS 1: Leger er restriktive med å bruke kortison, ettersom dette er et stoff som kroppen har vanskelig for å kvitte seg med igjen. Kan de unngå å bruke kortison så gjør de det.

    PS 2: Kampsport kan gjøre albu-skader verre ja. Ettersom det er en stor belastning for albu-leddet å lange ut slag (gjerne spesiellt dem du ikke treffer målet med).  Undecided
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 45
  • 46
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!