Her har det vist skjedd en del i kveld, trodde ikke noen stakkars analyser skulle skape så mye furore, vi har jo lagt ut slike i flere år på andre varer, vi har labtester på det meste av det vi selger (som mange av dere nok allerede vet og har sett på et annet forum og i butikken på noen varer) og det er slett ikke bestandig at ting holder hele veien 100% i mål det tror jeg nok veldig mange er klar over. Lanserer vi en ny vare i butikken så legger vi ofte ut en analyse i begynnelsen men ser man at et brand leverer jevne analyser så har det liten hensikt å betale for tester hele tiden og legge de ut, leverer de greit så får man stole på det.
Tro meg når jeg sier at jeg har sett analyser som er mye verre enn dette her.
Har flere ganger sett analyser av whey ned mot 50% protein, det er ille da man faktisk sitter å tror man drikker et proteinpulver mens man i realiteten drikker noe som ligner en MRP.
Vi hadde faktisk en vare i 2004 som testet så dårlig, den fjernet vi fra sortimentet da det er for ille, heldigvis var det bare noen ytterst få solgte bøtter før vi oppdaget det (amerikanske merke som smaker knallgodt, noen av dere husker kanskje saken for jeg publiserte de elendige analysene som grunn til fjerningen av varen dengangen)
90+ som analysene er lagt ut på og diskuteres her har jo tross alt var det rundt 77% på jordbæren, det er da slett ikke noe voldsomt dårlig med tanke på at vi her snakker om en vare i økonomiklassen, betaler man litt mer og kjøper prozyme/myoprotein/activate elite gold istedet så får man jo over 80% protein og 50/50 whey/kasein men det er slett ikke sikkert at alle er enige i at det er verdt det.
Det blir litt som å sitte å sammenligne ON`s gold standard whey som folk tror er nirvanaet av proteinpulvere opp mot reflex instant whey, folk flest gir jo beng i at det ene pulveret faktisk er et bedre pulver enn det andre, sålenge det dårligste smaker bedre.
Små variasjoner i kvalitet er en ting den enkelte må vurdere opp mot egne forventninger og lommebok.
Men som sagt så er det slett ikke uvanlig at det er endel avvik, husk på at disse varene lages av naturlige råvarer, det kan fort være en variasjon på 5-10% innimellom, på WPC som er det vanligste så ser man gjerne mellom 68 og 78% protein, fra vanilje til jordbær og sjokolade så er den en senkning i protein% det er bare naturlig mtp innblanding av blant annet kakao osv.
Egentlig burde noen skrive en artikkel som opplyser folk litt om proteinpulvere slik at enkelte misforståelser kunne vært visket bort.
Som et eksempel:
Folk kjøper et kostbart proteinpulver med sinnsykt høyt proteininnhold , nær null fett og karb og så klager de over at smaken er dårligere enn WPCen de betalte halvparten for og samtidig irriterer de seg for skum i pulveret og mener det ikke er verdt pengene siden det skummer og klumper litt.
Det de ikke vet er at det er null problem å ta bort skum og klumper i hvilketsomhelst proteinpulver, det er superenkelt, det er også null problem å gjøre smaken fantastisk god i de fleste pulvere, problemet er bare at dette ikke er forenlig med renheten i spitzenklassepulvrene.
En produsent med respekt for råvarene tar ikke en 97% Ion-X whey og blander inn 6-7% kakao og 4-5% av andre ingredienser for å få den til å smake litago, da er vitsen borte. Man setter ikke regummierte dekk på en bugatti veyron.