Skrevet av Emne: Veldig dårlig styrke iforhold til muskelmasse etter langt opphold  (Lest 2740 ganger)

Utlogget Levaxin

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 13
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 13

Trente veldig seriøst før og fikk veldig bra resultater, men tok en pause på nesten 2 år pga. enkelte årsaker. Skulle egentlig ikke begynne å trene igjen, var ihvertfall ikke planlagt, men nå er jeg her tilbake med mye motivasjon. Spiser en del, mye tunfisk, pasta, kylling osv, så det er ikke noe i veien med kostholdet. Trener også effektivt på trening.

Nå er jeg da altså tilbake i treningsverdenen  og visste selvfølgelig at jeg kom til å miste en del styrke, men så mye styrke som jeg har mistet er helt sykt. Pleide å trene med litt over 100kg i benken med en 6, 5, 4 reps "syklus". Nå ligger jeg så vidt an til 60kg x 10 i benken, noe som er en ganske stor nedgang. Det er noe jeg ikke skjønner siden jeg har fortsatt ganske nice brystmuskler selv om jeg var lenge borte fra treningen.
Jeg ser alle små pingler som har mye mindre muskler enn meg trene med ca. samme vekt og det gjør mye med psyken.

Jeg har også et problem med å presse musklene til sitt ytre. Musklene vil bare plutselig ikke mer. Det er som regel ikke brystet som failer under benkpressen, men støttemusklene  what
Da jeg skulle ta dips i dag med en kroppsvekt på 91kg så klarte jeg så vidt 8 reps, men før klarte jeg opp mot 33 reps (det også etter jeg hadde trent benkpress).

Har også gått ned i styrke i bena, men de ser ut til å ha mye mer styrke enn resten av kroppen. Klarer virkelig å presse meg der. 

En annen ting jeg ikke skjønner er kroppsvekten min. Det er mange (inkludert her på forumet) som har mye mer muskler og noe lignende fettprosent som veier det samme. Vet ikke helt hvor vekten legger seg  what

Så mitt spørsmål er da: Er det vanlig at musklene gir opp så lett og ikke klarer å utnytte noe kraft i det hele tatt etter en så lang pause? Hvorfor er nå musklene så svake iforhold til muskelmassen? Vil "muscle memory" hjelpe meg en del med å få tilbake styrken og musklene? Hva kan komme av min høye vekt? Jeg veide 87kg for litt over en uke siden, plutselig har jeg gått opp 4kg på 1 uke uten å ha lagt på meg noe særlig fett. Ser at jeg har gått opp i muskelmasse allerde, men 4kg er vel litt å ta i. Vet at man kan legge på seg vann, men fortsatt, 4kg er litt overdrevet.

Litt mange spørsmål her, men har mye å spørre om etter å ha kommet tilbake til trening.

Håper på noen hjelpsomme og informerende svar, takk!

Utlogget Shortone

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 449
  • Honnør: 102
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 449

  • DRAGO!!!!!!
Her kommer et sett med antagelser og erfaringer fra meg.

Jeg hadde for noen år tilbake et opphold i treningen på drøyt tre år, eller deromkring. Mistet selvsagt mye muskelmasse men ikke minst latterlig mye styrke. Heldigvis som kom den forholdsvis raskt tilbake. Mye av styrketapet skyldtes utvilsomt redusert muskelmasse, men jeg er ganske sikker på (antakelse altså) at nervesystemet er helt på felgen etter et så langt opphold. Ved jevnlig og tung belastningstrening så blir man sterkere av økt muskelmasse og økt effektivitet på impulsene nervesystemet sender til musklene når de blir bedt om å trekke seg sammen. Vil tro at denne effektiviteten faller dramatisk etter lengre opphold. Antar også at det er her mye av den kjappe styrkeøkningen kommer ved oppstart igjen også. Rask økning i effektiviteten til nervesystemet, mens muskelmassen bruker noe lenger tid. Usikker på om dette er helt korrekt, men det er ihvertfall tanker jeg har gjort meg.

Dette ble rotet, men har dårlig tid serru... Smiley
Alder: 30år             
Høyde: 203cm 
Vekt: ca113,5kg

Maksløft:  ML 260kg, BP 185kg, KB 200kg

Treningsdagbok med bilder

Utlogget Mummelmann

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 576
  • Honnør: 437
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 576

Heisann! Musklene mister arbeidskapasitet etter lengre opphold, noe som gir seg utslag i tretthet og stølhet og følelsen av at man ikke klarer å presse seg til noen ekstra reps. Dette er helt vanlig men rettes opp igjen fort ved trening, etter noen uker vil nervesystemet og arbeidskapasiteten spille på lag igjen, så bare stå på!
Hadde selv et opphold i trening på noen få år, begynte igjen nå juli/august og ting går virkelig veldig fort, øker bra på alt og både i masse og styrke og arbeidskapasiteten er ekstremt mye bedre og helt på høyde med gammel form, styrkemessig regner jeg med å være tilbake der jeg var i 2007 nå før jul dog med litt mer kroppsvekt.

Bare stå på, det kjennes umotlig i starten, spesielt hvis man en gang har vært litt sterk. Se på det sånn; det finnes "smågutter" som løfter mer enn meg også men det driter jeg i av to årsaker, det ene er at jeg konkurrerer bare mot meg selv og det andre er at jeg løfter mye mer enn dem om noen måneder uansett.  Wink

Utlogget 095378

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 009
  • Honnør: 345
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 009

Jeg erfarer akkurat det samme som deg. Hadde et treningsopphold på 1 år. Jeg gikk ned fra 95kg til 88kg, men beholdt greit med muskelmasse. Mitt problem var at jeg var gått ned i styrke. Benkpress gikk ned fra 160 til 100 kg, mark fra 210 til 140, bøy fra 180 til 120 kg.

Det jeg merker nå er at bøy kommer svært fort tilbake igjen. Jeg har kjørt mye frontbøy og har lært å bruke beina ordentlig og føler meg like sterk som før. Markløft går latterlig treigt oppover, mens benk går greit. Min teori er at de øvelsene som man har kjørt mest volumtrening på tidligere, og muskelgrupper som brukes i hverdagen, som bein, kommer raskere tilbake. Beina 'vedlikeholdes' jo hele tiden når man trasker rundt, går i trapper etc.

Jeg tror det at jeg tidligere kun hadde trent markløft i ca 4mnd, og aldri løftet mer enn 3x3 reps på trening, gjør at jeg sliter så mye med å komme tilbake i form i denne øvelsen. Jeg må forsøke å få trent mer volum i denne øvelsen, men det er så mye hat at jeg sjelden orker mer enn 3 reps. Siden jeg får vanvittige mindreverdighetskomplekser av å ha like kilo på stanga i mark, så kan det ta en stund før jeg kommer i gang med noe volumtrening i den øvelsen Smiley
Education is important, but big biceps are importanter.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!